Vize neden reddedilebilir? Vize tecrübelerimiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç kasma kendini... Ama para konusunda evet hesabında yüklü bir miktar gözüksün.
Schengen vizesi istiyor sanırım İtalya, sorun olmaz çünkü öğrencisin. Öyle danışmanlık bürolarına falan başvurup paranı harcama. Tüm evrakların tam olsun. Görüşmeye gidince de biraz resmi giyinmeye çalış bu kadar. Burda tecrübe konuşuyor

resmi olmayan bir sertifikam var haziranda da resmi olanı alacağım umarım zaten dil eğitimi için istemiyorum nancycim o sıkıntı olmaz herhalde

Justım okuldan kabul varsa hiçbir şey çıkmıyor. Çokfazla şey okuma nette. :)

ne bileyim okula kaydolursunuz, paranız da yanar falan bir sürü yazmışlar bir ürperdim

her yazılana inanmamak lazımmış teşekkür ettim o zaman

bir de hesabınıza aniden yatırırsanız borç olarak alındığı da belli olur
birkaç ay önceden filan aktarmanız sonra çekip arada bir aktarmanız daha iyi görünür diyordu
işlere çakallıklara bak ya yurtdışına kalıcı gidiş işleri bu kadar meşakkatli miymiş

İtalya çok incelemiyor. Biz hesabımızda eksi bakiyeyle gittik :) ir de direkt konsolosluğa başvurmadık idata aracılığıyla başvurduk. Eksik varsa kobsolosluğa gitmededen tamamlatıyor zaten idata

bu idata nedir?

Geri dönecek bir şeylerin olduğuna ikna olurlarsa kolay, mesela bi şirket, bi memuriyet vs gibi.

yok vallah geri dönersem önce sap gibi kalıcam

Para para para

özellikle ingiltere para konusunda daha katı diye biliyorum. bütün evraklarınız tam olacak ee bi de vizeyi verecek kişi de önemli eğer ters birine denk gelmezsen vizen elinde bil, gelsin italya biletiii

millet italyadan kaçıyor ben gidiyorum, alsınlar bir zahmet

hayat şartlarını beğenirsem uyum sağlarsam dönmem tabii

almanya artık kardeş ülkemiz gibi oldu, gidiş geliş kolay.
ama tip olayına çok güldüm ya çirkinsek alınmayacağız zaar

özel olmazsa bu firmaya ne kadar ödedin peki?
izmirde de çok var bu tip firmalar, eğer kabul edilmezse ben de düşünebilirim bunu
bu arada evet biliyorum seni eski nickinden, işler nasıl, alışabildin mi

o kadarı da terbiyesizlik artık
1 haftacık yav yemeyeceksin yani taşınıtoprağğını

ilk o 5 yıllık süreçte sıkıntı çıkarmadılar yani? ne amaçla gitmiştin

bir arkadaş daha yazmış idata diye idata nedir?
bu konuda kafamda deli sorular oluştu şimdi hem evet eğitim için istiyorum hem de çalışmak istiyorum
bu ikisi için hangi vizeyi almam gerekli
bunun oturumdan farkı ne
bu arada teşekkür ederim yardımlarınız için

yüklü miktardan kasıt ? 10.000-20.000 euro yeterli mi
siz nereye gitmiştiniz

düzeltme: evet schengen istiyorlar :)

Evlenmeden önce oturacağımız evin tadilat işleri, düğün hazırlıkları vb sebeplerden işten ayrılmıştım,3 ay gibi bir süre. Düğüne 1 ay kala tur şirketiyle anlaştık, düğünden 1 gün sonra balayına yurtdışına gitmek üzere. Evraklar verildi herşey güzel hoş vize çıkacak bekliyoruz, tur şirketi aradı eşine çıkmıs bana çıkmamış vize. Gideceģimiz yer icin schengen vizesi almamız gerekiyordu Bu arada belirteyim. Neden dedik çalışmıyor bankada parası yok vs sebepler sunmuslar. İşin kötu yanı 2 ay kadar önce kredi kartlarımı caldırdım ve iptal ettirdim haliyle üzerime kredi kartı bile olmamasi sorun oldu.
Sonra eşim hesabima 20bin yatırdı. Hesap bilgilerini verdik, düğünümüze giderken tur şirketi aradı vize çıktı diye düşünün o güne kadar muallaktı gidip gidemeyeceğimiz.
Eşime çıkıp bana çıkmamasının bir sebebide düğünde nikah kıymamız oldu, sayet önceden evlenmiş olsaydık bu kadar zorlamazlardı diye düşünüyorum.
Lafın kısası ülkeye geri döneceğinize emin olmak istiyorlar öyle yada böyle.

