vicdanım hiç rahat değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
biliyorum kulaga cok sacma geliyor ama kendi içimde affedemiyorum yaptıgımı, kadının haberi yok su an anlatsam söylesem her sey cok daha kötü olur onun haberi olmadan büyük bi kötülük yaptım ona. atamıyorum bunu içimden :KK43:
Siz rahatlayacak, günah çıkaracaksınız diye şuan ne yaşadığınızı bilmediğiniz bir kadının, aldatilirken umurunuzda olmayan kadının, hayatını mahvetmeye hakkınız yok.
Bunu düşünmeniz bile bencillikten.

Ya saçmalama senin vicdan azabının cezasını neden başka bir kadına ödetmeye çalışıyorsun. Bence senin derdin kadından helallik almak felan değil karmadan korkuyorsun o hamileydi ben de hamileyken aldatılmayayım ya da çocuğum olmaz bu hareketimden dolayı ilahi adalet tecelli eder durumu. Eşim için korkuyorum derken de bunu kastediyorsun belli yani. Off ne bencil bir insansın ya.

Yaparken helalliği düşünmemişsiniz , şimdi hiç girmeyin o işlere. Kadının içine ateş düşürmeye hakkınız yok. Bir inancınız varsa dua edin tövbe edin şu saatten sonra.
her gün tövbe ediyorum dua ediyorum ama kul hakkı hellalleşmeden olmaz diye okuyorum her yerde, bu konu hellalleşebileceğim bir durum değil biliyorum :KK43: paranı aldım hakkını helal et gibi bir konu değilki :KK43:

images (2).jpeg

*Türkçe

Ya saçmalama senin vicdan azabının cezasını neden başka bir kadına ödetmeye çalışıyorsun. Bence senin derdin kadından helallik almak felan değil karmadan korkuyorsun o hamileydi ben de hamileyken aldatılmayayım ya da çocuğum olmaz bu hareketimden dolayı ilahi adalet tecelli eder durumu. Eşim için korkuyorum derken de bunu kastediyorsun belli yani. Off ne bencil bir insansın ya.
lütfen bu kadar acımasız olmayın, evlenmeden önce de vicdan azabım vardı ara ara hep düşündüm ama cesaret edemedim, keşke beni affedebilse ama öğrense bile affetmez biliyorum.amacım kendimi rahatlatmak değil günahımdan tövbe ediyorum her gün, başka elimden ne gelir bilmiyorum lütfen bu kadar yargılayıcı olmayın

Biraz hayır işi yapın şu sıra, hem kafanızı oyalarsınız hem içiniz ferahlar. Burs verin, ağaç dikin böyle şeyler yapın
cok tesekkür ederim benim yargılanmak dışında böyle fikirlere ihtiyacım var.. pişmanlığımı yazıya ne kadar dökebilirim bilmiyorum ama gerçekten zamanı geri getirseydim asla o duruma girmezdim..

cok tesekkür ederim benim yargılanmak dışında böyle fikirlere ihtiyacım var.. pişmanlığımı yazıya ne kadar dökebilirim bilmiyorum ama gerçekten zamanı geri getirseydim asla o duruma girmezdim..
bazı insanlar aşırı sert yazmış size. Yaptığınız yanlış ve siz de farkındasınız zaten, aradan da zaman geçmiş. Herşeyin insanlara mahsus olduğunu unutuyor burdaki bazı yazarlar. İnancınız varsa dua edin, ben bu tip konularda hayır işlerine çok inanırım, başkalarına yardım yapın, sadaka verin. Geçmiş olsun

Kadınla konuşmak nedir ya?
Helallik verir mi size şu an? Saçmalamayın lütfen,şu saatten sonra, kadın bilmiyorsa öğrenecek belki ilişkileri yolunda gidiyorken bozulacak,zamanında evli bir adamla birlikte olurken çekecektiniz o vicdan azabını,şimdi yaptıklarıniz dönüp sizi bulacak kaygısı yüzünden,arabozucu gibi ne alaka yani.
Ayrica evli olduğunu öğrendiğiniz an bitirmeliydiniz ilişkinizi,biliyorsanız başlamamalıydınız,çocuk olunca mı merhametli,vicdanlı olacağınız tuttu.
Hamile kalmasaydı kadin belkide devam edecektiniz ilişkinize,siz hamile kalıp belki yuvayı yıkan olacaktınız.
Oturun oturduğunuz yerde,geçmişi gecmişte bırakın.
Hata yapmışsınız farkındasınız,kapatın üzerini artık olan olmuş.

