Popüler Konu Verimli Rutin

Kolay gelsin. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle..
teşekkür ederim.. bu akşam yatak odasını ve kıyafet dolabımı yerleştireceğim.. bahsetmiş olduğun yöntem eminim ki işime yarayacak. sürekli giydiklerimi sola asarım bakalım bi süre sonra sağda neler birikecek.. giymediğim hiçbirşeyin evime ve bana ağırlık yapmasını istemiyorum..

yaaa ne güzel ve hoş bir topik olmuş...
''ne kadar da boş yaşıyorum'' diye düşündüm :KK43:
Rutin olan yerde sakinlik ve hoşluk vardır
ben çok tembelim uyanamıyorum eşim de de sabah kahvaltısı kültürü olmadığı için problem yapmıyor oğlumda kreşte kahvaltı yaptığı için hafife alıyorum ve evden çıkmadan yarım saat içinde kalkıyorum :KK43: bu sefer koştur koştur hazırlan evden çık ama mutlu değilim
hemen kendime bir rutin oluşturmak zorundayım
en azından sabah 7:30 da kalksam oğlumla daha çok vakit geçirip evde az da olsa birşeyler atıştırabiliriz...
hiçbirşey yapmıyorum gibi gözüksede evdeyken hiç boş durmuyorum ama evde düzen alıyor başını gidiyor
temizliği koruyamıyorum en büyük sıkıntılarımdan biri de bu :KK43:
konuyu takipteyim bende...

teşekkür ederim.. bu akşam yatak odasını ve kıyafet dolabımı yerleştireceğim.. bahsetmiş olduğun yöntem eminim ki işime yarayacak. sürekli giydiklerimi sola asarım bakalım bi süre sonra sağda neler birikecek.. giymediğim hiçbirşeyin evime ve bana ağırlık yapmasını istemiyorum..
Ben de gerçekten işe yaradı. Yaklaşık bir sene sonunda kenarda birikme durumu bitti. Şu an dolabımda kullanmadığım 1 çift çorap dahi yok

yaaa ne güzel ve hoş bir topik olmuş...
''ne kadar da boş yaşıyorum'' diye düşündüm :KK43:
Rutin olan yerde sakinlik ve hoşluk vardır
ben çok tembelim uyanamıyorum eşim de de sabah kahvaltısı kültürü olmadığı için problem yapmıyor oğlumda kreşte kahvaltı yaptığı için hafife alıyorum ve evden çıkmadan yarım saat içinde kalkıyorum :KK43: bu sefer koştur koştur hazırlan evden çık ama mutlu değilim
hemen kendime bir rutin oluşturmak zorundayım
en azından sabah 7:30 da kalksam oğlumla daha çok vakit geçirip evde az da olsa birşeyler atıştırabiliriz...
hiçbirşey yapmıyorum gibi gözüksede evdeyken hiç boş durmuyorum ama evde düzen alıyor başını gidiyor
temizliği koruyamıyorum en büyük sıkıntılarımdan biri de bu :KK43:
konuyu takipteyim bende...
Koştur koştur güne başlamak çok yorucu ve sıkıntı yaratan bir durum. Yarım saat erken kalkmaya gayret etsen inanki ruh halin çok değişir.
Benim kızım da kreşte kahvaltı yapıyor ama ailecek sofraya sabahları beraber oturalım, güne beraber başlıyalım diye sabahları kahvaltı yapıyoruz. Sonra kızım gidip bir de okulda yiyor:)

bende dolabımı düzenlerken
giymediğim ne varsa eledim.
begendiğim ama eskidiği için verdiklerim de oldu.

hediye kazak geldi.
bugün denicem
olmazsa yollarım.

Eksiklerim de var erteliyorum.
Hediye gelenleri senin yaptığın gibi deneyip olmazsa göndermek evdeki düzenin devamlılığı için gerçekten çok önemli.

