Vicdan ,Avukatım

O adam sana şiddet uygularken senin incineceğini hiç düşündü mü? Acımayana acımayacaksın. Sen böyle taviz verirsen bunun gibileri başını boş bulur nasılsa affediliyorız diye. Davanın arkasında ol vicdan yapma.

Siz davadan vazgeçin en iyisi..
Bu nedir ya? Bırakın yanına kâr kalsın o zaman..

Benim fikrim size acımayana asla acımayın.
İyilik acıma ile olmaz. Merhamet ile olur..
Eşinizin size yaptığı muameleyi, şiddet görürken nasıl aşağılandığınızı unuttunuz mu yani? O size merhametli davrandı mı?
Beter olsun hayatı kaysın size ne? Ağlaması gelecek kaygısından zaten..

Olayı yaşamayan ben bile böyle hissediyorsam siz nasıl bu kadar kolay davadan vazgeçebiliyorsunuzki?

Davadan değil bilmem şu maddelerden dersiniz kesin de avukatınızı dinleyin siz gerisini boşverin..

Son düzenleme:
Belki yanlış düşünüyorum , belki gerçekten hak ettiğini bulmalı ancak ben işinden olmuş polis, askerden korkarım.
Hele psikolojisi bozuksa yapmayacagi yoktur. Kaybedecek bir şeyi olmayan insandan korkmak lazım.

Sizin yerinizde olsam sanırım anlaşmalı boşanma davası açarım. Nafakanizi da alın. Vazgeçmeyin.

Şimdiye kadar iki kişiyi darp etmiş, şiddete meyilli. Haksız tahrik konusuna da katılamıyorum, biz niye sinirlenince bizi sinirlendireni dövmüyoruz?
İyi bir asker olabilir ama demek ki bu yaptıkları mesleğiyle bağdaşmıyor ki ihraç ediliyor böyle sebeplerden.

İyi insan olmayanın iyi asker veya iyi polis olacağına inanmıyorum. Elinde silah olan, bu silahı ateşleme yetkisi bulunan mesleklerdeki insanların kontrol sahibi olmaları gerekiyor. Sahip oldukları gücü dizginleyebilmeleri ve her şeyden önce vicdan sahibi kimseler olmaları gerekiyor. Karısını dövüp sokağa atan bir adam benim gözümde iyi asker olamaz. Vatanın güvenliğinin, onurunun, şerefinin böyle bir askere emanet olmasını ben şayet istemem. Mümkünse başka meslek icra etsin.

Uzun lafın kısası şu an içinde bulunduğunuz acımayla karışık vicdan yapma durumu son derece lüzumsuz. Bence böyle hassasiyetlere girip de kendi işinizi zorlaştırmayın. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Bende asker eşiydim benzer şeyler bende yaşamıştım,askeriyede gidip rezil bile etmiştim emin ol hiç atmıyorlar, acıma sonra acınacak hale düşersin, eminim ki senden daha beter şeyler yaşadım ve inandığım tek düşünce su , benim canını acıtanında canı yansın, mesleğinden olur diye korkman demek ona geri dönebilirsin demek bence o yüzden korkuyırsun, yoksa mesleği umrunda olmazdı

Sen de kendi açından baktığında haklısındır tabii. Ama bence boşa vicdan yapıyorsun. Karşılıklı darp olsa bile sonuçta darp etmiş mi etmiş, önemli olan o. Darp geçmişi olduğu ve seni de darp etmiş olması darp etmeye eğiliminin çok olduğunu gösteriyor zaten, hani bu bir kere oldu bir daha olmayacak tarzında bir şey değil. Düzgün konuştuğumu düşünüyorum bu arada, zira kendini ağır darp eden adam için işinden olmasın diye düşünmek çok da mantıklı bir hareket değil.

Asker eşi olmak en büyük azap demek herhalde, dışarıdaki erkek olsun kadın olsun bay bayan, hanım efendi tatlı dil, evdekine gelince ahkam keserler

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Geçecek de zaten. Arkanızda aileniz olduğu için çok ama çok şanslısınız. Aileniz olmasaydı çok daha kötü günler yaşayabilirdiniz.

Boşanan personele ordu iyi gözle bakmayabilir ifadesi çok doğru değil. Boşanmanın sebebini araştırıyorlar ki bu da önemli bir unsur ordu için. Hanımefendi eşinizin size ağır şiddet uygulaması, arkadaşınızın onu ağlarken görmesi filan eşinizin sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadığını gösterir. Sağlıklı ve sağlam bir psikolojiye sahip olmayan bir insanın da orduda çalışmaması gerekir. Bu nedenle araştırıyorlar boşanma sebeplerini. Yanlış anlamayın ama eşinizin zaten asker olmaması gerek. İşini ne kadar iyi yaptığını da bilemezsiniz ama bu psikoloji ile o da patlak verir.

