Popüler Konu Verimli Rutin

Bir kaç sayfa geriden başlayıp okuyarak ilerliyorum.
Farklı pek çok saklama kabı kullandım yıllar içinde.
Sanırım içindekileri en iyi koruyan, hava aldırmayan bu dıştan, dört tarafı kilitli kaplar.
Teyit almak istedim sevgili @elecda.

19 Mayıs tatilinde 3 günlüğüne Bursa'ya gitmeyi planlıyoruz. Öneri ve tavsiyelere açığım:) babyloading87 sen Bursa'daydın sanırım. Biraz tavsiye verebilirsen çok sevinirim.
Yaaa ben bunu gec gordummCok uzuldum ınsallah guzel gecmıstır.
Gıdecek olan arkadaslarıma
Ben Heykelcıyım
Heykele cıkın,Setbasını gezın,Irgandı koprusunu,Gökdere de 3 d muzesı var,Yoruk köylerını 3 d seklınde resımlemısler,Kulturpark eskı Kulturpark degıl arkadaslar orda azınlıklar cok,rahat vermıyorlar Afganı vs.
Ulucamı Heykelde ben severım bahcesınde oturmayı.Yesıle dogru gıdersenız Yesıl camısı ,bahcesı guzeldır.
Tophane de kıtap otel var orayı cok severım bahcesınde kahve ıcmeyı.

Muradıye de külliyeler var,cekırgede vaktı olan hamama gıtsın
Cekırge hamamları sıfalı su derler.
Ben kebap ıcın uludag kebapcısı derım hep,garajda aradakı kucuk dukkan.Yer bulabılırsenız.
Pidelı kofte ,cantık ıcın kayhan derım.
Cumalıkızık,Trılye,Tırılye sokakları,Golyazı,Iznık askanıa azcık nefes aldıgımız yerler bızım.,Kemalpasa tarafında cok guzel selalaler var.
Tahın pıdeyı nolur Muradıyede ınanc fırında yıyın
Aklıma gelenler bunlar sımdılık

Sabahtan Heykele cıktım.
Su kucuk mavı dukkan ıskenderın adresı.Ama asla sırasız olmaz.Hep kuyruk olur onunde

Eklentiler

• C48D4160-96B5-4341-BE46-D01D1D689FE0.jpeg
    193,6 KB · Görüntüleme: 102
  • AB25C42E-CA66-4898-82EF-AE9060AD9857.jpeg
    224,2 KB · Görüntüleme: 102
Günaydınlar :

Bir kaç gündür yeğenlerim bizdelerdi. Lgs ye hazırlanıyor büyük olanı, kampa aldım bizde. Küçük olan yeğenim oğlumla yakın yaşlarda, bol bol oynadılar, etkinlik ve okul çalışması yaptılar. Ben de yemek, meyve, temizlik , çamaşırla haşır neşir oldum. Ancak şöyle, herkes uyanmadan sahile gidip yürüyüşümü yapıyor okumalarımı yapıyorum, aksi halde o gün tahammülsüz ve amaçsız hissediyorum. Erken kalkmak benim en güçlü özelliğim diyebilirim. Nerde ne zaman olursam olayım (ani özellikli durumlar hariç) sabah 6-7 gibi kalkar; herkes uyurken yürüyüşe çıkar o bölgeyi keşfederim, açar kitabımı okurum, ezberimi yaparım, kendimi dinler ve yazarım. Bu hayata karşı dik durmamı sağlıyor. hamd olsun .

Glutensiz ve şekersiz beslenmede 4. haftadayım. Dün misafirlikteydim ve yarım içli köfte yedim , çok rahatsız etti , midem yandı. akşam bir şey yiyemedim . Ayran içtiğim zamanda midemde bi ekşime oluyor maalesef. Otomatik olarak elim gitmiyor bu yiyeceklere. Cumartesi gününe diyetisyen randevusu alıp genel bi ölçüm yaptırmayı ayrıca kan tahlili vermeyi planlıyorum. Bakalım 1ayda değerlerimde nasıl bir değişim gerçekleşmiş. Umarım insülin direncim iyileşmiş glikozum normal değerlerdedir.

Benim kullandıklarım "Glasslock" diye bir marka. Uzun zaman önce biev'den almıştım. Kaplar cam, kapaklar vakumlu plastik. Ben çok memnunum. Alalı 5 yılı geçmiştir hala bir deformasyon olmadı.

Güzel geçti, teşekkür ederim.

