- 28 Haziran 2015
- 1.886
- 2.035
-
- Konu Sahibi CorpseBride_
Bende asker eşiydim benzer şeyler bende yaşamıştım,askeriyede gidip rezil bile etmiştim emin ol hiç atmıyorlar, acıma sonra acınacak hale düşersin, eminim ki senden daha beter şeyler yaşadım ve inandığım tek düşünce su , benim canını acıtanında canı yansın, mesleğinden olur diye korkman demek ona geri dönebilirsin demek bence o yüzden korkuyırsun, yoksa mesleği umrunda olmazdıHanımlar herkese merhaba. Uzun olacak yazım
Fikri olmayanlar için eşimden ağır bir şiddet gördüm, hakaretlerle eşim beni sokağa attı. Anneme hakaret etti. Kendisini polise Ankaraya ailemin yanına geldiğimde şikayet ettim, darp raporu aldım. Muhtemelen Kasten yaralama suçundan kamu davası açılacak. Ayrıca boşanma davası da açtım.
İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım eşimi parkta ağlarken görmüş. Ama arkadaşımı görmemiş. Ailesi yada kendisi benimle iletişime geçmedi ama kendilerini sanal olarak gördüğümden babası da suçu tamamen bana atar şekilde şeyler paylaşıyor. Önemli değil elbette. Artık takip de etmiyorum, aileme de onlarla ilgili bir şey söylemeyelim dedim.
Ben ise artık şoku atlattım içim bomboş bir haldeyim. Ona karşı herhangi çeşit sevgi hissedemiyorum. Zihnim dolu, yine de üzgünüm. Başka karmaşık durumlar var. En çok da rahatlama hissi,vicdan azabı, bilmediğin bir şeye özlem gibi birbirine karışmış şeyler.
Annem,babam,kardeşim tüm ailem yanımda, destekçi. Henüz kimseden incitici bir söz duymadım. Gerçi ailemin evindeki 19.günüm.
Avukatım davayı açmış. Olayı olduğu gibi anlattım, babamla gittik. Avukat bir yandan babam bir yandan çok kızdılar. Babama da tam güvenemiyorum, çok acımasız olabiliyor. Çok geçerli ve burada anlatamayacağım sebeplerden. Avukat hatta kendi kızıymışım gibi kızdı, eşimin lise mezunu olması,ailesi, aşağılık psikolojisi... bunları çok güzel analiz etti.
Avukat boşanma davası ve ceza davası açacak. Polis şikayetimden sonra muhtemelen kamu davası da açılacak. Ceza ile kamu davası birleşirmiş. Ama bir celse de olsa birleşmeden önce ayrı ayrı da yargılanabilirmiş. Ayrı ayrı başının ağrıması ve siciline işleyecek darp suçu ile maddi manevi tazminat davası.
Pekala boşanacağız. Ağır bir süreçten geçtim, eşim ya sevmedi beni hiçbir zaman yada ilk sevgilisi,ilk görüştüğü kişi ilk elini tuttuğu kişi...herşeyin ikimiz içinde ilk olmasından yani bu konudaki cahilliğinden, bazı hatalar yaptı, anlayışsızdı, olması gereken şekilde davranmıyordu,zaten ailesine insanlara herkese yabancıydı, hiç arkadaşı yoktu, insani ilişkilerde son derece başarısızdı , sonuç olarak psikolojik bazı sebeplerden yapamadı benimle ve ilkel dürtülere yöneldi. Düşman olarak algıladı beni. Ve ilkel hayvani dürtülerle düşmana ''saldırı'' düzenledi. Böyle yorumluyorum bunu..
Bir defa ben onu terk ettiğimde şırnak için dilekçe vermiş tayin istemeye. Geri döndüğümde çekmişti. Bu arada eşim asker. Derdim tam olarak şu, bu kadar suç eşimin siciline işlenirse eşim işinden olabilir. Zaten boşanan personele ordu hiç iyi gözle bakmaz. Örneğin nikahsız şekilde bir kadınla yaşayan kişi bile ihraç ediliyor. Boşanma sebepleri inceleniyor. Darp suçundan aldığı ceza 1 gün bile hapis cezası olursa işten atılır sorgusuz sualsiz. Çünkü aynı suçtan bir davası daha var, onda bu davada olduğu gibi kusurlu durumda da değil ciddi tahrik var. Ve yine radikal bir karar alabilir. Afrine gidebilir örneğin... Bu düşündüğüm etik değil belki şehit olan vatan kuzularının suçu ne elbette.. ama ölmesinden de korkuyorum.
