Vicdan ,Avukatım

Arkadasiniz onu parkta aglarken gormüş diye vicdan yapmissiniz.Peki o sizi döverken siz de aglamiyor muydunuz?
Vicdanli olmak guzel birsey ama fazla merhametten maraz dogar.Siz sadece gerekeni yapın.Ne eksik, ne fazla. Adalet sağlanmis olur.
Aynen öyle. Ağlaması nedendi bilmiyorum ama parkta ulu orta ağlayacak kadar kötü durumdaysa kendisi ile ilgilidir. Endişe duymuştur. Bir arkadaş da öyle yazmış. Beni en çok etkileyen annem oldu işte dün üzülüp bana dedi ki biz kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Hak ettiyse de keşke bizden bulmasa. Bulacağı kesin değil, mahkemede ne yapacağı belli değil, belki ben kaybedeceğim kusurlu bulunacağım ,bazı şeyler belli ama kesin adalet benden yana diyemem ki... Düşündüm işte sonra, yani aslında ben başkasının yerinde olsam belki ben de derim sen sağlıklı düşünemiyorsun, adam sana neler yapmış diye. Hatta arkadaşımın başına gelse hatta ve hatta kendi erkek kardeşim eşine yapsa... elbette ki sonuna kadar al hakkını derdim. Lakin işte düşünün ki yıldırım hızıyla hayal kırıklığı yaşadım. Hala kişiliği hakkında yanılıyorum zaman zaman. Acıyorum cehaletine. Başka insanları elbette ki korumak istiyorum bunu istemesem dava etmezdim polise şikayet etmezdim. En adil şekilde davranmak istiyorum. Sonraki hayatımda yük olmasın sırtımda. Bana en alçakça davranan insana dahi adil ve olunabilecek seviyede merhametli olmak ve büyümek istiyorum. Ben de ona ne haddini bildirdim diye düşündüğüm an pişman olurum :KK43: Bir yandan elimden geleni ardıma koymasam onun gibi saldırsam belki başkasına zarar vermesini engellerim hatta ve hatta vatana hizmet ederim :KK70: böyle işte güzel insanlar. hakkınızı helal edin her türlü

Aynen öyle. Ağlaması nedendi bilmiyorum ama parkta ulu orta ağlayacak kadar kötü durumdaysa kendisi ile ilgilidir. Endişe duymuştur. Bir arkadaş da öyle yazmış. Beni en çok etkileyen annem oldu işte dün üzülüp bana dedi ki biz kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Hak ettiyse de keşke bizden bulmasa. Bulacağı kesin değil, mahkemede ne yapacağı belli değil, belki ben kaybedeceğim kusurlu bulunacağım ,bazı şeyler belli ama kesin adalet benden yana diyemem ki... Düşündüm işte sonra, yani aslında ben başkasının yerinde olsam belki ben de derim sen sağlıklı düşünemiyorsun, adam sana neler yapmış diye. Hatta arkadaşımın başına gelse hatta ve hatta kendi erkek kardeşim eşine yapsa... elbette ki sonuna kadar al hakkını derdim. Lakin işte düşünün ki yıldırım hızıyla hayal kırıklığı yaşadım. Hala kişiliği hakkında yanılıyorum zaman zaman. Acıyorum cehaletine. Başka insanları elbette ki korumak istiyorum bunu istemesem dava etmezdim polise şikayet etmezdim. En adil şekilde davranmak istiyorum. Sonraki hayatımda yük olmasın sırtımda. Bana en alçakça davranan insana dahi adil ve olunabilecek seviyede merhametli olmak ve büyümek istiyorum. Ben de ona ne haddini bildirdim diye düşündüğüm an pişman olurum :KK43: Bir yandan elimden geleni ardıma koymasam onun gibi saldırsam belki başkasına zarar vermesini engellerim hatta ve hatta vatana hizmet ederim :KK70: böyle işte güzel insanlar. hakkınızı helal edin her türlü benimle uğraşan fikir belirten herkes <3

Bekleyin gorun ne iftiralar atacaktir size. O zaman sinirden işinden bile olmasini isteyeceksiniz. Size gecen de dedim, sakin acimayin, acinacak duruma duşersiniz ...
Allah korusun ya... Ama bu da olabilir bunu da sık duyuyorum son zamanlarda. Zaten herşey beklenir...

