Popüler Konu Verimli Rutin


-Sabah sayfalarını sormuştum arkadaşım. Sanırım buradan farklı bir yazı hali doğru mu anlıyorum.


Bu aralar üzerimde uzun zamandır biriken fazla fazla yüklendiğim 'sorumluluk, anlayış, susma, alttan alma' gibi gibi duyguların ağrılığını hissediyorum. Bu da öfkeli davranmama sebep oldu. Sustuğum her şey için çevremin alışkın olmadığı şekilde aksiyon alıyorum, bu da çatışmaları doğuruyor. Gerçek anlamda ' dengeden şaştığımızda her şey altüst oluyor , karmakarışık hale bürünüyor. Çok anlayışlı biri olmak ' asla işe yaramıyor bilakis hakkına girilmesine, sınırlarının aşılmasına yol açıyor. Bu arada , çok anlayışlıyım çok iyiyim çok sorumluluk sahibiyim ' demiyorum asla; belki de hayır diyebilmenin ağırlığından kaçındığım için böyle davranıyorum belki de çatışmaya giremediğim , onaylanmamaktan korktuğum içindir. İçime bakıyorum. Baktıkça küçük bir kız çocuğu görüyorum. Sevilmek , onaylanmak, görülmek istiyor.. Belki de bu yüzden koca bir kadın olduğunda 'çocuklarla olduğu her an, huzurlu ve sevinçli ' hissediyor... (hakikaten zaman çocuklarlayken nasıl bu denli dolu dolu bir o kadar da hızlı geçebiliyor?) Şimdi ve burada farkındalığımın arttığını hissediyorum. Farkındalıkta duraklamak değil bilakis harekete geçmek istiyorum.. Yola çıkıp yürüyorum.. Bazen soluklanıyorum.. düşüyorum.. dizlerim kanıyor , elimle ufalayıp tekrar yürüyorum.. Acıyor..ama Geleceğe ümitle bakıyorum.. Bulunduğum andan çok hoşnutum ve şükür doluyum.. Ne çok yol almışım kendimle gurur duyuyorum. Sırtımı sıvazlıyor yanaklarımı sıkıyorum.. Aferin , iyiler safında çabalıyorsun.. aferin..
 
Merhaba elecda hanım sanırım siz bir kitaplık yaptırmıştıniz resmini tekrar paylaşmanız mümkün mü
Merhaba ,
Görseli paylaşıyorum. Ben kitapları kategorilere ayırabilmek için kare şeklinde bir düzen istedim. Alt kısımları da kırtasiye malzemelerini toplasın diye kapaklı dolap olarak yaptırdım.
 

Eklentiler

  • IMG_9962.jpeg
    122,7 KB · Görüntüleme: 67
Yıllık Hedef Planlaması

Yeni yıl gelirken herkes yeni kararlar alır. Ancak bunları hedef haline dönüştürüp, günlük rutine ekleyerek sürdürme gayreti içinde olanlar hedeflerine ulaşmayı başarır.

Yeni yıl hedefleri belirlerken başlangıç noktasının Kişisel Misyon Bildirgesi olması gerekir. Bu bildirgede hayattaki roller ve her bir rol için temel değerler tanımlanır. Bu temel değerler bağlamında, tanımlanan roller çerçevesinde hedefler belirlenmelidir. Hedefler belirlendikten sonra planlama aşamasına geçilmesi gerekir. En iyi yöntem her bir hedef için haftalık olarak, randevu saati gibi bir zaman dilimi belirlemektir. Planları yaparken kendi yapacağımız kısmı programlamak, diğer insanları da yetkilendirmek oldukça kritiktir. Hedefleri belirlerken ilke merkezli, kişisel misyon bildirgesi ile uyumlu ve roller bazında tanımlanması, uygulanması açısından oldukça faydalı olacaktır.

Bir örnek üzerinden gidecek olursak;

1. Kişisel Misyon Bildirgesi
  • Aileme sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak ve bir sofra etrafında ailecek yemek yemek istiyorum.
2. Rolün Tanımlanması
  • Eş / Ebeveyn
3. 2025 Yılı Hedefi
  • Evde yemek olmaması nedeniyle dışarıdan sipariş sayısını azaltmak
  • Sağlıklı beslenmek ve fazla kilolardan kurtulmak
4. Planlama
  • Malzeme Tedarik
  • Yıkama
  • Dolaba Yerleştirme
  • Pişirme
4. Programlama
  • Haftalık Alışveriş Listesinin Hazırlanması (Her Cuma 20:00)
  • Haftalık Yemek Pişirme ( Her Pazar: 12:00-14:30 arası)

5. Yetkilendirme
  • Haftalık Alışveriş (Her Cumartesi Eşim tarafından yapılacak veya eve sipariş verilecek)
  • Yıkama ve dolaba yerleştirme (Her Cumartesi Eş ile birlikte yapılacak)
 
Çocuklar için 5 sevgi dili kitabını okumuştum bende. Bizim evde de herkes ayrı telden çalıyor.
Ben: Nitelikli Beraberlik
Eşim: Hizmet
Büyük kızım: Hediye
Küçük kızım: Fiziksel temas
 
Kusura bakma soruyu eksik okumuşum. Aslında ben duygudan ziyade zihin odaklı bir insan olduğumdan duygusal sıkıntılarıma bile mantıksal çözümler üretiyorum. Daha çok düşünce yapımı yani o duruma veya kişiye verdiğim değeri değiştirmeye yöneliyorum. Düşünce ve bakış açısı değiştiğinde duygu da değişiyor çünkü.
 