İyi Fikirler-2
Kombinlemeya kafa yormamak, sabah hemen giyinip çıkabilmek için uyguladığım ve fayda gördüğüm iki yöntem var.
  • Yapmış olduğum kombinlerin fotoğraflarını çekip telefonumda saklıyorum. Böylece sabah aklıma kombin gelmediğinde fotoğraflara bakıp, birini seçebiliyorum.
  • Diğer yöntemde internetten alışveriş yaparken, mesela lacivert pantolon beğendim diyelim. O pantolonu kombinledikleri üstlere bakıp, ihtiyacıma göre bir ya da iki üstü de alıyorum. Böylece bu pantolonu ne ile kombinleyeceğim derdi ortadan kalkıyor ve o kombinleri moda uzmanı insanlar yaptığı için son derece uyumlu kombinler elde ediyorum.

Fazla eşya karışıklık oluyor hakikaten bende kışlıkları çıkarınca artık giymediklerimı bi kenara koyup bi tanıdığımız 2.el kıyafetleri satıp ailesine yardımcı oluyo ona vericem hemde bi faydam olur

Sizce bi anne ne zaman işe başlamalı tabiki de değişkenlik gösterir özel sektör olacak hamilelikten önce de dershaneye gitmiştim yani yeni bi hastane olacak bebeğim için de bi hakkım olmayacak sanırım sizce ne yapmalıyım bu konuda sizlere sormak isterim.

İyi Fikirler-2
Kombinlemeya kafa yormamak, sabah hemen giyinip çıkabilmek için uyguladığım ve fayda gördüğüm iki yöntem var.
  • Yapmış olduğum kombinlerin fotoğraflarını çekip telefonumda saklıyorum. Böylece sabah aklıma kombin gelmediğinde fotoğraflara bakıp, birini seçebiliyorum.
  • Diğer yöntemde internetten alışveriş yaparken, mesela lacivert pantolon beğendim diyelim. O pantolonu kombinledikleri üstlere bakıp, ihtiyacıma göre bir ya da iki üstü de alıyorum. Böylece bu pantolonu ne ile kombinleyeceğim derdi ortadan kalkıyor ve o kombinleri moda uzmanı insanlar yaptığı için son derece uyumlu kombinler elde ediyorum.
Ben minimalist yaşamayı çok abartmışım 2 tane pantolonum 3 eteğim var. Hiç kombin derdim olmuyor. :KK70: gittiğim yerlerde bakıyorum herkes her seferde farklı şeyler giyiyor ben 2,senedir aynı şeylerle gidiyorum :KK70:

Sizce bi anne ne zaman işe başlamalı tabiki de değişkenlik gösterir özel sektör olacak hamilelikten önce de dershaneye gitmiştim yani yeni bi hastane olacak bebeğim için de bi hakkım olmayacak sanırım sizce ne yapmalıyım bu konuda sizlere sormak isterim.
Şartlara göre değişiklik gösterir. Mesela benim annem ya da kayınvalidem çocuğuma bakamayacağımiçin bakıcı tutmam gerekiyordu. Bakıcılar burada 1700 liraya geliyor. Dolayısıyla ben 2000-3000 bandında para kazansam çocuğumu bakıcıya bırakmak yerine kendim bakmayı tercih ederdim.

Şartlara göre değişiklik gösterir. Mesela benim annem ya da kayınvalidem çocuğuma bakamayacağımiçin bakıcı tutmam gerekiyordu. Bakıcılar burada 1700 liraya geliyor. Dolayısıyla ben 2000-3000 bandında para kazansam çocuğumu bakıcıya bırakmak yerine kendim bakmayı tercih ederdim.
Benim de bulunduğum şehirde bakacak kimsem yok maksimum alacağım maaş da 2000 civarı olur bakıcıya da versem 700 800 hiçbir anlamı kalmiyo çalışmanın hakikaten üzülüyorum da emek veriyorsun bebeğini de bırakamıyorsun

Benim de bulunduğum şehirde bakacak kimsem yok maksimum alacağım maaş da 2000 civarı olur bakıcıya da versem 700 800 hiçbir anlamı kalmiyo çalışmanın hakikaten üzülüyorum da emek veriyorsun bebeğini de bırakamıyorsun
Ben ücretli iznim bitince döndüm işe. Kızım 3 aylıktı. İş yerinde sürekli süt sağ, onları eve bozulmadan taşı, gece 10 kere kalkıp üzerine toplantıya katıl. Oldukça zor ve yıpratıcı bir süreçti. Ben maaşım iyi olduğu ve 2 sene ara verirsem bir daha dönme ihtimalim düşük olduğu için devam ettim.
Eğer iki yıl sonra dönmende bir sıkıntı yok ve tek maaşla geçinebiliyorsanız çocuğunu kendin büyütmen daha iyi olur sanki.

