Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Geçen hafta pazar günü, son dönemde yaşadığım en verimli pazar günüydü. Sabah 10:00'da uyandık, güzel bir pazar kahvaltısı yaptık. Eşim kızları alıp saat 12:00'de kurslara götürmek üzere çıktı. Ben de onlar çıkar çıkmaz kendime müzik açıp, oda oda detaylı toparlama ve düzenleme yaptım. En son mutfağa geldim. Kahvaltı sofrasını topladım, bulaşık makinesini boşalttım ve hafta içi için 3 çeşit yemek pişirdim. İşim biter bitmez de duşa girdim. Saat 14:30'da eşim ve çocuklar geldi. Hemen küçük kızımı yıkadım. Böylece pazar günü yapmam gereken işleri erkenden bitirmiş oldum. Saat 15:00 sonrası tamamen bize kaldı. Normalde pazar akşamı yemek sonrası kızların banyo işlerini hallediyordum. Erkene alınca akşam vakti yaşadığımız o kaos ve yorgunluk durumu ortadan kalktı. Bundan sonra pazar günlerini bu şekilde geçirmeye niyet ediyorum.

Hafta içi rutinlerimde de yeni bir düzenlemeye geçtim. Küçük kızımın ödevini yemek sonrası beraber hallediyorduk. Ancak ödev akşam saatine kalınca hem kızımın uykusu gelmiş oluyor hem de ben çok yorgun oluyorum. Bu nedenle ödev işini yemek öncesine aldık. Yemekten sonra da ailecek kitap okuma saati yapmaya başladık.
 
İlk başta sevdi tabi oyuncaklar farklı ortam şimdi gitmek istemiyor ben daha küçüğüm diyor okula gidemem 4 gündürde hasta ateşlendi gonderemedim pek istekli değil ne yapicam bilemiyorum
Bu süreç kesinlikle insanı çok zorluyor ve yıpratıyor. Benim küçük kız 15 ay boyunca her sabah problem çıkardı
Kararlı davranmak ve hastalık harici okula gitmenin isteğe bağlı olmadığını net bir şekilde söylemek gerekiyor. Hangi yaşta başlarsa başlasın hastalanma süreci olacak.
 
Selamlar Hanımlar,

Sabah 05:45'te kalktım. İlk rutin bloğum olan Meditasyon, sabah sayfası, Kuran okuması işlerimi tamamladım. 07:00'de sırayla kızlarımı uyandırdım. Saat 08:00'de kızlar ve eşim çıktılar. Ben de 08:30'a kadar evi toparladım ve 08:30'da bilgisayar başına oturdum. 08:30-10:30 arası çalıştım. Hazırlandım ve evden çıkıp işe geçtim. Yıl başına kadar iş yeri işleri için sabah çalışması yapmam gerekiyor. Sonrasında diksiyon, Babilanka ve YDS çalışması sürecine geri dönüş yapacağım.
 
Haklısınız kararlı davranmam lazım başka alternatifimde yok çünkü
 
Ben sabah 7 de bile zor uyanıyorum tebrik ederim sizi bu konuda bunun en büyük sebebi istekli olmanız ve hayatınıza anlam katmaniz amaclarinizin olması
yapmak istedigim çok şey var ama tam isteklimiyim bilmiyorum ve kendimi çok yorgun hissediyorum sizin yazdıklarınızı okuyunca tekrar bir istek geliyor ama bu öyle ara ara yapilacak şeyler değil hayatımı tam düzene oturtamadim buda tabi beni etkiliyor
 
elecda canım, sabah sayfalarını uzun zamandır düzenli olarak yazıyorsun bu sana ne gibi bir fayda sağladı ?
 
Sabah erken kalkma konusunu nasıl yapıyorsunuz?
Ben kalkamıyorum bir türlü, ne yapsam olmadı :)
 
Merhaba arkadaşlar, aranızda terapi alan var mı, varsa ne gibi faydalarıni gördünüz ?
Terapiye gitmek için mitivasyine ihtiyacım var. Psikolog veya psikiyatrist ayrımını neye göre yaptiniz
 
elecda canım, sabah sayfalarını uzun zamandır düzenli olarak yazıyorsun bu sana ne gibi bir fayda sağladı ?
Benim bu sayfayı açma amacım kendi üzerimde deneye yanıla öğrendiklerimi paylaşarak, insanların hayatına fayda sağlamaktı. Umarım başarabilmişimdir.
Geriye dönük okuma yaptığımda aldığım yolu görmek ve bazı konularda bir türlü yol alamayışımla yüzleşmek, farkındalığımı oldukça arttırıyor.
 