Kızlar merhaba, fikir almam gereken bir konu var. Oglum 1 sınıftan bu yana özel okula gidiyor. Seneye ortaokula başlayacak. Bu döneme kadar tereddütsüz yolladık, ama şimdi fiyatlar bayagı artmış durumda. İstanbulun kalabalık bir semtinde yaşıyorum. Ve çevrede çok düzgün değil.Ama bu yıla kadar okulun faydasını gördük. Ögretim olarak belki değil ama harika bir ögretmenle ilkokul geçirdi. Bilirsiniz genelde notlar hep iyi olur vs. Benim için önemli kriter, çevre, güvenilir. iyi beslenme, temiz ortam ve ingilizce dersi vs diyelim.
Liseye kadar devam etmesinden yanayım ama ekonomik koşullar zorluyor..
Ortaokulu devlet okuluna geçiş yapmalımıyım, devam mı ettirmeliyim. Bu konuda elecda senin ve diğer arkadasılarında fikrini almak istiyorum.
 
Eğer sürdürebilirsek bizim niyetimiz ortaokulu da özelde tamamladıktan sonra Lgs’de iyi bir puan alırsa devlete geçirmek, olmazsa da özel okullardaki burs durumuna göre değerlendirme yapmak. Ama dediğin gibi fiyatlar çok arttı.
 
Ben önce Çocuklar için 5 Sevgi Dilini okudum ardından yetişkin için olanı. Hatta sonrasında eşimde okudu. Hepimizin o dönemde davranışları ciddi anlamda değişti çünkü birbrimizi birbirimizin davranışlarının altında yatan sebepleri anladık. Bence ara ara açılıp okunması gereken iki kitap.
Görseli paylaşıyorum. Ben kitapları kategorilere ayırabilmek için kare şeklinde bir düzen istedim. Alt kısımları da kırtasiye malzemelerini toplasın diye kapaklı dolap olarak yaptırdım.
elecda gerçek anlamda kullanışlı eşya seçimine çok önem veriyorsun, bununla beraber estetik zevkinden de ödün vermiyorsun. Çok beğeniyorum seçimlerini. Ayrıca Seninle en son buluştuğumuzda mavili deniz ürünleri figürlü bir takı seti takmıştın, o da çok hoş bir seçimdi . (Konuşurken söylememiş olabilirim)
Kesinlikle duygular bizim anlamlandırmamıza göre şekil alıyor. İnsan düşüncesi değil insan duygusu değil, insan bütün bunları fark eden farkında olan birey. Biz bunlara hakim olabilir ve kendi yaşamımızda kontrol altında tutabiliriz, yüzde yüz olmasa da. Ben de çocukluktan kalan yanlış imgelemelerle ilgileniyorum bu ara. Yakın yetişkinim davranışı sebebiyle hastalık = ölüm olarak kodlanmış zihnimde. Şifa ve iyileşme gibi gerçeklikleri bilinç altına atmışım, yok saymışım. Şimdi anlamları, duyguları yeniden isimlendiriyorum. Ve ben de çözümü yazmakta buldum. Bir süredir , yanımda taşıyabilecek boyutta bir defterim var 'ruhsal iyilik ve verimli yaşam' a dair. İçimden geldikçe , sınırsız yazıyorum. Hem zihnime hem ruhuma iyi geliyor ve anlık duygularımı, ardından davranışlarımı net görebiliyorum.
Merhabalar. Okul hayatına başlarken özel mi devlet mi?' sorusu , özele başlayınca da acaba alsam mı devlete göndersem mi yoksa özelde devam mı etsem? sorusu bence bütün ebeveynlerin sorduğu bir soru tüneli. Oğlum 3. sınıfta. Anasınıfından bu yana özel okulda. Her yıl fiyatlar anlamsız yükseliyor . Ve benim beklentimi karşılayacak bir okul maalesef yok. Çünkü %100 memnuniyet diye bir şey yok. Çünkü hepimizin beklentisi farklı, öncelikleri farklı filan..

