vicdanım hiç rahat değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar niye kadına anlatma demiş anlamadım. Eğer gorecegin muameleye hazırsan anlat bence. Kadına iyilik yapmış olursun. Kadın aldatıldığını bilmeyi hak ediyor. Olayda sen ne kadar suçluysan kocası daha da suçlu sonuçta. Belki midesi kaldıramayacak boşanacak. Bor kadının doğruyu yapmasını sağlayacaksınız.

eger bu olayı yaşamadan önce ben böyle bi konu okusaydım sert tepki verebilirdim zamanında vermişimdir hatta, ama insan yaşamayınca başına gelmeyince anlamuyor. her şey bizim için, bunun farkında olmamız gerekiyor. ben eğer bi ceza cekersem karma beni buldu olur peki burda bazı yazanlar gibi büyük konuşmak tepeden tepeden yargılamakta karma değil mi? insan yaşattıgını yaşamadan ölmezmiş evet ama insan büyük konuştugunu da yaşamadan ölmez.. lütfen karşınızda pişman olmus biri icin bu kadar acımasız olmayın.. ben size gecmisimi anlatıp oh ne iyi yapmısım demedimki ya da evli biriyle birlkte olmak yanlıs değildir de demedim, ben bütünnsamimiyetimle pişmanlıgımı anlatmaya calıstım
Kadının hamile olduğunu öğrenince bitirmişsiniz. Size şey demişti değil mi, "Karımla geçiremiyoruz, ruh hastasının teki, yatakları ayırdık ayrı yatıyoruz, ev arkadaşı gibiyiz.". Kadın hamile kalınca sizinle buluştuğunun akşamı pıtı pıtı evine gidip karısı ile muhabbetin dibine vurduğu gerçeği ile karşılaştınız.

herkese merhaba,
buranın sıkı takipçisiyim daha dogrusu okuyucuyum ve bu konuyu açabilmek için üye oldum.
geceleri rahat uyutmayan her aklıma geldikçe vicdanımı sızlatan bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. paylaşıp ne yapmam konusunda fikir almak istiyorum.
öncelikle kendimi anlatıyım, iki yıllık sevgililiğin ardından evlendim ve 6 aydır evliyim. çok şükür güzel giden bi evliliğim var eşimi de çok seviyorum. gercekten cok cok iyi biri,hatta birazdan anlatacagım konu yüzünden böyle iyi bir eşi hakediyor muyum diye düşünüyorum.
bu benim ikinci evliliğim. ilk evliliğim 2016 senesinde bitti, sonrasında cok zor zamanlar yaşadım, boşanma sürecim psikolojik anlamda zor geçti.. kendimi değersiz sevilmeye layık olmayan biri gibi hissediyordum. uzun bi süre hayatıma kimseyi almadım cunku birine ilgi duymak birinin bana ilgi duyması bana cok uzak geliyordu.
sonra malesef biriyle tanıştım. ilk başlarda iş hayatında oldugum için bana karşı ilgisini iş arkadaşlığı çerçevesinde sandım yani anormal bişey gibi gelmemişti. sonra ilgisi daha çok artınca hoşuma gitmeye başladı :KK43: bunu çok çok üzülerek söylüyorum nasıl oldu bilmiyorum neden yaptım o an sanki başka bi kişiliğim mi vardı inanın anlayamıyorum.. hoşlanmaya basladıgım kişi evliydi, ben bunu bilerek hoslanmaya basladım. şu an düşününce o kadar kötü hissediyorumki kendimi, inanın başkası anlatsa yargılardım. ama o anki ruh halim kendime olan güvensizliğim ona karşı itti beni. kesinlikle hicbir bahanesi olamaz ama elimde olmadan ona dogru yöneldim. bikaç ay süren bir ilişki oldu. tanıştıgımda bilmiyordum ama eşi hamileymiş :KK43: :KK43: :KK43: bikac ay sonra cocugum dünyaya geldi dediğinde anladım. resmen hamile bir kadın benim yüzümden aldatılmıştı:KK43: bikac gün bunun etkisinden cıkamadım hemen konusup iliskiyi bitirdim. diyeceksiniz evliyken devam ettin de cocugu olunca mı birden vicdana geldin diye, bilmiyorum cocuk olayını duyunca ne kadsr iğrenç bişey yaptıgımı farkettim. ama inanın bana karsımda her sözüyle davranısıyla bir kadını etkileyebilen bi adam vardı. o kadar aşık gibi davranıyorduki ben de kendimi aşık zannettim…
aradan iki yıl gecti ben esimle tanıstım, onu tanıdıgım icin her gün şükrediyorum ama bazen bu kadar güzel bi ilişkiyi haketmiyormuşım gibi hissediyorum. gecmicimde cok kötü bi anı bıraktım. su an cocuk sahibi olmaya calısıyoruz bikac aydır, aklıma sürekli o kadın geliyo :KK43: eden bulurmuş ya ben de bigüj aldatılırsam diyorum ya da istedigim o bebeğe hic sahip olamazsam hic anne olamazsam diyorum:KK43: cunku güzel şeyleri haketmiyoruk diyorum:KK43: eşim için çok üzülüyorum eğer ben bişeyin cezasını çekeceksem onu etkilemesin o bunu yaşamasın diyorum… kadınla görüşmeyi helallik almayı bile düşündüm ama cesaret edemiyorum.. hem ne diyecek vicdanın rahatlasın hakkım helal olsun mu diyecek.. ama bu sekilde sanki eninde sonunda bu yaptıgımın karşılıgını görecek gibi hissediyorum.. kadınla görüşme fikri aklımdan çıkmıyor bu yüzden buraya yazmak istedim lütfen yargılamayın, şu anki aklım olsa asla asla öyle bi durumun içine girmezdim….

