- 20 Ocak 2015
- 9.333
- 13.293
- 248
- 40
- Konu Sahibi Lovedreams
-
Havale aniden gelir. Ateş yavaş yavaş yukseliyorsa gelmez. Gelirse de sebebi yüksek doz ateş düşürücüdür. Çünkü iç ateşi hızlıca düşürürseniz ates aniden tekrar çıkarken havale riski olur. Her neyse ben kimseye zorla ilaç tavsiyesi vermiyorum. Sadece ilacın riskinden bahsettim. Herkese iyi geceler.Evet geçen ay benim kızım da el ayak ağız geçirdi. Doktor ilk kontrolde viral enfeksiyon ama yine de tam teşhis için bekleyelim dedi. Nitekim ateşin 3. gününde döküntüler başladı. Sadece calpol ates düşürmede yardımcı olmadığı için (ateş 40.3'e kadar çıktı) calpol dolven sıralı verdik. S sn0wdr0p 'nın dediğini yapsaydık kızım havale geçirirdi heralde.
Çocuk doktoru Kadir Tuğcu nun bilgilerini aktariyorum. İnanmıyorsanız sorun kendisine. Bir sitede yazıyor. Dolven, ibufen, pedifen grubu ateş düşürücü ler 20 kilo altı çocuklara zararlı. Karacigeri harap ediyor diyorum. Bir de dönüşümlü veriliyor. Bu moda da son yıllarda çıktı. Allah koruyor hepsini ya yazıktır. Sizin tercihinize karisamam. Ancak son yıllarda yüksek dozda ateş düşürücü sebebiyle karaciğer yetmezliği yaşayan çok vaka var.
Ya canım Allah aşkına şurda okuduğun bilgilerle çocuğunun tedavisini değiştirmeye kalkma! Sokaktan mı topladın çocuğu? Şunu sana yazan üye doktordan iyi mi biliyor? Dolven vermeyeceksin calpol 6 saatten sık veremezsin zaten. Calpolu verdin 3 saat sonra ateşi 39 oldu daha saatimiz dolmadı diye bekleyecek misin?Evet canım söyledim nöbet geçirmesin diye luminaletten kullandığını belirttim belki o yüzden gerek görmedi doktor fitil vermeyi ben anladığım kadarıyla dolven vermeyeyim.
Kilosu 11.300 çıktı normal dedi doktor
Tabiki de hekiminizi dinleyin. Doktorlari suclamaya herkes ne kadar hazir, oysaki viral enfeksiyonla bakteriyeli ayirmak gercekten zordur. Kac sene tip okumus insanlar ayiramiyor ama buradaki bircok kisi iki saniyede ayiriyormus gibi konusuyor inanilmaz. Lutfen doktorunuzu dinleyin, surekli acile goturmenize de gerek yok, size verilen tedaviyi uygulayin. Gercekten cok normal disi cok farkli bir durumla karsilasirsaniz acile basvurun. Cok gecmis olsun.
Atessiz havale dediginiz epilepsi lehinedir ve suanki durumla bir ilgisi yok. Sakin olun, bebeginizle ilgilenin, verilen ilaclari kullanin, doktorunuzu dinleyin. Sizin de doktorun da yapabilecegi daha fazla bir sey yok. Kisa zamanda iyilesir umarim,tekrar gecmis olsun.Benim için kızımın düşmeyen ateşi = ateşli havale biz 4 defa atessiz havale geçirdik risk gurubunda normal bir bebeğin havale geçirmesin den daha fazla riskliyiz ve bu kızımın beynine zarar verebilir doktora gidiyorum bende panik atak var yüreğim ağzımda Allah var bir tane doktora bagirmadim kızmadım bana bağırdı hep doktorlar az önce misal bir güzel fırça yedim niye bana inanmıyorlar sırf panik atak halimden yüzüm çarşamba pazarına dönmüş halimden benim abarttığımı düşünüyorlar
Firca olayini bilemem ama kan tahlilinde cikmaz gripKan tahlili istedim onun kanında zaten bakteri var yapsak bütün değerleri yüksek çıkacak gerek yok dediAysenaz93 bu şekilde davranması normal mi canım resmen fırça yedik
Grip için değil sadece enfeksiyon var mı kanı mikrop kapmış mi diye istemistimFirca olayini bilemem ama kan tahlilinde cikmaz grip
Iste o cikmaz. Onun icin kan kulturu gerekir. Her iki koldan 20'ser ml kan almak lazim. Yani her enfeksiyon kapandan yapmazlar. Menenjit falan dusunulse evet. Zaten kultur sonuclari da 3 gune cikar.Grip için değil sadece enfeksiyon var mı kanı mikrop kapmış mi diye istemistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?