Popüler Konu Verimli Rutin

Canım böyle olabilir bence ben sonra kat kat poşete koydum ama iş işten geçmişti. O kaplar kokuyu bırakmaz diye düşünüyorum

Sarımsak yıllardır koyarım hiç kokmuyor canım. Şeyden galiba sarımsak bütün kalıyor ama soğanı doğrayınca suyu açığa çıkıyor ya ondan koku yaptı diye düşünüyorum
korkumdan çıkardım nolur nolmaz diye :KK70:
 
IMG_2196.JPG
Aynı balık yağını kullanıyor oğlumda 2 yaşından beri kullanıyor.çok faydasını gördük.
Canım kutu oyunlarının resmini yeniden yüklemen mümkün mü açamıyorum ya da isimlerini yazarmısın.
Tabi canım. Büyük resim olarak yükleyeyim. Bundanda sorun olursa yazarım isimlerini.
 
Merhaba bebeğim uyuduktan sonra tek tek bütün yazdıklarınızı keyifle okuma fırsatı buldum.Genel olarak şu tembellik bende hat safhada bilimsel olarak atalet halinden bahsetmişsiniz beni bi yere koysalar aradan bi saat iki saat geçse ben yine aynı yerde kalırım o kadar ki üşengecim sizin değerli bilgileriniz den bizde tecrübe etmek isteriz.
Hoş geldiniz. Umarım faydalı olur. Beğenmenize sevindim.:KK50:
 
tamam canım koyuyorum o zaman... zaten tupperwarenin buzluk kaplarında ama nolur nolmaz diye korktum.. çok fazla meyve sebze var... hepsi kokarsa bizimkiler hayatta yemez :)
ben bildiğin ince buzluk poşetiyle bile kaldırıyorum kokmuyor canım. haklılar valla çok kötü oluyor kaşarın bile tam merkezine kadar sinmişti ya :olamaz:
 
Gardırop

Gardırobumuz hayatımızda en fazla yer kaplayan ve sadeleştirilmeye en çok ihtiyaç olan alanlardan biri. Ben kendi sadeleşme sürecimi adımlar ile detaylı bir şekilde paylaşmak istiyorum.

  1. Tarzını Belirle: Benim bu işe başlamadan önce, beraber alışverişe çıktığım arkadaşın ya da satış elemanının gazına gelip hiç tarzım olmayan şeyleri aldığım ve bir kere bile kullanmadan vermişliğim çoktur. Bu nedenle gardırop karışıklığını önlemek için öncelikle kafa karışıklığına son vermem gerektiğini fark ettim.

    Bir kağıt kalem alıp, kendimle ilgili aklıma gelen ilk sıfatları yazdım. Sonrasında nasıl bir gardırobum olsaydı hem rahat eder hem de tam istediğim gibi görünürüm sorusunun cevabını aradım ve tarzımı özetleyen bir kaç sıfat belirledim. Benim tarzım; sade, iddiadan uzak, uyumlu, rahat spor-klasik karışımı bir tarz. Ayrıca az ve şık aksesuar kullanmayı seviyorum. Tarzımı belirledikten sonra internette bu tarza uyan kombinleri, hoşuma giden parçaların ekran görüntülerini aldım.



  2. Renk Analizi: Hangi renklerin bana yakıştığı ve hangilerini kesinlikle kullanmamam gerektiği konusundaki şüphelerimi gidermek üzere bir uzman ile görüştüm ve benim renk analizim yapıldı. Bunun için hizmet almadan , gün ışığında bir sandalyeye oturup, renklerin yüzünüze etkisini inceleyerek kendiniz de karar verebilirsiniz. İlkbahar Kadını, Yaz Kadını, Son Bahar Kadını ve Kış Kadını olmak üzere 4 ana kategori var. Yapılan renk analizine göre ben kış kadınıyım. Analiz sonucuna göre,Parlak/Net/Canlı/Soğuk/ mavi-pembe alt tonlu, koyu renkler bana yakışıyor. Solgun renklerden, sıcak (sarısı baskın) renklerden ve mat malzemelerden kaçınmam gerekiyor. Aksesuarlarda lame rengi kullanmam gerekiyor.
 
3. Gardırop Temizliği: Bu sürece başlamadan önce “Marie Kondo’nun Derle Topla Rahatla” kitabını okudum ve orada yazan sürece göre evimi sadeleştirmeye çalıştım. Yalnız bu kitapta bir seferde tüm kıyafetleri ayıklamak gerektiğinden bahsediyordu. Buna cesaret edemedim. Adım adım ilerledim ve toplam 1 yıl kadar bu iş ile uğraştım. 3 çöp poşeti aldım ve üzerlerine etiketler yapıştırdım. Birincisi “Kalacaklar”, ikincisi “Kararsız Kaldıklarım”, üçüncüsü “Verilecekler” poşeti oldu.
Öncelikle tarzıma uymayan ve renk analizinde kaçınmam gereken renk gurubunda yer alan kıyafetleri direkt “Verilecekler” poşetine doldurdum. “Verilecekler” poşetinin diğer parçaları şunlar oldu:

  • Etiketi ile duran kıyafetler
  • Zayıfladığımda giyerim kıyafetleri

  • Giyince iyi hissetmediklerim

  • Son 1 Yılda hiç giymediklerim

  • Hatıra kategorisine girenler

  • Hediye gelen ancak sevmediklerim

  • Olmadığım kişinin stilindeki parçalar
“Karasız Kaldıklarım” poşeti ise şunlardan oluştu.

  • Giymeye niyetlenip giymediklerim
  • Eski veya tadilat gerektiren parçalar
“Karasız Kaldıklarım” için 6 ay süre verdim kendime. 6 ay sonra bu poşettekilerin neredeyse tamamını gönderdim.

4. Alışveriş Zamanı: Dolabımın yarısından fazlasını attıktan sonra, eksik parçaları not ettim ve toplu bir alışveriş yaptım. Bu alışverişi yaparken uzun süre kullanılabilecek kaliteli ve birbiriyle kolay kombine edilen parçaları seçmeye çalıştım. Dolabımın son halinin fotoğrafını paylaşıyorum.
 
İyi Fikirler

Bu bir yıl boyunca her giydiğim kıyafeti dolabın en soluna astım. Bir süre sonra sağ tarafta küçük bir grubun biriktiğini gözlemledim. O grubu giymeye çalıştım. Giyip de haz etmediysem direkt gönderdim. Neyi giyip neyi giymediğimizi görebilmek için iyi bir yöntem olduğunu düşünüyorum.

1 tane kahverengi çizmem var. İkinci bir kahverengi çizmeyi almaya niyetleniyorsam iki nedeni olabilir. Ya evdeki eskimiştir ya da artık onu kullanmaktan hoşlanmıyorumdur. O zaman yeni kahverengi çizme alacaksam mutlaka evdekini gönderiyorum. Evdekine kıyamıyorsam yenisini almıyorum:)

Yeni bir şey alacağım zaman Özlem Denizmen'in 5 saniye kuralını uyguluyor ve o eşyaya gerçekten ihtiyacım olup olmadığını sorguluyorum. Kendisinin yaptığı "Kıyafet Diyetine" de göz atmanızı öneririm.
Kendime "Ne zaman Almayacağım" kriterleri belirledim.
Bütün kriterlerini karşılamıyorsa alma
İyi gibi ama tam emin değilsen alma
Birlikte giyeceğin 5 parça yoksa alma.
Kendini kötü hissediyorsan alma.
1 kez giyeceksen alma.
 
X