Bence geçmişi geride bırakmalısınız kesinlikle.. Bunu yaşamanızın da bir sebebi vardır. Belkide adam gerçekten size aşıktı duygularına engel olamadı. Şu an mutlu bir evlilikleri olabilir ortada birde çocukları var. Siz de kendi hayatınıza bakmalısınız.

İnsanlar niye kadına anlatma demiş anlamadım. Eğer gorecegin muameleye hazırsan anlat bence. Kadına iyilik yapmış olursun. Kadın aldatıldığını bilmeyi hak ediyor. Olayda sen ne kadar suçluysan kocası daha da suçlu sonuçta. Belki midesi kaldıramayacak boşanacak. Bor kadının doğruyu yapmasını sağlayacaksınız.
Neyi, ne yüzle anlatacak , kocanla seni bilerek sevgili oldum. Çocuğunuzun olduğunu öğrenince bosanmayacağinizi anlayıp ayrıldım. Şimdi bende çocuk düşünüyorum, ilahı adalet beni bulacak diye korktuğumdan, seninde hayatın mahvolsun diye helallik alayım mı diyecek? Adam da boş durmayacak tabi haklı olarak.
Konu sahibine musallat olacak. Şimdiki eşine kadar gidecek konu. Kendisi en zararlı çıkan olacak belkide.

Sizinki bana kalırsa vicdan azabından çok ya yaptığım beni bulursa korkusu. Vicdan yapacak olsanız zamanında yapardınız ve evli bir adamla ilişki yapmazdınız.
Şu saatten sonra yapacak bir şey yok. Kadına da gidip bu saatten sonra helallik isteyince günah çıkarmaya çalışmayın. Bırakın bilmesin daha iyi. O durumda size hakkını da helal etmez zaten. Bencillik yapmayın daha fazla.
Yapacak bir şey yok, dua edin bol bol. Allah'tan af dileyin. Biz ne desek boş.

cocugumun olup olmayacagını bilmiyorum henüz iki aydır cocuk fikri var. kıvranma değil bu tamamen vicdan azabı. bu yeni oluşan bi duygu değil evlendigim sırada hatta evlenmeden önce de hep vardı. ama bu aralar cok yoğunlaştı
Bile isteye bir -hata diyemeyeceğim- hainlik yapmışsınız. İkinci de kadının huzurunu kaçırmak olur. Ne münasebet gidip de millete "var ya ben kocanla aşna fişne yaptım" diyeceksiniz? Kendinizi o kadar önemsemeyin, bir adamın geçici eğlencesi olmuşsunuz o kadar. Yakalarsa karısı yakalasın, hamileyken acımayan yapan her zaman yapar.
Önemli olan sizin yaptığınızla yüzleşmeniz.