Size şuan içinde olduğum durumu anlatmak istiyorum
Belki anlattıklarımla yardımcı olabilirim
Şuan bende boşanma aşamasındayım
En sonki şiddetinde dedim gidip karakola şikayetçi olacağım,yalvardı yakardı işimden olurum dedi özürdiledi ve birdaha yapmayacağım dedi
Inandım güvendim demek benim morluklarımın geçmesini bekliyormuş
Sonra aradan 15 gün geçti artık olmayacağına karar verdim davamız açıldı
Sözde anlaşmalı boşanacaktık Taki eşimin dilekçede yazan iftiralarını okuyunca dek
Ben ona vurmuşum mesele,daha neler neler
Gizli videolarmı desen,daha boşanmadan altınları almakmı desen daha neler neler
Eğer inanmayıp gitseydim ne bu iftiralara maruz kalıcaktım nede bu kadar üstüme gelinicekti
Onların tek düşündükleri var işleri
Yuvanın yıkılması umurlarında değil
O yüzden arkadaşım vazgeçme bırak
Inan daha ne iftiralar atacak
Neler çevirecek
Benim başıma geldi senin başına gelmesin

Size şuan içinde olduğum durumu anlatmak istiyorum
Belki anlattıklarımla yardımcı olabilirim
Şuan bende boşanma aşamasındayım
En sonki şiddetinde dedim gidip karakola şikayetçi olacağım,yalvardı yakardı işimden olurum dedi özürdiledi ve birdaha yapmayacağım dedi
Inandım güvendim demek benim morluklarımın geçmesini bekliyormuş
Sonra aradan 15 gün geçti artık olmayacağına karar verdim davamız açıldı
Sözde anlaşmalı boşanacaktık Taki eşimin dilekçede yazan iftiralarını okuyunca dek
Ben ona vurmuşum mesele,daha neler neler
Gizli videolarmı desen,daha boşanmadan altınları almakmı desen daha neler neler
Eğer inanmayıp gitseydim ne bu iftiralara maruz kalıcaktım nede bu kadar üstüme gelinicekti
Onların tek düşündükleri var işleri
Yuvanın yıkılması umurlarında değil
O yüzden arkadaşım vazgeçme bırak
Inan daha ne iftiralar atacak
Neler çevirecek
Benim başıma geldi senin başına gelmesin
Çok geçmiş olsun size de... Ne iğrenç durumlar bunlar... Tanrı da acımasın böylelerine en acı şekilde cezalandırsın dilerim o da. Faydalı oldu tabiki çok teşekkürler

Ya adam asker bunu dusunun en zor egitimleri almis tabii burdan yazmak kolay ama kadinin belki can guvenligi yok o yuzden biraz bekleyin sadece bosanin isinden etmeyin

Çok geçmiş olsun size de... Ne iğrenç durumlar bunlar... Tanrı da acımasın böylelerine en acı şekilde cezalandırsın dilerim o da. Faydalı oldu tabiki çok teşekkürler
Rica ederim daha ne iğrençlikleri var
Allah Kimsenin kimsede ahını bırakmaz
Ben artık adalete bıraktım
Allah yardımcımız olsun

Çok yorum yapılmış, okuyamadım hepsini. Eminim doğru yönlendirmeler vardır içinden bir sürü. Ama adalet sistemine güvenin derim. Ve adalet sisteminin en doğru karar verebilmesi için olayları ne eksik ne fazla olduğu gibi anlatmanızı isterim. Bırakın hakim karar versin kesilecek cezaya. Vebal altında kalmazsınız böyleyece. Size düşen özel hayatınızda başkalarına biten evliliğiniz hakkında fazla konuşmamak olur bence. Bitmiş de olsa bir aile mahremiyeti ve me kadar kötü olursa olsun kimsenin arkasından konuşmak hoş değil.
Ben de bu kadar olmasa da benzer şeyler yaşadım ve kendi adıma bunları düşünüyorum. İşinden olsa da terfi alsa da bu sizin ifadenizle değil onun yaptıklarının adalet karşılığı olur.
Bir replik vardı onu hatırlatmak isterim: iyi olmak kolaydır, önemli olan adil olmak.
Geçmiş olaun, hakkınızda hayırlısı olsun.

