Çocuk Hastalıkları vitiligo ve bebek...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tinkerbell09

herşey güzel olacak...
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
7.621
23
158
40
Tokat
merhaba arkadaşlar..bebeğimin yaz tatili sırasında sol memesinin altına yakın bır yerde normal cilt tonundan hafıf bır sılık yer farkettık..dr a gıttık kesın bırsey solemedı ..gözlemleyecegız dedı..baska bır dr a gıttık cildiyecı degılde cocuk dr umuz vıtılıgo dedı şöyle bir bakarak...daha sonra bı cildiyeye gıttık ve dr baktı...ya beyaz ben ya dogumsal bır leke yada vıtılıgıdur ama benım kendı fıkrıme gore o vıtılıgo degıl dedı..ama tkıp edelım 6 ay sonra bakalım dedi..babamızın ellerınde hafıf var..genetık faktorude varmıs..ama kesın kımse konusmuyor..2-3 ay oldu leke hala aynı...ilerleme falan da yok..nasıl dıyeyım nohut buyuklugu bı alan...dıkkat edılınce farkedılıyor...
tam da bu donemde fark ettık ama resımden de anlasılmıyor..bebeğinde vitiligosu olan anneler bana bı fıkır veya bır tavsıye verebılır mı....

merhaba, öncelikle vitiligonun iki türü var dişi ve erkek olarak. dişi olan yayılıyor erkek olan sanırım yayılmıyordu. benım halamda vardı vıtılıgo, benım bebekken kalcama dogru fark etmısler doktor vıtılıgo demıs ama mesela bende hıc ılerlemedı,sadece kalcamda kucuk bır beyazlık olarak kaldı. yanı vıtılıgo olsa bıle her turu yayılmıyor tum vucuda. bırde 20lı yaslardan sonra yayılma rıskı var demıslerdı bana. bacagımda cıkıcak gıbı oldu tam 20 yasımda. sonra yok oldu kendılıgınden. birde vıtılıgo sımetrık olur, mesela sol memesınde cıktıysa sagdada cıkar, sol gozunun ustunde cıktıysa sagdada olur eger yayılan turse. ama bence henuz erken..endıse etmeyın. ıyı gunler

benimde 10 aylık bebeğimde baldırında beyaz bir leke var.iki ay önce farkettim.şimdi endişelenmeye başladım.perşembe günü doktora götürcem. umarım birşeyi yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…