Vicdan ,Avukatım

Gözünüzü seveyim acımayın. O size el kaldırırken gram acıdı mı size? Ayrıca yalan ifade vermiş olduğunuz algısı oluşacak iftiralar atması için koz vereceksiniz. Ha barışmaya niyetiniz varsa cidden çok acı daha fazlasını yapar size. Önceki konularınızı başkasının başına gelmiş gibi okuyun objektif olarak. Ne hisseder ne yorum yapardınız.

yazıp şube müdürüne vermiş sonra vazgeçtim demiş o da istemiyormuş zaten yırtmış. böyle söyledi
Yazıp şube müdürünr dilekçe verilmez, canım askeriyenin ocak ayı gibi aylarda tayin dönemi açılır kimin doğuya ya da batıya gidip gidemeyeceği buton açılır, eğer doğuya gidebilir yazıyorsa 10 tane ne doğu şehri yazarsın artık hangisi gelirse kura çekilir, ben sırnaka gitmek istiyom dilkeöe veriyim olmaz orada yalan söylemiş

Bu da mantıklı bir fikir. Ama canı tatlıdır onun daha fazla başına bela almaz zannetmem.

Dilemedi.. dilese bile para için diler. Çıkar için.

e bu adam böyleyken sen neden yaşadıklarını yumuşatmak peşindesin ki? adam pişmanlık bile duymamış. ağlamış olmasının seninle alakası olduğu ne malum? şiddet gördüğün zaman yaşadığın psikolojik durum ne olacak peki hangi para düzeltebilir. o sebeple ben de beter olsuncuyum. işinde iyi olması seninle iyi olduğu anlamına gelmiyor maalesef.

Zaten aldıkları eğitim vesilesiyle tek başlarına bile silah sayılan insanlara şiddet olaylarında yaptırımlar daha ağır.
Kanunlar sen sivil vatandaş gibi yargılanamazsın çünkü tehlikelisin diyor resmen.
Konu sahibi şu anda yaşamıyor olabilirdi de. Çok yanlış düşünüyor. Avukatlar kaç tip insan tanımışlardır. Onu dinlemeli bence de..

Eşiniz hep kendinden güçsüzlere şiddet uyguluyor. Karısını döven her adamın başında işten atılma korkusu olsa keşke. Siz şimdi vicdan yapıyorsunuz ama mahkeme günü geldiğinde eşiniz ve ailesi ne yalanlarla ne iftiralarla gelecekler karşınıza. Bu konuda avukatınıza güvenin ne olaylar görmüştür, nelere tanık olmuştur, deneyimlerine göre size yol gösteriyordur inanın. Aileniz yanınızda, yeni bir başlangıçtasınız. Çok güzel bir şans bu. Bir adım geriye gitmek olur sizin için gereksiz vicdan azabı çekmek,yapmayın sakın.

Anladım size de çok çok geçmiş olsun... Boşandınız herhalde ?

Sen hala ona aciyor musun? Bi düşünsene seni acımadan döverken (toplum arasında kullanılan tabirle gavura vurur gibi vururken) annenin izlediğini bi düşünsene? Bi anlık düşün ya, kadın heralde kalp krizi geçirirdi. Seni 9 ay karnında taşımış canını verecek insan,annen, seni öyle görmeye dayanabilir miydi? Bunu düşün hatta bir de sen eşini öyle döverken eşinin annesinin hislerini düşün bir de işini kaybederse onun annesinin hissedeceğini düşün kıyas yap. Işini kaybetmesi önemsiz kalacaktır dimi? Aynen öyle. Sen de bir ananın kuzususun.Allah bile kendi vucudumuza ettiğimiz işkencenin hesabını soracak.O senin hem vücuduna hem ruhuna şiddet uyguladı bunu ne Allah ne sen affedeceksin.

Bu kadar iyi olma, senin canını geçtim annenin canı daha çoook yanar böyle giderse. Ayrıca bir tane hayatın olacak, başka olmayacak. Avukat yönünden de sanslisin aile yönünden de. Artik kendi değerini bil.

Rica ederim.
Sonuçta ben senin durumunu anlıyorum (kesinlikle aynı şeyler yaşamadım) ancak insan yaşadıklarını paylaşarak düşünemedikleri hakkında bilgi almak istiyor.
İnsanız, her daim çoklu düşünemiyoruz.
Bazen hareketlerimizin ve kararlarımızın neye sebebiyet verebileceğini kestiremiyoruz.

Ancak anlattıklarınıza istinaden vicdan duyulması gerekmeyen bir insan.
Zaten yaptıklarının hiç bir özrü hiç bir açıklaması ve hiç bir bahanesi olamaz.
Bunu önce bir iyice içinizde hazmedin.
Ne bir kadın, ne bir erkek, ne bir çocuk, kısaca ne bir varlık! altını çiziyorum - bu şekilde bir muameleyi hak edemez.

Kadın olarak zaten gücünüz yetemezdi, hele ki böyle düşmani bir davranış görürken nasıl güç yetirecektiniz.
Anneniz ve babanız size kızmakta haklı, bu şekilde düşüncelerden arınmanız lazım.
Karşınızdaki kişi sevgi nedir bilmediği için işine bu kadar düşkün.
Tutunduğu tek şey belli ki işi. O yüzden.
Yoksa hayat sadece makina gibi işine gidip evine dönüp başkasının hayatını zindan etmekte değil.

