Vitamin ilaçları yüzünden kendime dur diyemiyorum

Vitaminlerle ilgisi yok hamilelikten iştahın açılmıştır kendine biraz dur demessen alır başını gidersin ...bende dünyanin vitaminini kullandım b12sinden foliginden d sine k sına a sına balıklı olanlara kadar 😊 sadece 9 kilo aldım 9 ayda

Ciddimisin sen ee nasıl başarabildin

Vitaminleri yemeklerden yarım bir saat falan önce içince iştah açmıyor ama faydasını zararını bilmiyorum doktora sor istersen

Ciddimisin sen ee nasıl başarabildin
Ekmek ve şekerli şeyleri mümkün olduğu kadar yemedim çok su içiyordum ..tatli olarak acayip muz yiyordum bide midem yandığı icin dondurma fazla yiyordum tabi yaz hamilelik dönemim..simdi aklima geldi dondurma yediğimde bebeğim karnimda resmen halay cekiyordu cok seviyordu özlemişim karnımdaki hallerini ...allah saglikla kucagina almayi nasip etsin takma kafana kilo alsan bile herkesin bünyesi bir degil emzirirken gerçekten kilolarının hepsini verirsin

Merhaba yorumları okudum da şöyle birşey söylemek istiyorum öncelikle ben eczacıyım ve burda yazılan çoğu yorumun aksine vitaminler aç karnına alındığı zaman iştah açar , özellikle kilo almak isteyen hastalarıma multivitaminleri aç öneriyorum ben hatta.Ama hamilelikte vitamin kullanımı hem sizin hem bebek için çok önemli.Aslında aç içilince b12 , demir gibi haplar daha yararlı ama iştahınızı çok açıyorsa yemekten 1-1.5 saat sonra alın ve aldıktan sonra en az yarım saat çay, kahve , süt ürünleri tüketmeyin.Ve sakın ha kilo alıyorum diye özellikle folik asiti kesmeyin.

Ekmek ve şekerli şeyleri mümkün olduğu kadar yemedim çok su içiyordum ..tatli olarak acayip muz yiyordum bide midem yandığı icin dondurma fazla yiyordum tabi yaz hamilelik dönemim..simdi aklima geldi dondurma yediğimde bebeğim karnimda resmen halay cekiyordu cok seviyordu özlemişim karnımdaki hallerini ...allah saglikla kucagina almayi nasip etsin takma kafana kilo alsan bile herkesin bünyesi bir degil emzirirken gerçekten kilolarının hepsini verirsin

😘😘😘Amin inşallah. Çok teşekkür ederim canım benim vermiş oldugun bilgilerinden dolayı. İnşallah benimde öyle olur baş edecem kendimle 😁😁

Merhaba yorumları okudum da şöyle birşey söylemek istiyorum öncelikle ben eczacıyım ve burda yazılan çoğu yorumun aksine vitaminler aç karnına alındığı zaman iştah açar , özellikle kilo almak isteyen hastalarıma multivitaminleri aç öneriyorum ben hatta.Ama hamilelikte vitamin kullanımı hem sizin hem bebek için çok önemli.Aslında aç içilince b12 , demir gibi haplar daha yararlı ama iştahınızı çok açıyorsa yemekten 1-1.5 saat sonra alın ve aldıktan sonra en az yarım saat çay, kahve , süt ürünleri tüketmeyin.Ve sakın ha kilo alıyorum diye özellikle folik asiti kesmeyin.
Multivitvitamin ve ferro içiyorum ikiside sabah aç karna 2 şer saat arayla içiyorum. 1 ayda 5 kilo aldırdı tok olmama ragmen yemek yemege istegim artıyor. Doktora gittiğimde ise çok hızlı kilo alımı oldugunu söyledi

Canım eşin yemek yemendenmi rahatsız oldu yoksa kilo almandanmi? Her iki türlüde saçmalamış biraz hamile insanlar genel olarak kilo alirlar bilmiyormuymus

Vitamin ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum bende cok kullandım toplam 13kilo aldım

Multivitvitamin ve ferro içiyorum ikiside sabah aç karna 2 şer saat arayla içiyorum. 1 ayda 5 kilo aldırdı tok olmama ragmen yemek yemege istegim artıyor. Doktora gittiğimde ise çok hızlı kilo alımı oldugunu söyledi
Evet ferro yu aç almalısınız çünkü besinlerle etkileşime girer ve demirin emilimini azaltır , böylece gerekli faydayı göremezsiniz.Ama doktorunuz demiş zaten vitamin eksiliği fazla diye , bu yüzden ben vitaminleri kesmemenizi öneririm , yukarıda yazan arkadaşlarında tavsiyelerine uyarak sağlıklı beslenmeye çalışırsanız inşallah hamileliği en güzel şekilde atlatır, bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız :KK9:

Vitamin ilacı ile uzaktan yakından kilo alımının alakası yok hamilelikte.
Yemek yiyip suçu vitamin ilaçlarına atmayın.
90 kiloyla doğuma girdim. Hatta düşünüyorum son kontrollerde tartılmadım belki 90 kusur bile olabilirim.
25 kilo verdim. Bebeğim 8 aylık.
Kilo vermesi kolay bunyeniz varsa verirsiniz.
Bı mucizeye yaşıyorsunuz, eşiniz bence hiç rahatsız olmasın.