Avukat 50.000 manevi, 20.000 maddi tazminat isteyecekmiş. Nafaka da var. Zaten çok bir tazminat verilmez ama bir miktar verilir. Ama onu bitirmeye çalışıyormuş gibi olmaktan midem bulanıyor. Hak ettiği şeyler var ama işinden olmasını kesinlikle istemiyorum. Mesela 20 bin gibi bir total parasını filan istemiyorum. Buna da midem bulanıyor. Avukat bu istemlerle açmış bile davayı ve bana kesinlikle merhamet gösterme dedi.
Açıkçası iyi bir asker bildiğim kadarıyla. İşini titizlikle yapıyor ,bazı şeyleri eleştirsem de işinden olması gereken bir şey yapmadı. İnsani olarak hakkım olanı almak istiyorum ki bu şahsın kamu adına zararlı bir fiilde bulunduğu, aile kurumuna ihanet ettiği. İfademi suç davalarında yumuşatma fikrindeyim. Ceza almaması için bunu yapayım mı? Çok vicdanım rahatsız lütfen fikrinizi belirtin... Hakkında ceza davası açılmasının önüne geçeyim sadece kamuda yargılansın onda da yine yumuşatılmış bir ifade veririm diyorum.. Zaten o boşanma davasını e devletten bile gördüğümde içime oturdu. Başına bir iş gelmesinden korkardım şimdi düşmanı oldum... gerçekten çok acı bir durum.
Elbette suçlu ama o da onu darp etmişti gibi bir mesele. O meseleyi de avukta anlattım bunu da kullanacak. Bunu kullandırmak bana etik gelmedi. İşini iyi yapıyordu ayrıca. Benim vicdanım bu şekilde işliyor. İstediğini söylesin ben kimsenin ayıbından vurmak istemiyorum. Kendim de kötü duruma düşmek istemiyorum elbette.
Ben sizi anlıyorum, ben de herşeyde vicdan yapan ve bunun eksilerini misli ile yaşayan biriyim.
Ancak bu vicdanınızı yoklayacak bir durum değil.
Karşınızdaki adam kutsal bir müessese içerisinde, kesinlikle kabul olunmayacak davranışlar sergilemiş.
Ve bu kişi askeri bir alt yapıdan geliyor.
Sizce bu ne kadar doğru?
Şahsen böyle birinin ben askeriyede olmasını istemezdim, ne kadar işinde iyi olursa olsun.
Kendi karısına vicdan gösteremeyen bir adam, bir başkasına asla göstermez.
Benim görüşüm bu, istediği kadar dıştan pamuk gibi adam olsun, mesleki saygınlığı olsun.
Ruh hastasıdır benim gözümde.
Sen bugün bu şekilde davranırsan eğer, onun cezasını hafifletirsen, yarın ne olacak sanıyorsun?
Farklı bir kadının da hayatını mahvetmeyeceğinin garantisi nerededir?
Yazık değil mi senden sonra da tanışacağı insana...
Bir çok kadın aslında bunun maduriyetini yaşıyor biliyor musun?
Eğer gerçekten hakkaniyetli cezasını alsa bu adamlar, sicillerine de bir güzel işlense bütün bunlar.
Belki bir çok kadın tekrar tekrar bunları yaşamayacak.
Hiç bu noktadan baktın mı?
Gerçekten seni yargılamıyorum ve seni üzmek değil derdim.
Yaşadıkların ve belki önüne gelip yaşayacakların zor, Allah yardım kuvvet versin.
Ama senin için bundan sonrası nasıl aynı olmayacaksa, o adam için daha beteri olmalı.
Evet gerekirse size yaptığının karşılığını misli ile almış olun... Ama hiç bir şekilde kadına şiddet karşılıksız kalmamalı.
