Selamlar Hanımlar,
Konu başlıkları üzerinden genel bir durum değerlendirmesi yapmak istiyorum.
Sağlıklı Yaşam İyi gidiyorum. Sabahları 40 dakika yürüyor, sağlı beslenme alışkanlıkları geliştirmeye ve bozulan yeme davranışımı düzeltmeye çalışıyorum. Takviyelerimi aksatmadan kullanıyorum. Eylül ayı itibariyle D vitamini takviyesine de başlayacağım. Yılbaşına kadar 60-63 kilo arasına inmeyi hedefliyorum.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik Nihayet 0-6 yaş arası ile sınavımı tamamlamış bulunuyorum:) Artık küçük kızım 6 yaşını bitirdi ve ilkokula başlayacak. 11 senedir içinde bulunduğum annelik sürecinde benim annelik anlayışımı gösteren birkaç cümleyi paylaşmak isterim.
- İnsanlar kişilik ve yapı olarak birbirinden farklıdır. Anne babamızın mizaçlarının bizden farklı olduğunu nasıl kolaylıkla kabul ediyorsak, çocuklarımızın da farklı olduğunu kabul etmeliyiz. Dolayısıyla her annenin çocuğu ile ilişkisi her ikisinin de kişisel özelliklerine başlı olarak şekillenir.
- Çocuğumuzu eğitmek ve yetiştirmek kendimizi eğitmek ve yetiştirmektir. Çünkü çocuklar duyarak değil, görerek öğrenir.
- Çocuklar yetişkin değildir, yetişkin gibi düşünemez ve davranamazlar. Ancak zamanı gelince öğrenirler. Gelişim sürecindeki geçici davranışları kabul etmek gerekir.
- Çocuğu dinlerken kendini çocuğun yerine koyarak dinlemek önemlidir. Ben onun yerinde olsam ne hissederdim ve bana ne iyi gelirdi diye düşünmek çok fayda sağlar.
- Disiplin davranışta ve kurallarda tutarlılıktır. Hayırların gerçekten hayır olması ve kuralların keyfi olarak değiştirilmemesi gerekir.
- Çocuk istemediğimiz bir davranışta bulunduğunda, davranışı tanımlayıp, bize nasıl etki ettiğinden bahsedersek ve çocuk davranışlarının başka insanlar üzerindeki sonuçlarını anlamaya başlar.
Düzenli ve Sade Bir Ev Evim şu an sade ve düzenli. Her akşam ailecek 20:30'da ev topluyor olmamızın etkisi büyük. Onun dışında her Pazar bütün evi gözden geçirerek, verilecek ve atılacak şeyleri evden çıkarıyor olmamın da çok faydası var.
İyi Görünmek Kıyafet ve aksesuarlarımın, benim kişilik özelliklerime ve yaşadığım hayata uygun olduğunu düşünüyorum. Genel olarak görünümümden memnunum. Sürdürme çalışmaları kapsamında her ay manikür, pedikür devam ediyor.
Verimli İş Hayatı Her gün işyerinde tek ve büyük bir işi çözmeye gayret ediyorum. Bu iş için 3 saat planlıyor ve 13:30-16:30 arası sadece o iş ile ilgileniyorum.
Para Yönetimi Para yönetimi konusunda tüm borçlarımızdan kurtulmaya çalıştığım bir dönemdeyim. Ocak ayına kadar borçları bitirip, sonrasında da para harcama alışkanlıklarım üzerinde çalışmak istiyorum. Şu an bütün hedefim borçlardan kurtulmak üzerine kurulu.
Toplumsal Fayda Buraya yazarak ve üniversitede ders vererek toplumsal fayda sağlamaya çalışıyorum. Ocak ayından itibaren düzenli bağış ve burs işine geri dönmek istiyorum.