Giyinme ve Makyaj

Kahvaltıdan sonra işe uygun giyinme kısmı başlıyor. Geçen yıla kadar dolabın karşısına geçip boş boş yığınla kıyafetime bakıp, giyecek hiçbir şeyim olmadığına karar verirdim. Elim sürekli aynı kıyafetlere gider, hızlıca bir şeyleri kombinleyerek evden çıkardım.

2016 yılı içerisinde bu konuda epey çaba sarf ettim ve şu an 5 dakika içerisinde kıyafetime karar verip, hazırlanabilir duruma geldim. Bu konuda yaptıklarımı ayrıca detaylı olarak yazacağım.

Ben sizin bu eski halinizdeyim suan Bakalim nereye kadar gidecek :KK43:

Ben ücretli iznim bitince döndüm işe. Kızım 3 aylıktı. İş yerinde sürekli süt sağ, onları eve bozulmadan taşı, gece 10 kere kalkıp üzerine toplantıya katıl. Oldukça zor ve yıpratıcı bir süreçti. Ben maaşım iyi olduğu ve 2 sene ara verirsem bir daha dönme ihtimalim düşük olduğu için devam ettim.
Eğer iki yıl sonra dönmende bir sıkıntı yok ve tek maaşla geçinebiliyorsanız çocuğunu kendin büyütmen daha iyi olur sanki.
En güzeli annenin büyütmesi elbette şuan yeni bi iş olursa sıfırdan başlamış olacağım yıllık iznim vs süt iznim olmayacak :KK43: tek maaşla geçinebiliyoruz ama bi birikim söz konusu olmuyor haliyle

İyi akşamlar Hanımlar
Biraz ev düzeninden bahsetmek istiyorum. 2015 yılında sade yaşam felsefesi ile tanıştım. O zaman kiradaydık ve kitaplarda yazan şeylerin bir kısmını uygulayabilmiştim. 2016 yılı Şubat ayında kendi evimizin teslim edileceği bilgisini aldığımızda, yeni eve alınacak eşyalar için araştırma yapmaya başladım.
Yeni evlenirken hiç düşünmeden aldığımız bir sürü gereksiz eşyadan kurtulmak ve beni rahatsız eden şeyleri değiştirmek için bir fırsattı bu taşınma işi.
Yatak odası
Evlenmeden önce tek yaşadığım için, koca bir dolap yaptırmıştım kendime. O dolaba ikeadan şifonyer ve baza uydurarak bir yatak odasını kurmuştuk.
Bazanın kenarları çıkmalı ve köşeliydi. O bazayı kullandığım süre boyunca her sabah dizimi köşesine çarptım. Kızım emeklerken de benim dizimi çarptığım kısımlara sürekli kafasını çarptı.
Yere de çok yakındı ve altını temizlemek epey zor oluyordu.
Dolabı da bekar hayatıma göre dizayn ettiğim için eşimle paylaşınca sığmadık. Bir de raylı dolap olduğu için sabahları sürekli birbirimizi beklemek zorunda kalıyorduk.
Kalın gri fon perde, desenli tül ve desenli halı almıştım ve bunların gözümü çok yorduğunu düşünüyordum.
Kalın gri fon perde çekilemiyordu. Tülün altındaki beyaz güneşliği çekiyorduk ancak özellikle yazın, sabah 6:00 da oda aydınlandığı için gözümü açıyordum.
Yeni evde tüm bunları değiştirmeye karar verdim.

X