Hanımefendi yalan söylemiyorsunuz, iftira atmıyorsunuz, neyse çıkar gerçekleri söylersiniz adama ne olacağına da ordu karar verir, siz değil.

Mahkemede gerçekleri çarpıtarak orduya iyilip yapmıyorsunuz ki. Psikolojik sorunlu bir bireyin elinde silah gezmesine katkıda bulunuyorsunuz.

Bunları da geçtim yumuşatmak vs yazmışsınız ya öyle bir şey yok. Mahkemede ifadeyi yumuşatmak yok, yalan ifade vermek ve adaleti yanıltmak var bu kadar.

Ben sizin gibi insanları gerçekten anlayamıyorum. Eşiniz gibi kansız tipler yaptıklarının sonucunun işten kovulma olduğunu eşşek gibi biliyorlar ama şiddet uygulamaktan da kaçınmıyorlar. Bir de saldırmak dürtüdür vb bir şeyler yazmışsınız adam göğsünüze vurmuş siz hala adamı haklı bulmak derdindesiniz??,

Siz bu işi avukata bırakın bence. Sizin psikolojinizi ben normal bulmadım. Ben zaten boşanacağınızı da düşünmüyorum.
Ben de boşanacağınızı düşünmüyorum.Size şiddet uygulayan bir Ada'mla ilgili "Kuşum derdim ona , o bülbülmüş , ben gül." gibi vıcık vıcık romantizm dolu anıları hatırlamanız da açıkçası irite edici.Eski konunuzdan hatırlıyorum sizi.Bence psikologa gidin.Bunu kendiniz için yapın.Sağlıklı düşünemiyorsunuz ve bunun farkında da değilsiniz.

Siz kamu davasının açılmasını engelleyemezsiniz. Ortada darp raporu ve karakolda tutanak altına alındıktan sonra iş sizden çıkıyor. Be de bir asker eşiyim. Boşanan personele farklı gözle bakıldığına yada farklı muamele gördüğüne hiç denk gelmedim. Siz eşinizi size yaşattıkları ile değerlendirin lütfen. Başına gelenler tamamen kendi hareketlerinin bir sonucu. İnsanları durduran ya da frenleyen sınırlar var. Bu sınırları aşmak çok kolay. O kendi tercihlerinin sonucunu yaşamalı. Lütfen kendi değerinizi bilin.

Hanımlar herkese merhaba. Uzun olacak yazım

Fikri olmayanlar için eşimden ağır bir şiddet gördüm, hakaretlerle eşim beni sokağa attı. Anneme hakaret etti. Kendisini polise Ankaraya ailemin yanına geldiğimde şikayet ettim, darp raporu aldım. Muhtemelen Kasten yaralama suçundan kamu davası açılacak. Ayrıca boşanma davası da açtım.

İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım eşimi parkta ağlarken görmüş. Ama arkadaşımı görmemiş. Ailesi yada kendisi benimle iletişime geçmedi ama kendilerini sanal olarak gördüğümden babası da suçu tamamen bana atar şekilde şeyler paylaşıyor. Önemli değil elbette. Artık takip de etmiyorum, aileme de onlarla ilgili bir şey söylemeyelim dedim.

Ben ise artık şoku atlattım içim bomboş bir haldeyim. Ona karşı herhangi çeşit sevgi hissedemiyorum. Zihnim dolu, yine de üzgünüm. Başka karmaşık durumlar var. En çok da rahatlama hissi,vicdan azabı, bilmediğin bir şeye özlem gibi birbirine karışmış şeyler.

Annem,babam,kardeşim tüm ailem yanımda, destekçi. Henüz kimseden incitici bir söz duymadım. Gerçi ailemin evindeki 19.günüm.

