Vicdan ,Avukatım

ben de vicdan yapardim sanirim..yani isinden olmasini istemezdim. kisiue gofe degisir esinizi siz taniyorsunuz. benim.esim.cok.merhametli naiftir. hic siddrt vs bisi olmadi ama bazen kavga annda ofke öyle bir noktaya geliyor ki ben yada o bir adim daha ileri gitsek hersey olabilir gibi. nafaka tazminat falan bunlara bisi demem ama isinden olsa ben de üzülürüm. esinizi siz tanirsiniz..bazisi var ki herseyi hakediyor.

Hanımlar herkese merhaba. Uzun olacak yazım

Fikri olmayanlar için eşimden ağır bir şiddet gördüm, hakaretlerle eşim beni sokağa attı. Anneme hakaret etti. Kendisini polise Ankaraya ailemin yanına geldiğimde şikayet ettim, darp raporu aldım. Muhtemelen Kasten yaralama suçundan kamu davası açılacak. Ayrıca boşanma davası da açtım.

İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım eşimi parkta ağlarken görmüş. Ama arkadaşımı görmemiş. Ailesi yada kendisi benimle iletişime geçmedi ama kendilerini sanal olarak gördüğümden babası da suçu tamamen bana atar şekilde şeyler paylaşıyor. Önemli değil elbette. Artık takip de etmiyorum, aileme de onlarla ilgili bir şey söylemeyelim dedim.

Ben ise artık şoku atlattım içim bomboş bir haldeyim. Ona karşı herhangi çeşit sevgi hissedemiyorum. Zihnim dolu, yine de üzgünüm. Başka karmaşık durumlar var. En çok da rahatlama hissi,vicdan azabı, bilmediğin bir şeye özlem gibi birbirine karışmış şeyler.

Annem,babam,kardeşim tüm ailem yanımda, destekçi. Henüz kimseden incitici bir söz duymadım. Gerçi ailemin evindeki 19.günüm.

Avukatım davayı açmış. Olayı olduğu gibi anlattım, babamla gittik. Avukat bir yandan babam bir yandan çok kızdılar. Babama da tam güvenemiyorum, çok acımasız olabiliyor. Çok geçerli ve burada anlatamayacağım sebeplerden. Avukat hatta kendi kızıymışım gibi kızdı, eşimin lise mezunu olması,ailesi, aşağılık psikolojisi... bunları çok güzel analiz etti.

Avukat boşanma davası ve ceza davası açacak. Polis şikayetimden sonra muhtemelen kamu davası da açılacak. Ceza ile kamu davası birleşirmiş. Ama bir celse de olsa birleşmeden önce ayrı ayrı da yargılanabilirmiş. Ayrı ayrı başının ağrıması ve siciline işleyecek darp suçu ile maddi manevi tazminat davası.

Pekala boşanacağız. Ağır bir süreçten geçtim, eşim ya sevmedi beni hiçbir zaman yada ilk sevgilisi,ilk görüştüğü kişi ilk elini tuttuğu kişi...herşeyin ikimiz içinde ilk olmasından yani bu konudaki cahilliğinden, bazı hatalar yaptı, anlayışsızdı, olması gereken şekilde davranmıyordu,zaten ailesine insanlara herkese yabancıydı, hiç arkadaşı yoktu, insani ilişkilerde son derece başarısızdı , sonuç olarak psikolojik bazı sebeplerden yapamadı benimle ve ilkel dürtülere yöneldi. Düşman olarak algıladı beni. Ve ilkel hayvani dürtülerle düşmana ''saldırı'' düzenledi. Böyle yorumluyorum bunu..

Bir defa ben onu terk ettiğimde şırnak için dilekçe vermiş tayin istemeye. Geri döndüğümde çekmişti. Bu arada eşim asker. Derdim tam olarak şu, bu kadar suç eşimin siciline işlenirse eşim işinden olabilir. Zaten boşanan personele ordu hiç iyi gözle bakmaz. Örneğin nikahsız şekilde bir kadınla yaşayan kişi bile ihraç ediliyor. Boşanma sebepleri inceleniyor. Darp suçundan aldığı ceza 1 gün bile hapis cezası olursa işten atılır sorgusuz sualsiz. Çünkü aynı suçtan bir davası daha var, onda bu davada olduğu gibi kusurlu durumda da değil ciddi tahrik var. Ve yine radikal bir karar alabilir. Afrine gidebilir örneğin... Bu düşündüğüm etik değil belki şehit olan vatan kuzularının suçu ne elbette.. ama ölmesinden de korkuyorum.

