• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Viral ateş enfeksiyonu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Çocuk doktoru Kadir Tuğcu nun bilgilerini aktariyorum. İnanmıyorsanız sorun kendisine. Bir sitede yazıyor. Dolven, ibufen, pedifen grubu ateş düşürücü ler 20 kilo altı çocuklara zararlı. Karacigeri harap ediyor diyorum. Bir de dönüşümlü veriliyor. Bu moda da son yıllarda çıktı. Allah koruyor hepsini ya yazıktır. Sizin tercihinize karisamam. Ancak son yıllarda yüksek dozda ateş düşürücü sebebiyle karaciğer yetmezliği yaşayan çok vaka var.
Meta analiz mi yaptiniz

Sebzeyi çiğ yemiyor hiç birinin tadını ayrı ayrı bilmez istemiyor tatmayi reddediyor bende sebze çorbası yapıp iciriyorum
Sebzeyi de çiğ degil sebze çorbası, yemeği şeklinde. Ve tarhana en güzel çocuk gıdası. Yerse eğer tarhanayi su yerine sütle pişirerek yedirin. Çok daha faydalı olur.

Meta analiz farkli bir sey.
Hekimim ben. Sizin egitiminiz?
Ben iki çocuk büyütmüş anneyim. Bu yolları tecrübeyle gördük. Yazdıklarım da uzman çocuk doktorunun yazı ve makalelerinden. Sizin uzmanlık alaniniz nedir?

Ben iki çocuk büyütmüş anneyim. Bu yolları tecrübeyle gördük. Yazdıklarım da uzman çocuk doktorunun yazı ve makalelerinden. Sizin uzmanlık alaniniz nedir?
Insanlari yanlis bilgilendirmeyin o cocuk atesten havale gecirse hesabini da siz verirsiniz.

Meta analiz farkli bir sey.
Hekimim ben. Sizin egitiminiz?

Konu sahibi 2 farklı doktordan bahsetti,ikisi de eğitimli hangisini dinlesin peki?

Her hekim doğru kararı verse bunca yanlış teşhis ölüm sakatlık vs olmazdı,10 numara doktorlar olduğu gibi sıradaki gelsin yazip gondereyim tarzi doktorlar da var

Bana 2 gün x antibiyotiği kullan ateş düşmezse gel kan tahlili yapalım yenisini yazayım diyen doktoe olmuştu,deneme tahtası mı benim çocuğum,antibiyotiğe başlarsın ve bitirirsin 2 ondan 3 bundan boyle is olur mu,olmamalı ama yapan var o sebeple ben ne tek doktorla kalıyorum ne de her denileni yapıyorum

Dilinin üstü beyaz canım onu dün farkettim. Cidden çok şaşırdım madem bu kadar zararlı bu ilaçlar ne diye veriyorlar küçücük bebeklere :KK43:
Canim bu ara el ayak agiz hastalığı salgını varmis dil üstünde beyaz dedigin için aklima geldi.. ateşle başlıyor ayak kollar ve en kötüsü agiz ici yarasi olup 1 haftada gecoyor vr antibiyotik filan verilmiyor inşallah oyle degildir

Konu sahibi 2 farklı doktordan bahsetti,ikisi de eğitimli hangisini dinlesin peki?

Her hekim doğru kararı verse bunca yanlış teşhis ölüm sakatlık vs olmazdı,10 numara doktorlar olduğu gibi sıradaki gelsin yazip gondereyim tarzi doktorlar da var

Bana 2 gün x antibiyotiği kullan ateş düşmezse gel kan tahlili yapalım yenisini yazayım diyen doktoe olmuştu,deneme tahtası mı benim çocuğum,antibiyotiğe başlarsın ve bitirirsin 2 ondan 3 bundan boyle is olur mu,olmamalı ama yapan var o sebeple ben ne tek doktorla kalıyorum ne de her denileni yapıyorum
Ben sırf denemek için 4 doktora gittim hepsi de farklı teşhis söyledi ve farklı ilaç verdi. Kime inanacaktim.? Tahlil yap bana gönder deyip sakince bana olayı ve sebeplerini anlatan Kadir Tuğcu ya inanmak daha mantikliydi.. Çünkü sebep sonucunu açıkladı. Ve düzeldi çocuğum. İlaç kobayi olacaktı resmen.

