ben klinik açmayı düşünüyorum okursam ama devlette de çalışa bilirim daha bilmiyorum :)Veterinerlik sizin nerede calisacaginiza bagli. Gidip koylerde inek bakan tanidigim da var, elit semtlerde klinigi olan da. Hepsi kazaniyor.
Benim dersaneden bi ablam vardı, onunla konuşuruz arada. Hep ondan duyardım 75 yetiyor filan diye. Bu sınavda inşallah yükseltti gibi puanını. Özelde de kurumsal yerlerde çalışmıştı, maaşı da baya iyiydi, üç bin di galiba.bende nette öyle yorumlar gördüm ama veteriner olan ya da tanıdığı olan birinden gerçek bilgiler almak istiyorum :)
Cok cevreniz varsa klinik tabi ki mantikli. Benim tanidiklarim yillardir veteriner cevre ve isimden kazaniyorlar. Siz once bir karar verin sonra dusunulur bunlar. Her isin zorlugu var birinde buyukbas dogumuna gireceksin belki birinde insan :)ben klinik açmayı düşünüyorum okursam ama devlette de çalışa bilirim daha bilmiyorum :)
okadar çevrem yok ama okurken olursa bilemem sanırım veterinerlik seçicemCok cevreniz varsa klinik tabi ki mantikli. Benim tanidiklarim yillardir veteriner cevre ve isimden kazaniyorlar. Siz once bir karar verin sonra dusunulur bunlar. Her isin zorlugu var birinde buyukbas dogumuna gireceksin belki birinde insan :)
bir hekimin yanında çalışma zorunluluğu mu var onu bilmiyordum , hayvan barınağı bence de güzel fikir :)Veteriner Fakültesini seç ama gerçekten hayvanları seviyorsan, mesleki zorluklara göğüs gerebileceksen, araştırıp kendini geliştirebilecek onlarca seminere katılabileceksen. Mezuniyetten sonra ilk 5 yıl kolay geçmeyecek, bir hekim'in yanında klinikte başlayacaksın, eğer şansın yaver giderse sana tüm bilgi birikimini aktaracak. Eğer şansın yaver gitmezse teşhislerde pratik olabilecek tüm bilgileri senden saklayıp sana kendine olan güvenini kaybettirmeye çalışacak. Şaşırma, tıp fakültesine puanı yetmediği için veteriner fakültesine girip sonra insanlara kan kusturan hekimler mevcut.
Bunun dışında okulda 4. sınıf itibari ile bir hayvan barınağında staj yaparsan senin için çok yararlı olacaktır çünkü görmeyeceğin türde garip hayvan hastalıkları ile karşılaşacaksın, bazı duygusal durumlara da alışmak durumunda kalacaksın haliyle. Bol bol da kısırlaştırman gerekecek hayan gelecek önüne.
Bonus: Yeterince piştiğinde yani ortalama 5 sene, kendi kliniğini aç fakat, mesleğini icra etmekten ötürü para kazanmak ile sahipsiz hayvanlara yardım edebilmek arasında ki dengeyi iyi kur. Ne sahipli çocukların sahibinin maddi anlamda canını acıt, ne dışarıdan gelen sokak çocuklarına sırt çevir.
Hayır yok ama tecrübe kazanmak için yapılacak en güzel şey bu... İlk olarak birinin himyesinde başlar teorikte ve mezun olana kadar kısmen pratikte öğrendiklerini pekiştirir, üzerine yeni bilgiler koyar sonra kendi kanatlarınla uçmaya başlarsın.bir hekimin yanında çalışma zorunluluğu mu var onu bilmiyordum , hayvan barınağı bence de güzel fikir :)
sebebini de söyler misiniz rica etsem :)Hemşirelik kesinlikle
anladım:)bencede iyi birini bulursan o şekilde yapmak mantıklıHayır yok ama tecrübe kazanmak için yapılacak en güzel şey bu... İlk olarak birinin himyesinde başlar teorikte ve mezun olana kadar kısmen pratikte öğrendiklerini pekiştirir, üzerine yeni bilgiler koyar sonra kendi kanatlarınla uçmaya başlarsın.
