• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

viyana üniversitesi hakkında bilgi?

merve1341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
379
22
318
İstanbul
merhaba arkadaşlar.
viyana üniversitesi psikoloji bölümünü istiyorum. ama netten fazla bilgi edinemedim.
türkiyede herhangibir üniversitenin psikoloji bölümünü kazanmam yeterliymiş. ancak anlamadığım şey şu. özel üniversitelerde diyo. peki ben özel üniversitenin burssuz bölümünü kazansam yani daha düşük bi puan yapsam da kabul edilir miyim? ayrıca açıköğretimden 2 yıllık üniversite mezunu olmam etkiler mi lisans durumunu?

Üniversitenin burssuz kazansanda kaydini yaptirabiliyorsun. Bildigim kadariyla ilk dönem icin türkiyedi üniversitede bir dönem harcini ödeyip kayip kaptirdiktan sonra viyana universitesinde kayit alabiliyorsun.

Evet benim Viyana Üniversitesi'ndeki arkadaşım yanlış hatırlamıyorsam. Türkiye'de bir üniversiteye kabul edilip, kayıt yaptırdıktan sonra Viyana Üniversitesi'ne başvurabiliyor. Özel devlet ayrımı var mı sanmıyorum...Ama tabi yarışacağınız insan sayısı da malum önünüzde...

Kafam o kadar dalgın ki ne noktalama işaretlerim düzgün olmuş, ne de cümlelerim anlamlı:) Kusura bakma..

İnternette biraz araştırma yap eminim çok fazla bilgi bulursun...

Netten bilgi bulamadım da demişsin, ben en iyisi yardım etmekten vazgeçeyim:)

Diğer arkadaşlardan daha aydınlatıcı bilgi gelmezse, arkadaşıma sorarım tekrardan. Ama herhangi bir üniversitenin 4 yıllık bir bölümüne kayıt olman yeterli sanıyorum.

Ben Viyana Üniveristesin de okuyorum...
Öncelikle 4 yillik devlet ya da özel bir üniversitenin ,psikoloji lisans programina kayitli olmaniz gerekiyor...
iki yillik üniveriste kabul edilmiyor.
4 yillik uni olmasi disinda,kazandiginiz özel üniveristenin burslu ya da bursuz olmasi farketmiyor...sadece oraya kayitli olmaniz gerekiyor...
Özel´de kayit icin parayi yatirmak gerekiyormus, burslu olursa sizin icin daha iyi olur...o konuda nasil bir yol izleniyor bilmiyorum...

Ayrica bölümünüz psikoloji; Viyana Ünisin´de cok zor bir bölümdür. bölüme giris sinavi var. onu gecmeden bölüme baslayamiyorsunuz...
buna da cok dikkat etmenizi tavsiye ederim....

Back