haksızlığa hiç tahammül edemem , bide üstüne gider ağlarım sinirden .ama her hemşire bunları yaşamıyordur sanırımHemsireyim üstelik mesleğimi çok sevmeme rağmen iki yılda bezdirdiler hastalar değil yanlız beni bezdiren tamamen çalışma ortamı, kidemlilerin yaptıkları, birbirinin üstüne is yıkma uğraşları ve nöbet ustlerimin kendilerine gore ayarlama sebeblerinden dolayi bıktım.
oranları yine araştır kendin tabi ama hemşire olup işsiz kalan hemen hiç yokişsizlik çok mu diyosunuz yani
hemşirelikte haksızlık çokmuş anladığım kadarıyla , haklısınız en mantıklısı benim için veterinerlik olacak gibiO zaman veteriner hekimlik alanında arastiracaginiz birşey yok. Mezun olduktan sonra sermaye bulup pet üzerine klinik açmak .
3 ayrı yerde çalıştım çalıştığım 3 yerde sorumluya yağ yapmadığım için oluşan kutuplaşmaya katılmadığım için haftasonlari, bayram nöbetleri bana kitlendigini bilirim, nöbet ayarlamak icin yalvardigimi bilirim nöbetten çıkıp eve gelip 3 saat uyurken icaba cagirildigimi bilirim icapci ben değilken benle hiç bir alakası olmayan işleri aman yeterki susunlar diye yaptığımı bilirim. Üstelik hem özelde hem üniversite hastanesinde hem devlette çalıştım. Kısacası bu mesleğe girerken sağlam psikoloji gerekiyor cidden şimdi ki aklım olsa öğretmen olurdum en azından sayginligin olur bizim mesleğe saygınlık yok malesef.haksızlığa hiç tahammül edemem , bide üstüne gider ağlarım sinirden .ama her hemşire bunları yaşamıyordur sanırım
seveceğin bir bölüm olursa her türlü zorluk aşılır diye düşünüyorum . sadece seveceğim bir meslek mi onu bilmiyorum , her hayvan sever veteriner hekim olamaz sonuçta.Geçenlerde haberlerde veterinerlik için iş alanı en çok olan meslek olarak deniliyordu. Benim tanıdığım, veterinerlerin hepsi çalışıyor. İşsiz olan hiç yok. Devlette çalışanları, köylerede, il merkezlerinede atıyorlar. Yalnız okul olarak tıp fakültesinden daha zor olduğu söyleniyor. Çünkü bir çok hayvanın anatomisi inceleniyor. Tıp okuyanlar sadece insan anatomisi inceliyor.Karar sizin hayırlısı olsun .
gözümü çok korkuttun ya , bende öyle sağlam psikoloji felan yok istifayı basarım heralde . Allah yardımcın olsun senin inşallah3 ayrı yerde çalıştım çalıştığım 3 yerde sorumluya yağ yapmadığım için oluşan kutuplaşmaya katılmadığım için haftasonlari, bayram nöbetleri bana kitlendigini bilirim, nöbet ayarlamak icin yalvardigimi bilirim nöbetten çıkıp eve gelip 3 saat uyurken icaba cagirildigimi bilirim icapci ben değilken benle hiç bir alakası olmayan işleri aman yeterki susunlar diye yaptığımı bilirim. Üstelik hem özelde hem üniversite hastanesinde hem devlette çalıştım. Kısacası bu mesleğe girerken sağlam psikoloji gerekiyor cidden şimdi ki aklım olsa öğretmen olurdum en azından sayginligin olur bizim mesleğe saygınlık yok malesef.
evet konuştuğum hiç bir hemşire tavsiye etmedi sadece kolay atama istiyorsan yaz dedilerHemşire arkadaşım mesleğini sevmediği için hukuk okuyor şuan. Genç olan servis arkadaşlarının da biri hariç hepsi farklı farklı bölümler okumuş ya da okuyor.
Zor bir meslek galiba.
paraya göre seçmiyorum zaten, konu açmamın sebebi bu iki bölümün zorlukları kötü yanları iyi yanları bunları öğrenmek. ama maddi açıdanda merak ediyorum onu öğrenmekten de zarar gelmez.ama asla sırf parası için seçmem zaten :)Arada kaldığın iki meslek parasına göre değerlendirilemez. Hangisini daha çok seviyorsan onu seç. Ben şahsen insanlara zerre kadar tahammülü olmayan biriyim, kesinlikle veterinerlik isterdim.
İşini sevgisiz yapma, bütün hayatın ziyan olur
A pardon o zaman yukarıda maaş avantajları benzeri bir şey sordun diye gördüm de o yüzden değindim :)paraya göre seçmiyorum zaten, konu açmamın sebebi bu iki bölümün zorlukları kötü yanları iyi yanları bunları öğrenmek. ama maddi açıdanda merak ediyorum onu öğrenmekten de zarar gelmez.ama asla sırf parası için seçmem zaten :)
yok canım haklısın öyle olsa saydır saydıra bildin kadarA pardon o zaman yukarıda maaş avantajları benzeri bir şey sordun diye gördüm de o yüzden değindim :)
veteriner tanıdığınız varmı ?hemşire olmak zor aksamları nöbetlerin oluyor ve bu ayda 8 kez bile olabiliyor .ama atanmadı daha iyi veterinerliğe göre .veterinerlik istiyosan cevren imkanın varsa yani biyer acınca işleteceksen yaz .
bazıları da tam tersini yazdı iş bulamayan veteriner çok var diyeHemşireliğin iş bulma imkanı çok çok fazla. Veteriner olup da çalışmayanı da görmedim açıkçası. İyice tart biç hangisini gerçekten yapabileceğini düşünüyorsan onu seç. Açıkçası ikisi de çaba isteyen, yorucu meslekler..