- 15 Temmuz 2016
- 4.004
- 6.297
- 108
- Konu Sahibi Lovedreams
Beta genelde okul çağında olur. Ates, dilde pas, kötü ağız kokusu, bulantı ve kusma eşlik eder.Beta ne oluyor ki canım endişem çok arttı şu an ateşi 37.8 e indi 2 saat önce 38.7 ydi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Beta genelde okul çağında olur. Ates, dilde pas, kötü ağız kokusu, bulantı ve kusma eşlik eder.Beta ne oluyor ki canım endişem çok arttı şu an ateşi 37.8 e indi 2 saat önce 38.7 ydi
Yilbasinda bende kizimda ayni olayla karşılaştım 3 kutu antibiyotik yedi kuzum bir dr baska,diger dr baska soyledi .Hatunlar hayırlı akşamlar.2 yasinda dunya guzeli bir evladim var.Rabbim cumlesine saglik sihhat versin acilarini gostermesin.
Sabah hiç bir şeyi olmayan kızımı öğlen uykusuna yatırdım saat 1 buçuk gibi uyandı ufak bir halsizlik gördüm havanın sıcaklığına verdim. Geldi kucağıma yattı kuzum alev gibiydi 2 yıllık ömründe kızımın ben bu kadar atesi yüksek ilk defa gördüm hemen ateş düşürücü verdim. Bana mısın demiyor düşmüyor eşim eve geldi aldık götürdük sağlık ocağına orada hafif boğaz enfeksiyonu dedi antibiyotik yazdı eve gönderdi kızımın ateşi 38.3 den 38.7 ye çıktı apartopar acile gittik (kızım soğuk havale geçirdi ateş bunu tetikleyebilir diye korktuk bu yüzden vakit kaybetmek istemedik).
Doktor bize kızımın viral ateş enfeksiyonu geçirdiğini antibiyotik kullanmanın hiç bir işe yaramayacağını söyledi. (Yani 2 ayrı doktor biri birşey diyor öteki başka birşey).
Anneler sizin bebekleriniz bu enfeksiyonu geçirdi mi kaç gün sürdü bize doktor sadece calpol ve dolven verdi dönüşümlü olarak kullanmamı söyledi ateşi düşene kadar devam edeceğim endişe ediyorum. Ateşi 38.5 in üstüne çıkmasın kesinlikle dedi eğer 39 ve üstü olursa ne yapmam lazım tekrar doktora gitmelimiyim bana bi el atın nolur endişeliyim. Kizim tam iyi oluyor derken aynı süreci tekrar yaşamak bana büyük yıkım yapacak
Geçmiş olsun sıvı içiyor iştahı az biraz açılmıştı yine kapandı en azından şu içmesi lazım onu da azalttı şuan ateşi 37.8 civarı ılık bir dus aldirsam iyi gelir mi acabaKorkma sakin ol bol sıvı ver böyle böyle büyüyecek benimkide 3.5 yaşına girecek nerdeyse ve şu an hasta,ben de hasta bir çocuk annesi olarak yazıyorum yani şu an :)
Geçmiş olsun sıvı içiyor iştahı az biraz açılmıştı yine kapandı en azından şu içmesi lazım onu da azalttı şuan ateşi 37.8 civarı ılık bir dus aldirsam iyi gelir mi acaba
Ben 51 eşim 94 kilo kızımın boyu 85 kilosu 11.300 çıktı ben çok dert etmedim.ama çevre zayıf zayıf dedikçe psikolojim bozuldu istahsiz bir çocuk asla meyve yemez meyve gördüğü zaman öög yapıyor dilini çıkartıp keyfi yerinde çok şükür bana doktor boyu iyiyse kiloyu dert etme dedi benim tek istediğim az olsada birşeyler yese en azından vitaminlerinı alsa ama sağlık olsunOğlum nerdeyse 3.5 yaşında ama kilosu 12.5 kg
Sağlıklı ise keyfî iyi ise iştahı kiloyu dert etme sen ve babası ne kadarsa çocuğun ebatı da o kadar olacak aşağı yukarı
Ben 51 eşim 94 kilo kızımın boyu 85 kilosu 11.300 çıktı ben çok dert etmedim.ama çevre zayıf zayıf dedikçe psikolojim bozuldu istahsiz bir çocuk asla meyve yemez meyve gördüğü zaman öög yapıyor dilini çıkartıp keyfi yerinde çok şükür bana doktor boyu iyiyse kiloyu dert etme dedi benim tek istediğim az olsada birşeyler yese en azından vitaminlerinı alsa ama sağlık olsun
Meyve yerine sebze de oluyormuş. Mesela salatalık seviyorsa ondaki vitamin de yeterliymis. Ya da herhangi bir sebze yemeği. O yaşlarda bazı çocuklar meyveyi yemeyebiliyor. Tam 24 ayliksa kilosu iyi boyu 2 cm uzun. Uzun olduğu için zayıf görünebilir. Kilosunu dert etmeyin. Söyleyene kulak tikayin.Ben 51 eşim 94 kilo kızımın boyu 85 kilosu 11.300 çıktı ben çok dert etmedim.ama çevre zayıf zayıf dedikçe psikolojim bozuldu istahsiz bir çocuk asla meyve yemez meyve gördüğü zaman öög yapıyor dilini çıkartıp keyfi yerinde çok şükür bana doktor boyu iyiyse kiloyu dert etme dedi benim tek istediğim az olsada birşeyler yese en azından vitaminlerinı alsa ama sağlık olsun
Sacmalama doktorun verdigi ilaci burda bir kisinin lafiyla kesecek misin?Evet canım söyledim nöbet geçirmesin diye luminaletten kullandığını belirttim belki o yüzden gerek görmedi doktor fitil vermeyi ben anladığım kadarıyla dolven vermeyeyim.