Avukat 50.000 manevi, 20.000 maddi tazminat isteyecekmiş. Nafaka da var. Zaten çok bir tazminat verilmez ama bir miktar verilir. Ama onu bitirmeye çalışıyormuş gibi olmaktan midem bulanıyor. Hak ettiği şeyler var ama işinden olmasını kesinlikle istemiyorum. Mesela 20 bin gibi bir total parasını filan istemiyorum. Buna da midem bulanıyor. Avukat bu istemlerle açmış bile davayı ve bana kesinlikle merhamet gösterme dedi.

Açıkçası iyi bir asker bildiğim kadarıyla. İşini titizlikle yapıyor ,bazı şeyleri eleştirsem de işinden olması gereken bir şey yapmadı. İnsani olarak hakkım olanı almak istiyorum ki bu şahsın kamu adına zararlı bir fiilde bulunduğu, aile kurumuna ihanet ettiği. İfademi suç davalarında yumuşatma fikrindeyim. Ceza almaması için bunu yapayım mı? Çok vicdanım rahatsız lütfen fikrinizi belirtin... Hakkında ceza davası açılmasının önüne geçeyim sadece kamuda yargılansın onda da yine yumuşatılmış bir ifade veririm diyorum.. Zaten o boşanma davasını e devletten bile gördüğümde içime oturdu. Başına bir iş gelmesinden korkardım şimdi düşmanı oldum... gerçekten çok acı bir durum.
Sakın ACIMA. Bu his , o vicdan azabı her yakana yapıştığında yediğin dayağı , sokağa atılmanı , ailenin yanına sığındığın anı düşün !!

Psikolojik tedavi alıyor musunuz ?
Yanlış anlamayın okuduklarımdan buna da ihtiyacınız olduğunu düşündüm.
Yaşadığınız karmaşaları yardım alarak aşabilirsiniz.
Onun dışında asla acıma.
Size bunları yaparken acıdı mı ?
Kendinizi nasıl bu kadar suçlama şekline girdiniz hayret doğrusu.

Oncelikle guzel bir psikologdan destek alin eger almiyorsaniz. Ben psikolog degilim ama stockholm sendromu gibi bir ruhsal problem yasiyor olabilirsiniz. Ezene sempati duymak.

Ilk konunuzun her cumlesini iki kere okudum. Orada hala olaylarin soku ustunde akli selim dusunce yetilerine sahip olmauan bir kadin oldugundan konunuza yorum yapmamistim.
Ama o ilk konunun her cumlesini gozlerim acila acila, hayret ede ede okudum.
Karisini kapi agizlarin da yumruklayan olduresiye döven, acimayan, gelip gidip bir daha vuran, afedersiniz tabiri caizse esege vurur gibi ki bir hayvana bile asla vurulmaz, boyle bir adam sizce gercekten iyi bir adam midir. Isini iyi mi yapiyodur.

Karim diye koynuna aldigi kadina vicdani merhameti olmayan bir adamin vatan topraginda ki madura, yasliya, duskune, coluga cocuga mi vicdani olur.

Birakin herkes hakettigini yasasin. Baksaniza o size yaptiklarindan pisman bile degil. Kimbilir o bosanma dilekçesinde nasil iftiralar aticaklar. Esiniz demiycem cunku oyle biri sizin gibi naif bir insanin esi olmayı haketmiyor, resmen sizin caniniza kast etmis o siddet anlarinda basinizi bir yere vurup oledebilirdiniz. Ic kanama da gecirebilirdiniz. Birakin cana kastin cezasi neyse onu ceksin. O kisi ne sizi, ne bir isi, ne bir aileyi hic bir seyi haketmiyor.

Birakin cezasini en asagi sekilde onu ihrac ederek versinler. Bir dusunun, ifadenizi yumusattiniz isinden olmadi. Tazminatta slmadiniz hic bir kaybi yok. Ama sizin, hayalleriniz, maddi manevi verdikleriniz, cektiginiz eziyetler ne olacak. Bunlari kim karsiliycak size

O sifir kayipla, ustunde ki o serefli uniformayi kullanarak yeni birini kandirip, onunda hayatini mahvedicek. Size yaptigi eziyetlerin aynisini o zavalli kadina da yapicak. Peki buna hakkiniz var mi. Engwl olabilecekken .