Avukatım davayı açmış. Olayı olduğu gibi anlattım, babamla gittik. Avukat bir yandan babam bir yandan çok kızdılar. Babama da tam güvenemiyorum, çok acımasız olabiliyor. Çok geçerli ve burada anlatamayacağım sebeplerden. Avukat hatta kendi kızıymışım gibi kızdı, eşimin lise mezunu olması,ailesi, aşağılık psikolojisi... bunları çok güzel analiz etti.

Avukat boşanma davası ve ceza davası açacak. Polis şikayetimden sonra muhtemelen kamu davası da açılacak. Ceza ile kamu davası birleşirmiş. Ama bir celse de olsa birleşmeden önce ayrı ayrı da yargılanabilirmiş. Ayrı ayrı başının ağrıması ve siciline işleyecek darp suçu ile maddi manevi tazminat davası.

Pekala boşanacağız. Ağır bir süreçten geçtim, eşim ya sevmedi beni hiçbir zaman yada ilk sevgilisi,ilk görüştüğü kişi ilk elini tuttuğu kişi...herşeyin ikimiz içinde ilk olmasından yani bu konudaki cahilliğinden, bazı hatalar yaptı, anlayışsızdı, olması gereken şekilde davranmıyordu,zaten ailesine insanlara herkese yabancıydı, hiç arkadaşı yoktu, insani ilişkilerde son derece başarısızdı , sonuç olarak psikolojik bazı sebeplerden yapamadı benimle ve ilkel dürtülere yöneldi. Düşman olarak algıladı beni. Ve ilkel hayvani dürtülerle düşmana ''saldırı'' düzenledi. Böyle yorumluyorum bunu..

Bir defa ben onu terk ettiğimde şırnak için dilekçe vermiş tayin istemeye. Geri döndüğümde çekmişti. Bu arada eşim asker. Derdim tam olarak şu, bu kadar suç eşimin siciline işlenirse eşim işinden olabilir. Zaten boşanan personele ordu hiç iyi gözle bakmaz. Örneğin nikahsız şekilde bir kadınla yaşayan kişi bile ihraç ediliyor. Boşanma sebepleri inceleniyor. Darp suçundan aldığı ceza 1 gün bile hapis cezası olursa işten atılır sorgusuz sualsiz. Çünkü aynı suçtan bir davası daha var, onda bu davada olduğu gibi kusurlu durumda da değil ciddi tahrik var. Ve yine radikal bir karar alabilir. Afrine gidebilir örneğin... Bu düşündüğüm etik değil belki şehit olan vatan kuzularının suçu ne elbette.. ama ölmesinden de korkuyorum.

Avukat 50.000 manevi, 20.000 maddi tazminat isteyecekmiş. Nafaka da var. Zaten çok bir tazminat verilmez ama bir miktar verilir. Ama onu bitirmeye çalışıyormuş gibi olmaktan midem bulanıyor. Hak ettiği şeyler var ama işinden olmasını kesinlikle istemiyorum. Mesela 20 bin gibi bir total parasını filan istemiyorum. Buna da midem bulanıyor. Avukat bu istemlerle açmış bile davayı ve bana kesinlikle merhamet gösterme dedi.

Açıkçası iyi bir asker bildiğim kadarıyla. İşini titizlikle yapıyor ,bazı şeyleri eleştirsem de işinden olması gereken bir şey yapmadı. İnsani olarak hakkım olanı almak istiyorum ki bu şahsın kamu adına zararlı bir fiilde bulunduğu, aile kurumuna ihanet ettiği. İfademi suç davalarında yumuşatma fikrindeyim. Ceza almaması için bunu yapayım mı? Çok vicdanım rahatsız lütfen fikrinizi belirtin... Hakkında ceza davası açılmasının önüne geçeyim sadece kamuda yargılansın onda da yine yumuşatılmış bir ifade veririm diyorum.. Zaten o boşanma davasını e devletten bile gördüğümde içime oturdu. Başına bir iş gelmesinden korkardım şimdi düşmanı oldum... gerçekten çok acı bir durum.
Eger yazdigin sebeplerle sikayetini geri cekersen bunun adı vicdanlı olmak değil saf olmak, aptal olmak olur. Lütfen bunu yapma. Sana değer veren adam kılına zarar veremez ne olursa olsun. Sana değer vermeyen adamı da sen düşünme. Kadına şiddet çok ciddi bir suç. Ben karar verme merci olsam kadına şiddet uygulayan bir insana çok uzun yıllar gün yüzü göstermem kamuda çalışmasına da izin vermem.