Evet ferro yu aç almalısınız çünkü besinlerle etkileşime girer ve demirin emilimini azaltır , böylece gerekli faydayı göremezsiniz.Ama doktorunuz demiş zaten vitamin eksiliği fazla diye , bu yüzden ben vitaminleri kesmemenizi öneririm , yukarıda yazan arkadaşlarında tavsiyelerine uyarak sağlıklı beslenmeye çalışırsanız inşallah hamileliği en güzel şekilde atlatır, bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alırsınız :KK9:
[/QUOTE amin inşallah teşekkürler cnm çok sagol

Ehehe buna durmak kısının kendı elınde degıl malesef. Aclıktan geberecekken tıka basa doya doya yıyıyorum yarım saat sonra hıcbırsey yememıs gıbı acım ve gebeyım. Malesef hormon dalgalanmasından dolayı. Ben oglumda bu gebelıgımde oldugum kadar yememıstım ya mıdem bulanıyor fakat güp güp yutuyorum ne varsa. Insallah dogurunca gecer. Ben kendı aclıgımı doymamamı ıkız gebelıge baglıyordum fakat degılmıs :KK74::KK30:

Gebelikle ilgilimidir bilmiyorum ama vitamin ignelerinden sonra yengemde de inanilmaz bir iştah açılması olmustu aynı anlattiginiz gibi

5 aylık hamileyim Vitamin ilaçları yüzünden kendime dur diyemiyorum. Çok iştah açıyor ve hızlı kilo alımı olmakta. Doktoruma sordugumda ise vitamin eksikliğimin düşük olması sebebi ile içilmesi gerektiğini söyledi. Karnım tok olmasına rağmen yiyorum ne yapıcagımı şaşırdım. Eşim bu durumdan rahatsız olmaya başladı basen ve kalça aldı başını ne olur yardım
vitamin ilaclari yapmiyor bunu.. gebesiniz ve cok normal.. saglikli kalorisi yuksek olmayan seyler yemeye ve bol bol yurumeye calisin.

Vitaminle ne alakası var hormonlardan dolayı bende ilk baSta kilo aldım beşinci aydan itibaren reflu basladi midem o kadar çok yanıyor ki yiyemiyorum bile az yesem cok yemiş gibi oluyorum nefes darlığım oLuyor artik kilo almiyorum bile takılma bence kiloya sağlığına bak

Eşim aslında kötülüğümü degil de bence benim iyiliğim için söylemiş olabilir. Çünkü cidden inanılmaz derecede yiyorum durmaksızın hemde düşünsene sabah 1 ekmek öğlen ve akşamla birlikte 2 ekmek yediğim oluyor
Ben hamile olmadığım halde sabah bir ekmek yiyiyorum. Hele bide sıcaksa böyle tereyağını sürünce eriyor ya...:kk77:

Eşim aslında kötülüğümü degil de bence benim iyiliğim için söylemiş olabilir. Çünkü cidden inanılmaz derecede yiyorum durmaksızın hemde düşünsene sabah 1 ekmek öğlen ve akşamla birlikte 2 ekmek yediğim oluyor

Karacigerinize yazik..
Onca yemegi ogutmek icin tam gaz mideyle el ele calisiyor.
Bence kendinize hakim olun.
Kilodan filan degil ama cok yemek organlara eziyettir.
Hamilelikte normal insandan farkli olarak 1 hamburger olcusunde fazla kalori almak yeterli bebek icin aslinda.- hamburger yiyin demiyorum o olcude kalori alinsa yeter diyorum-
Ekmek bu kadar yiyorsaniz gunde 3 ekmek alacaginiza 1 ekmek alin onunla idare edin ki aslinda emegin ozellikle beyaz ekmegin dogru duzgun bi besin degeri yok.
Daha doguma cok var,istediginizi yiyin azar azar yiyin.

Son düzenleme:
Bence o sizinle alakalı bir durum.
9 ay boyunca kan ilacı vitamin folik asit beraber kullandım.
Hiç iştahım açılmadı.
Hatta zorla eşim yedirirdi

Ekmek yerine bebek ve sizin için faydalı olabilecek gıda gruplarına yonelmeniz mümkün mü? Ben de deli gibi yemek yiyordum hamileliklerimde ...yirmi küsur kilo aldım doğuma kadar ..ancak ne şeker çıktı ,ne sağlık sorunu yasadim....hamileliğimde ve doğumdan sonra kan değerlerim öyle yüksekti ki kan ilacı dahi kullandirtmadilar

5 aylık hamileyim Vitamin ilaçları yüzünden kendime dur diyemiyorum. Çok iştah açıyor ve hızlı kilo alımı olmakta. Doktoruma sordugumda ise vitamin eksikliğimin düşük olması sebebi ile içilmesi gerektiğini söyledi. Karnım tok olmasına rağmen yiyorum ne yapıcagımı şaşırdım. Eşim bu durumdan rahatsız olmaya başladı basen ve kalça aldı başını ne olur yardım

Valla aslında pek öyle etkisi yok vitaminlerin
Ben hamilelikte başladım 16 aydır içiyorum iştah falan olmadı
Kullandığım vitamin ocean mummy

Back
X