- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.872
-
- Konu Sahibi CorpseBride_
Ben fiziksel şiddet görmedim ama yaşadıklarım bir nevi psikolojik şiddetti, ayrılırken aynı sen gibi üzülüp acıyordum haline hala seviyordum onu. Sonra ne mi oldu, bir gün hürmetsizlik etmediğim anası babası kara cahil iftiralar attılar yani iftira bile denemez gülünç karalamalar. Kendisi ayrı çamurlar attı. Çabuk bitsin istedim tereyağından kıl çeker gibi bir boşanma oldu, beş parasız ortada kalmama rağmen para mara almadım, lüks semtte bir evi oldu üstüne şirket kurdu kendine.
Sonra baya pişman oldu bir seneyi aşkın barışalım diye dolandı ama bana hissettirdiği tek şey ‘sen yüzyılın enayisisin mihail’. Evlat acısı gibi içime oturdu kendimi ezdirmem, hala en ufak olayda paranoya yaparım aynı şeyleri yaşayacam diye.
Kusura bakma asla onlari dusunerek yazmadim.Ne yazik ki atalarimiz laf soylerken kibar olmayabiliyorlar aslinda konu sahibini fazla saf buldugum icin soylemistim.Yani siddet gordugu bir adami hala nasil dusunuyor aklim almadi acaba esi ona vururken dusunmus mudur canin aciyor mu diye bilemedim.Üzerinize alınmayın ama
19 yaşımdan beri yetimim, burda çok daha küçük yaşlarda yetim kalanlar var.
Şu lafı ne zaman duysam yada okusam tüylerim diken diken olur...
Konu sahibi, şiddetten dolayı ceza almazsa rütbesi yükseldikçe emrindeki askerlere daha çok eziyet edecek.
Sadece Sistem için bile vicdanınızı susturabilirsiniz.
Parmaklarına sağlık ...!!Ay kusura bakma da çok saçmalamışsın. yok çok iyi asker bilmem ne, çok iyi asker olan er darp etmezdi. Boşu boşuna kendini yumuşatma, işinden olmak istemiyorsa ona göre davranacaktı. Ülkenin askerine polisine güvenemeyeceksek kime güveneceğiz biz? Sakın ama sakın sakın yumuşama.
Aynen saf belli ki.Kusura bakma asla onlari dusunerek yazmadim.Ne yazik ki atalarimiz laf soylerken kibar olmayabiliyorlar aslinda konu sahibini fazla saf buldugum icin soylemistim.Yani siddet gordugu bir adami hala nasil dusunuyor aklim almadi acaba esi ona vururken dusunmus mudur canin aciyor mu diye bilemedim.
vicdanın rahat olmayan şeyi yapma.kimseyi değil kendi vicdanını dinleHanımlar herkese merhaba. Uzun olacak yazım
Fikri olmayanlar için eşimden ağır bir şiddet gördüm, hakaretlerle eşim beni sokağa attı. Anneme hakaret etti. Kendisini polise Ankaraya ailemin yanına geldiğimde şikayet ettim, darp raporu aldım. Muhtemelen Kasten yaralama suçundan kamu davası açılacak. Ayrıca boşanma davası da açtım.
İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım eşimi parkta ağlarken görmüş. Ama arkadaşımı görmemiş. Ailesi yada kendisi benimle iletişime geçmedi ama kendilerini sanal olarak gördüğümden babası da suçu tamamen bana atar şekilde şeyler paylaşıyor. Önemli değil elbette. Artık takip de etmiyorum, aileme de onlarla ilgili bir şey söylemeyelim dedim.
Ben ise artık şoku atlattım içim bomboş bir haldeyim. Ona karşı herhangi çeşit sevgi hissedemiyorum. Zihnim dolu, yine de üzgünüm. Başka karmaşık durumlar var. En çok da rahatlama hissi,vicdan azabı, bilmediğin bir şeye özlem gibi birbirine karışmış şeyler.
Annem,babam,kardeşim tüm ailem yanımda, destekçi. Henüz kimseden incitici bir söz duymadım. Gerçi ailemin evindeki 19.günüm.
Avukatım davayı açmış. Olayı olduğu gibi anlattım, babamla gittik. Avukat bir yandan babam bir yandan çok kızdılar. Babama da tam güvenemiyorum, çok acımasız olabiliyor. Çok geçerli ve burada anlatamayacağım sebeplerden. Avukat hatta kendi kızıymışım gibi kızdı, eşimin lise mezunu olması,ailesi, aşağılık psikolojisi... bunları çok güzel analiz etti.