Selamlar Hanımlar,

14 tane 10 yaş kız çocuğunun katıldığı doğum gününü kazasız belasız atlattım çok şükür. Normalde toplam çocuk sayısının 10'u geçmemesi konusunda ısrarlıyım. Ancak ortaokulda bazı arkadaşlarının başka okullara devam edecek olması sebebiyle bir seferlik kabul ettim. Anneleri çağırmamak iyi oldu, zira kızlar dans ederken ben de bir yandan ortalığı toparladım. Herkes kıyafet almış. İki sene Ela'ya yazlık almam diye düşünüyorum:) Bugün de evde temizlikçi abla var. Kalan işleri de o toparlar.

Bugün bazı şeyleri "az" yapmaya niyetlendim. Az yiyeceğim, az konuşacağım ve az para harcayacağım.

Merhaba, gerçekten siyaseti uzun süre konuşmak ve yorumlamak istemiyorum. Bugün itibari ile karar verdim
Sabah takip ettiğim finans uzmanı şöyle bir cümle kurdu;

Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için cesaret, değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmek içinde sabır.
Yani,değiştirilmeyecek şeyleri kabullenmek gerektiğini ve sakin kalıp kenarda durmak lazım.
Ve şuna inanıyorum. Yıkım olmadan yeni başlangıçlar olmuyor.

O yüzden elecda nın yukarıda dediği gibi Manzaradan memnun değilsen yerini değiştir.
Şimdi kendime bu hafta yapabileceğim hedefler veriyorum.

Bana, ruh halimi iyi hissettiren podcast dinlemek
Bu hafta bir kitap bitirmek.
Oglumla akşamları aktivite yapmak..(Haftada 3 gün)
Yazlık kıyafetleri çıkartıp kışlıkları kaldırmak. ( Fazla olanları elimine etmek)
Haftasonu doğada huzur ve sukunet içinde vakit geçirmek.

Bugünün mottusu benden olsun ozaman

Hayat insana herzaman kahkahalar attırmaz. Azıcık da sen gıdıkla... :)

Arkadaşlar Kişisel gelişim ve psikoloji kitaplarına ara verip, çok düşünmeden, kafa yormadan, tatlı tatlı zaman geçerebeliceğim,böyle roman gibi ,kitap önerileri istiyorum?
Matt heing gece yarısı kütüphanesi /insanlar
Hızlı okunan keyifli kitaplar bence. Bir kaç tane daha var ama şimdi hatırlayamadım kitaplığıma bakıp yazarım. Yazın plajda o tarz kitapları seviyorum

Arkadaşlar Kişisel gelişim ve psikoloji kitaplarına ara verip, çok düşünmeden, kafa yormadan, tatlı tatlı zaman geçerebeliceğim,böyle roman gibi ,kitap önerileri istiyorum?
Ben en son Ayfer Tunç’un son kitabı Kuru Kız’ı okudum. Çok hızlı okunuyor ve ben konusunu çok beğendim. Tavsiye ederim.

İyi bir roman olsun derseniz de " Üç İstanbul" (mithat Cemal Kuntay) var. Ben yeni okudum beğendim. Çok hızlı okunan bir kitap değil ama bence baya iyi bir roman

Nazan Bekiroğlu’nun yazarı olduğu Nar Ağacı adlı kitabı dün akşam bitirdim ve şimdiye kadar okumadığım için hayıflandım doğrusu.
Herkese tavsiye ediyorum.
Geçtiğimiz ay okuduğum Dervişin Teselli Koleksiyonu da çok güzeldi, maneviyat arayanlara-sevenlere hitap edecek bir kitap bunu da iletmiş olayım.

ahmet ümit kitaplarını tavye ederim, okurken öğretiyor, macera ve gizem barındırıyor.
tatlış olarak iclal aydın üç kız kardeş serisi güzedi ve saç örgüsü isimli bir kitap

günaydın hatuncanlar;

test sürüşü bitti.

geçen hafta bir iki fire dışında her gün erken kalktım, fakat minnoş etkinliklerimin hepsi evi güne hazırlama etkinlikleriyle geçti.
sabah erken kalktığımda enerjim çok yüksek oluyor ve gördüğüm her şey gözüme takılıyor. tabi bunlar akşam üstü eve döndüğümde benim için konforlu da oldu. çünkü gözüm akşam gerçekten hiç bir şey görmüyor.

sabah erken kalkmak harika, bana da çok iyi geldi. zaman kaygısı olmadan bir şeyler halledebilmek güzel. yapabildiğim tek ve en önemli minnoş etkinliğim kahve oldu.