lütfen bu kadar acımasız olmayın, evlenmeden önce de vicdan azabım vardı ara ara hep düşündüm ama cesaret edemedim, keşke beni affedebilse ama öğrense bile affetmez biliyorum.amacım kendimi rahatlatmak değil günahımdan tövbe ediyorum her gün, başka elimden ne gelir bilmiyorum lütfen bu kadar yargılayıcı olmayın
Ya ne yargılaması sen yargılanma görmemişsin. Sana gerçek düşüncelerimi söylüyorum yazdıklarımda pragmatistim. Gidip söyleyince ne olacak zannediyorsun kadın seni affedip hakkını helal mi edecek. Boşu boşuna kendi iç huzursuzluğunu başkalarına da taşıyacaksın. Bence senin sorunun içinde. Kendini affetmeye çalışman daha doğru.

bazı insanlar aşırı sert yazmış size. Yaptığınız yanlış ve siz de farkındasınız zaten, aradan da zaman geçmiş. Herşeyin insanlara mahsus olduğunu unutuyor burdaki bazı yazarlar. İnancınız varsa dua edin, ben bu tip konularda hayır işlerine çok inanırım, başkalarına yardım yapın, sadaka verin. Geçmiş olsun
eger bu olayı yaşamadan önce ben böyle bi konu okusaydım sert tepki verebilirdim zamanında vermişimdir hatta, ama insan yaşamayınca başına gelmeyince anlamuyor. her şey bizim için, bunun farkında olmamız gerekiyor. ben eğer bi ceza cekersem karma beni buldu olur peki burda bazı yazanlar gibi büyük konuşmak tepeden tepeden yargılamakta karma değil mi? insan yaşattıgını yaşamadan ölmezmiş evet ama insan büyük konuştugunu da yaşamadan ölmez.. lütfen karşınızda pişman olmus biri icin bu kadar acımasız olmayın.. ben size gecmisimi anlatıp oh ne iyi yapmısım demedimki ya da evli biriyle birlkte olmak yanlıs değildir de demedim, ben bütünnsamimiyetimle pişmanlıgımı anlatmaya calıstım

Tamamen ben de yaşarsam diye korkuyorsunuz vicdan yapsanız bu ilişki 1 ya da hadi 2 kerelik olurdu. Siz aylarca adamla ilişki yasamissiniz. Umarım o kadın öğrenir ve o adamdan da kurtulur. Ama sizden duymasın çok saçma olur bu.
Bazı erkekler gerçekten çok şanslı. Büyük ihtimalle eşine hamilelik boyunca ilişki yasaktı o da bu yöntemi buldu. Belki de yıllarca ugrasitlar hamilelik için. 🥴

Bile isteye yapmışsınız ne kadar pişman olursanız olun 'eden bulur diyorum' ve söylediğiniz anlattığınız hicbirsey sizi masum yapmaz tabi senin kadar o adamda suçlu ve iğrenç bir insan hamile karısını aldatabilen bir insandan hayır da gelmez zaten

Aman da ne kadar hasssassiniz. Kimseyi pışpışlamak zorunda değiliz burada. Başınıza gelen birşey yok hanımefendi ,mağdur falan değilsiniz. Evli bir adamla sevgili olmuşsunuz. Hemde daha önce evlilik yapmış,mutsuz olmuş, mağdur edilmiş bir kadın olarak başka bir kadın umurunuzda olmamış o ilişkiyi yaşarken. Çocuğunun olması da eşinden ayrılmayacak düşüncesi kafanızda dank ettiği için ayrılma sebebi oldu belkide sizde.
Bunu kim yaparsa yanlış yapmış olur. Büyük konuşmayla falan alakası yok.

eger bu olayı yaşamadan önce ben böyle bi konu okusaydım sert tepki verebilirdim zamanında vermişimdir hatta, ama insan yaşamayınca başına gelmeyince anlamuyor. her şey bizim için, bunun farkında olmamız gerekiyor. ben eğer bi ceza cekersem karma beni buldu olur peki burda bazı yazanlar gibi büyük konuşmak tepeden tepeden yargılamakta karma değil mi? insan yaşattıgını yaşamadan ölmezmiş evet ama insan büyük konuştugunu da yaşamadan ölmez.. lütfen karşınızda pişman olmus biri icin bu kadar acımasız olmayın.. ben size gecmisimi anlatıp oh ne iyi yapmısım demedimki ya da evli biriyle birlkte olmak yanlıs değildir de demedim, ben bütünnsamimiyetimle pişmanlıgımı anlatmaya calıstım

Son düzenleme:
Hanımefendi şimdi şöyle bir durum var. Tepeden yargilamak olmuyor bu. Şöyle yazsak geçecek mi vicdan azabıniz?
"Olmus bir kere bir daha yapma, geçmiş geçmişte kaldı"..🤢 Bunları duymak bitiriverecek mi azabinizi? Pek sanmıyorum. Aksine vicdan yapmissaniz bu kadar, hiçbir şey dindiremez. Karma olur mu bilmem. Yasayıp göreceksiniz. Ama sanmıyorum.

