- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi Lovedreams
-
Canım her şeyi geçtim bana sordu ateş düşürücü verdin mi diye bende veremedim ilacı vardı dedim sebep hastanede yattığımız zaman orada ki doktor bana üstüne ilaç verme en az 45 dk 1 saat dedi bu gittiğim doktora iç birşey olmaz o nerden çıktı dedi yani insanı ikilemde bırakıyorlar şimdi ben hangisini dinleyeyim valla kafam karistiIste o cikmaz. Onun icin kan kulturu gerekir. Her iki koldan 20'ser ml kan almak lazim. Yani her enfeksiyon kapandan yapmazlar. Menenjit falan dusunulse evet. Zaten kultur sonuclari da 3 gune cikar.
Ne ilaci vardi ki?Canım her şeyi geçtim bana sordu ateş düşürücü verdin mi diye bende veremedim ilacı vardı dedim sebep hastanede yattığımız zaman orada ki doktor bana üstüne ilaç verme en az 45 dk 1 saat dedi bu gittiğim doktora iç birşey olmaz o nerden çıktı dedi yani insanı ikilemde bırakıyorlar şimdi ben hangisini dinleyeyim valla kafam karisti
Luminaletten kullanıyoruz nöbet geçirmesin diye hastanede kaldığımız da ki doktor üstüne belli süre ilaç kullanma sonra ver dedi bu gittiğim doktor öyle şey mi olur bekleme hemen üstüne kullan dediNe ilaci vardi ki?
Her sey 2 2 dort olmuyor maalesef mesela demir hapi ac alinmasi tavsiye edilir ama bana sorsan cok aciktim yemek yemeli miyim diye ye bisi olmaz derim. Onun gibi yani. Her seye kafaniz karismasin.
O zararli bu zararli peki o dr yuksek atesi nasil dusurmenizi onerdi?Viral enfeksiyon gribal enfeksiyon yani grip demek. Antibiyotik işe yaramaz. 2 yaşındaki bir bebeğe dolven zararlı. Hele de dönüşümlü çok zararlı. Bizim doktorumuz kesinlikle onermiyor. 2 yaşa günde 4 olcekten fazla calpol veremezsiniz karaciğeri harap eder. Dolven zaten zararli ve 3 ölçeği geçersiniz o daha da zararlıymis karaciğere. Yazın grip arazlari görülmez burnu akmayabilir onun için size bir şeyi yok gibi gelebilir. Diline bakin bembeyaz ya da sarımsı bir tabaka yoksa ve ağzı çok pis kokmuyorsa griptir. Geçmiş olsun.
Maalesef canım numarası yok sadece sekreterlerinin var onlarda gündüz açıyorlar elleri ayakları bacakları kolları en önemlisi koltukaltı ve başı yanıyor hatta bir ara o kadar atesi çıktı ki şu 39.4 te ellerimizi degdiremedik yavrum sayiklamaya başladı şimdi biraz daha iyi sakin kusmadı çok şükür bir daha inşaAllah düzelir yavrumHastanedeki doktorunuzla iletişime geçebilir misniz?
Sanirim o nörolog,
Islak bezle eklem yerlerine kompres yapın en çok o düşürüyor bizde, limonlu çorap giydirme vs ama el ve ayakları soguk mu?
Çocuktan 20 alınamayacağı için yaşa göre 5 ml kadar yeterli. 5 de alınamıosa her yaşa 1 ml. Konu ile alakasız ama düzelteyim dedim :)Iste o cikmaz. Onun icin kan kulturu gerekir. Her iki koldan 20'ser ml kan almak lazim. Yani her enfeksiyon kapandan yapmazlar. Menenjit falan dusunulse evet. Zaten kultur sonuclari da 3 gune cikar.
Seni çok iyi anlıyorum canım benim de oglum aynı seninki gibiydi biri antibiyotik veriyordu biri gerek yok diyordu napıcagımı sasırmıştım. Bizede dolven ve calpol verdi. Ama düşürmüyordu ılık suda banyo yaptır çok sıcak olmasın sakın varsa otomatik ateş ölçerle ölç ben o zamanlar ondan almıştım çok rahat oluyor bu arada o suyun içine biraz sirke koy gecer insallah.Hatunlar hayırlı akşamlar.2 yasinda dunya guzeli bir evladim var.Rabbim cumlesine saglik sihhat versin acilarini gostermesin.