köy köy gezmek istemiyorum , ama ömür boyu hasta hayvanlara bakmak daha yakın geliyor bana, belki bir süre devlette çalışıp sonra özel klinik açabilirim bir şekilde . sorularınız çok düşündürücü çok faydalı oldu,teşekkür ederimEksi yönlerini dile getireyim de siz de ona göre size yakın mantıklı geleni secin. Ders olarak hemşirelik veterinerlik birbirlerine yakın gibi. Ama veterinerlik hayvan sağlığı olduğu için daha fazla dersi olabilir. Veteriner olduğunuz zaman işiniz sadece kedi köpek olmayacak. Devlette iş bulursanız büyük baş hayvanlara da müdahale edeceksiniz. Köylerde çalışacaksınız ahırlara gireceksiniz. Dağ taş bu tür ortamlar size göre olur mu? Onu dusünün. Klinik açacaksanız eğer buna uygun yeriniz maddi gücunüz olacak mı? Hayvanlar konuşamazlar bu da müdahale için eksi bir yön.
Hemşirelik ise insanlarla iletişim çok önemli. Heleki hasta iseler. Daha hoşnutsuz olurlar. Çalışma ortamınız hastahane olacak. Sürekli yoğun bir tempo. Artı nöbetler. Tatil imkanı da bulamayabilirsiniz.
Maaş olarak birbirlerine yakın sanıyorum. Hemşirelerin nöbet artısı veterinerlerin aşı yapma artı geliri oluyor. Kpss puanları çok uçuk değil. Ama veterinerlik önceki seneler kadar fazla alım yapmıyor artık diye biliyorum. Hemşireler her il hemen hemen eşit olarak alım yaparken veterinerlik de en çok alımı doğu tarafına yapıyorlar.
Özel sektör hemsirelere az para veriyor. Veteriner ise özel klinik açarak iyi paralar kazanabiliyor. Böyle bir farklılık da var.
İkisi de sevince yapılabilecek türden meslekler kararınızı ona göre verin. Ömür boyu hasta insanlar mı hasta hayvanlar mı?
Gittiğiniz yerde anlaşırsanız sürekli aşı yapma işi size kalmaz belki. Dairelerde başka işe de yönlendirebilirler. Kaba kuvvet gerektiren iş diye kadınları pek öne sürmüyorlar bazı yerlerde. Sadece artı ası parası almazsınız sanırım.köy köy gezmek istemiyorum , ama ömür boyu hasta hayvanlara bakmak daha yakın geliyor bana, belki bir süre devlette çalışıp sonra özel klinik açabilirim bir şekilde . sorularınız çok düşündürücü çok faydalı oldu,teşekkür ederim
ilaç gıda yem bu alanları düşünmüyorum tercih edersem sebebi hayvanlarla iç içe olmak olacakVeteriner hekimlik klinikten ibaret bir meslek değil.ilac,gida,yem veya yetiştiricilik alanlarında çalışabilirsiniz.tum bu alanlarda devlette veya ozel sektörde iş imkanı var.saha veya enstitulerde olmaz üzere de çeşitli alanlar mevcut.issiz olan hiç duymadım.devlette maaş 4 bin civarı.
inşallah hayırlı olan olur :) çok teşekkür ederimGittiğiniz yerde anlaşırsanız sürekli aşı yapma işi size kalmaz belki. Dairelerde başka işe de yönlendirebilirler. Kaba kuvvet gerektiren iş diye kadınları pek öne sürmüyorlar bazı yerlerde. Sadece artı ası parası almazsınız sanırım.
Siz veterinerligi daha ılımlıysanız o yönde tercih yapın. Sevdiğiniz işi yapın. Hayırlı olsun. :)
işsizlik çok mu diyosunuz yaniişbulma imkanı vs diyorsan kesinlikle hemşirelik
yerinde olsam hayvan manyağı olmama rağmen hemşirelik seçebilirdim çünkü gerçekten veterinerlik sıkıntı
hem çok mezunu var hem de o kadar az hayvana değer veren var ki kaldıki veterinere getircek hayvanını
tabiküçük bi kasabadaysanız köydeyseniz başka