Avukat boşanma davası ve ceza davası açacak. Polis şikayetimden sonra muhtemelen kamu davası da açılacak. Ceza ile kamu davası birleşirmiş. Ama bir celse de olsa birleşmeden önce ayrı ayrı da yargılanabilirmiş. Ayrı ayrı başının ağrıması ve siciline işleyecek darp suçu ile maddi manevi tazminat davası.
Pekala boşanacağız. Ağır bir süreçten geçtim, eşim ya sevmedi beni hiçbir zaman yada ilk sevgilisi,ilk görüştüğü kişi ilk elini tuttuğu kişi...herşeyin ikimiz içinde ilk olmasından yani bu konudaki cahilliğinden, bazı hatalar yaptı, anlayışsızdı, olması gereken şekilde davranmıyordu,zaten ailesine insanlara herkese yabancıydı, hiç arkadaşı yoktu, insani ilişkilerde son derece başarısızdı , sonuç olarak psikolojik bazı sebeplerden yapamadı benimle ve ilkel dürtülere yöneldi. Düşman olarak algıladı beni. Ve ilkel hayvani dürtülerle düşmana ''saldırı'' düzenledi. Böyle yorumluyorum bunu..
Bir defa ben onu terk ettiğimde şırnak için dilekçe vermiş tayin istemeye. Geri döndüğümde çekmişti. Bu arada eşim asker. Derdim tam olarak şu, bu kadar suç eşimin siciline işlenirse eşim işinden olabilir. Zaten boşanan personele ordu hiç iyi gözle bakmaz. Örneğin nikahsız şekilde bir kadınla yaşayan kişi bile ihraç ediliyor. Boşanma sebepleri inceleniyor. Darp suçundan aldığı ceza 1 gün bile hapis cezası olursa işten atılır sorgusuz sualsiz. Çünkü aynı suçtan bir davası daha var, onda bu davada olduğu gibi kusurlu durumda da değil ciddi tahrik var. Ve yine radikal bir karar alabilir. Afrine gidebilir örneğin... Bu düşündüğüm etik değil belki şehit olan vatan kuzularının suçu ne elbette.. ama ölmesinden de korkuyorum.
Avukat 50.000 manevi, 20.000 maddi tazminat isteyecekmiş. Nafaka da var. Zaten çok bir tazminat verilmez ama bir miktar verilir. Ama onu bitirmeye çalışıyormuş gibi olmaktan midem bulanıyor. Hak ettiği şeyler var ama işinden olmasını kesinlikle istemiyorum. Mesela 20 bin gibi bir total parasını filan istemiyorum. Buna da midem bulanıyor. Avukat bu istemlerle açmış bile davayı ve bana kesinlikle merhamet gösterme dedi.
Açıkçası iyi bir asker bildiğim kadarıyla. İşini titizlikle yapıyor ,bazı şeyleri eleştirsem de işinden olması gereken bir şey yapmadı. İnsani olarak hakkım olanı almak istiyorum ki bu şahsın kamu adına zararlı bir fiilde bulunduğu, aile kurumuna ihanet ettiği. İfademi suç davalarında yumuşatma fikrindeyim. Ceza almaması için bunu yapayım mı? Çok vicdanım rahatsız lütfen fikrinizi belirtin... Hakkında ceza davası açılmasının önüne geçeyim sadece kamuda yargılansın onda da yine yumuşatılmış bir ifade veririm diyorum.. Zaten o boşanma davasını e devletten bile gördüğümde içime oturdu. Başına bir iş gelmesinden korkardım şimdi düşmanı oldum... gerçekten çok acı bir durum.
ben olsam meslekten attırırdım o benim gençliğimi heba ederken düşündü mü? Şöyle bir şey de yaparım ama bir süre ortadan kaybolurum böyle psikopat biri işinden olursa bana zarar vermeye kalkar diye korkarımHanımlar herkese merhaba. Uzun olacak yazım
Fikri olmayanlar için eşimden ağır bir şiddet gördüm, hakaretlerle eşim beni sokağa attı. Anneme hakaret etti. Kendisini polise Ankaraya ailemin yanına geldiğimde şikayet ettim, darp raporu aldım. Muhtemelen Kasten yaralama suçundan kamu davası açılacak. Ayrıca boşanma davası da açtım.
İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım eşimi parkta ağlarken görmüş. Ama arkadaşımı görmemiş. Ailesi yada kendisi benimle iletişime geçmedi ama kendilerini sanal olarak gördüğümden babası da suçu tamamen bana atar şekilde şeyler paylaşıyor. Önemli değil elbette. Artık takip de etmiyorum, aileme de onlarla ilgili bir şey söylemeyelim dedim.
Ben ise artık şoku atlattım içim bomboş bir haldeyim. Ona karşı herhangi çeşit sevgi hissedemiyorum. Zihnim dolu, yine de üzgünüm. Başka karmaşık durumlar var. En çok da rahatlama hissi,vicdan azabı, bilmediğin bir şeye özlem gibi birbirine karışmış şeyler.
