• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Viral ateş enfeksiyonu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Aysenaz93 Aysenaz93 valla öyle olmuyor her doktor dogru karar veremiyor...
Benim oğluma 2 defa gereksiz antibiyotik verildi... cocuk dokturu kulağı kızarık dedi ateşi vardi basladik, cocuk kbb doçent bir doktora götürdüm hayır birşeyi yok dedi grip, kulagi kizarik ama normal rengi cocuk doktorları anlamıyor dedi...her doktor doğru teşhis koyamıyor

O yüzden iyi doktor var isinin ehli birde normal doktor sadece tıp okumuş ama hayata sadece ilac yaz gonder mantigiyla geliştirmeyen

Evet geçen ay benim kızım da el ayak ağız geçirdi. Doktor ilk kontrolde viral enfeksiyon ama yine de tam teşhis için bekleyelim dedi. Nitekim ateşin 3. gününde döküntüler başladı. Sadece calpol ates düşürmede yardımcı olmadığı için (ateş 40.3'e kadar çıktı) calpol dolven sıralı verdik. S sn0wdr0p 'nın dediğini yapsaydık kızım havale geçirirdi heralde.
Havale aniden gelir. Ateş yavaş yavaş yukseliyorsa gelmez. Gelirse de sebebi yüksek doz ateş düşürücüdür. Çünkü iç ateşi hızlıca düşürürseniz ates aniden tekrar çıkarken havale riski olur. Her neyse ben kimseye zorla ilaç tavsiyesi vermiyorum. Sadece ilacın riskinden bahsettim. Herkese iyi geceler.

Kızım da geçen hafta çok ateşlendi. 39. 5 i görünce acile gittik. Dr serum verdi sabaha hiçbir şeyi kalmamıştı.

Cumqrtesi aksami benim de kizim ateslendi 4 gun boyunca 38-39 arasinda yandi cocuk
Doktora goturduk 4 tane birden disi cikiyor dedi
Bugun aksam eve bi geldim cocuk kipkirmizi dokuntu icinde , fotosunu cektim gonderdim 6.hastalik diye bisi gecirmis , ates disinda hicbir belirti yok
Disler de patlamak uzere oldugu icin dr disin ates yaptigini dusunmus
En son asamasi kirmizi dokuntuymus , iyilesme evresine girdi dedi dr ama cocuk kipkirmizi tuhaf bir durum
Sizinki de bundan olmasin doktora nedeni ne diye sordum , solunum yoluyla bulasan viral bi hastalik dedi

2 yasinda bir cocugun ust solunum yolu enfeksiyonun nerdeyse tek sebebi viruslerdir.
Viruslere antibiyotik baslanmaz. Bir ise de yaramaz zaten.
Bu yasta bir cocugun tedavi algoritmasi; 3 gun ates dusurucu, sivi alimi ve ilik banyolarla kontrol altinda tutulmaya calisilir. Eger 3 gunu gecen ates varsa o zaman bakteriyel dusunulur ve antibiyotik baslanir. Acil hekimi dogru olani yapmis yani.
3 gunu tam sayin, 72 saat şeklinde olacak yani.
3-4 yasin altinda bir cocukta beta bakterisi enfeksiyon yapmaz bosuna cocugunuzun kanini aldirtip canini yakmayin ya da bogaz kulturu aldirtip doktor fobisi yaratmayin. Bunlarin hepsinin 72 saati gecen ateste yapilmasi gerekir.
Calpol ve dolven guvenlidir, doktorun soyledigi sekilde kilosuna uygun bir sekilde verin. Atesi cikmazsa vermenize gerek yok. Ates dusurucuye ragmen atesini dusuremezseniz vucudunu soguga yakin ilik suya sokun ve 20 dk dus aldirtin, aglamasini onemsemeyin. Ya da islak bezlerle eklem yerleri, alin ve koltuk altina kompres yapabilirsiniz.
Cocugun durumu size ic acici gelmezse, giderek kotulesir ve toksik gorunum dedigimiz elden ayaktan duserse 72 i saati beklemeden doktora basvurun.
Korkmayin, 48 saate genelde gecer. Ishal olabilir kusabilir bunlar normal. Sivi alimini asla ihmal etmeyin. Sivi almadigi surece atesinin dusmesi zorlasir. Ama kucuk kucuk verin kusturmayin.
Gecmis olsun.