Canim bu ara el ayak agiz hastalığı salgını varmis dil üstünde beyaz dedigin için aklima geldi.. ateşle başlıyor ayak kollar ve en kötüsü agiz ici yarasi olup 1 haftada gecoyor vr antibiyotik filan verilmiyor inşallah oyle degildir

Oğlum geciriyo şu an sevimsiz bir durum

Arkadaşlar kızımın ateşi 39.4 e çıktı acile gidiyoruz dua edin :(

Kizimin amcası (esimin abisi) uzman çocuk doktoru, eşi de oyle, kendi cocuklarina da yegenlerine de dolven kullandilar, ki benim kizim 5.5 yaşında 17 kilo, calpol artik dusurmuyor bile atesini, bunun 20 kilo olmasi 10 yasini bulur, ne vericem o zamana kadar :)
Bahsi gecen doktorun yazılarını ben de okudum ama internetten nasil teshis/tedavi önerilebilir aklim da almiyor. Zira biz 40 derece atesle çocuğu 200 km yol yapip amcasina götürdük, telefondan teshis koyamam diyor (normal olarak) her cocuk, her hastalik farkli, bu genellemeleri cok yaniltici buluyorum.

Viral ya da bakteriyel enfeksiyonu birbirinden ayirmak zordur. Calpol ya da dolvenin bu teshisle ilgisi yok ki.
Sana verdigi antibiyotik ampirik antibiyotik demektir. Once tedaviye baslarsin sonra kultur sonucuna gore antibiyoterapiyi degistirirsin. Bu cok dogru ve yaygin kullanilan bir uygulama.
Konuyu dallandirmaya gerek yok doktor bir ilac yaziyor ve hekimlikle alakasi olmayan bir uye o ilaci kullanma diyor. Olacak is degil ki AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ

Evet geçen ay benim kızım da el ayak ağız geçirdi. Doktor ilk kontrolde viral enfeksiyon ama yine de tam teşhis için bekleyelim dedi. Nitekim ateşin 3. gününde döküntüler başladı. Sadece calpol ates düşürmede yardımcı olmadığı için (ateş 40.3'e kadar çıktı) calpol dolven sıralı verdik. S sn0wdr0p 'nın dediğini yapsaydık kızım havale geçirirdi heralde.

Viral ya da bakteriyel enfeksiyonu birbirinden ayirmak zordur. Calpol ya da dolvenin bu teshisle ilgisi yok ki.
Sana verdigi antibiyotik ampirik antibiyotik demektir. Once tedaviye baslarsin sonra kultur sonucuna gore antibiyoterapiyi degistirirsin. Bu cok dogru ve yaygin kullanilan bir uygulama.
Konuyu dallandirmaya gerek yok doktor bir ilac yaziyor ve hekimlikle alakasi olmayan bir uye o ilaci kullanma diyor. Olacak is degil ki AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ

Ben kullan ya da kullanma demem antibiyotik harici,bu konuda da onu dillendirdim bir tek ve anne olarak 6.hastalik tecrübelerimizi anlattım,antibiyotiğe yaklaşımım da kafadan değil,il sağlık müdürlüğünde çalışıyorum ve bizzat doktorların verdiği konferanslarda dinledim son 1 senedir bizleri de maruz bıraktıkları bir antibiyotik kongreler silsilesinin içindeyim

Ben kullan ya da kullanma demem antibiyotik harici,bu konuda da onu dillendirdim bir tek ve anne olarak 6.hastalik tecrübelerimizi anlattım,antibiyotiğe yaklaşımım da kafadan değil,il sağlık müdürlüğünde çalışıyorum ve bizzat doktorların verdiği konferanslarda dinledim son 1 senedir bizleri de maruz bıraktıkları bir antibiyotik kongreler silsilesinin içindeyim
Zaten artik hicbir doktor belirli kriterler olmadan antibiyotik yazmiyor. Dolven de antibiyotik degil zaten. Cok haklisin bilincsiz kullanilmamali.
Bunun icin hizli antijen testleri var artik saglik ocaklarinda bile hemen bakiliyor bakteriyelse antibiyotik yaziliyor.

Back