- 16 Mart 2018
- 88
- 106
- 32
-
- Konu Sahibi CorpseBride_
yazıp şube müdürüne vermiş sonra vazgeçtim demiş o da istemiyormuş zaten yırtmış. böyle söylediBende onu anlamadım, tayin ha diyince cıkmıyor, nereye dilekçe yazıp geri nasıl çekti o kısmında bi yanlışlık var
Yazıp şube müdürünr dilekçe verilmez, canım askeriyenin ocak ayı gibi aylarda tayin dönemi açılır kimin doğuya ya da batıya gidip gidemeyeceği buton açılır, eğer doğuya gidebilir yazıyorsa 10 tane ne doğu şehri yazarsın artık hangisi gelirse kura çekilir, ben sırnaka gitmek istiyom dilkeöe veriyim olmaz orada yalan söylemişyazıp şube müdürüne vermiş sonra vazgeçtim demiş o da istemiyormuş zaten yırtmış. böyle söyledi
Bu da mantıklı bir fikir. Ama canı tatlıdır onun daha fazla başına bela almaz zannetmem.Belki yanlış düşünüyorum , belki gerçekten hak ettiğini bulmalı ancak ben işinden olmuş polis, askerden korkarım.
Hele psikolojisi bozuksa yapmayacagi yoktur. Kaybedecek bir şeyi olmayan insandan korkmak lazım.
Sizin yerinizde olsam sanırım anlaşmalı boşanma davası açarım. Nafakanizi da alın. Vazgeçmeyin.
Dilemedi.. dilese bile para için diler. Çıkar için.
Söyle düşün eşinin bi başkasıyla evlenip dana yasatmadığı hayatı ona yasatırsa , senin hayalini başkaları yaşarsa o zaman dersin ki keşke mesleğinden olsaydı...dönen şerefsizdir öyle hayasız erkeğe. vicdan ayrı etik ayrı böyle birine tamah etmek ayrı artık.
hiçbir şekilde korkmuyorum.işsiz kalırsa, senden intikam falan mı alacağından korkuyorsun?
İyi insan olmayanın iyi asker veya iyi polis olacağına inanmıyorum. Elinde silah olan, bu silahı ateşleme yetkisi bulunan mesleklerdeki insanların kontrol sahibi olmaları gerekiyor. Sahip oldukları gücü dizginleyebilmeleri ve her şeyden önce vicdan sahibi kimseler olmaları gerekiyor. Karısını dövüp sokağa atan bir adam benim gözümde iyi asker olamaz. Vatanın güvenliğinin, onurunun, şerefinin böyle bir askere emanet olmasını ben şayet istemem. Mümkünse başka meslek icra etsin.
Uzun lafın kısası şu an içinde bulunduğunuz acımayla karışık vicdan yapma durumu son derece lüzumsuz. Bence böyle hassasiyetlere girip de kendi işinizi zorlaştırmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Anladım size de çok çok geçmiş olsun... Boşandınız herhalde ?Çok beterlerini yaşadım, eşine bakmayan, aldatan, evine gitmeyen, eşini ölümle tehdit eden bir adama nasıl vatan millet emanet ediyorsunuz diye "Alay komutanının '" yanına kadar gittim söylediklerini sadece not aldı, sonuç hiç bişeyy olmuyor, ben gidince arkadan aradılar karın geldi bizde oyaladık diye haber verdiler ben kendimi rezil etmiş oldum sadece, inan hiç bişey olmuyor bişey bişeyi ısırmaz yani.
Çok teşekkür ederşm öncelikle vakit ayırıp düşündüğünüz ve en güzel şekilde ifade ettiğiniz için. Aslında benim annem de böyle. Hatta dün sıkıntılandı . O da çok kızgın ve kırgın. İşini iyi yapıyor şeklinde bir söz ettim mesela çok erken kalkıyordu her gün formasını ütülerdi severek giderdi işine. Hep işiyle ilgili bir şeyler araştırırdı kendini geliştirirdi. Bunlar ve işine verdiği emek gözümün önüne geldi ve kim olurlarsa ne yaparlarsa yapsınlar ailesinin maddi durumunu düşündüm. Kötü insan yoktur bazen kötülük yapan insan vardır. Bazıları daha sık yapar hepsi bu. Bunun haricinde daha önceki darbı da bence çok vicdansızca idi ama çok ağır tahrik görmüştü ve karşılıklıydı. Lakin söylediğiniz gibi ben ona güç yetiremezdim ve ben zaten gidiyordum kapıdan çıkarken dahi bana vurduğu darbeler büyük ve iğrenç bir düşmanlık eseriydi. Bana yaptığı hainliği ve zalimliği dünyada tartabilecek tartı yok zaten. Kötü olduğunu hatta hayvani olduğunu düşünüyorum ve aslında bu şahsa çok üzülüyorum. Çok büyük bir zavallılık içinde yüzüyor. Herşeyi sahte. Bana söyledikleri düşündükleri hiç önemli değil yada söylemedikleri. Ama şu fikir de var ki biraz ifademi yumuşatsam hakikaten daha çirkinleşebilir. Bunu yeni fark ettim , düşününce son bir insanlık için yalvarır gibi de bir hali var gibime geliyor sadece his işte. Ama yine suçlu benim her ihtimalde hatta beni öldürse de...Terbiyesiz insanlar...İşte anne kız hiç böyle çirkin bir şeyin içinde olmadık. Canım annem ne kadar da saftır. O aile ve o insana her misafire her sevilene ve ailede herkese davrandığımız gibi davrandık. Sonra bizim ezik ve küçük insanlar kendilerinin ulu yüce kişilikler ve görgü abidesi olduklarını düşündüler. Çünkü kimse onları insan yerine koymamıştrajıkomik