Benim de 26 aylik bir kizim var.2 gün once öglen uykudan kalkinca aniden ateşi cikti.,38 ardindan 39 u gorduk.doktora gittik apar topar.viral enfeksiyon dedi.ayrica 3 azi disi birden çıkıyormuş.calpol ve ibufen donüşümlü verdi.ATesi cok şükür düştu ama dun de dilinde aft ciktı.onun icin de propolis sprey verdi salue marka.bagisikligi guçlendiriyormuş.5 gun kullanicaz.3 gundür sadece ayran iciyor yavrum.Bu arada kendiliğinden dun memeyi bırakti.nasil biraktiricam diye kara kara duşünürken ve aşiri duşkunken istemedi biranda.hala hayretler icindeyim.hepimizin yavrularina gecmış olsun..en kötü hastalikları bukadarla sınırlı kalsın.

Çocuk doktoru Kadir Tuğcu nun bilgilerini aktariyorum. İnanmıyorsanız sorun kendisine. Bir sitede yazıyor. Dolven, ibufen, pedifen grubu ateş düşürücü ler 20 kilo altı çocuklara zararlı. Karacigeri harap ediyor diyorum. Bir de dönüşümlü veriliyor. Bu moda da son yıllarda çıktı. Allah koruyor hepsini ya yazıktır. Sizin tercihinize karisamam. Ancak son yıllarda yüksek dozda ateş düşürücü sebebiyle karaciğer yetmezliği yaşayan çok vaka var.

Ben bunu duydum facete bir grupta bir anne paylaşmışti...
Arti kendi çocuğum kulaktan dolayi ates oldu.. ben ilk gece acilw götürdüm titriyordu atesten hic bakamdan calpol, dolven ve antibiyotk verdi kesin ates varsa enfeksiyon var diye ben almadım ilaçları.. sadece 1 ölçek calpol verdim pek düşürmüyor dönüşümlü olan yoktu zaten neyse sabaha kadar islak bezle eklemlerime kompres yaptım ateşide 39.8 di.. sabah doktoruna götürdüm neden vermedin havele geçirir vs. Calpol ve dolven yazso arti antibiyotik.. ben sadece calpol verdim ve antibiyotk 4 -5 gun sonra kan tahlilime goturdum genel koktrol icin karaciğer enzimleri artmıştı.. doktor ilaçlardan dedi öyle geçti.

Ates düşürücü vermeyi pek sevmiyrm havaleyi engellemedigini biliyorum soguk havale diye birseyde var... gecen vermek zorunda kaldim kuduz aşısı oldu ates olmaz dediler ama oldu calpol aldim verdim bazem mecbur kalınıyor. Doktorum ver kesinlikle dedi ben ilk soyma, ilik bezle silme ve dus yaptırıyorum olmazsa artik 1 ölçek bi kere calpol veriyorum

Evet canım söyledim nöbet geçirmesin diye luminaletten kullandığını belirttim belki o yüzden gerek görmedi doktor fitil vermeyi ben anladığım kadarıyla dolven vermeyeyim.

Kilosu 11.300 çıktı normal dedi doktor
Ya canım Allah aşkına şurda okuduğun bilgilerle çocuğunun tedavisini değiştirmeye kalkma! Sokaktan mı topladın çocuğu? Şunu sana yazan üye doktordan iyi mi biliyor? Dolven vermeyeceksin calpol 6 saatten sık veremezsin zaten. Calpolu verdin 3 saat sonra ateşi 39 oldu daha saatimiz dolmadı diye bekleyecek misin?

Hayır endişen varsa başka bir doktora götür. Sağlık ocağındaki doktor pratisyen, acildeki pratisyen , uzman doktora gideceğine burda üyelerden akıl alıp uygulamaya kalkıyorsun

Gecenlerde konusuyorlardi kulak misafiri oldum dolveni ac karnina ictigi icin cocuk mide kanamasi gecirmis baya kan kusmus bende o yuzden ates durumunda ne yapacagim calpol tek basina yeterli olurmuyu dusunuyordum

Merhaba.
Öncelikle gecmis olsun.
Geçen haftalarda aynisini yasadik, 2 yasinda benim bebeğim de. Antibiyotik telaffuz dahi edilmedi.
2 ayri hekimimizin kontrolü ile bir damla ile 5 gunde tamamen gecti. Sardunya özünden yapılmış bir damla. Hekiminize danismanizi oneririm.