Birakin beter olsun. Yaptiklarinin sorumluluğunu almayi ogrensin. Onun igrenc egosunun asagilik kompleksinin dogurdugu sonuclari, burnundan fitil fitil gelerek yasasin. Bu kadar igrencligi yapipta oh be bana demek ki hic birsey olmuyor deme hazzini yasatmayin ona lutfen. Siz guclu ve akilli bir kadinsiniz

Nasil yani.?
Yuzunu gozunu morartan adama aciyor musun?

Diycek birsey bulamiyoruk sana!!!!

Ona gelince; beter olsun

siddetin bir tik ötesi de öldürmek yok etmeye calismaktir.Beylik silahiyla sizi bir saniyede yok da edebilirdi.Anladigim kadariyla vicdani bir muhasebe icindesiniz o zman soyle yapin bu yasadiklarinizi ablanizin kizkardesinizjn annenizin yasadigni dusunun ne yapmalari gerektigni dusunurdunuz?

Böyle düşünürsen çok yanlış yaparsın. Bak söyle düşün bu insanın yarın savunmasız bi hayvana zarar vermeyeceği ne malum. Sana siddet gösterirken acıdı mı ? Ya senin arkanda bi ailen olmasaydı. Yada söyle düşün yarın başka bi kadının hayatını karartmayacağı ne belli. O zaman onların vebali ni de alırsın

vicdanlı birisiniz belli ama bu travmatik bir durum. olaya böyle yaklaşmanız yanlış. elmayla armudu aynı kefeye koymaya çalışıyorsunuz. iş başka iyi bir eş olmak başka.

avukatınızı dinleyin. her hatanın bir bedeli vardır. bu durumun sorumlusu siz değil, eşiniz. o yüzden suçluluk veya pişmanlık hissetmesi gereken de o.

içinizi ferah tutun. hakkınızda hayırlısını dilerim.

Bosandiktan sonra, butun bi islemler bittikten sonra yani, su anda yasadigin merhamet icin pisman olacaksin gibime geliyor. Turk toplumunda ‘dul’ olacaksin gencecik yasinda. Karsina cikan her erkege ince ince bosanma sebeblerini anlatacaksin, anlatmak zorunda olacaksin daha dogrusu (kendini kabul ettirmeye calisma cabalari), zaten cikanlarin buyuk bi kismi sana gonul eglendirmek amacli yanasacak. Bu da yetmeyecek, gonlunce biriyle tanistigin vakit bu kez ailesi bosanmis bi kiz istemiyor olacak. Merhameti orda arayacaksin asil.

Herneyse, sen seni sevmeyen, onemsemeyen, sana karsi vicdan sahibi olmayan, merhametli davranmayan, sana sahip cikmayan ve arkanda durmayan herife acimaya devam et, ne diyelim.

Hanımlar herkese merhaba. Uzun olacak yazım

Fikri olmayanlar için eşimden ağır bir şiddet gördüm, hakaretlerle eşim beni sokağa attı. Anneme hakaret etti. Kendisini polise Ankaraya ailemin yanına geldiğimde şikayet ettim, darp raporu aldım. Muhtemelen Kasten yaralama suçundan kamu davası açılacak. Ayrıca boşanma davası da açtım.

İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım eşimi parkta ağlarken görmüş. Ama arkadaşımı görmemiş. Ailesi yada kendisi benimle iletişime geçmedi ama kendilerini sanal olarak gördüğümden babası da suçu tamamen bana atar şekilde şeyler paylaşıyor. Önemli değil elbette. Artık takip de etmiyorum, aileme de onlarla ilgili bir şey söylemeyelim dedim.

Ben ise artık şoku atlattım içim bomboş bir haldeyim. Ona karşı herhangi çeşit sevgi hissedemiyorum. Zihnim dolu, yine de üzgünüm. Başka karmaşık durumlar var. En çok da rahatlama hissi,vicdan azabı, bilmediğin bir şeye özlem gibi birbirine karışmış şeyler.

Annem,babam,kardeşim tüm ailem yanımda, destekçi. Henüz kimseden incitici bir söz duymadım. Gerçi ailemin evindeki 19.günüm.

Avukatım davayı açmış. Olayı olduğu gibi anlattım, babamla gittik. Avukat bir yandan babam bir yandan çok kızdılar. Babama da tam güvenemiyorum, çok acımasız olabiliyor. Çok geçerli ve burada anlatamayacağım sebeplerden. Avukat hatta kendi kızıymışım gibi kızdı, eşimin lise mezunu olması,ailesi, aşağılık psikolojisi... bunları çok güzel analiz etti.