Annem,babam,kardeşim tüm ailem yanımda, destekçi. Henüz kimseden incitici bir söz duymadım. Gerçi ailemin evindeki 19.günüm.
Avukatım davayı açmış. Olayı olduğu gibi anlattım, babamla gittik. Avukat bir yandan babam bir yandan çok kızdılar. Babama da tam güvenemiyorum, çok acımasız olabiliyor. Çok geçerli ve burada anlatamayacağım sebeplerden. Avukat hatta kendi kızıymışım gibi kızdı, eşimin lise mezunu olması,ailesi, aşağılık psikolojisi... bunları çok güzel analiz etti.
Avukat boşanma davası ve ceza davası açacak. Polis şikayetimden sonra muhtemelen kamu davası da açılacak. Ceza ile kamu davası birleşirmiş. Ama bir celse de olsa birleşmeden önce ayrı ayrı da yargılanabilirmiş. Ayrı ayrı başının ağrıması ve siciline işleyecek darp suçu ile maddi manevi tazminat davası.
Pekala boşanacağız. Ağır bir süreçten geçtim, eşim ya sevmedi beni hiçbir zaman yada ilk sevgilisi,ilk görüştüğü kişi ilk elini tuttuğu kişi...herşeyin ikimiz içinde ilk olmasından yani bu konudaki cahilliğinden, bazı hatalar yaptı, anlayışsızdı, olması gereken şekilde davranmıyordu,zaten ailesine insanlara herkese yabancıydı, hiç arkadaşı yoktu, insani ilişkilerde son derece başarısızdı , sonuç olarak psikolojik bazı sebeplerden yapamadı benimle ve ilkel dürtülere yöneldi. Düşman olarak algıladı beni. Ve ilkel hayvani dürtülerle düşmana ''saldırı'' düzenledi. Böyle yorumluyorum bunu..
Bir defa ben onu terk ettiğimde şırnak için dilekçe vermiş tayin istemeye. Geri döndüğümde çekmişti. Bu arada eşim asker. Derdim tam olarak şu, bu kadar suç eşimin siciline işlenirse eşim işinden olabilir. Zaten boşanan personele ordu hiç iyi gözle bakmaz. Örneğin nikahsız şekilde bir kadınla yaşayan kişi bile ihraç ediliyor. Boşanma sebepleri inceleniyor. Darp suçundan aldığı ceza 1 gün bile hapis cezası olursa işten atılır sorgusuz sualsiz. Çünkü aynı suçtan bir davası daha var, onda bu davada olduğu gibi kusurlu durumda da değil ciddi tahrik var. Ve yine radikal bir karar alabilir. Afrine gidebilir örneğin... Bu düşündüğüm etik değil belki şehit olan vatan kuzularının suçu ne elbette.. ama ölmesinden de korkuyorum.
Avukat 50.000 manevi, 20.000 maddi tazminat isteyecekmiş. Nafaka da var. Zaten çok bir tazminat verilmez ama bir miktar verilir. Ama onu bitirmeye çalışıyormuş gibi olmaktan midem bulanıyor. Hak ettiği şeyler var ama işinden olmasını kesinlikle istemiyorum. Mesela 20 bin gibi bir total parasını filan istemiyorum. Buna da midem bulanıyor. Avukat bu istemlerle açmış bile davayı ve bana kesinlikle merhamet gösterme dedi.
Açıkçası iyi bir asker bildiğim kadarıyla. İşini titizlikle yapıyor ,bazı şeyleri eleştirsem de işinden olması gereken bir şey yapmadı. İnsani olarak hakkım olanı almak istiyorum ki bu şahsın kamu adına zararlı bir fiilde bulunduğu, aile kurumuna ihanet ettiği. İfademi suç davalarında yumuşatma fikrindeyim. Ceza almaması için bunu yapayım mı? Çok vicdanım rahatsız lütfen fikrinizi belirtin... Hakkında ceza davası açılmasının önüne geçeyim sadece kamuda yargılansın onda da yine yumuşatılmış bir ifade veririm diyorum.. Zaten o boşanma davasını e devletten bile gördüğümde içime oturdu. Başına bir iş gelmesinden korkardım şimdi düşmanı oldum... gerçekten çok acı bir durum.
