Kekler - Pastalar Vişneli Pasta- Dr. Outker Sponsorluğunda

Bir pasta canavarı olarak çok canım çekti, vişnenin buruk tadı da ne kadar yakışmıştır pastaya, sade krema olduğu için hafifte olur, hafif, mayhoş, ağızda dağılan pandispanyasıyla harika görünüyor:ruh:

Ellerinize emeklerinize sağlık:nazar::nazar:

Maşallah çok güzel görünüyor :nazar::kk77: lezzetide muhteşemdir eminim meyveli pastaları severim ekşi tatlı tatları sverim çok güzel olmuş yeğenimin doğum gününde pastası benden cesaret edebilirsem bende katılmayı düsünüyorum yarışmaya

Eki Görüntüle 1865089

Merhaba :KK200::KK200:
Sizlere tadina bakan herkes tarafindan cok begenilen visneli pastami tarif etmeye calisicam:KK52:
Pandispanyasi
5 yumurta
120 gr seker
2 yemek kasıgı sıcak su
130gr un
40 gr nısasta
1 kabartma tozu
1 vanılya
(Kalibim 26cm kelepceli kalip)
Yumurta , seker ve sicak su 4, 5 dakka mikserle cirpilir sonra diger malzemeler eklenir 170 derece firinda 20 dak pisirilir..
kurdan testi yapmadan cikarmayin her firin ayni olmaz :)
Eki Görüntüle 1865084

Pandispanya sogurken kremasini yapalim
Pastanin icine ve ustune istediginiz kremayi kullanabilirsiniz krem santi vs..
Benim yaptigim soyle:
2 paket sivi krema
2 tatli kasigi krema sertlestirici (trde yok sanirim soguk kremayi mikserle cirparakta istenilen sertlikte krema oluyor yanliz kontrollu yapmak lazim tereyaga donusebiliyor fazla cirpinca)
2 yemek kasigi labne yada mascarpone peyniri
2 yemek kasigi seker
Labne peyniri haric diger malzemeleri mikserle cirpin krema sert kivama gelince peyniri ekleyin kasikla karistirin..buzdolabinda beklesin..

Simdi visne sosunu yapalim:)
250 gr taze visne (dondurucudan olabilir)
Yarim cay bardagi seker
yarim cay bardagindan az su
1 yemek kasigi nisasta
Kucuk bir tencereye visne ve suyu koyun bir dak kaynasin kapatin iliyinca visnenin cekirdeklerini cikarin, suyuna nisastayi katip telle cirpin sonra visneyi ve sekeri ekleyin bir iki dakka pisirip kapatin arada karistirarak sogutun.. Uzerine susleme yapmak icin sosun visnesiz yerlerinden bir kaseye bikac yemek kasigi ayirdim)
isterseniz bu sosu hazir konserve visneyle de hazirlayabilirsiniz..
Eki Görüntüle 1865085

Simdi sira pastamizin yapiminda

Soguyan pandispanyayi ikiye kesin, ben kesme aletiyle kestim ama keskin bir ekmek bicagida is gorur
Eki Görüntüle 1865086
ilk katimizi yarim cay bardagindan az sutle islatiyoruz (yumurta fircasiyla pratik oluyor) sonra visneli sosu heryerine esit yayiyoruz ve ustune kremamizin yarisini yayiyoruz.
Eki Görüntüle 1865087
Pastanin ustune kapatacagimiz pandispanyayida sutle islatip kremanin ustune kapatiyoruz. Ust bolumude sutle islatiyoruz ve kalan kremayla ustunu kapliyoruz..
Eki Görüntüle 1865088
Uzerine tatli kasiginin tersiyle sekil verdim, yanlari yukari dogru kenarlarida ice dogru cektim cok kolay ve guzel bi sekil cikiyor ortaya:)
Suslemeyi istediginiz gibi yapabilirsiniz:hamarat:
Ben kenarlari donmus visneyle ortayi rafaello cikolatasiyla susledim..
Eki Görüntüle 1865089
Eki Görüntüle 1865090
pastayi bir gece onceden yaparsaniz daha guzel oluyor..
Son olarak;yaptigim gibi anlatmaya calistim umarim dener ve memnun kalirsiniz:KK200:
Afiyet olsun:kk77:

Ellerinize sağlık :KK200: Çok güzel gözüküyor. Mayhoş mayhoşş yemek vardı şimdiiii :kk77::KK72:

Harika bir görüntü olmuş benicim:kk77:Ellerine emeğine sağlık, yine bomba gibisin mashh:KK19::KK19:Başarılar diliyorum canım:KK60:

