Kekler - Pastalar Vişneli Pasta- Dr. Outker Sponsorluğunda

Yaaaaa çok muhteşem olmuş ama bu.Senin sunumları görünce artık tanıyorum .Bakınca evet bu Beni nin sunumu diyorum bir sunum manyağı olarak.Ellerine sağlık ve bol şansların olsun :KK36:

Eki Görüntüle 1865089

Merhaba :KK200::KK200:
Sizlere tadina bakan herkes tarafindan cok begenilen visneli pastami tarif etmeye calisicam:KK52:
Pandispanyasi
5 yumurta
120 gr seker
2 yemek kasıgı sıcak su
130gr un
40 gr nısasta
1 kabartma tozu
1 vanılya
(Kalibim 26cm kelepceli kalip)
Yumurta , seker ve sicak su 4, 5 dakka mikserle cirpilir sonra diger malzemeler eklenir 170 derece firinda 20 dak pisirilir..
kurdan testi yapmadan cikarmayin her firin ayni olmaz :)
Eki Görüntüle 1865084

Pandispanya sogurken kremasini yapalim
Pastanin icine ve ustune istediginiz kremayi kullanabilirsiniz krem santi vs..
Benim yaptigim soyle:
2 paket sivi krema
2 tatli kasigi krema sertlestirici (trde yok sanirim soguk kremayi mikserle cirparakta istenilen sertlikte krema oluyor yanliz kontrollu yapmak lazim tereyaga donusebiliyor fazla cirpinca)
2 yemek kasigi labne yada mascarpone peyniri
2 yemek kasigi seker
Labne peyniri haric diger malzemeleri mikserle cirpin krema sert kivama gelince peyniri ekleyin kasikla karistirin..buzdolabinda beklesin..

Simdi visne sosunu yapalim:)
250 gr taze visne (dondurucudan olabilir)
Yarim cay bardagi seker
yarim cay bardagindan az su
1 yemek kasigi nisasta
Kucuk bir tencereye visne ve suyu koyun bir dak kaynasin kapatin iliyinca visnenin cekirdeklerini cikarin, suyuna nisastayi katip telle cirpin sonra visneyi ve sekeri ekleyin bir iki dakka pisirip kapatin arada karistirarak sogutun.. Uzerine susleme yapmak icin sosun visnesiz yerlerinden bir kaseye bikac yemek kasigi ayirdim)
isterseniz bu sosu hazir konserve visneyle de hazirlayabilirsiniz..
Eki Görüntüle 1865085

Simdi sira pastamizin yapiminda

Soguyan pandispanyayi ikiye kesin, ben kesme aletiyle kestim ama keskin bir ekmek bicagida is gorur
Eki Görüntüle 1865086
ilk katimizi yarim cay bardagindan az sutle islatiyoruz (yumurta fircasiyla pratik oluyor) sonra visneli sosu heryerine esit yayiyoruz ve ustune kremamizin yarisini yayiyoruz.
Eki Görüntüle 1865087
Pastanin ustune kapatacagimiz pandispanyayida sutle islatip kremanin ustune kapatiyoruz. Ust bolumude sutle islatiyoruz ve kalan kremayla ustunu kapliyoruz..
Eki Görüntüle 1865088
Uzerine tatli kasiginin tersiyle sekil verdim, yanlari yukari dogru kenarlarida ice dogru cektim cok kolay ve guzel bi sekil cikiyor ortaya:)
Suslemeyi istediginiz gibi yapabilirsiniz:hamarat:
Ben kenarlari donmus visneyle ortayi rafaello cikolatasiyla susledim..
Eki Görüntüle 1865089
Eki Görüntüle 1865090
pastayi bir gece onceden yaparsaniz daha guzel oluyor..
Son olarak;yaptigim gibi anlatmaya calistim umarim dener ve memnun kalirsiniz:KK200:
Afiyet olsun:kk77:
ellerinize sağlık, yarışmada başarılar dilerim

Yaaaaa çok muhteşem olmuş ama bu.Senin sunumları görünce artık tanıyorum .Bakınca evet bu Beni nin sunumu diyorum bir sunum manyağı olarak.Ellerine sağlık ve bol şansların olsun :KK36:
Cok tesekkur ederım:KK200: mutlu oldum tanımanıza:KK68::KK68:ayrıca profıldekı gelınde harıka:KK200::KK200: mutluluklar:KK200::KK200::KK200:

Görür görmez vuruldum..
Çokta severim..
Sunumu da görüntüsü de enfes..
Oyum sana :KK51:
Ellerine sağlık

Görüntü mükemmel.vişneyi ayrıca konserve kullanmayıp kendinizin yapması mükemmel.acaba ıslatma sütüne vişne suyuda katsanız olur muydu?

Back
X