Ha eşinize anlatırsanız da yuvanız büyük ihtimalle yıkılacak. Gerçekten pişman olan insanların elbette ikinci bir şansı olmalı. Bu şansınızı iyi değerlendirin. Hiçbirimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz ama bazı şeyleri de normallestirmemek gerekiyor. Siz evli bir adamla bile bile isteye isteye ilişki yaşamışsiniz. Yazılanların hepsi bu yüzden bence.

herkese merhaba,
buranın sıkı takipçisiyim daha dogrusu okuyucuyum ve bu konuyu açabilmek için üye oldum.
geceleri rahat uyutmayan her aklıma geldikçe vicdanımı sızlatan bi konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. paylaşıp ne yapmam konusunda fikir almak istiyorum.
öncelikle kendimi anlatıyım, iki yıllık sevgililiğin ardından evlendim ve 6 aydır evliyim. çok şükür güzel giden bi evliliğim var eşimi de çok seviyorum. gercekten cok cok iyi biri,hatta birazdan anlatacagım konu yüzünden böyle iyi bir eşi hakediyor muyum diye düşünüyorum.
bu benim ikinci evliliğim. ilk evliliğim 2016 senesinde bitti, sonrasında cok zor zamanlar yaşadım, boşanma sürecim psikolojik anlamda zor geçti.. kendimi değersiz sevilmeye layık olmayan biri gibi hissediyordum. uzun bi süre hayatıma kimseyi almadım cunku birine ilgi duymak birinin bana ilgi duyması bana cok uzak geliyordu.
sonra malesef biriyle tanıştım. ilk başlarda iş hayatında oldugum için bana karşı ilgisini iş arkadaşlığı çerçevesinde sandım yani anormal bişey gibi gelmemişti. sonra ilgisi daha çok artınca hoşuma gitmeye başladı :KK43: bunu çok çok üzülerek söylüyorum nasıl oldu bilmiyorum neden yaptım o an sanki başka bi kişiliğim mi vardı inanın anlayamıyorum.. hoşlanmaya basladıgım kişi evliydi, ben bunu bilerek hoslanmaya basladım. şu an düşününce o kadar kötü hissediyorumki kendimi, inanın başkası anlatsa yargılardım. ama o anki ruh halim kendime olan güvensizliğim ona karşı itti beni. kesinlikle hicbir bahanesi olamaz ama elimde olmadan ona dogru yöneldim. bikaç ay süren bir ilişki oldu. tanıştıgımda bilmiyordum ama eşi hamileymiş :KK43: :KK43: :KK43: bikac ay sonra cocugum dünyaya geldi dediğinde anladım. resmen hamile bir kadın benim yüzümden aldatılmıştı:KK43: bikac gün bunun etkisinden cıkamadım hemen konusup iliskiyi bitirdim. diyeceksiniz evliyken devam ettin de cocugu olunca mı birden vicdana geldin diye, bilmiyorum cocuk olayını duyunca ne kadsr iğrenç bişey yaptıgımı farkettim. ama inanın bana karsımda her sözüyle davranısıyla bir kadını etkileyebilen bi adam vardı. o kadar aşık gibi davranıyorduki ben de kendimi aşık zannettim…
aradan iki yıl gecti ben esimle tanıstım, onu tanıdıgım icin her gün şükrediyorum ama bazen bu kadar güzel bi ilişkiyi haketmiyormuşım gibi hissediyorum. gecmicimde cok kötü bi anı bıraktım. su an cocuk sahibi olmaya calısıyoruz bikac aydır, aklıma sürekli o kadın geliyo :KK43: eden bulurmuş ya ben de bigüj aldatılırsam diyorum ya da istedigim o bebeğe hic sahip olamazsam hic anne olamazsam diyorum:KK43: cunku güzel şeyleri haketmiyoruk diyorum:KK43: eşim için çok üzülüyorum eğer ben bişeyin cezasını çekeceksem onu etkilemesin o bunu yaşamasın diyorum… kadınla görüşmeyi helallik almayı bile düşündüm ama cesaret edemiyorum.. hem ne diyecek vicdanın rahatlasın hakkım helal olsun mu diyecek.. ama bu sekilde sanki eninde sonunda bu yaptıgımın karşılıgını görecek gibi hissediyorum.. kadınla görüşme fikri aklımdan çıkmıyor bu yüzden buraya yazmak istedim lütfen yargılamayın, şu anki aklım olsa asla asla öyle bi durumun içine girmezdim….
en azından senin utanman varmış. adamı boşattınız vallahi eski eşimin sevgilisinde utanma da yok gururlanıyor resmen bu konuyla ilgili :) vicdanınız rahat etsin böyle şeyler oluyor kızlar bayılıyor evli erkekleri çocuklu evli erkeklerin peşine takılmayı. adam boşanmış ama keşke ayrılmasaymışsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X