• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vicdansiz abi...

delalim952

Olduğu kadar, olmadığı kader.
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
85
45
3
33
Canlar benim garip babamın yüzü bir türlü gülmedi. Özellikle evlatlarindan ablam 27 yıllık evli 4 çocuğunu babam büyüttü enistem Dolandırıcı nin teki olduğundan cezaevi mekanı oldu. Büyük abim desen sözde iş kuracakti batırdı babam kredi çekip borcunu ödedi ama hala borcu var. Ama özellikle benim bir yavur abim var ki o da evlendikten sonra öyle oldu. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Evlendi karısı ilk bana sardı aynı evde oturduğumuzdan evini ayırmak için bana yapmadığını bırakmadı hergün sudan bahanelerle abime dövdürürdu beni hatta onun yüzünden yüz felci geçirdim. Şimdi ise evi ayrı kirada otuyordu babam kiradan kurtulsun diye evini sattı onlara nakit kendilerinede yarı krediyle ev aldı ama babam oğlum kredi emekli maaşımdan kesiyo 200 sen 200 abin versinde bende öyle geciniyim dedi ama 4 yıl bedava oturdu bir kuruş bile vermedi. Ama en son anneler gününde akıllı telefona heveslenmis oğlum bana anneler gününe alır mısın dedi. Abimde evi üstüme yapın aliyim dedi. Annemde niye tek evladigim sen misin geride 4 çocuğum daha var ben sana versem evi öbürleri biz senin evladigin degilmiyiz diye kusmezler mi dedi sonra abim kavga çıkardı. Kiraya gitcem evi başınıza çalın dedi. Babam zaten hasta o söz zoruna gitti acillik oldu. 5 aydır iki bayram geçti ne aradı nede sordu. Babam çocukları özledim her aklına geldiğinde gözleri doluyor.bir gün ben dayanamadım face açıp abi yapma diye uyardim sanki taş oturmuş yüreğine olmaz dedi tutturdu. Babamın durumu pek iyi değil ama pislik getirmiyor tek torunları değil ama yinede ozledi birde ailenin tek kızı onda haliyle özlüyor babamı öyle gördükçe içim yanıyor. Ama ahdim var babama birşey olursa o adamı kesinlikle eve sokmam karisinin lafiyla bizi sildi bende onu sildim. Birazcık bile ona karşı kardeş sevgim yok.

Canlar benim garip babamın yüzü bir türlü gülmedi. Özellikle evlatlarindan ablam 27 yıllık evli 4 çocuğunu babam büyüttü enistem Dolandırıcı nin teki olduğundan cezaevi mekanı oldu. Büyük abim desen sözde iş kuracakti batırdı babam kredi çekip borcunu ödedi ama hala borcu var. Ama özellikle benim bir yavur abim var ki o da evlendikten sonra öyle oldu. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. Evlendi karısı ilk bana sardı aynı evde oturduğumuzdan evini ayırmak için bana yapmadığını bırakmadı hergün sudan bahanelerle abime dövdürürdu beni hatta onun yüzünden yüz felci geçirdim. Şimdi ise evi ayrı kirada otuyordu babam kiradan kurtulsun diye evini sattı onlara nakit kendilerinede yarı krediyle ev aldı ama babam oğlum kredi emekli maaşımdan kesiyo 200 sen 200 abin versinde bende öyle geciniyim dedi ama 4 yıl bedava oturdu bir kuruş bile vermedi. Ama en son anneler gününde akıllı telefona heveslenmis oğlum bana anneler gününe alır mısın dedi. Abimde evi üstüme yapın aliyim dedi. Annemde niye tek evladigim sen misin geride 4 çocuğum daha var ben sana versem evi öbürleri biz senin evladigin degilmiyiz diye kusmezler mi dedi sonra abim kavga çıkardı. Kiraya gitcem evi başınıza çalın dedi. Babam zaten hasta o söz zoruna gitti acillik oldu. 5 aydır iki bayram geçti ne aradı nede sordu. Babam çocukları özledim her aklına geldiğinde gözleri doluyor.bir gün ben dayanamadım face açıp abi yapma diye uyardim sanki taş oturmuş yüreğine olmaz dedi tutturdu. Babamın durumu pek iyi değil ama pislik getirmiyor tek torunları değil ama yinede ozledi birde ailenin tek kızı onda haliyle özlüyor babamı öyle gördükçe içim yanıyor. Ama ahdim var babama birşey olursa o adamı kesinlikle eve sokmam karisinin lafiyla bizi sildi bende onu sildim. Birazcık bile ona karşı kardeş sevgim yok.