Avukat boşanma davası ve ceza davası açacak. Polis şikayetimden sonra muhtemelen kamu davası da açılacak. Ceza ile kamu davası birleşirmiş. Ama bir celse de olsa birleşmeden önce ayrı ayrı da yargılanabilirmiş. Ayrı ayrı başının ağrıması ve siciline işleyecek darp suçu ile maddi manevi tazminat davası.

Pekala boşanacağız. Ağır bir süreçten geçtim, eşim ya sevmedi beni hiçbir zaman yada ilk sevgilisi,ilk görüştüğü kişi ilk elini tuttuğu kişi...herşeyin ikimiz içinde ilk olmasından yani bu konudaki cahilliğinden, bazı hatalar yaptı, anlayışsızdı, olması gereken şekilde davranmıyordu,zaten ailesine insanlara herkese yabancıydı, hiç arkadaşı yoktu, insani ilişkilerde son derece başarısızdı , sonuç olarak psikolojik bazı sebeplerden yapamadı benimle ve ilkel dürtülere yöneldi. Düşman olarak algıladı beni. Ve ilkel hayvani dürtülerle düşmana ''saldırı'' düzenledi. Böyle yorumluyorum bunu..

Bir defa ben onu terk ettiğimde şırnak için dilekçe vermiş tayin istemeye. Geri döndüğümde çekmişti. Bu arada eşim asker. Derdim tam olarak şu, bu kadar suç eşimin siciline işlenirse eşim işinden olabilir. Zaten boşanan personele ordu hiç iyi gözle bakmaz. Örneğin nikahsız şekilde bir kadınla yaşayan kişi bile ihraç ediliyor. Boşanma sebepleri inceleniyor. Darp suçundan aldığı ceza 1 gün bile hapis cezası olursa işten atılır sorgusuz sualsiz. Çünkü aynı suçtan bir davası daha var, onda bu davada olduğu gibi kusurlu durumda da değil ciddi tahrik var. Ve yine radikal bir karar alabilir. Afrine gidebilir örneğin... Bu düşündüğüm etik değil belki şehit olan vatan kuzularının suçu ne elbette.. ama ölmesinden de korkuyorum.

Avukat 50.000 manevi, 20.000 maddi tazminat isteyecekmiş. Nafaka da var. Zaten çok bir tazminat verilmez ama bir miktar verilir. Ama onu bitirmeye çalışıyormuş gibi olmaktan midem bulanıyor. Hak ettiği şeyler var ama işinden olmasını kesinlikle istemiyorum. Mesela 20 bin gibi bir total parasını filan istemiyorum. Buna da midem bulanıyor. Avukat bu istemlerle açmış bile davayı ve bana kesinlikle merhamet gösterme dedi.

Açıkçası iyi bir asker bildiğim kadarıyla. İşini titizlikle yapıyor ,bazı şeyleri eleştirsem de işinden olması gereken bir şey yapmadı. İnsani olarak hakkım olanı almak istiyorum ki bu şahsın kamu adına zararlı bir fiilde bulunduğu, aile kurumuna ihanet ettiği. İfademi suç davalarında yumuşatma fikrindeyim. Ceza almaması için bunu yapayım mı? Çok vicdanım rahatsız lütfen fikrinizi belirtin... Hakkında ceza davası açılmasının önüne geçeyim sadece kamuda yargılansın onda da yine yumuşatılmış bir ifade veririm diyorum.. Zaten o boşanma davasını e devletten bile gördüğümde içime oturdu. Başına bir iş gelmesinden korkardım şimdi düşmanı oldum... gerçekten çok acı bir durum.
Öfke kontrolü olmayan bir insanın elinde bence silah olmamalı üstelik o insan sizin hayatınızı mahvetmiş siz resmen içinizi rahatlatmak için bahaneler üretip durmuşsunuz. Tazminat davalarından vazgecebilirsiniz. Bir sey olacaksa bunun sebebini kendinizmiş gibi düşünmeyin kurtulun bu suçluluk psikolojisinden sanki dayak yiyip dışarıda atıldığın için suçlu musun yani. Olayların ilk çıkış noktasını unutma seni dövüp dışarı atmasaydı hiç biri olmazdı

dönen şerefsizdir öyle hayasız erkeğe. vicdan ayrı etik ayrı böyle birine tamah etmek ayrı artık.
Ne vicdani ya?
Seni yumruklardan bayiltincaya kadar doven adama ne vicdani yapiyorsun hala?

Valla konu sahibi sana cok sinir oldum.
Iyilik de bir yere kadar
Saflik da bir yere kadar

Etiklik de bir yere kadar.