Şırnak için tayin istediğinden nasıl emin oluyorsunuz? Bunu da bir düşünün bence ağlaması dilekçe verdim filan demesi siz gitmeyin de kendisi ifşa olmasın diye.

Siz kendinize vicdan yaptırmayın. Davalarınızı açın, bu psikolojide birine siz de yardımcı olamazsınız. Ve sen bana yaptın yapacağını ama ben sana acıdım kamu davanı çektim derseniz eşinizin yaptıkları yanına kar kalır. Herkes yaptığı hatanın bedelini ödemeli ki eşinizin yaptığı şey hata değil suç. Ve suçluların cezasını çekmesi gerek.

Psikolojik destek almayı unutmayın. Ankaradasınız çok iyi uzmanlar var.

Çok teşekkür ederşm öncelikle vakit ayırıp düşündüğünüz ve en güzel şekilde ifade ettiğiniz için. Aslında benim annem de böyle. Hatta dün sıkıntılandı . O da çok kızgın ve kırgın. İşini iyi yapıyor şeklinde bir söz ettim mesela çok erken kalkıyordu her gün formasını ütülerdi severek giderdi işine. Hep işiyle ilgili bir şeyler araştırırdı kendini geliştirirdi. Bunlar ve işine verdiği emek gözümün önüne geldi ve kim olurlarsa ne yaparlarsa yapsınlar ailesinin maddi durumunu düşündüm. Kötü insan yoktur bazen kötülük yapan insan vardır. Bazıları daha sık yapar hepsi bu. Bunun haricinde daha önceki darbı da bence çok vicdansızca idi ama çok ağır tahrik görmüştü ve karşılıklıydı. Lakin söylediğiniz gibi ben ona güç yetiremezdim ve ben zaten gidiyordum kapıdan çıkarken dahi bana vurduğu darbeler büyük ve iğrenç bir düşmanlık eseriydi. Bana yaptığı hainliği ve zalimliği dünyada tartabilecek tartı yok zaten. Kötü olduğunu hatta hayvani olduğunu düşünüyorum ve aslında bu şahsa çok üzülüyorum. Çok büyük bir zavallılık içinde yüzüyor. Herşeyi sahte. Bana söyledikleri düşündükleri hiç önemli değil yada söylemedikleri. Ama şu fikir de var ki biraz ifademi yumuşatsam hakikaten daha çirkinleşebilir. Bunu yeni fark ettim , düşününce son bir insanlık için yalvarır gibi de bir hali var gibime geliyor sadece his işte. Ama yine suçlu benim her ihtimalde hatta beni öldürse de...Terbiyesiz insanlar...İşte anne kız hiç böyle çirkin bir şeyin içinde olmadık. Canım annem ne kadar da saftır. O aile ve o insana her misafire her sevilene ve ailede herkese davrandığımız gibi davrandık. Sonra bizim ezik ve küçük insanlar kendilerinin ulu yüce kişilikler ve görgü abidesi olduklarını düşündüler. Çünkü kimse onları insan yerine koymamış trajıkomik

böyle bi durumda bende aynı şu sizin düşündüğünüz gibi düşünürdüm. Zaten hep kendimden önce başkalarını düşündüğüm için üzülüyorum.
O düşünmedi işini gücünü siz hiç düşünmeyin.
Size neler yaşattı onu düşünün. Davayı düşünün. Sonra da Allaha havale edersiniz.

Bende onu anlamadım, tayin ha diyince cıkmıyor, nereye dilekçe yazıp geri nasıl çekti o kısmında bi yanlışlık var

dönen şerefsizdir öyle hayasız erkeğe. vicdan ayrı etik ayrı böyle birine tamah etmek ayrı artık.

yav bacım dövmüş seni dövmüş bu merhamet nereden geliyor Allasen yahuuu

Çok beterlerini yaşadım, eşine bakmayan, aldatan, evine gitmeyen, eşini ölümle tehdit eden bir adama nasıl vatan millet emanet ediyorsunuz diye "Alay komutanının '" yanına kadar gittim söylediklerini sadece not aldı, sonuç hiç bişeyy olmuyor, ben gidince arkadan aradılar karın geldi bizde oyaladık diye haber verdiler ben kendimi rezil etmiş oldum sadece, inan hiç bişey olmuyor bişey bişeyi ısırmaz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…