Çocuk Hastalıkları Viral ateş enfeksiyonu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Geçmiş olsun. Asıl sıkıntınızı anlıyorum. Benimkiler de 2 defa ateşli havale geçirdikleri için ben de sizin gibi her ateşte paniklerdim.
İsmi verilen doktor arkadaşımın çocuğunun doktoruydu. Kendisinin de bol bol antibiyotik vermişliğini bilirim.
Doktorunuza güvenin. Burada yazdıklarınızda teşhis koyanlara kulak asmayın.

Iste o cikmaz. Onun icin kan kulturu gerekir. Her iki koldan 20'ser ml kan almak lazim. Yani her enfeksiyon kapandan yapmazlar. Menenjit falan dusunulse evet. Zaten kultur sonuclari da 3 gune cikar.
Canım her şeyi geçtim bana sordu ateş düşürücü verdin mi diye bende veremedim ilacı vardı dedim sebep hastanede yattığımız zaman orada ki doktor bana üstüne ilaç verme en az 45 dk 1 saat dedi bu gittiğim doktora iç birşey olmaz o nerden çıktı dedi yani insanı ikilemde bırakıyorlar şimdi ben hangisini dinleyeyim valla kafam karisti

Ne ilaci vardi ki?
Her sey 2 2 dort olmuyor maalesef mesela demir hapi ac alinmasi tavsiye edilir ama bana sorsan cok aciktim yemek yemeli miyim diye ye bisi olmaz derim. Onun gibi yani. Her seye kafaniz karismasin.

Adem Gunes bitti simdi de bu doktor mu basladi saka gibi.. her cocugun hastaligi, teshisi, iyilesme sureci kendisine ozeldir ne demek su ilaci verme! Dunya uzerinde ki tek doktor oymus gibi bir de link falan paylasilmis sorun diye. Benim doktorum da docent, kendi alaninda en iyilerinden biri. hem iki cocugumun hem de iki yegenimin 12 senelik doktoru ve hep calpol ile dolveni donusumlu kullandirip viral enfeksiyonlarda asla antibiyotik vermez. Grip ilaclari ve ates dusuruculer ile atlatiriz.

Konu sahibi, kucuk havlunuz varsa soguk suya bastirip sikin, sonra kol alti ve kasiklarina koyun. Lutfen doktorunuzun kullanmanizi istedigi ilaclari kullanin. Iki cocuk sahibi olmak bir referans ise bende iki cocuk sahibiyim ve doktorunuzu dinlemenizi oneriyorum.

Aslında çocuklarda 39 ateş yetişkinlerdeki gibi değil canım üstünü çok fazla örtme bol bol su vermeye çalış pipetle falan. Geçmiş olsun

Ne ilaci vardi ki?
Her sey 2 2 dort olmuyor maalesef mesela demir hapi ac alinmasi tavsiye edilir ama bana sorsan cok aciktim yemek yemeli miyim diye ye bisi olmaz derim. Onun gibi yani. Her seye kafaniz karismasin.
Luminaletten kullanıyoruz nöbet geçirmesin diye hastanede kaldığımız da ki doktor üstüne belli süre ilaç kullanma sonra ver dedi bu gittiğim doktor öyle şey mi olur bekleme hemen üstüne kullan dedi

Hastanedeki doktorunuzla iletişime geçebilir misniz?
Sanirim o nörolog,
Islak bezle eklem yerlerine kompres yapın en çok o düşürüyor bizde, limonlu çorap giydirme vs ama el ve ayakları soguk mu?

O zararli bu zararli peki o dr yuksek atesi nasil dusurmenizi onerdi?

Hastanedeki doktorunuzla iletişime geçebilir misniz?
Sanirim o nörolog,
Islak bezle eklem yerlerine kompres yapın en çok o düşürüyor bizde, limonlu çorap giydirme vs ama el ve ayakları soguk mu?
Maalesef canım numarası yok sadece sekreterlerinin var onlarda gündüz açıyorlar elleri ayakları bacakları kolları en önemlisi koltukaltı ve başı yanıyor hatta bir ara o kadar atesi çıktı ki şu 39.4 te ellerimizi degdiremedik yavrum sayiklamaya başladı şimdi biraz daha iyi sakin kusmadı çok şükür bir daha inşaAllah düzelir yavrum

Iste o cikmaz. Onun icin kan kulturu gerekir. Her iki koldan 20'ser ml kan almak lazim. Yani her enfeksiyon kapandan yapmazlar. Menenjit falan dusunulse evet. Zaten kultur sonuclari da 3 gune cikar.
Çocuktan 20 alınamayacağı için yaşa göre 5 ml kadar yeterli. 5 de alınamıosa her yaşa 1 ml. Konu ile alakasız ama düzelteyim dedim :)

Cocuk acili olan bi hastaneye mi gittiniz?Normal sartlarda atesi dusurup sizi oyle cikarirlar hastaneden.Tavsiyem sakin olup soguk kompress yapmaniz ve donusumlu dr un soyledigi gibi yani ilaclarini vermeniz.Ayrica bol bol sivi.Biz de cok yasadik bu viral enf.Allah beterinden korusun 3 gun sabir.

