Ben de kendi minik rutinimle ilgili paylaşım yapmak istiyorum.
Oğlum olmadan önce bu düzen çok daha iyiydi; fakat şimdi beni biraz zorluyor. Çünkü şuan geçici bir süreçte olduğum için, kafamda tam olarak oturtamıyorum.
Öncelikle sade yaşamaktan çok keyif alıyorum. Bu bizde biraz genetik. Annem de böyle. Atma hastalığı var bizde :)
Eskiyen, işe yaramayan, kullanılmayan herhangi bir nesne, evde asla yer bulamaz.
Ama asıl sadeleşmeyi, bir kaç ay önce
elecda nın tavsiyesi ile okuduğum iki kitapla oturtmaya çalışıyorum.
Günlük rutinime gelirsek;
- Oğlum 6.30-7.00 gibi uyanıyor. Ben de 6.00-6.30 gibi. Yani oğlumdan yarım saat kadar önce. Ben çocukluğumdan beri hep erken uyanırım zaten. Hiç 9 u görmedim desem yalan olmaz. Ve bu beni inanılmaz dinç tutuyor.
- Hemen soğuk su ile elimi yüzümü yıkayıp dişlerimi fırçalıyorum. Pijamalarımı çıkarıp uyku modundan kopuyorum.
- Mutlaka 1-2 bardak su içiyorum.
- Eğer şanslıysam oğlum hala uyanmamış oluyor :) ve ben de nefes egzersizleri yapıyorum. 10-15 dakikamı alıyor. Oğlum hala uyuyorsa, biraz da gevşeme ve esneme egzersizi yapıyorum.
- Eşim Kahvaltı yapmayı sevmiyor. Israrcı olmuyorum. O kahvaltı yapmadan gidiyor. 7.45 te çıkıyor evden. Ben de oğlumla 8.30-9 gibi kahvaltı yapıyorum. Rafadan yumurta veya omlet, istediğim kadar peynir, 4-5 adet zeytin ve istediğim kadar söğüş sebze.
- 1-2 ye kadar ev işlerim ile ilgilenip, sonrasını tamamen oğluma ayırmaya çalışıyorum.
- Öğle yemeği yemiyorum. Ara öğün gibi geçiyor. O da 1 kase yoğurt ve kuru meyve.
- Akşam 18.30 da akşam yemeği yiyoruz ve saat 21.00 a kadar oğlumuzla oynuyoruz.
- Oğlum 15 aylık. Çok fazla oyuncağı yok. Kademeli olarak oyuncak çıkarıyorum. Sürekli elinin altında olan şeyler; sadece kitaplar ve silindirik kutular ( 8 adet, iç içe geçen)
- 21.30 da oğlum uyuyor. Uyku rutinimiz diş fırçalama, pijama ve iyi geceler öpücüğü :)
- Oğlum uyuduktan sonra da eşimle benim zamanımız başlıyor. Ya film izliyoruz ya da kitap okuyoruz.
Bunlara ek olarak oğlum ve ben düzenli olarak probiyotik kullanıyoruz.
Oğluma ek olarak ocean ın balık yağını, D vitamini ve çinko veriyorum.
Günlük mutlaka, minimum 15 dakika, bahçeye çıkıp hava alıyoruz.
Evimde yaz/kış mutlaka bir cam açıktır. Sürekli havalandırıyorum.
Yemeklerimi günlük yapıyorum. Kurubaklagillerim, közlenmiş sebzelerim mutlaka derin dondurucuda mevcut.
Eşim çok fazla yemek seçiyor, bu sebeple işim zorlaşıyor.
Ben diyetisyen olduğum için, yemek düzeni konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Eşimin öğle yemeği ile çakışmayacak şekilde, aylık yemek listesi hazırlıyorum.
Hergün çorba, yoğurt ve salata mutlaka var.
Yemeklerde zeytinyağı kullanıyorum.
Uyumadan önce melisa ve papatya içmeye gayret ediyorum.
Sanırım çok uzun yazdım, kusura bakmayın.