Vicdan ,Avukatım

Söyledi vicdanınızın rahat etmesini istiyorsanız lütfen olayı olduğu gibi anlatın ne 1 eksik ne 1 fazla. Siz o tarafla iletişiminizi kestiğiniz için farkında değilsiniz ama onlar veya o sizin için vicdan azabı çekiyorlar mıdır? Yoksa çocuklarının işsiz kalma endişesi ile mi hareket edecekler. Bilemiyorum yetişkin insan yaptığının nelere mal olabileceğini biliyor ve hala yapıyorsa bir zahmet sonuçlarına katlanmali. Genel olarak böyleyiz malesef bu ülkede kimse yaptığının sonucuna katlanması için herkes bir şekilde yırttığı için sinirlerine hakim olamiyor. Siz şu anda yas yaşıyorsunuz bence bir uzmandan destek alin. Onu anlamanız affetmeniz evet çok önemli. Ama adı üstünde kamu davası. Size o kadar şiddet uygulayarak Sadece size değil tüm topluma zarar verdi. Siz bunun ardını aramazsaniz başka kadınlar da zarar görüyor görmeye devam edecek. Kimse zaten dur demiyor bunlara. Bari elinizde imkan varken siz kullanın bu imkaninizi

Siz neden bahsediyorsunuz yaa? Niye insani görevlerinizi yapmıyorsunuz? Bir insan bir suç işlediyse, hele darp gibi, çocuğunuz bile olsa suç duyurusunda bulunmanız lazım. Bu sizin insanlık göreviniz. Yalan ifade vermek ne demek? Tekrar ediyorum, çocuğunuz bile olsa bunu yapmaya hakkınız yok. Siz vicdanınızı rahatlatacaksınız diye, biz bu tür insanların hakettikleri cezaları almadığı bir ülkede yaşamak zorunda mıyız?

İyi birine benziyorsun. Keşke eşin seni kaybetmeseydi..

Haklı cezayı alsın istiyorum ama kötülüğe daha büyük kötülükle cevp vermiş gibi hissettim işte.

Daha büyük kötülükle karşılık verdiğini mi düşünüyorsun?? Az bile beter olsun. Eşine kaldırdığı el için hergün pişmanlığı artsın. İşinden de olsun neden düşünüyorsun onun işini? Senin onurunu, gururunu, psikolojini düşündü mü ? Şu hayatta kendinden daha önemli ne var?
Peki ya ailesi? Ne kadar kötü kalplilermiş annesi babası arayıp kızım, oğlum adına ben özür dilerim dedi mi bir gün? Veya destek oldu mu? Başlarına ne gelirse gelsin hepsi hak ediyor!
O işinden olmasa ne olacak üzgünüm ama 1-2 seneye evlenir asker bu güvenilir derler çok zor olmaz evlenmesi de. Sana verdiği zararları bir gün bile hatırlamaz hayatına devam eder. Sakın yumuşamayın, kazanan siz olun.

Kusura bakmayın ama siz o insanlık yoksunu kişi işinden olmasın diye düşünürken, biz bu tarz karakter yoksunlarını orduda görmek istemiyoruz. Hak ettiği cezaları almalarını istiyoruz. Adalet şu ülkede doğru işlesin istiyoruz.

Bu kadar sorun yasanmasindan sonra karsi tarafa bu kadar vicdanli olmak bana garip geldi o kadar vicdaniniz rahat degilse yapilcak sey basit avukatinizla konusup tazminat istemiyorum demek sadece bosanmak istiyorum diceksiniz

geçmiş olsun öncellikle

kimse yuvam bozulsun istemez ancak ortada evden kovulma, daro olayı var siz de zaten gerekli hukuki yollara başvurmuşsunuz. Kararınızın arkasında durun ciddi söylüyrum acımayın yoksa acınacak duruma düşersiniz farz edinki herşeyden vazgeçtiniz belki ne bileyim af ettiniz daha beterini yapmayacağı ne malum

eşinizinizin asker olduğunu söylüyorsunuz genelleme yapmak istemiyorum . Ancak görevi nedeni ile asker olan bireylerin psikolojileri bozuk oluyor, şiddete eğilimli oluyor ama ne hikmetse iş yerlerinde melek kesiliyorlar. Bir işe daha vesile oldunuz farkında değilsiniz. Askeriyede soruşturma açtığında eşinizin ruh halinin bozuk olduğu tespit edilirse eşinizi bildiğim kadarı ile malulen emekli etme durumları var.