Kilosu 11.300 çıktı normal dedi doktor
Hekim değilsiniz bu tip yorumlar yapmanız yanlış. Bizim doktorumuz dolven'in 6 kg üzeri bebeklerde gönül rahatlığıyla kullanıldığını söyledi. Ardışık tedaviyi de özellikle calpol üst üste verildiğinde etki göstermediği için önerdi.Viral enfeksiyon gribal enfeksiyon yani grip demek. Antibiyotik işe yaramaz. 2 yaşındaki bir bebeğe dolven zararlı. Hele de dönüşümlü çok zararlı. Bizim doktorumuz kesinlikle onermiyor. 2 yaşa günde 4 olcekten fazla calpol veremezsiniz karaciğeri harap eder. Dolven zaten zararli ve 3 ölçeği geçersiniz o daha da zararlıymis karaciğere. Yazın grip arazlari görülmez burnu akmayabilir onun için size bir şeyi yok gibi gelebilir. Diline bakin bembeyaz ya da sarımsı bir tabaka yoksa ve ağzı çok pis kokmuyorsa griptir. Geçmiş olsun.
Bilmiyorum ki herkes ayrı diyor burada kimseye kızamam ki çünkü doktorlar bile aynı hastalık için farklı teşhis koyuyor maalesefSacmalama doktorun verdigi ilaci burda bir kisinin lafiyla kesecek misin?
Sebzeyi çiğ yemiyor hiç birinin tadını ayrı ayrı bilmez istemiyor tatmayi reddediyor bende sebze çorbası yapıp iciriyorumMeyve yerine sebze de oluyormuş. Mesela salatalık seviyorsa ondaki vitamin de yeterliymis. Ya da herhangi bir sebze yemeği. O yaşlarda bazı çocuklar meyveyi yemeyebiliyor. Tam 24 ayliksa kilosu iyi boyu 2 cm uzun. Uzun olduğu için zayıf görünebilir. Kilosunu dert etmeyin. Söyleyene kulak tikayin.
Bilmiyorum ki herkes ayrı diyor burada kimseye kızamam ki çünkü doktorlar bile aynı hastalık için farklı teşhis koyuyor maalesef
Sebzeyi çiğ yemiyor hiç birinin tadını ayrı ayrı bilmez istemiyor tatmayi reddediyor bende sebze çorbası yapıp iciriyorum
Çocuk doktoru Kadir Tuğcu nun bilgilerini aktariyorum. İnanmıyorsanız sorun kendisine. Bir sitede yazıyor. Dolven, ibufen, pedifen grubu ateş düşürücü ler 20 kilo altı çocuklara zararlı. Karacigeri harap ediyor diyorum. Bir de dönüşümlü veriliyor. Bu moda da son yıllarda çıktı. Allah koruyor hepsini ya yazıktır. Sizin tercihinize karisamam. Ancak son yıllarda yüksek dozda ateş düşürücü sebebiyle karaciğer yetmezliği yaşayan çok vaka var.Hekim değilsiniz bu tip yorumlar yapmanız yanlış. Bizim doktorumuz dolven'in 6 kg üzeri bebeklerde gönül rahatlığıyla kullanıldığını söyledi. Ardışık tedaviyi de özellikle calpol üst üste verildiğinde etki göstermediği için önerdi.
Calpolle dolveni doktorun soyledigi gibi donusumlu ver ben hekimim viral da olsa bakteriyel de olsa atesi olan cocuga bu ilaclar verilir. Teshisle ilgisi yok.Bilmiyorum ki herkes ayrı diyor burada kimseye kızamam ki çünkü doktorlar bile aynı hastalık için farklı teşhis koyuyor maalesef