Askeriye zor bir müessese, stresi boldur eminim, sorumluluğu boldur.
Çevremde asker olan veya asker eşi tanımadım hiç, yaşantılarını bilmem.
Ama gel gelelim çok saygın ve örnek olması gereken bir kurum.
Hal böyleyken, ben şahsen eşinizin işine devam etmesine vicdanım el vermezdi asıl!
Muhattap olduğu erleri düşünüyorum da...
Hele bir de ortada geçmişinde de başkasına karşı şiddet var.

Ne kadar tahrik edilirse edilsin, insanın biraz sağ duyusu olmalı.
Bu kişinin sağ duyusu yok belli ki, acımayın, ciddiyim acımayın.
Yüz bulup size olmasa da başkalarına yapmasın!
En azından buna engel olduğunuzu bilerek vicdanınızı rahatlatın.
Sizin yaşadıklarınızı bir başkasının yaşamasını ister miydiniz?
Hele ki buna sebep olma fikri?

Söyle düşün eşinin bi başkasıyla evlenip dana yasatmadığı hayatı ona yasatırsa , senin hayalini başkaları yaşarsa o zaman dersin ki keşke mesleğinden olsaydı...
Kime ne yaşatırsa yaşatsın, kaldı ki asla huzuru bulamayacağına eminim . Kimseyi sevemez çünkü kendini sevmiyor kendisine saygısı yok. Ve öyle bir erkekle kimse yapamaz. Ha kafasına göre birini bulurmuş onu çok mutlu edermiş etsin. Bunun başka yargı platformları da var. Güvenilmez, şiddet eğilimli insanlar elbet o mesleği yapmasın ama memleketin işine neyin yarayıp yaramayacağını da ben bilemem. Zaten bir şey olduğu yokmuş. Ama lojmanda olan olayın yayılması 1-2 gün sürdüğünden çoktan duyulmuştur. Belki lojmanda da şikayet etmişlerdir.

Eş kişisi sizi sokağa atarken vicdanı sızladı mı?
Çok ağır şiddete maruz bıraktiginda durup ben ne yapıyorum bu da can dedi mi?

Ya canına kiyarsa,bu yaşattığım nasıl bir travma diye düşündü mü sizce?

Siz insani duygularla bu kadar ağır şeylerin üstüne durup insan olarak düşünürken o hayvani dürtülerden bile yoksun malesef..

Size yaşatılan bunca şeyin maddi-manevi ona bir bedeli olmalı!!
Eline sağlık mükafatı gibi o dava hafifletilmez.

Acimayin. Siz bu şekilde dövülerek nasıl da asagilandiniz. O sizin gururunuzu duygularınızı hiç düşündü mü? Sizin göstereceğiniz merhamet şiddet gören bütün kadınlara haksızlık. Siz olanı olduğu gibi anlatin gerisi mahkemenin bileceği iş. Ayrıca iyilikten maraz doğar. Bu vicdanlik bir mesele değil. Olması gerekeni yapın. İfadenizi yumuşatmayi her düşündüğünüzde aklınıza kocası tarafından öldürülen binlerce gariban kadın gelsin. Çoğunun böyle bir seçeneği bile yoktu belki de. Hakeden cezasını çeksin.

Sizin hala eşinize karşı bir duygunuz var bu işinden dolayı değil. Bu süreç sizi yıpratacaksa devam ettirmeyin fakat yine aynı şeylerin olacagını düşünüyorsanız devam ettirin.Boşandıktan sonra başkasıyla görüp ani duygularla kahredip keşke dava açsaydım donuna kadar alsaydım psikolojisine girmeyin sonra pişmanlık fayda etmez çünkü

İnanın ona bir hissim yok . Derin bir hayal kırıklığı vardı , güzel oln bir şeylere özlem sonra yüzleşme yaşadım. Tek düşündüğüm , bir kötülüğün önünü alabiliriz, cezalandırabiliriz ama ben onu bitirmeye çalıştığımı fark ettim. Kendi kendime hırslanmıştım. Hatta sen görürsün senin paranla şunu yapacağıma getirdim işi. Sadistçe mutlu oldum mahvını düşündükçe. Sonra bu hislerimden utandım ve ikilemde kaldım bu kadar da uğraşmayım , adalet çizgisini mi aşıyorum acaba diye... Ailemdeki erkekler ayrı, yargı süreci ayrı, gören duyan bilen herkesin bedduası ayrı alışkın değilim böylesi had bildirme adımlarına bu yüzden.

Teşekkür ederim, haklısınız... Bir başkasına aynı şeyi yapmasına izin vermemeliyim. Mesleğin adını da kirletememeli... Acı ama ,benim vesilemle olacak ama tamamıyla hak etti galiba.

Ben de şikayet etmeyi düşündüm.

O halde sadece boşanın ,maddi bir talepte bulunmadan avukat ile görüşüp bu süreci ailenize şöyle yansıtabilirsiniz.
Güzel günlerimizin hatrına iyi ayrılmak istiyorum.Bu sebeple incitici bir süreç olmasın istiyorum herkes ben hariç belasını başkasından bulsun kötülük döner beni bulur o yaptıgından utansın ben sadece boşanmak istyorum diyebilirsiniz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…