İlk gidişim babamın işinden dolayıydı. MEB görevlendirmesiyle orada 5 sene öğretmenlik yaptı. Sanırım şöyle düşündüler: "Önceki gelişinde bir hata yapıp dönmüş. Şimdi Türkiye'nin hâli de malum. Bir gelirse bir daha dönmez"

Idata aracı şirket. Artık Avrupa ülkeleri turist vizesi başvurusunu şahsen kabul etmiyor. Bu aracı şirketlere teslim ediyorsun evraklarını, onlar teslim ediyorlar elçiliğe. Ama sen 6 aydan uzun süreli gideceğin için direkt elçiliğe başvurman gerekecektir. Ay dur birazdan bilgisayar başına geçeceğim, bakarım

ben tam aksini okumuştum geri dönecek olduğunda kabul edilmesi daha zor oluyor diye. kafam karıştı şimdi ikisi de mantıklı aslında adamlar kendi ülkesine faydası olur mu olmaz mı onu düşünürler o yüzden faydalanıp kaçmak gibi görürlerse kabul etmezler diye düşündüm

bir de sizin olay çok saçma olmuş altı üstü balayı için yani bu kadar uzatılmasını mantıksız buldum

hay onların düşünce stiline...

benim iş alanım türkiyede de çok ki bu da önemliymiş dediler. yani burada da çalışabiliyorsam iş bulamadım diye gitmiyorum oraya ya da eğitim şansım yok diye değil.
ay çok karışık işler içim bunaldı

bir de uzun süreli alınmak daha zor olmaz mı kısa süreliye göre?
kimi diyor geri dönecek olursanız daha zor olur, kimi diyor geri dönecekseniz işlerine gelir

sıyırıcam artık

Isin komiği gidis dönüş biletlerimiz alınmış son gün çıktı vize, tatil parası bile ödenmisti. Bu kadar didikleyen adamlar 3 gün önce hesabımda tureyen 20bin lirayla onay verdiler. Düğün günü sabahı muallaktı konu, bavul bile hazırlamamıştım, hevesim kırilmıştı.
Saç baş yapılmış düğüne gidiyoruz haber geldi gidiyorsunuz vize çıktı diye.

Velvette
almanya artık kardeş ülkemiz gibi oldu, gidiş geliş kolay.
ama tip olayına çok güldüm ya çirkinsek alınmayacağız zaar

mantık olayını bıraktığımız andı. üstelik istanbul dışındaydık. tel ile arandık, tipimize baktılar, vallahi doğru söylüyorum, sonra verdiler.
tamamen o andaki görevliyle alakalı.
tipten dolayı alamayaydık böyle kalırdık. hayır tipi neye göre ölçtüler onu da anlamadık.

Ulkene geri donmek icin sebebin varsa reddedilmez.
Hicbir ulke gocmenin kalici olmasini istemez.
Bu sebeple issiz gucsuz veya ulkesiyle saglam baglari (halihazirda devam eden iyi bir okul, veya is) olmayan kisilere vize vermek istemezler.
Isinde az kazaniyorsan da bir potensiyel kalici gocmensin demektir.
Sen duzgun bir sekilde geri dondugunde de devam edecek isin oldugunu belgelersen o ulkeye yuk olmadan gecinebilecegini isoat edersen ve o ulkeye gercekten vize basvurundaki amac icin gittigine onlari ikna edersen vizen geri cevrilmez.

yüklü miktardan kasıt ? 10.000-20.000 euro yeterli mi
siz nereye gitmiştiniz

düzeltme: evet schengen istiyorlar :)

10.000 euro yeter merak etme, üstüne kayıtlı araban yada ev varsa ruhsatını yada tapusunu koy garanti olsun.
Ben Amerika, Avusturya ve İngiltereye gittim. Üçünede vize almak biraz zordur. Ama evrakların tamam banka hesabında birazcık şişkinse, o vize ceptedir
Not: İtalyanlar rahat insanlardır. Arkadaşım aldı vize hiçde zor değil demişti.