Haklısınız kararlı davranmam lazım başka alternatifimde yok çünkü
Sakın vazgeçmeyin, 6 yaştan sesleniyorum, tünelin ucu aydınlık:) Kreşte yaşadığımız süreci ana sınıfı ve ilk okul sürecinde yaşamadık. Geçiş oldukça kolay oldu ve hastalıklarda gittikçe azalıyor. Bu süreci lohusalık gibi düşünün, içindeyken oldukça zor ama bir gün biteceğini biliyorsunuz.
 
günaydın ben bu sefer her sabah tartılıyorum motivasyonumu yükseltmesi için sabah tartıda eksi çıkması için akşam yediklerime dikkat ediyorum. çok şükür bu sabah da eksi çıktım


Sabah erken kalkma konusunu nasıl yapıyorsunuz?
Ben kalkamıyorum bir türlü, ne yapsam olmadı :)
Aslında bu konuya şöyle yaklaşıyorum. Saat 07:00'de kızlarımın okulu için kakmak zorundayım. Bunun için bir istek duymuyorum zira bu benim anne olarak sorumluluğum. Bazen çok zor olsa da bir şekilde kalkıp çocukları okula göndermek gerekiyor.

Sabah 05:30'da kalkma işine de böyle yaklaşıyorum. Tıpkı çocuklarıma olduğu gibi kendime karşı da sorumluluklarım var ve istemesem de bunları yapmam gerekiyor. Hayatta her şeyin bedeli var. Kendime verdiğim sözü yerine getirmenin bedelini mi ödemek istiyorum getirmemenin mi diye soruyorum. İki zordan birini seçmek gerekiyor. Genelde hayatta bir kolay bir zor seçenek olmaz. Mesela ev düzeni konusunda evi düzenlemenin de bir bedeli var düzenlememenin de. Ben hangisini seçip bedel ödemeye razıyım, tüm mesele bu.
 
Merhaba arkadaşlar, aranızda terapi alan var mı, varsa ne gibi faydalarıni gördünüz ?
Terapiye gitmek için mitivasyine ihtiyacım var. Psikolog veya psikiyatrist ayrımını neye göre yaptiniz
Bildiğim kadarıyla öncelikle psikolog ile başlamak daha doğru. İlaçlı bir tedaviye ihtiyaç varsa psikolog, psikiyatriste yönlendirir diye düşünüyorum. Ben terapi alacak olsam bilişsel terapi üzerine uzmanlaşmış biri ile ilerlerdim.
 
Merhaba,
Ikigai kitabını okumuştum, şimdi o kitabın devamı niteliğinde olan Ikigai Uygulama Rehberini okuyorum.
Bir yeri hoşuma gitti, sizinle paylaşmak istedim.
"Eğer bir trenin saatte 10 km daha hızlı gitmesini istiyorsan, motora biraz beygir gücü eklersin. Ancak trenin saatte 150 km'den 300 km'ye çıkmasını istiyorsan; demiryollarini yıkıp yerine daha büyüklerini inşa etmek, süspansiyon sistemini kökten değiştirmek ve aerodinamik vagonlar üretmek gibi birden fazla değişiklik tasarlaman gerekir. Alışılmışın dışına çıkman, farklı yollara başvurman gerekir. Çoklu değişimi göze almazsan yeni bir tren de inşa edemezsin. Kısacası, tamamen yepyeni bir düşünce şekli benimsemen gerekir."
 
Günaydın Hanımlar,

Bu sabah yine 05:45 gibi kalktım. Sabah rutinimi gerçekleştirdim. Kızlarımı okula gönderdim ve ardından evi detaylı bir şekilde topladım ve düzenledim. Evi oda oda düzenlerken alışveriş listelerini hazırladım. Telefonumda To-do uygulaması var. Eşim ile ortak bazı listeler oluşturduk. Market, çiftlik, eczane, kırtasiye gibi. Evi toparlarken biten veya azalan ürünleri bu listelere not alıyorum. Yedekte çöp poşeti dışında bir şey bulundurmuyorum.

Bizim evin alışveriş günü cumartesi. Cumartesi sabah çiftliğe listeyi gönderiyorum ve eve getiriyorlar. Market ve eczaneyi müsait olan alıyor. Cumartesi sabah kahvaltıdan sonra buzdolabında kalan ürünleri çıkarıp, buzdolabının içini temizliyorum. Ürünler geldikten sonra da eşimle sebze ve meyveleri yıkayıp, yerleştiriyoruz.

Bu haftanın menüsü şu şekilde:

Cumartesi: Köfte-Bulgur Pilavı-Fırın Sebze
Pazar / Pazartesi: Şehriye çorbası-Fırında kıymalı karnabahar
Salı: Nohut-pilav
Çarşamba: Yumurtalı Ispanak-Erişte
Perşembe: Kahvaltı (Soğanlı Yumurta-Pankek)
Cuma: Mantı Çorbası ve Buzluktan Sarma

Pazar günü kahvaltıdan sonra şehriye çorbası, karnabahar ve nohut pişireceğim. Ispanakları yıkayıp, hazır hale getiririm. Eve gelince sadece pilav ve erişte yapma işi kalır. Bir de kızlar için portakallı kek pişirmeye niyetim var.

Bu düzen beni hafta içi ne pişirsem veya şunu pişirecektim ama evde malzeme kalmamış gibi durumlardan kurtarıyor. Bu şekilde planlama yapınca hem zihnim sakinliyor hem de zamanı verimli kullanmış oluyorum.
 
alıntıladığınız mesajımı diğer konuya yazdığımı sanıyordum bildirim gelince şaşırdım. iyi ki alıntılamışsınız muazzam bir bakış açısı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…