Bakın her insanın mizacı farklıdır kimi öper koklar ve aşırı ilgilidir sevgisini gösterir kimisi sevgisini çok gösteremez soğuk görünür ama farklı yollarla (temizlik, yemek, sadakat, dürüstlük, terbiye, edep) gibi farklı yollarla sevgisini bağlılığını ve aşkını gösterir. Eş seçerken isteklerimize göre seçimler yapmamız bu yüzden önemli. Oyüzden böyle konular evli olmayan genç arkadaşlarımıza küpe olsun evlenmeden önce gelecekte nasıl birini istediğinizi realist bir biçimde emin olun ve mantıksal olarakta karşınızdani analiz edip tanıyın.
İlişkilerdeki en büyük hata karşımızdaki insanı değiştirmeye çalışmaktır. Bu çok zordur hatta imkansız diyebilirim. Oldugu gibi sevmemiz oldugumuz gibi sevilmemiz gerekir. Çünkü diğer rol ve yapmacıklıktır. O size nasıl bj şeffaflıkla yaklaştıysa sizde aynı şeffaflıkla şunu diyebilirsiniz ben sevgisini içinde yaşan biriyim çok ifade edemiyorum senin istediğin gibi bu benim için çok zoe zaten evlilik önceside böyleydi ve sende beni böyle sevdin. Bunu sevmiyorum gibi düşünme ama bendende bilmediğim davranışları göstermemi bekleme çünkü bu kez samimiyetimi sorgularsın çünkü bir nevi bilmediğim şeyleri yapmam rol yapmak olacaktır. Onun yerine sevgimi gösterme yollarımı görmen ve sevgimden emin olman gerekir diyebilirsiniz. Ama elimden geldiğince çabalayacagım deyin. Susmak rahatsız etmiştir karşı tarafı açık olun. Taviz vermek veya olmadıgınız biri gibi davranmak zorunda değilsiniz ve kimseyede birşey borçlu değilsiniz. Evde kalmanız kariyer fırsatlarını tepmeniz bile ciddi bir aşk göstergesi eşinizin size çalışıp bakması sizde eksik hissettirmesin sizde yaşamınızı ona adamışsınız.