Sizin yaptığınız ekmeği ile oynamak değil bu arada bunu da belirteyim.
O kendi yaptıklarının nelere sonuç verebileceğini bilmiyor muydu?
Niçin ona göre düzgün bir yaşam seçmek yerine, bir kadının hayatını mahvederek kendi hayatını da mahvetmeyi seçti?
Bunu da düşünmek gerek.
Bende onu anlamadım, tayin ha diyince cıkmıyor, nereye dilekçe yazıp geri nasıl çekti o kısmında bi yanlışlık varMerhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Geçecek de zaten. Arkanızda aileniz olduğu için çok ama çok şanslısınız. Aileniz olmasaydı çok daha kötü günler yaşayabilirdiniz.
Boşanan personele ordu iyi gözle bakmayabilir ifadesi çok doğru değil. Boşanmanın sebebini araştırıyorlar ki bu da önemli bir unsur ordu için. Hanımefendi eşinizin size ağır şiddet uygulaması, arkadaşınızın onu ağlarken görmesi filan eşinizin sağlıklı bir psikolojiye sahip olmadığını gösterir. Sağlıklı ve sağlam bir psikolojiye sahip olmayan bir insanın da orduda çalışmaması gerekir. Bu nedenle araştırıyorlar boşanma sebeplerini. Yanlış anlamayın ama eşinizin zaten asker olmaması gerek. İşini ne kadar iyi yaptığını da bilemezsiniz ama bu psikoloji ile o da patlak verir.
Şırnak için tayin istediğinden nasıl emin oluyorsunuz? Bunu da bir düşünün bence ağlaması dilekçe verdim filan demesi siz gitmeyin de kendisi ifşa olmasın diye.
Siz kendinize vicdan yaptırmayın. Davalarınızı açın, bu psikolojide birine siz de yardımcı olamazsınız. Ve sen bana yaptın yapacağını ama ben sana acıdım kamu davanı çektim derseniz eşinizin yaptıkları yanına kar kalır. Herkes yaptığı hatanın bedelini ödemeli ki eşinizin yaptığı şey hata değil suç. Ve suçluların suçunu çekmesi gerek.
Psikolojik destek almayı unutmayın. Ankaradasınız çok iyi uzmanlar var.
dönen şerefsizdir öyle hayasız erkeğe. vicdan ayrı etik ayrı böyle birine tamah etmek ayrı artık.Bende asker eşiydim benzer şeyler bende yaşamıştım,askeriyede gidip rezil bile etmiştim emin ol hiç atmıyorlar, acıma sonra acınacak hale düşersin, eminim ki senden daha beter şeyler yaşadım ve inandığım tek düşünce su , benim canını acıtanında canı yansın, mesleğinden olur diye korkman demek ona geri dönebilirsin demek bence o yüzden korkuyırsun, yoksa mesleği umrunda olmazdı
Hanımlar herkese merhaba. Uzun olacak yazım
Fikri olmayanlar için eşimden ağır bir şiddet gördüm, hakaretlerle eşim beni sokağa attı. Anneme hakaret etti. Kendisini polise Ankaraya ailemin yanına geldiğimde şikayet ettim, darp raporu aldım. Muhtemelen Kasten yaralama suçundan kamu davası açılacak. Ayrıca boşanma davası da açtım.
İstanbul'da yaşayan bir arkadaşım eşimi parkta ağlarken görmüş. Ama arkadaşımı görmemiş. Ailesi yada kendisi benimle iletişime geçmedi ama kendilerini sanal olarak gördüğümden babası da suçu tamamen bana atar şekilde şeyler paylaşıyor. Önemli değil elbette. Artık takip de etmiyorum, aileme de onlarla ilgili bir şey söylemeyelim dedim.
Ben ise artık şoku atlattım içim bomboş bir haldeyim. Ona karşı herhangi çeşit sevgi hissedemiyorum. Zihnim dolu, yine de üzgünüm. Başka karmaşık durumlar var. En çok da rahatlama hissi,vicdan azabı, bilmediğin bir şeye özlem gibi birbirine karışmış şeyler.