Cevap vermek istemiyorum. Siz psikoloğa gidin ve tanımadığınız insanlar ile ilgili elinizde olmadan irite edici yorumlar yaptığınızı söyleyin.Ben de boşanacağınızı düşünmüyorum.Size şiddet uygulayan bir Ada'mla ilgili "Kuşum derdim ona , o bülbülmüş , ben gül." gibi vıcık vıcık romantizm dolu anıları hatırlamanız da açıkçası irite edici.Eski konunuzdan hatırlıyorum sizi.Bence psikologa gidin.Bunu kendiniz için yapın.Sağlıklı düşünemiyorsunuz ve bunun farkında da değilsiniz.
"Psikologa gidin" tavsiyesini neden aşağılama olarak algılıyorsunuz ki? Bu tavsiyeyi veren diğer üyelere de kızmışsınız.Bir insanın neresi hastaysa orası için doktora gidebilir.Dişimizle ilgili bir sorun olursa dişçiye gideriz , gözümüzle ilgili olursa göz doktoruna.Ruhumuzla ilgili bir sıkıntı varsa da ruh doktoruna gidilebilir.Bu tavsiyeyi verenler sizin iyiliğiniz için veriyor.Ruh hastası olmak aşağılık bir durum mu? Kesinlikle değil.Bence siz psikologa gitmelisiniz.Sinirleriniz de yıpranmış.Ha yok eşinizle barışın , eşiniz sizi hala seviyor , bakın park köşelerinde ağlıyormuş dememizi bekliyorsanız o başka tabii.Belli ki sadece bunu duymak istiyorsunuz.Cevap vermek istemiyorum. Siz psikoloğa gidin ve tanımadığınız insanlar ile ilgili elinizde olmadan irite edici yorumlar yaptığınızı söyleyin.
Psikologdan zaten destek alıyorum. Zaten eşimden ayrılıyorum. Bunları tavsiye ile birlikte söyleyince bir yabancı için hiç hakaret niteliği taşımaz. Sen bundan ayrılamazsın stock hollüsün psikoloğa git , iyi değilsin,sağlıklı düşünemiyorsun ise gayet hakaretvari ve haddini bilmezlik kaynaklı hüsnü zanlardır. İstediğim şeyleri duymayı bekleseydim başka şeyler yazardım. Siz destek alın ama sahiden. Saldırganlığın çeşitleri çok fazla."Psikologa gidin" tavsiyesini neden aşağılama olarak algılıyorsunuz ki? Bu tavsiyeyi veren diğer üyelere de kızmışsınız.Bir insanın neresi hastaysa orası için doktora gidebilir.Dişimizle ilgili bir sorun olursa dişçiye gideriz , gözümüzle ilgili olursa göz doktoruna.Ruhumuzla ilgili bir sıkıntı varsa da ruh doktoruna gidilebilir.Bu tavsiyeyi verenler sizin iyiliğiniz için veriyor.Ruh hastası olmak aşağılık bir durum mu? Kesinlikle değil.Bence siz psikologa gitmelisiniz.Sinirleriniz de yıpranmış.Ha yok eşinizle barışın , eşiniz sizi hala seviyor , bakın park köşelerinde ağlıyormuş dememizi bekliyorsanız o başka tabii.Belli ki sadece bunu duymak istiyorsunuz.
Bakın yine yazıyorum , sağlıklı düşünemiyorsunuz.Size esenlikler dilerim.Zira çok ihtiyacınız var.Psikologdan zaten destek alıyorum. Zaten eşimden ayrılıyorum. Bunları tavsiye ile birlikte söyleyince bir yabancı için hiç hakaret niteliği taşımaz. Sen bundan ayrılamazsın stock hollüsün psikoloğa git , iyi değilsin,sağlıklı düşünemiyorsun ise gayet hakaretvari ve haddini bilmezlik kaynaklı hüsnü zanlardır. İstediğim şeyleri duymayı bekleseydim başka şeyler yazardım. Siz destek alın ama sahiden. Saldırganlığın çeşitleri çok fazla.
Hüsni zan iyi düşünce demek sanırım su-i zan demek istedin. Canım bak ilk ayrılık zamanında yorgun bitkin hissetmen çok normal çarpık düşünmen de öyle boşanma aşamasında hepimiz yaşadık bunları, sen en iyisi biraz ailenin yanında bekle gez toz güç ve enerji topla öyle boşanma işlerine giriş böyle giderse hata yapacaksın çünkü.Psikologdan zaten destek alıyorum. Zaten eşimden ayrılıyorum. Bunları tavsiye ile birlikte söyleyince bir yabancı için hiç hakaret niteliği taşımaz. Sen bundan ayrılamazsın stock hollüsün psikoloğa git , iyi değilsin,sağlıklı düşünemiyorsun ise gayet hakaretvari ve haddini bilmezlik kaynaklı hüsnü zanlardır. İstediğim şeyleri duymayı bekleseydim başka şeyler yazardım. Siz destek alın ama sahiden. Saldırganlığın çeşitleri çok fazla.