Ben konudan cikiyorum
Lakin bu kadar iyi niyete (!)sabrim yok.
Hakkinda hayirlisi

Bu arada eşim asker. Derdim tam olarak şu, bu kadar suç eşimin siciline işlenirse eşim işinden olabilir.

ama ölmesinden de korkuyorum.

Ama onu bitirmeye çalışıyormuş gibi olmaktan midem bulanıyor.

Ceza almaması için bunu yapayım mı? Çok vicdanım rahatsız lütfen fikrinizi belirtin.

Üşenmeyeceğim, uzun uzun yazacağım ve farklı bir yerden göreceğim:

"İnsanlar, yaptıkları şeylerin bedelini ödeye ödeye insanlaşır". Ona mesleki olarak zarar(!) vereceğiniz düşüncesi ile onu şu şartta kollarsanız, ona vereceğiniz en büyük zararı vermiş olursunuz, madem vicdani düşünüyorsunuz bu kadar kötü olmayın ve onun insanlaşma sürecini sekteye uğratmak yerine, sadece size davranışının bedelini ödetin.

Affetmek ayrı bir şey, cezası ne ise bunu yaşaması ve o kişinin de kendini görüp, kendi iç hesaplaşmasını yaşaması-suçunu kesmesi ve ardından affedebilmesi için gereken sürece itilmesi ayrı bir şey. Sizin vicdan olarak yorumladığınız bu erken affınız, eşinizi ipten alıyor gibi görünse de, esasen ipe götüren, daha çok canavarlaşmasına sebep olacak olan bir şey. Siz gereksiz merhametinizle vicdanınızı yorarken, "Eşinizin ağlaması" görüntüsünün tasvirini kafanızda ileri geri oynatıyorsunuz sadece. Niçin ağlıyordu eşiniz, sebebini biliyor musunuz? Belki "Ulan işimden edecekler şimdi beni hay elime şey edeyim neden o kadar dövdüm iki tokatla ittir etseydim, bana yazık oldu ya" diye ağlıyordu? Böyle düşünüyor olsun mesela, siz bu adamdan tüm şikayetleri aldınız, hadi kurtuldu diyelim. Ne oldu? "Şükür Allah'ım, şükür! Ben haklıydım, biliyordum, sen de gördün beni" dedi... Geçmiş olsun... Allah katında(!) size attığı dayağı aklattınız eşinize ve onu kendi insanlığından bir adım daha uzağa çektiniz.

Tersine cezasını alsa, öfkesini yaşasa, görse, "Neden bunu yaşıyorum?" dese, belki de oradan doğru cevabı bulacak...
Birinin parasını- mesleğini elinden almıyorsunuz; aksine kendisi, kendi davranışlarıyla onları tehlikeye atıyor, o kadar gözü dönüyor.
Şimdi siz, geri verirseniz, onun gözünü açma fırsatını bitirecek ve "Merhamet" adı altında ennn büyük vicdansızlığı yapacaksınız. :)

İyi düşünün, vicdanınız baya bulanmış, gereksiz merhamet dolu. Nerede keskin davranacağınızı tahlil edemiyorsunuz.
Kendi hakkınızdan vazgeçebilirsiniz elbette, o sizin kendinize vereceğiniz bir hesap ama böyle birini, bu haliyle özgürleştirmek, herkesin hakkına girmektir. Bir düşünün bunu.

Haklı cezayı alsın istiyorum ama kötülüğe daha büyük kötülükle cevp vermiş gibi hissettim işte. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyorum. Elbette buna yargı karar verir ama vesile ben olacağım. Benden çaldıklarını yerine koyabilirim ama zaten hastalıklı kararlar alan birine kötü şeyler yaptırıyormuşum gibime geliyor.

Selamlar...
Çok uzun yazmayacağım "Merhamet etmeyene merhamet edilmez..."

Sana merhamet etmemiş birine merhamet etmek senin kalbinin iyiliğini gösterir evet ama kötülük yapana bir daha yap diye yeni bir fırsat vermiş olursun.. yapma..

Acimayin
İsinden de olsun
Siciline de islensin
Sirnak’a veya Afrin’e de gitsin. Affiniza siginarak,burada bir moka yaramamis belki orda yarar.
Vururken dusunseydi
Parayi alin,yemek icinizden gelmediyse de bir koy okuluna bagis yapin,bir kasaba kutuphanesine kitap olarak bagislayin,kimsesiz cocuklar icin harcayin misal. Ama alin.

Rezil herif.

X