Biz nasipse , ödeme gücümüz olduğu sürece liseye kadar özelde olmasını , hatta aynı okulda devam etmesini istiyorum. ( diğer şartlar da elverdiğince) Oğlum okula aidiyet duyuyor, orada mutlu ve güvende hissediyor . Bu üç duygu çok önemli. Eğitimi daha iyi olabilir , isterim. Şu şartlarda memnunum ve fikrim şu an bu. Hayırlısı olsun :)
 
Yıllardır ideal kiloma inip korumak niyetindeyim. Birçok farklı yöntem denedim. farklı beslenme şekilleri, farklı diyatisyenler, takviyeler vs. Hepsinde belirli bir ilerleme sağlıyor ardından duruyor ve üzerine eski kiloma geri dönüyorum . (83,5 kg sabitleniyorken artık 75-76 da duruyorum- diyet yepmadığım dikkat etmediğimde- bu benim için büyük gelişme)

Beslenmeden beklentim- diyete bakış açım;

Öncelikle diyet deyince zihnimdeki imge 'sınırlanmak kısıtlanmak dar alanda kalmak' .. Bunu yeterli ve dengeli beslenme , lezzetli sağlıklı beslenme'' olarak değiştirmek niyetim . Bunu başardığımda bence artık kavgam bitmiş olacak.

İki öğün beslenme benim için en uygun beslenme tarzı.

Akşam açlığı yani akşam yemeğini 18.00 de yeyip sonrasında sadece su ve çay ile ilerlemekse kilo verme hızımı arttırıyor.

Atıştırmalık, çikolata börek vs bunlara alternatif üretmekse beslenmeme uygun ilerlememi sağlıyor.

Sıfır şeker sıfır gluten ' yapabiliyorum ama 3 hafta gibi kısa süreli oluyor. Sürdürülebilirlik için 'sabah vakti ve ölçülü' yemeye devam ederim.

Güzel bir sofra kurmak, sevdiğim tabakta sevdiğim eşyalarla yemek yemek estetik zevkime hitap ediyor ve doyum hissediyorum.

Salata mazlemeleri alıp, temizleyip buzluğa atmak - sebzeeleri önceden haşlayıp hazırda bulunmasını sağlamak da yoğun ve hızlı günlerde kötü beslenmeye yönelmek zorunda bırakmıyor beni.

Su; en sitikrarlı olduğum konu bu. Mutlaka her gün en az 2.5 lt su içiyorum. İş yerinde 1,5 lt kalanı da evde alıyorum.

Farklı çay tarfileri , glutensiz şekersiz tarifler denemeyi ve paylaşmayı seviyorum.

Mutfağı ve beslenmeyi renkli keyifli sürdürülebilir hale getirmek için kesinlikle ' doğru ve emin adımlarla ilerlemek niyetindeyim.

Peki ne yapacağım?

  • Güne her zamanki gibi büyük bardak su ile başlayacak,
  • Sirkeli su tüketecek,
  • Yumurtayı min. 1 adet olacak şekilde tabağıma ekleyecek,
  • Sebze ve otlarla tabağımı renklendirecek,
  • Limon ve z yağ ile yediklerimi tatlandırak,
  • İlk öğünü 10.30-11,30 son öğünü 18.00 gibi tüketecek,
  • Günlük d vit , magnezyum takviye alacak,
  • Bir adet maden suyu içecek,
  • Yeşil çay/beyaz çay tüketecek,
  • Tatlı, kurabiye, börek vs bunları mümkün olduğunca kısıtlı olarak sadece sabahları tüketecek,
  • Dönüşümlü olarak, kurubaklagil- et balık - sebze-salata şeklinde beslenecek,
  • Kuruyemiş, çerez saat 15.00den önce tüketecek ,

SAĞLIKLI BESLENECEĞİM: Bunun sonu olan bir süreç olmadığını YAŞAM TARZI olarak hayatıma ekleyeceğim. Niyet ettim. Bunun için de sadaka vererek hayır, dua ile güzel ferah bir başlangıç yapacağım.


SPOR-

*mükemmel iyinin düşmanıdır, günde bir saat yürüyeceğim demeyeceğim çünkü bun upek beceremiyorum son günlerde. Bu sebeple sabah 15 dk egzersiz/ekliptik akşam 15 dk egzersiz/ekliptik olarak başlıyorum. Sadece 30 dk . Bunu gerçekleştirmek zor değil. Çok kolay.

Spor salonu insanı olmadım hiç bir zaman. plates ise saatli olduğu için ona vakit ayıramam . Kış vakti sabahları hava geç aydınladığı için sahilde yürüyemem. Benim için en mantıklı ve uygulanabilir olanı evde_ plates-egzersiz- ekliptik bisiklet sürmek. Ağırlık almıştık eve, ona da başlamalı kol kaslarımı güçlendirmeliyim. Yaş ilerledikçe kas çalışmalarını arttırmak gerekiyor. Ancak şimdilik sadece günde 15 dk * 2 kez spor benim için yeterli.

Motive olmak adına şimdi kendime şırtlu tulum olarak bir spor giysisi sipariş ediyorum. Günlük kıyafetimi ayakkabımı giyinecek , ortamımı romantik ve harekete geçirici olarak hazırlayacak ve bundan zevk alarak ilerleyeceğim. Evelallah.
 
Çok teşekkürler çocuklar için olan kitabı da listeme ekledim. Üzerinden bir ay geçsin bir de onu okuyayim inşallah :)
Bu arada benim birinci sevgi dilimin onay sözleri olduğunu fark ettim. Armağan almak diye dusunuyrodum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…