Sabah hiç bir şeyi olmayan kızımı öğlen uykusuna yatırdım saat 1 buçuk gibi uyandı ufak bir halsizlik gördüm havanın sıcaklığına verdim. Geldi kucağıma yattı kuzum alev gibiydi 2 yıllık ömründe kızımın ben bu kadar atesi yüksek ilk defa gördüm hemen ateş düşürücü verdim. Bana mısın demiyor düşmüyor eşim eve geldi aldık götürdük sağlık ocağına orada hafif boğaz enfeksiyonu dedi antibiyotik yazdı eve gönderdi kızımın ateşi 38.3 den 38.7 ye çıktı apartopar acile gittik (kızım soğuk havale geçirdi ateş bunu tetikleyebilir diye korktuk bu yüzden vakit kaybetmek istemedik).
Doktor bize kızımın viral ateş enfeksiyonu geçirdiğini antibiyotik kullanmanın hiç bir işe yaramayacağını söyledi. (Yani 2 ayrı doktor biri birşey diyor öteki başka birşey).
Anneler sizin bebekleriniz bu enfeksiyonu geçirdi mi kaç gün sürdü bize doktor sadece calpol ve dolven verdi dönüşümlü olarak kullanmamı söyledi ateşi düşene kadar devam edeceğim endişe ediyorum. Ateşi 38.5 in üstüne çıkmasın kesinlikle dedi eğer 39 ve üstü olursa ne yapmam lazım tekrar doktora gitmelimiyim bana bi el atın nolur endişeliyim. Kizim tam iyi oluyor derken aynı süreci tekrar yaşamak bana büyük yıkım yapacak
Burada konu açıp sonra hastaneye koşarsanız azar yersiniz tabii ki, insanlar işini yapmış neden zorluyorsunuz ki? Doktor olmayan, meslekle hiçbir alakası bulunmayan herkes kafasına göre öneride bulunup aaa o zararlıı , aaa doktor ne vermiş öyleee diyip saçmalıyor; siz de endişeli bir anne olarak etkileniyorsunuz. Doktorunuz ne dediyse onu yapın, emin olun onlar diğer annelerden daha iyi biliyor sorununuzu ve çözümünü. Doktor virüs demiş hala çıkıp yok o mikrobunun belirtisi bu yok şu mikrobunda bu ilaç kullanılmaz. Virüs demiş virüs!! İkisi arasındaki farkı bilmeyen insanlar kalkıp ahkam kesiyor ya vallahi çıldıracağım...
Her viral enfeksiyon da grip değildir. Höfff...
Peki tedavisinin normal atesten bir farki var ki benim oglumda atesli 2 gundurkızınıza beta testi yaptırın beta salgını var,
biz de acile gittik boğaz enfeksiyonu dedi gönderdiler 2 gün sonra ateşi 40 a çıktı, apar topar gece yarısı amcasına götürdük, betaymış, 1 hafta sürdü iyileşmesi.
Evet canım söyledim nöbet geçirmesin diye luminaletten kullandığını belirttim belki o yüzden gerek görmedi doktor fitil vermeyi ben anladığım kadarıyla dolven vermeyeyim.
Kilosu 11.300 çıktı normal dedi doktor
Burada konu açıp sonra hastaneye koşarsanız azar yersiniz tabii ki, insanlar işini yapmış neden zorluyorsunuz ki? Doktor olmayan, meslekle hiçbir alakası bulunmayan herkes kafasına göre öneride bulunup aaa o zararlıı , aaa doktor ne vermiş öyleee diyip saçmalıyor; siz de endişeli bir anne olarak etkileniyorsunuz. Doktorunuz ne dediyse onu yapın, emin olun onlar diğer annelerden daha iyi biliyor sorununuzu ve çözümünü. Doktor virüs demiş hala çıkıp yok o mikrobunun belirtisi bu yok şu mikrobunda bu ilaç kullanılmaz. Virüs demiş virüs!! İkisi arasındaki farkı bilmeyen insanlar kalkıp ahkam kesiyor ya vallahi çıldıracağım...
Her viral enfeksiyon da grip değildir. Höfff...
Benim için kızımın düşmeyen ateşi = ateşli havale biz 4 defa atessiz havale geçirdik risk gurubunda normal bir bebeğin havale geçirmesin den daha fazla riskliyiz ve bu kızımın beynine zarar verebilir doktora gidiyorum bende panik atak var yüreğim ağzımda Allah var bir tane doktora bagirmadim kızmadım bana bağırdı hep doktorlar az önce misal bir güzel fırça yedim niye bana inanmıyorlar sırf panik atak halimden yüzüm çarşamba pazarına dönmüş halimden benim abarttığımı düşünüyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?