Vicdan dan bahsetme hic. O senin icine islegidi sucluluk psikolojisinin vicdanidir en fazla.
Ben yapmadim sen yap canim.
İnan yoksa ofken de gecmez. Zaten emin ol sana iftira vs herseyi atiyor atacak dir.
Ne yazikki var boyle insanlar.
Acima acinacak hale dusersin.
Soke soke al herseyi sonra sadaka olarak dagit ihtiyaci olan kisilere.

Siz şiddet gazisisiniz..Hem psikolojik,Hemde fiziksel durumunuz kotu.. Agir şiddet yaşadım demiştiniz. Belki de sehit olabilirdiniz.. Sizde size yasatilanlardan sonra tayin edinmişsiniz.Ailenizin yanina mecburi göreve.. Hemde ne sebeple Çok sevdiğiniz onun uğruna hayatınızı değiştirdiğiniz, hala kiyamadiginiz kocanız yüzünden.. Tazminat meselesinde merak etmeyin bu kadar ödeme yapılmaz zaten.. Ayrıca karısını öldüren adamlar bu ülkede çok ceza almazken,Eşinize hiç bişey olmaz.. Avukata bırakın isinizi.. Sizin düşündüğünüz kadar sizi dusunseydi, bu halde olmazdiniz.. Size zarar verir diye mi korkuyorsunuz?

Açıkçası ben adamın aman aman bir ceza alacağını da düşünmüyorum .
Sonuçta cumhurbaşkanına filan hakaret etmemiş alt tarafı bir kadını dövmüş(!)
Biliyorsunuz ülkemizde ata sporu haline geldi kadın dövmek sadece sort giymeniz hamile halde yürümeniz bile yeter sokakta.
Sosyal medya tepki vermezse anında salıveririz ha sosyal medya ayaklandıysa belki azcik ceza verebilir hakim bilemedim.

Ayrıca inşallah ceza alır ülkenin böyle askere polise ihtiyacı yok.
Bugün kadın döven yarın hayvana da eziyet eder çocuğa da işkence eder hiç güvenmem bu tiplere.
Bir de babası sosyal medyadan sizi sucluyormus kereste babasi boyle babadan böyle evlat hiç sasirmadim.

Haklı cezayı alsın istiyorum ama kötülüğe daha büyük kötülükle cevp vermiş gibi hissettim işte. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyorum. Elbette buna yargı karar verir ama vesile ben olacağım. Benden çaldıklarını yerine koyabilirim ama zaten hastalıklı kararlar alan birine kötü şeyler yaptırıyormuşum gibime geliyor.
Al işte benden bi tane daha.

Tabi tabi amman kötülüğe kötülükle (?!) karşılık verme onun çalışmayan vicdan mekanizması yerine de sen kendi vicdanını çalıştır, belki bu ulvi davranışın sayesinde bi gün hababam sınıfındaki çalışkan ahmetin azarladığı sınıf arkadaşları gibi utanır başını yere eğer, baya bi beklemen lazım ama mesela kıyamete kadar.

Yahu adam dövüp sokağa atmış seni sen yok işini iyi yapardı yok ona acıyorum. Sen hiç birini dövüp sokağa attın mı, anasına sövdün mü, hele hele eş diye seçtiğin birini? Haberin yok gibi pek ama bunları yapabilmek sağlam şerefsizlik ister. Avukat kaçın kurası tabi çözmüş olayı açalım dava diyor, içinden gülüyordur bu naifliğine. Rahat bırak avukatı açsın istediği davayı, işinden olmasın ne ya sürünsün köpek ödesin yaptıklarını. Geçen bi sosyal deney vardı evsizlerden yemek istiyorlar çoğu paylaşıyor, böyle adamlar sokakta yaşıyor seninkinin arkasında ise işinden olmasın diye üzüleni var o kadar yediği halta rağmen, vay arkadaş ya adalet mi bu

X