Tanıdığım çok sevdiğim bir komşum vardı çocukluk zamanlarında kocası da subaydı sanırım. Adam da psikolojisi bozuk olduğu için malulen emekli etmişler, çocukları olmuyordu sırf kocama baba denilsin diye denemediği tüp bebek tedavisi kalmadı kadının , nihayetinde bir evladı oldu. Gül gibi bakıyordu o kadın ailesine ne oldu kadını evden kovdu boşanma süresince oturdukları evi elimden almasınlar diye adam bir başkasının üstüne yaptı zavallı kadın hiçbirşey alamadı. Şuanda da başkası ile evli adam.

Demem o ki güzel arkadaşım hakkını ara, evet içindeki vicdan merhamet Allah korkusundan dolayı şuanda kendini yiyip bitiriyorsun, ama sen ne kadar düşünürsen düşün elin uşağı düşünmedikten sonra bırak ipin ucunu sağlamda avukatın varmış ne kadar ailende olsa olmuyor ailenin yanında olmak her işini hallet kendine güzel bir ev tut çalışıyormusun bilmiyorum ama işinde varsa kendi hayatına bak

Rabbim yardımcın olsun

Olayı yasayan ve detayları bilen sizsiniz. Vicdaninizin olmasi da güzel bir şey. Bazen insan kazanacağını sanirken kaybeder. Ve herşeyi kazanmak yada kaybetmek üzere degerlendirirse baştan kaybeder sonucu ise mechuldur.Insan psikolojisini iyi degerlendirmek önemli.
Bence gerektiği kadar vicdan yapın elbette. Burada yargısız infaz gibi bir gelenek var bu bana itici geliyor.
As kes bitsin o zaman zalimlerden ne farkımız kalacak?
Tanıyan yasayan sizsiniz en iyi kararı siz vereceksiniz ama bunu başkalarının etkisi, doldurusu ile değil objektif degerlendirmenizle yapın. Herkeste bu yetenek yok ama ben sizde bu farkı gördüm.
Vicdan ve adalet herkese lazım.
Allah yardımcınız olsun.

Canım anladığım kadarıyla vicdanlı merhametli birisin, duygularını da çok iyi anlıyorum, çünkü bende geçtim bu zamanlardan, ben de ilk başlarda işine zarar gelmesini istemiyordum belki bir ihtimal diye ta ki KB nın eşime işine bişey olmasında gerisi önemli değil dediğini duyana kadar o günden beri hiç bişey uğrunda değil.

Konu sahibinin eşi hakkında derin psikolojik analizleri de beni benden aldı valla ne yalan söyleyim.
İlkel dürtüler,yırtıcı hayvan mayvan diye dayağı sebeplere bağlıyor gibi bir havası var.

Acima yetime.........
Üzerinize alınmayın ama
19 yaşımdan beri yetimim, burda çok daha küçük yaşlarda yetim kalanlar var.
Şu lafı ne zaman duysam yada okusam tüylerim diken diken olur...

Konu sahibi, şiddetten dolayı ceza almazsa rütbesi yükseldikçe emrindeki askerlere daha çok eziyet edecek.
Sadece Sistem için bile vicdanınızı susturabilirsiniz.

Kocan bilmiyor mu yaptıklarının mesleğine zarar vereceğini? Kendini bile düşünmeyen birini sen neden düşünüyorsun? Sana yaptıklarını onu düşünecek kadar kolay unutabiliyorsan hiç boşanma git dayağını ye otur o zaman.

Aynen, bir de o adam bir daha evlenecek olsa, kadının ailesi adamı araştırsalar, adam temiz çıkacak. Ufak bir ceza alsa da belki insanları “eski eşim iftira attı” diyerek ikna edecek.

Tam olarak hak ettiği cezayı alsın ki başka bir kadının da başı yanmasın. Hem cezasını çekmesi ileride herhangi birini darp etmemesi için de caydırıcı olabilir.

vicdanın değil de acıma hissin ağır basmış, acımana gerek yok o sana vururken hiç acıdı mı? neden bir yandan onun yaptıklarını makul anlaşılabilir sebeplere bağlamaya çalışıyorsun,böyle yapma arkadaşım yapma. Durumun hakkı neyse onu yap.

bence kesinlikle onu isinden etmeyin evliligi bitmis evet yanlis yapmis ama o adam isinden ederseniz ekmeksiz kalir psikolojisi altust olur bide size nafakada veremez bide hem kendine hemde size zarar verebilir kaybedecek biseyi kalmayan adam herseyi yapar tecrrubelerle sabittir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…