Bizimki de ateslendi gecenlerde. Ilac vermiyorum ama atesi kontrol altinda tutmaya calisiyorum. Sivi veriyorum bol, soguga donuk su ile ellerini yuzunu ihtiyac duydugum yerleri siliyorum. Viral ise hastalik antibiyotik fayda etmez.

Seni çok iyi anlıyorum canım benim de oglum aynı seninki gibiydi biri antibiyotik veriyordu biri gerek yok diyordu napıcagımı sasırmıştım. Bizede dolven ve calpol verdi. Ama düşürmüyordu ılık suda banyo yaptır çok sıcak olmasın sakın varsa otomatik ateş ölçerle ölç ben o zamanlar ondan almıştım çok rahat oluyor bu arada o suyun içine biraz sirke koy gecer insallah.

Burada konu açıp sonra hastaneye koşarsanız azar yersiniz tabii ki, insanlar işini yapmış neden zorluyorsunuz ki? Doktor olmayan, meslekle hiçbir alakası bulunmayan herkes kafasına göre öneride bulunup aaa o zararlıı , aaa doktor ne vermiş öyleee diyip saçmalıyor; siz de endişeli bir anne olarak etkileniyorsunuz. Doktorunuz ne dediyse onu yapın, emin olun onlar diğer annelerden daha iyi biliyor sorununuzu ve çözümünü. Doktor virüs demiş hala çıkıp yok o mikrobunun belirtisi bu yok şu mikrobunda bu ilaç kullanılmaz. Virüs demiş virüs!! İkisi arasındaki farkı bilmeyen insanlar kalkıp ahkam kesiyor ya vallahi çıldıracağım...

Her viral enfeksiyon da grip değildir. Höfff...

ateşi 38.5 üzerrine çıktığında ılık bir duş iyi gelir. Soğuk su şoka sebep olur, kesinlikle kullanmayın. Size ılık gelen ona soğuk gelecektir zaten. 2 calpol (parasetamol) arası 4, 2 dolven (ibuprofen) arası 6 saat olduğu sürece dönüşümlü verebilirsiniz. Ben büyük oğlumda 3 ateş düşürücüyü dönüşümlü kullanıp yarım saate bir suya soktuğum halde ateşini düşüremezdim. 39,5ten 38e falan düşer dönüşümlü de olsa ilaç vakti gelmeden geri yükselirdi.Verdiğiniz ilaç saatlerini mutlaka bir kağıda yazın. Karaciğer harabiyeti için dikkatli olmalısınız. Panik ve kargaşa sebebiyle unutabilirsiniz. Maalesef 3 gün bu şekilde idare edeceksiniz. Duş, ilaç, duş, ilaç.... 3 günden sonra devam ederse mutlaka doktor tekrar görsün. Ateş vücutta sıvı kaybına neden olur, sıvı kaybı da ateşe.. Bol sıvı verin. Süt, meyve suyu, çorba, ayran, yoğurt,.... Bu dönemde iştahsız olabilir, sakin olmaya çalışın. Sonrasında kendini toparlayacaktır. Çocuklar ateşe yetişkinlere göre daha dayanıklıdır. Acilde uygulanan tedavi daha çok novalgin enjeksiyonu ve ılık komprestir. Siz siz olun 8 saat içinde tekrar acile giderseniz mutlaka hekimi bilgilendiriniz. Novalgin de hiç masum bir ilaç değildir, dikkatli olunmalı. Geçmiş olsun.

Katılıyorum.
Ne olduğu belli olmayan insanların buralarda " o ilacı verme bunu ver, hastalık O değil, budur" diye ahkam kesmesi ve konu sahibinin bunlarla hareket etmesi beni de hayretlere düşürdü. Biraz bilinçlenelim artık ya. Çocuğunuzu muayene eden doktorlara güvenmiyorsunuz, burada her kafadan çıkan sese güveniyorsunuz. Hayatlarınız bu kadar ucuz mu?

Peki tedavisinin normal atesten bir farki var ki benim oglumda atesli 2 gundur

Düzenli götürdüğünüz çocuk Dr u varsa ona mesaj atıp sorun bence. Dönüşümlü calpol ve döven verildiğini ben de duydum. Ateşin 38.5 ı geçmemesi önemli. Olmadı tekrar acile götürürsünüz.

Bir de grip zaten antibiyotik tedavisi olmadan geçmeyen tehlikeli bir hastalık. Virüs kaynağı değil bakteri kaynaklıdır.

Allah kolaylık versin. Devlet hastaneleri malesef böyle. Ama Dr bir konuda haklı aciller mikrop yuvası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…