test sürüşüne göre güncelleme: diğer minnoş etkinliklerim için seminer dönemini ayırdım. seminer döneminde bakıcı yine evde olacak ve ben de sabah işe gider gibi çıkıp bir süre kafamı dinleyebileceğim.
Nacizane tavsiyem, sabah saati alışkanlığının sürdürülebilir olmasını istiyorsan, sabah seni yataktan kaldıracak kadar keyif aldığın bir aktiviteyi bu zaman dilimine eklemen olur.

ben de tersi bir durum oldu sanırım, yapmak istediklerimden çok, yapmak zorunda olduklarımı seçtim.

Bir sabah 10 dakika boyunca hiç bir şey yapmadan öylece oturmayı dene. İlk denemem oldukça zor olmuştu benim. Ana sonradan o kadar iyi geldi ki. Durmaya ihtiyacımız var çünkü. Sessizlikte, kendi başımıza hiç hareket etmeden durmaya.

Selamlar Hanımlar,

Sabahları Ela'yı 06:30'da uyandırıyorum. 07:15'te servis geliyor. Bu süre içerisinde normalde 15 dakika içinde halledebilecek olan tuvalet-diş fırçalama-giyinme-saç tarama-pijamasını kaldırma ve muz yemek eylemlerini bir türlü yetiştiremiyor ve sonsuza kadar oyalanarak servisi kaçırma noktasına geliyor. Ayrıca yapacağı işlere komut almadan kesinlikle başlamıyor. Sürekli hadi demekten, yapacağı işleri hatırlatmaktan ve servisi kaçıracak gerginliği yaşamaktan çok yoruldum.

Geçen hafta cuma sabah uyuyakaldık ve servisinin gelmesine 20 dakika kala uyandık. Ben hiç bir şey söylemeden, hızlıca bütün işlerini halledip evden çıktı ve servise yetişti. Öyle olunca ben bir aydınlanma yaşadım. Benim onu servise kesin yetiştireceğime dair güveni ortadan kalkınca kendi harekete geçti.

Uzun zamandır Ela'nın sabah rutinini zamanında ve benim müdahalem olmadan yapabilmesine yönelik ne yapabilirim diye düşünüyordum. Yaşadığımız bu olaydan sonra yapmam gerekenin "hiç bir şey yapmamak" olduğunu fark ettim. Kızımın davranışını nasıl düzeltebilirim diye düşünmek yerine kendi davranışımı değiştirmeye karar verdim.

Pazar günü Ela ile oturup konuştum. Artık her sabah onunla uğraşmanın beni çok yorduğunu ve buna devam etmeyeceğimi söyledim. Sabah alarmı çaldığında kalkıp işlerini yaparsa servise yetişeceğini, servisi kaçırırsa da İpek'in okula gitme saatini beklemesi gerektiğini, kendisini derse yetiştirmeye çalışmayacağımızı söyledim. Artık "hadi" demeyeceğimi ve yapması gereken işleri söylemeyeceğimi, sürece ilişkin tüm sorumluluğun kendisinde olduğunu belirttim. "Ben bildiklerimi sana öğrettim. Bundan sonrası senin hayatın, senin tercihin" dedim.

2 gündür sabah rutinim esnasında Ela'nın alarmı çalıyor ve odasına gidip uyandırmaya çalışmıyorum. Aklım ondayken zor oluyor ama dikkatimi kitabıma veriyorum ve yanına gitmiyorum. Asıl ilginç olan, iki gündür alarmı çalınca kalkıp işlerini hızlıca halletmiş olması. Bu şekilde sürecek mi yaşayıp göreceğiz. Ancak kendini geri çekmenin, kendini paralamaktan daha faydalı olduğunu bir kez daha tecrübe ediyorum.

Günaydın,

Son yazını okuyunca, çocukların hayatında ne kadar müdahaleci ve korumacı bir profil çizdiğimizi farkettim. Ela daha küçük, benim oğlum lise hazırlıkta ve öğlene kadar uyur kaldırmadığımda. Servisi kaçırır muhtemelen. Bu konuşmayı geç olsa da ben de yapacağım oğlumla. Bazen kıyamıyorum da ama yanlış yapıyoruz işte o kıyamama hallerinde.
Daha güçsüz ve dirayetsiz çocuklar yetişiyor böylece.