Eki Görüntüle 1865089

Merhaba :KK200::KK200:
Sizlere tadina bakan herkes tarafindan cok begenilen visneli pastami tarif etmeye calisicam:KK52:
Pandispanyasi
5 yumurta
120 gr seker
2 yemek kasıgı sıcak su
130gr un
40 gr nısasta
1 kabartma tozu
1 vanılya
(Kalibim 26cm kelepceli kalip)
Yumurta , seker ve sicak su 4, 5 dakka mikserle cirpilir sonra diger malzemeler eklenir 170 derece firinda 20 dak pisirilir..
kurdan testi yapmadan cikarmayin her firin ayni olmaz :)
Eki Görüntüle 1865084

Pandispanya sogurken kremasini yapalim
Pastanin icine ve ustune istediginiz kremayi kullanabilirsiniz krem santi vs..
Benim yaptigim soyle:
2 paket sivi krema
2 tatli kasigi krema sertlestirici (trde yok sanirim soguk kremayi mikserle cirparakta istenilen sertlikte krema oluyor yanliz kontrollu yapmak lazim tereyaga donusebiliyor fazla cirpinca)
2 yemek kasigi labne yada mascarpone peyniri
2 yemek kasigi seker
Labne peyniri haric diger malzemeleri mikserle cirpin krema sert kivama gelince peyniri ekleyin kasikla karistirin..buzdolabinda beklesin..

Simdi visne sosunu yapalim:)
250 gr taze visne (dondurucudan olabilir)
Yarim cay bardagi seker
yarim cay bardagindan az su
1 yemek kasigi nisasta
Kucuk bir tencereye visne ve suyu koyun bir dak kaynasin kapatin iliyinca visnenin cekirdeklerini cikarin, suyuna nisastayi katip telle cirpin sonra visneyi ve sekeri ekleyin bir iki dakka pisirip kapatin arada karistirarak sogutun.. Uzerine susleme yapmak icin sosun visnesiz yerlerinden bir kaseye bikac yemek kasigi ayirdim)
isterseniz bu sosu hazir konserve visneyle de hazirlayabilirsiniz..
Eki Görüntüle 1865085

Simdi sira pastamizin yapiminda

Soguyan pandispanyayi ikiye kesin, ben kesme aletiyle kestim ama keskin bir ekmek bicagida is gorur
Eki Görüntüle 1865086
ilk katimizi yarim cay bardagindan az sutle islatiyoruz (yumurta fircasiyla pratik oluyor) sonra visneli sosu heryerine esit yayiyoruz ve ustune kremamizin yarisini yayiyoruz.
Eki Görüntüle 1865087
Pastanin ustune kapatacagimiz pandispanyayida sutle islatip kremanin ustune kapatiyoruz. Ust bolumude sutle islatiyoruz ve kalan kremayla ustunu kapliyoruz..
Eki Görüntüle 1865088
Uzerine tatli kasiginin tersiyle sekil verdim, yanlari yukari dogru kenarlarida ice dogru cektim cok kolay ve guzel bi sekil cikiyor ortaya:)
Suslemeyi istediginiz gibi yapabilirsiniz:hamarat:
Ben kenarlari donmus visneyle ortayi rafaello cikolatasiyla susledim..
Eki Görüntüle 1865089
Eki Görüntüle 1865090
pastayi bir gece onceden yaparsaniz daha guzel oluyor..
Son olarak;yaptigim gibi anlatmaya calistim umarim dener ve memnun kalirsiniz:KK200:
Afiyet olsun:kk77:
Gorur gormez dedim kaybettik :(
Ellerine saglik canim

Çoğu tarifte hazır krema olduğu için yapmıyorum ben. Yeri gelmişken sorayım. Hazır krema yerine başka ne yapılır? Sevmiyorum pakette olan çoğu şeyi. Krema gibi.
Vuslatin dedigi gibi pastaci kremasi olabilir
Hazir pasta kremalarini bende sevmiyorum oldukca yagli oluyor
krem santide fazla tatli geliyor bana:))
Ben genelde bu tarz yaparim sivi krema ve icine burda labne tarzi peynir yada suzme yogurtlar var onlardan katarim daha hafif oluyor:KK200:

O neyidi gız.cok güzel olmuş.eksili ne güzeldir.
Tesekkurler guzeldi:kk77::KK200:

ellerine sağlık beni çok güzel görünüyor başarılar dilerim
Tesekkur ederim cnm:KK200::KK200:

sabahh sabahhhh :kk77::kk77:

mükemmelll ellerinize sağlıkkk:KK55:
Tesekkurler:KK200::KK200:

Maşallah çok güzel görünüyor :nazar::kk77: lezzetide muhteşemdir eminim meyveli pastaları severim ekşi tatlı tatları sverim çok güzel olmuş yeğenimin doğum gününde pastası benden cesaret edebilirsem bende katılmayı düsünüyorum yarışmaya
Tesekkur ederim:KK200: bekleriz:KK200:

çok tatlı görünüyor :kk77: eline sağlık canım başarılar :KK73:
Tesekkur ederim cnm:KK200: senide bekleriz:KK200:

Genemi sen ya beniiiiiiiiiiiiiiiiiiii:bicak::mad::mad::mad::KK53:
Evet yine yeniden yine ben:KK54::rapci::KK48::KK200:

Elinize sağlık görüntü çok hoş tadı da öyledir eminim :halay:
Tesekkur ederim cnm:KK200::KK200:

Lezziz görünüyor eline sağlık
Cok tesekkurler:KK200::KK200:

Ellerinize sağlık :KK200: Çok güzel gözüküyor. Mayhoş mayhoşş yemek vardı şimdiiii :kk77::KK72:
Cok tesekkurler:KK200: meyveli pasta sevenler icin superdi gercekten:kk77::kk77:

Harika görünüyor.Korktum birden aniden :-)
Basarilar dilerim:-)
Tesekkur ederim cnm:KK200:ama daha ne guzel pstalar gelicek eminim bekliyoruz senide:KK200:

Harika bir görüntü olmuş benicim:kk77:Ellerine emeğine sağlık, yine bomba gibisin mashh:KK19::KK19:Başarılar diliyorum canım:KK60:
Tesekkur ederim arkadasım:KK200: begenmene sevındım senın pasta nasil harika olur kımbılır:KK49: beklıyoruz:KK200:

Sahane gorunuyor ellerinize saglik :kk77:
Cok tesekkurler:KK200::KK200:

Yine bir Be_Ni_1012 klasiği:KK9:.Sunum,tarif ve çekimin güzelliği,keşke olsa da yesek .:kk77:
Cok tesekkur ederim deynep:KK200::KK200: ikram etme sansimiz olsaydi seve seve:KK68::KK68:

Gorur gormez dedim kaybettik :KK43:
Ellerine saglik canim
Tesekkur ederim cnm:KK200: daha guzel pastalari bekliyoruz sizlerden:hamarat::KK200:

Bir pasta canavarı olarak çok canım çekti, vişnenin buruk tadı da ne kadar yakışmıştır pastaya, sade krema olduğu için hafifte olur, hafif, mayhoş, ağızda dağılan pandispanyasıyla harika görünüyor:ruh:

Ellerinize emeklerinize sağlık:nazar::nazar:
Cok tesekkur ederim:KK200::KK200: oyle guzel yazmissiniz ki tekrar yiyesim geldi:KK48: begenmenize sevindim:KK36::KK36:

Cok tesekkur ederim:KK200::KK200: oyle guzel yazmissiniz ki tekrar yiyesim geldi:KK48: begenmenize sevindim:KK36::KK36:
Valla inanır mısınız bilmiyorum ama sabaha karşı en sevdiğim meyvelerden biriyle yapılmış bu pastayı görünce, ki pastayı çok severim hele de meyvelisini, sanki gerçekten yiyormuşum gibi tadını hissettim:-)
Size afiyet olsun, başarılar diliyorum:KK52:

Valla inanır mısınız bilmiyorum ama sabaha karşı en sevdiğim meyvelerden biriyle yapılmış bu pastayı görünce, ki pastayı çok severim hele de meyvelisini, sanki gerçekten yiyormuşum gibi tadını hissettim:-)
Size afiyet olsun, başarılar diliyorum:KK52:
Ne mutlu bana o hissi verebilmissem:KK36::KK36: cok tesekkurler:KK52::KK200::KK200:

Valla bi düşündüm bak şimdi bir dilim olsa ne iyi olurdu diye..:kk77:

Yaz günü fresh bi tat olur vişneyle krema uyumu ya :KK34:

Ellerinize emeğinize sağlık...Pandispanyası,kreması,görüntüsü çekimi her şey çok güzel gözüküyor...:KK9:

Yarışmada başarılar dilerim...:KK60:
Bide şey ya bitti dimi şimdi o pasta bitti yani..Bi parmak ataydık en azından iyiydi :mad:

Back
X