Neyi, ne yüzle anlatacak , kocanla seni bilerek sevgili oldum. Çocuğunuzun olduğunu öğrenince bosanmayacağinizi anlayıp ayrıldım. Şimdi bende çocuk düşünüyorum, ilahı adalet beni bulacak diye korktuğumdan, seninde hayatın mahvolsun diye helallik alayım mı diyecek? Adam da boş durmayacak tabi haklı olarak.
Konu sahibine musallat olacak. Şimdiki eşine kadar gidecek konu. Konu sahibi en zararlı çıkan olacak belkide.
iki tarafın eşi de bence bu olayı bilmeyi hak ediyor. Evet zararlı çıkar. Ama hatasının bedelini ödediği için vicdanı rahatlar. Kadın da gerçekleri öğrenmiş olur. O adamdan kurtulma şansına sahip olur.

herkese merhaba,
buranın sıkı takipçisiyim daha dogrusu okuyucuyum ve bu konuyu açabilmek için üye oldum.
geceleri rahat uyutmayan her aklıma geldikçe vicdanımı sızlatan bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. paylaşıp ne yapmam konusunda fikir almak istiyorum.
öncelikle kendimi anlatıyım, iki yıllık sevgililiğin ardından evlendim ve 6 aydır evliyim. çok şükür güzel giden bi evliliğim var eşimi de çok seviyorum. gercekten cok cok iyi biri,hatta birazdan anlatacagım konu yüzünden böyle iyi bir eşi hakediyor muyum diye düşünüyorum.
bu benim ikinci evliliğim. ilk evliliğim 2016 senesinde bitti, sonrasında cok zor zamanlar yaşadım, boşanma sürecim psikolojik anlamda zor geçti.. kendimi değersiz sevilmeye layık olmayan biri gibi hissediyordum. uzun bi süre hayatıma kimseyi almadım cunku birine ilgi duymak birinin bana ilgi duyması bana cok uzak geliyordu.
sonra malesef biriyle tanıştım. ilk başlarda iş hayatında oldugum için bana karşı ilgisini iş arkadaşlığı çerçevesinde sandım yani anormal bişey gibi gelmemişti. sonra ilgisi daha çok artınca hoşuma gitmeye başladı :KK43: bunu çok çok üzülerek söylüyorum nasıl oldu bilmiyorum neden yaptım o an sanki başka bi kişiliğim mi vardı inanın anlayamıyorum.. hoşlanmaya basladıgım kişi evliydi, ben bunu bilerek hoslanmaya basladım. şu an düşününce o kadar kötü hissediyorumki kendimi, inanın başkası anlatsa yargılardım. ama o anki ruh halim kendime olan güvensizliğim ona karşı itti beni. kesinlikle hicbir bahanesi olamaz ama elimde olmadan ona dogru yöneldim. bikaç ay süren bir ilişki oldu. tanıştıgımda bilmiyordum ama eşi hamileymiş :KK43: :KK43: :KK43: bikac ay sonra cocugum dünyaya geldi dediğinde anladım. resmen hamile bir kadın benim yüzümden aldatılmıştı:KK43: bikac gün bunun etkisinden cıkamadım hemen konusup iliskiyi bitirdim. diyeceksiniz evliyken devam ettin de cocugu olunca mı birden vicdana geldin diye, bilmiyorum cocuk olayını duyunca ne kadsr iğrenç bişey yaptıgımı farkettim. ama inanın bana karsımda her sözüyle davranısıyla bir kadını etkileyebilen bi adam vardı. o kadar aşık gibi davranıyorduki ben de kendimi aşık zannettim…
aradan iki yıl gecti ben esimle tanıstım, onu tanıdıgım icin her gün şükrediyorum ama bazen bu kadar güzel bi ilişkiyi haketmiyormuşım gibi hissediyorum. gecmicimde cok kötü bi anı bıraktım. su an cocuk sahibi olmaya calısıyoruz bikac aydır, aklıma sürekli o kadın geliyo :KK43: eden bulurmuş ya ben de bigüj aldatılırsam diyorum ya da istedigim o bebeğe hic sahip olamazsam hic anne olamazsam diyorum:KK43: cunku güzel şeyleri haketmiyoruk diyorum:KK43: eşim için çok üzülüyorum eğer ben bişeyin cezasını çekeceksem onu etkilemesin o bunu yaşamasın diyorum… kadınla görüşmeyi helallik almayı bile düşündüm ama cesaret edemiyorum.. hem ne diyecek vicdanın rahatlasın hakkım helal olsun mu diyecek.. ama bu sekilde sanki eninde sonunda bu yaptıgımın karşılıgını görecek gibi hissediyorum.. kadınla görüşme fikri aklımdan çıkmıyor bu yüzden buraya yazmak istedim lütfen yargılamayın, şu anki aklım olsa asla asla öyle bi durumun içine girmezdim….