Final sınavlarımın bitmesini (henüz başlamasa da: )) ve işe gitmediğim güzel bir yazın nasıl değerlendirileceği düşüncesi dolanıyor kafamda. Öncesinde kısa bir Halkidiki tatili planladım, denizi çok güzel. Temmuz ayı içinde uzun bir İtalya gezisi planladım. Umarım nasip olur. Sonra köye gideriz, istanbul gezeriz derken kızımın LGS temposu başlar ağustos ayında.

Hayatımda bazı güzel değişiklikler oluyor ve çekim yasası mı denir aradığını bulmak mı nedir bilmiyorum ama neyin peşinde isen o dolanıp önüne düşüyor, hiç tahmin edemeyeceğim hayranlık duyduğum, yaşca benden küçük bir felsefeci ile tanıştım. Videolarını izler, podcastlerini dinlerdim ama nasip de onunla çalışmak da varmış. Onun ekibinde olmak beni hafiften gururlandırıp, yüzümü güldürüyor. Bir şekilde denk gelmek, güzel denk gelmek: ) Kendimi daha da donanımlı hale geçirmek için elimden geleni yapıyorum.

Keyifle, sevgiler.

Selamlar Hanımlar,

Ay sonu olması itibariyle ana maddeler üzerinden, güncel durum paylaşımı yapmak istiyorum. Ana maddeleri, günlük hayatımdaki karşılılıklarını detaylandıracağım. Bugün sağlıklı yaşam maddesini konuşalım.

Sağlıklı Yaşam:

Beslenme Düzeni

Aralıklı Oruç ve düşük karbonhidrat sistemine uygun olarak beslenmeye çalışıyorum. Hafta içi ilk öğünü 12:00'de kahvaltı olarak yapıyorum. İki yumurta, beyaz peynir, zeytin, ceviz, domates, salatalık, biber ve bir adet meyve tüketiyorum. İkinci öğünü 19:00'da akşam yemeği olarak yapıyorum. Ana yemek+salata+yoğurt şeklinde besleniyorum. Pilav, makarna yemiyorum. Bu beslenme düzenini sürdürebilmek için karşılaşabileceğim olası durumlarda nasıl hareket edeceğimi düşünerek aşağıdaki kararları aldım.

• Eğer işe biri kahvaltı olarak simit, börek veya tatlı getirirse yemeyeceğim.
  • Hafta sonu öğlen saatlerinde bir etkinliğe katılacaksak ki bu genelde çocuk doğum günü oluyor, tek öğün yapacağım ve ikramlıklardan abartmadan tüketeceğim.
  • Eğer bir etkinlik durumu yoksa, cumartesi akşam veya pazar sabah kendimi beslenme konusunda rahat bırakacağım. Ancak hem cumartesi akşam hem pazar yüksek karbonhidratlı beslenmeyeceğim. İkisinden birini seçeceğim.
  • Şehir dışı gezilerde, yöreye özgü yemekleri ya da gittiğimiz misafirlikte pişirilen şeyleri yiyeceğim. Gezi bittikten sonra nasıl olsa düzenimi bozdum diye kontrolsüz beslenmeye devam etmeyecek, rutinime hemen geri döneceğim

Egzersiz

Reformer pilates hocam işiten ayrıldı. Site yönetimi yeni biri ile anlaşana kadar ara vermek durumunda kaldım. Bu süreçte hafta içi işten geldiğimde, eğer saat 17:00'yi geçmemişse doğruca yürüyüş bandına gidip, 30 dakika kadar yürümeye karar verdim. Pazartesi yoğun yağıştan kaynaklı eve geç geldiğim için yürüyüş yapmadım. Dün erken geldiğim için yaptım. "Kendinden vasatı beklemek" tabiri ile okuduğum kitaplardan birinde karşılaşmıştım. Egzersize yönelik yaklaşımım bu yönde olacak. Gün içinde ne kadar yapabilirsem kar mantığı ile hareket edeceğim.

Takviyeler

• Quercetin Compex: Öğlen yemekten sonra 2 tablet içiyorum. Doktor tarafından alerjik riniti rahatlatması amacıyla verilmişti.
  • D3K2: Akşam yemeğinden sonra 7 damla içiyorum.
  • Omega-3: Akşam yemeğinden sonra 1 tablet içiyorum. Sürekli kullanıyorum zira balık sevmiyorum.
  • Magnezyum: Akşam kızları yatırdıktan sonra 1 maden suyu ve 1 tablet magnezyum içiyorum. Saat olarak yatmadan 1 saat öncesine tekabül ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…