Acilen geliyoruz doktor bizi azarlar gibi daha bir kaç saat önce buradaydiniz çocuğu neden zırt pırt acile getiriyorsunuz burası zaten mikrop yuvası iyice mikrop bakteri mi kalsın dedi dedim çocuk yanıyor Allah aşkına 39.4 e çıktı birşey olmaz geçecek sen sakın ol dedi. Kustu diyorum birşey olmaz dedi hiç birşey yapmadan eve gonderdi

Kan tahlili istedim onun kanında zaten bakteri var yapsak bütün değerleri yüksek çıkacak gerek yok dedi Aysenaz93 Aysenaz93 bu şekilde davranması normal mi canım resmen fırça yedik

Tabiki de hekiminizi dinleyin. Doktorlari suclamaya herkes ne kadar hazir, oysaki viral enfeksiyonla bakteriyeli ayirmak gercekten zordur. Kac sene tip okumus insanlar ayiramiyor ama buradaki bircok kisi iki saniyede ayiriyormus gibi konusuyor inanilmaz. Lutfen doktorunuzu dinleyin, surekli acile goturmenize de gerek yok, size verilen tedaviyi uygulayin. Gercekten cok normal disi cok farkli bir durumla karsilasirsaniz acile basvurun. Cok gecmis olsun.

Benim için kızımın düşmeyen ateşi = ateşli havale biz 4 defa atessiz havale geçirdik risk gurubunda normal bir bebeğin havale geçirmesin den daha fazla riskliyiz ve bu kızımın beynine zarar verebilir doktora gidiyorum bende panik atak var yüreğim ağzımda Allah var bir tane doktora bagirmadim kızmadım bana bağırdı hep doktorlar az önce misal bir güzel fırça yedim niye bana inanmıyorlar sırf panik atak halimden yüzüm çarşamba pazarına dönmüş halimden benim abarttığımı düşünüyorlar :(
Tabiki de hekiminizi dinleyin. Doktorlari suclamaya herkes ne kadar hazir, oysaki viral enfeksiyonla bakteriyeli ayirmak gercekten zordur. Kac sene tip okumus insanlar ayiramiyor ama buradaki bircok kisi iki saniyede ayiriyormus gibi konusuyor inanilmaz. Lutfen doktorunuzu dinleyin, surekli acile goturmenize de gerek yok, size verilen tedaviyi uygulayin. Gercekten cok normal disi cok farkli bir durumla karsilasirsaniz acile basvurun. Cok gecmis olsun.

Öncelikle sakin olun. Viral enfeksiyon varsa ateş düşürücüden başka yapabileceğiniz bir şey yok. Sadece beklemeniz lazım. Doktorların elinde mucizevi ilaçlar yok. Gerçekten boşuna hastaneye götürüp enfeksiyon kaptırmayın. Dolven calpole devam edin. Karaciğer enzimleri her ikisinde de yükselebilir. Her ilacın yan etkisi vardır. Ben de bir doktorum ve çocuğum için doktorun lafını dinlerim.

Benim için kızımın düşmeyen ateşi = ateşli havale biz 4 defa atessiz havale geçirdik risk gurubunda normal bir bebeğin havale geçirmesin den daha fazla riskliyiz ve bu kızımın beynine zarar verebilir doktora gidiyorum bende panik atak var yüreğim ağzımda Allah var bir tane doktora bagirmadim kızmadım bana bağırdı hep doktorlar az önce misal bir güzel fırça yedim niye bana inanmıyorlar sırf panik atak halimden yüzüm çarşamba pazarına dönmüş halimden benim abarttığımı düşünüyorlar :KK43:
Atessiz havale dediginiz epilepsi lehinedir ve suanki durumla bir ilgisi yok. Sakin olun, bebeginizle ilgilenin, verilen ilaclari kullanin, doktorunuzu dinleyin. Sizin de doktorun da yapabilecegi daha fazla bir sey yok. Kisa zamanda iyilesir umarim,tekrar gecmis olsun.

Grip için değil sadece enfeksiyon var mı kanı mikrop kapmış mi diye istemistim
Iste o cikmaz. Onun icin kan kulturu gerekir. Her iki koldan 20'ser ml kan almak lazim. Yani her enfeksiyon kapandan yapmazlar. Menenjit falan dusunulse evet. Zaten kultur sonuclari da 3 gune cikar.

Back