Bi an evvel 3ün 1ine insek de kurtulsak şunların triplerinden yahu o zaman her hafta sonu bi ülkeye gidip gelicem anasını satiim

sen devlet memurusun tabi şekerim
ama onlar da bildiğim turistik vizede geçerli :)
benim annemle babamda var yeşil pasaport

şükür ya teşekkür ederim şimdi açıklığa kavuştu bu olay
o zaman benim iş kolay ben okuyup geri dönerim muhtemelen
siz de göçmensiniz eşinle, yerleşebilmişsiniz ilk vizeyi atlatıktan sonra kolaylaşıyor mu

herkes amerikaya ingiltereye akın ediyor ben gibi manyak mı italyaya koşsun
bir de banka hesabın hareketli olmalıymış son anda yatırırsan anlaşılabilir borç aldığın falan düşünülür dediler

herkes amerikaya ingiltereye akın ediyor ben gibi manyak mı italyaya koşsun
bir de banka hesabın hareketli olmalıymış son anda yatırırsan anlaşılabilir borç aldığın falan düşünülür dediler

Valla bana kalsa ben de İtalyaya kaçacam da benim koca çok meraklı değil oraya...

Ne zaman vize görüşmen? Ben amerika için valla son 2 gün önce eşimdn havale ettirmiştim düşün artık. Sorun olmaz bence

oo daha çok var ta yaza doğru talep edicem
sen neden italya düşünüyorsun? :)
ekonomisi giderek kötüledi benden söylemesi hele son yıl
ben karar verdiğimde nispeten daha iyiydi

Ingiltere vizesi ekstra zor malesef. Esim zamaninda ogrenci olarak gelmis. O zamanlar cok zor degilmis.
Sonra calisan vizesine gecmis ki bu vize de gecmis yillarda kalkti.
Esimin bir cok arkadasi vize sorunuyla bogusuyor su anda. Kimi geri dondu, kimi her yolu deniyor.
Cunku bu ulkeye ogrenci gelenlerin cogu kalici olmus, artik istemiyorlar gocmen.
En son sıkıstıgımzda ben ankara anlasmasinin bizlere verdigi haktan yararlandim, esimin de 10 yili doldu boylece ve oturum aldi.
Simdi vatandasliga hak kazandi zaten. Vize sorunumuz kalmadi yani.
Dedigim gibi vize gorevlisi icin en onemli sey ,
Hakikaten okumaya mi gidiyorsun?
Okurken kendini gecindirecek durumun / sponsorun var mi?
Ulkende seni bekleyen guZel bir isin var mi?
Yani ileride basimiza bela olur mu diyorlar :)

özel olmazsa bu firmaya ne kadar ödedin peki?
izmirde de çok var bu tip firmalar, eğer kabul edilmezse ben de düşünebilirim bunu
bu arada evet biliyorum seni eski nickinden, işler nasıl, alışabildin mi [/QUOTE]

yok ne özeli :) 1100 Dolar ödedim yanlış hatırlamıyorsam ..United tower o da izmirdeydi ..Hee ben memnun kaldım mı hayır? Geldiğim ilk gün Çin de kayboldum hesabını sorduğumda 1000 özür dilediler falan ..İşler güçler iyi alıştım alıştım Kolay gelsin ...

oo daha çok var ta yaza doğru talep edicem
sen neden italya düşünüyorsun? :)
ekonomisi giderek kötüledi benden söylemesi hele son yıl
ben karar verdiğimde nispeten daha iyiydi

Ooo zaman niye kasıyon kizz:) bende bu hafta gitcen görüşmeye sandım.
Ya ben Vatikan'ı çok merak ediyorummm, şimdi kimse yanlış anlamasın ama hristiyanların o görkemli kiliselerine, papaya olan bağlılıklarına falan ilginç bi şekilde merak duyuyorum
Yani maksat turistik

biz de en kötü ihtimalle 1 ay önce türetiriz artık

fransız güzellik ölçüsüne göre demek ki

idata italya vizesini sizin adınıza alan aracı bir kurum. Konsoloslugun kaprislerini cekmemis oluyorsunuz :) kadikoyde ve taksimde 2 Şubesi var

ondan bilmiyorum sanırım, ben izmirdeyim çünkü canım :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…