Kime ne yaşatırsa yaşatsın, kaldı ki asla huzuru bulamayacağına eminim . Kimseyi sevemez çünkü kendini sevmiyor kendisine saygısı yok. Ve öyle bir erkekle kimse yapamaz. Ha kafasına göre birini bulurmuş onu çok mutlu edermiş etsin. Bunun başka yargı platformları da var. Güvenilmez, şiddet eğilimli insanlar elbet o mesleği yapmasın ama memleketin işine neyin yarayıp yaramayacağını da ben bilemem. Zaten bir şey olduğu yokmuş. Ama lojmanda olan olayın yayılması 1-2 gün sürdüğünden çoktan duyulmuştur. Belki lojmanda da şikayet etmişlerdir.Söyle düşün eşinin bi başkasıyla evlenip dana yasatmadığı hayatı ona yasatırsa , senin hayalini başkaları yaşarsa o zaman dersin ki keşke mesleğinden olsaydı...
İnanın ona bir hissim yok . Derin bir hayal kırıklığı vardı , güzel oln bir şeylere özlem sonra yüzleşme yaşadım. Tek düşündüğüm , bir kötülüğün önünü alabiliriz, cezalandırabiliriz ama ben onu bitirmeye çalıştığımı fark ettim. Kendi kendime hırslanmıştım. Hatta sen görürsün senin paranla şunu yapacağıma getirdim işi. Sadistçe mutlu oldum mahvını düşündükçe. Sonra bu hislerimden utandım ve ikilemde kaldım bu kadar da uğraşmayım , adalet çizgisini mi aşıyorum acaba diye... Ailemdeki erkekler ayrı, yargı süreci ayrı, gören duyan bilen herkesin bedduası ayrı alışkın değilim böylesi had bildirme adımlarına bu yüzden.Sizin hala eşinize karşı bir duygunuz var bu işinden dolayı değil. Bu süreç sizi yıpratacaksa devam ettirmeyin fakat yine aynı şeylerin olacagını düşünüyorsanız devam ettirin.Boşandıktan sonra başkasıyla görüp ani duygularla kahredip keşke dava açsaydım donuna kadar alsaydım psikolojisine girmeyin sonra pişmanlık fayda etmez çünkü
Teşekkür ederim, haklısınız... Bir başkasına aynı şeyi yapmasına izin vermemeliyim. Mesleğin adını da kirletememeli... Acı ama ,benim vesilemle olacak ama tamamıyla hak etti galiba.Acimayin. Siz bu şekilde dövülerek nasıl da asagilandiniz. O sizin gururunuzu duygularınızı hiç düşündü mü? Sizin göstereceğiniz merhamet şiddet gören bütün kadınlara haksızlık. Siz olanı olduğu gibi anlatin gerisi mahkemenin bileceği iş. Ayrıca iyilikten maraz doğar. Bu vicdanlik bir mesele değil. Olması gerekeni yapın. İfadenizi yumuşatmayi her düşündüğünüzde aklınıza kocası tarafından öldürülen binlerce gariban kadın gelsin. Çoğunun böyle bir seçeneği bile yoktu belki de. Hakeden cezasını çeksin.
Ben de şikayet etmeyi düşündüm.Çok beterlerini yaşadım, eşine bakmayan, aldatan, evine gitmeyen, eşini ölümle tehdit eden bir adama nasıl vatan millet emanet ediyorsunuz diye "Alay komutanının '" yanına kadar gittim söylediklerini sadece not aldı, sonuç hiç bişeyy olmuyor, ben gidince arkadan aradılar karın geldi bizde oyaladık diye haber verdiler ben kendimi rezil etmiş oldum sadece, inan hiç bişey olmuyor bişey bişeyi ısırmaz yani.
İnanın ona bir hissim yok . Derin bir hayal kırıklığı vardı , güzel oln bir şeylere özlem sonra yüzleşme yaşadım. Tek düşündüğüm , bir kötülüğün önünü alabiliriz, cezalandırabiliriz ama ben onu bitirmeye çalıştığımı fark ettim. Kendi kendime hırslanmıştım. Hatta sen görürsün senin paranla şunu yapacağıma getirdim işi. Sadistçe mutlu oldum mahvını düşündükçe. Sonra bu hislerimden utandım ve ikilemde kaldım bu kadar da uğraşmayım , adalet çizgisini mi aşıyorum acaba diye... Ailemdeki erkekler ayrı, yargı süreci ayrı, gören duyan bilen herkesin bedduası ayrı alışkın değilim böylesi had bildirme adımlarına bu yüzden.