Annem,babam,kardeşim tüm ailem yanımda, destekçi. Henüz kimseden incitici bir söz duymadım. Gerçi ailemin evindeki 19.günüm.
Avukatım davayı açmış. Olayı olduğu gibi anlattım, babamla gittik. Avukat bir yandan babam bir yandan çok kızdılar. Babama da tam güvenemiyorum, çok acımasız olabiliyor. Çok geçerli ve burada anlatamayacağım sebeplerden. Avukat hatta kendi kızıymışım gibi kızdı, eşimin lise mezunu olması,ailesi, aşağılık psikolojisi... bunları çok güzel analiz etti.
Avukat boşanma davası ve ceza davası açacak. Polis şikayetimden sonra muhtemelen kamu davası da açılacak. Ceza ile kamu davası birleşirmiş. Ama bir celse de olsa birleşmeden önce ayrı ayrı da yargılanabilirmiş. Ayrı ayrı başının ağrıması ve siciline işleyecek darp suçu ile maddi manevi tazminat davası.
Pekala boşanacağız. Ağır bir süreçten geçtim, eşim ya sevmedi beni hiçbir zaman yada ilk sevgilisi,ilk görüştüğü kişi ilk elini tuttuğu kişi...herşeyin ikimiz içinde ilk olmasından yani bu konudaki cahilliğinden, bazı hatalar yaptı, anlayışsızdı, olması gereken şekilde davranmıyordu,zaten ailesine insanlara herkese yabancıydı, hiç arkadaşı yoktu, insani ilişkilerde son derece başarısızdı , sonuç olarak psikolojik bazı sebeplerden yapamadı benimle ve ilkel dürtülere yöneldi. Düşman olarak algıladı beni. Ve ilkel hayvani dürtülerle düşmana ''saldırı'' düzenledi. Böyle yorumluyorum bunu..
Bir defa ben onu terk ettiğimde şırnak için dilekçe vermiş tayin istemeye. Geri döndüğümde çekmişti. Bu arada eşim asker. Derdim tam olarak şu, bu kadar suç eşimin siciline işlenirse eşim işinden olabilir. Zaten boşanan personele ordu hiç iyi gözle bakmaz. Örneğin nikahsız şekilde bir kadınla yaşayan kişi bile ihraç ediliyor. Boşanma sebepleri inceleniyor. Darp suçundan aldığı ceza 1 gün bile hapis cezası olursa işten atılır sorgusuz sualsiz. Çünkü aynı suçtan bir davası daha var, onda bu davada olduğu gibi kusurlu durumda da değil ciddi tahrik var. Ve yine radikal bir karar alabilir. Afrine gidebilir örneğin... Bu düşündüğüm etik değil belki şehit olan vatan kuzularının suçu ne elbette.. ama ölmesinden de korkuyorum.
Avukat 50.000 manevi, 20.000 maddi tazminat isteyecekmiş. Nafaka da var. Zaten çok bir tazminat verilmez ama bir miktar verilir. Ama onu bitirmeye çalışıyormuş gibi olmaktan midem bulanıyor. Hak ettiği şeyler var ama işinden olmasını kesinlikle istemiyorum. Mesela 20 bin gibi bir total parasını filan istemiyorum. Buna da midem bulanıyor. Avukat bu istemlerle açmış bile davayı ve bana kesinlikle merhamet gösterme dedi.
Açıkçası iyi bir asker bildiğim kadarıyla. İşini titizlikle yapıyor ,bazı şeyleri eleştirsem de işinden olması gereken bir şey yapmadı. İnsani olarak hakkım olanı almak istiyorum ki bu şahsın kamu adına zararlı bir fiilde bulunduğu, aile kurumuna ihanet ettiği. İfademi suç davalarında yumuşatma fikrindeyim. Ceza almaması için bunu yapayım mı? Çok vicdanım rahatsız lütfen fikrinizi belirtin... Hakkında ceza davası açılmasının önüne geçeyim sadece kamuda yargılansın onda da yine yumuşatılmış bir ifade veririm diyorum.. Zaten o boşanma davasını e devletten bile gördüğümde içime oturdu. Başına bir iş gelmesinden korkardım şimdi düşmanı oldum... gerçekten çok acı bir durum.