herkes yaptığını birgün yaşıcak, o yüzden sallamayın abinizi, baban üzülücek evlat nede olsa ama bazen evlat da olsa silmek gerekir

Allah hidayet etsin , siz babaniza moral vermeye calisin .Bir dede icin cok zor torunundan ayri kalmak :(

Siz babanıza hep moral verin.Öyle bencil insanlarla uzlaşmak neredeyse imkansızdır.Hayatlarını kendilerine de başkalarına da zorlaştırmaktan başka bişey yapmazlar.Neticede bi arpa boyu yol alamazlar.Allah daha beterlerinden korusun

Benzer şeyler yaşamış biri olarak sizi çook çok çok iyi anlıyorum. Anne baba üzülmeyecek olsa tek kalemde silersin, ağbi mağbi demezsin ama işte... Sen görüşmek istemesen onlar dayanamıyor, evlat ne de olsa, atamıyor.
Ya bakıyorumda ne kadar bencil, vicdansız anne baba varsa, evlatları onlara köle oluyor, ne kadar fedakar anne baba varsa da evlatları kıymetini bilmiyor.

Ne zor..Allah hayirli evlatlar versin herkese.

Keske bir arada bir "nokta" bari kullansaydiniz.Oyle zor okunuyor ki.

Bu kadarida olmaz :110: böyle evlat olmaz olsun. O iki zingiti evden def edin! Orayida kiraya verin anneniz babaniz gül gibi gecinsin! Ne ona buna el acsin babaniz ... Orda ev dururken!
Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin...

Süphesiz, allahin adaleti en güzelidir cok sükür :) o iki cingeneninde birgün evladi olur :) cekerler .......

Nefret ediyorum boyle abilerden. Buna benzer bir tanede bizim basimizda var. Atsan atilmaz satsan satilmaz.

Biz de dayimla ananem arasinda boyle bi sorun yasamistik. Dayim esinin agzina bakip hasta ananemi kapi onune koydu. Annem bakti 1 bucuk yil. Dayim bi kere kapimizi calmadi. Ananem oglunun fotografi elinde son nefesini verdi de oglu cenazesine bile gelmedi. Gecenlerde dayim abimi gormus bi inat ugruna cok hata yaptim cok pismanim diyormus. İnsallah abin de dayim gibiis isten gectikten sonra uyanmaz. Daha Allah uzun omur versin baban hayattayken anlar hatasini.

Ne kadar yufka yurekli baban. O baba hic haketmiyor bunlari. Revami bu ya.
Allahim hidayet versin abilerine ablana.
Uzak dur o vicdansizlardan, babanida uzak tut.
Acillik oldu diyosun aman ha uzak tut oyle ortamlardan babani.
Gotur kavga basladiginda.
Allah sabir versin ne diyim, insallah bi nebze duzelir.

Benzer şeyler yaşamış biri olarak sizi çook çok çok iyi anlıyorum. Anne baba üzülmeyecek olsa tek kalemde silersin, ağbi mağbi demezsin ama işte... Sen görüşmek istemesen onlar dayanamıyor, evlat ne de olsa, atamıyor.
Ya bakıyorumda ne kadar bencil, vicdansız anne baba varsa, evlatları onlara köle oluyor, ne kadar fedakar anne baba varsa da evlatları kıymetini bilmiyor.

Kesinlikle sana katılıyorum. Dediğin gibi bencil umursamaz anne babaların evlatları daha bi saygılı daha ailesine düşkün oluyor. Örnekleri çevremde çok. ..

Oyle bi abide bizde var. Bencil kıskanç ve sadece kendini düşünen. Çocuklarıni da kendisine benzetmis. Ailesine kol kanat olacağına, birlik beraber olacağımıza yalnızlığı seçmiş bi abi... ustelik nankor ve saygisiz. tek değilsin yani konu sahibi...

Back