Açık konuşayım, çok bencil bir insansınız.
Bile bile evli biriyle birlikte olurken de kendinizi düşünmüşsünüz, şimdi de kendinizi düşünüyorsunuz.
Kişinin sırf kendi vicdanını rahatlatmak için özür dilemesi, helallik alması tam bir bencilliktir. (ha, bu arada kadın "helal ettim" dese ne olacak, sizin inanç çerçeveniz içinde konuşursak tüm günahlarınız affolacak mı? o kadar kolay mı sahiden?)
Şunu bile demekten aciz olduğunuzun farkında mısınız? "Yaptığımız yanlıştı, o kadın doğruyu hakediyor. Yüzüme de tükürse en azından kocasının ne yaptığını bilmeli". Sadece kendinizi düşünüyorsunuz, geçmişteki hatalarınız yüzünden çok değerli mutluluğunuz birgün zarar görür mü derdindesiniz.
Açıkçası gerçek bir pişmanlık yaşadığınızı düşünseydim daha sempatik olabilirdim size karşı ama sizinki bildiğiniz g*t korkusu.
Kendi adıma,yapılanların eninde sonunda insanın karşısına çıkacağını düşünüyorum. İster ilahi adalet deyin ister karma deyin, ne derseniz deyin...bir şekilde karşılığı görülüyor. Ve emin olun, gidip "helallik" alsanız da göreceksiniz bunu almasanız da. Çünkü hareketlerinizin çıktığı kaynak vicdan azabı veya yapılan bir yanlışı telafi etme çabası değil, bencillik.

Son düzenleme:
Bile isteye bir -hata diyemeyeceğim- hainlik yapmışsınız. İkinci de kadının huzurunu kaçırmak olur. Ne münasebet gidip de millete "var ya ben kocanla aşna fişne yaptım" diyeceksiniz? Kendinizi o kadar önemsemeyin, bir adamın geçici eğlencesi olmuşsunuz o kadar. Yakalarsa karısı yakalasın, hamileyken acımayan yapan her zaman yapar.
Önemli olan sizin yaptığınızla yüzleşmeniz.
Adamın yaptığı kadının yaptığından beter. Kadın aldatıldığını bilmeyi hak etmiyor mu. Aldatıldığını kanıtlarsa tazminatla bosanabilir bile. Belki bu zamana kadar emin olamadığı için ayrılmadı.

iki tarafın eşi de bence bu olayı bilmeyi hak ediyor. Evet zararlı çıkar. Ama hatasının bedelini ödediği için vicdanı rahatlar. Kadın da gerçekleri öğrenmiş olur. O adamdan kurtulma şansına sahip olur.
Konu sahibi hatasının bedelini ödeyecek diye korkuyor zaten. Ucu evliliğine dokunacak birşey yapmaz. Kadına söylemeyi düşünürken ,konu öylece kapanır gider sanıyor herhalde.

Sen kaostan falan mı besleniyorsun anlamadım ki ? Üzerinden yıllar geçmiş tövbeni edip kapat konuyu.... Herkes hata yapar nefsine yenik düşer şeytana uyar önemli olan tövbe edip bir daha tekrarlama aktır... Karşındaki adam da karısını aldatmış ilk değil son da olmayacaksın karısı illaki bir gün yakalar belki de biliyordur susuyordur Ortalık bulandırmaya gerek yok malesef... Çekirge bir sıçrar 2 sıçrar 3 ün cüsünde yakalanır...

herkese merhaba,
Karma gerçektir. Tövbe edin.

yukarda yazan bazı kişiler icin yazıyorum, hamile oldugunu ben bilmiyodum, tanıstıgımızda zaten iki ay sonra dogum yapmıs oldu kadın yani adamın bana yok esimle ilişkimiz yok ayrı yatıyoruz gibi bişey söylemesi imkansız, ben de hamileliğini öğrenince aa demekki birlkte oluyomuşsunuz demedim kadın zaten biz tanıstıgımızda hamileymiş. ayrıca cocugu oldu bunlar boşanmaz diye de bitirmedim ilişkiyi zaten o adamdan evlilik gibi bi beklentim yoktu benimki sadece o anki ruh halimin gidişatyla yasadıgım bişeydi. yoksa hamile eşini aldatan adamın beni de aldatacagını biliyorum bi gelecek düşünmedim birinin benimle ilgileniyo olması hosuma gitti o kadar. hicbi zaman eşinden ayrılacak benimle evlenecek diye düşünmedim o kadar yogun duygularım yoktu. acımasızca eleştirenler için söylüyorum umarım büyük laf sizi gelip bulmaz, ki ben artık aldıgım derslerden sonra hicbir konuda büyük laf etmiyorum tepeden yargılamıyorum hicbir şeye de şaşırmıyorum. her şey insanlar icin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X