Popüler Konu Verimli Rutin

Düzenin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anladım. geçen hafta misafirim geldi ve gelecekleri bir ay önceden belliydi. Ve üşengeç 'ben' ne yaptı dersiniz?? son ana kadar tembellik yaptı son gün de yarım yamalak ev toplkadı vee tümm odalar, evet yanlış duymadınız tüm odalar dağınık yakalandım.. Ah inci... çocukken de böyleydin sen, gençken de, çocuksuzken de, şimdi iki çocuklu çalışan halini bahane olarak ögsterme. Evimin bir bazal düzeni olmasını istiyorum ki, kalan dağınıklıkllar gözü korkutmadan toparlansın. Bunun için ilk adım bu hafta yatak odamı gözden geçiriyorum. Hem kışlıkları kaldırıp yazlıkları yerleştirme, hem de düzenleme yapılacak. Artık düzenli biri olmak istiyorum. Biliyorum ki elim alışınca evi toplamak gözümde büyümeyecek 2dk da hallolacak

Dün itibari ile tam 33 yaşındayım ama hala bu olgunluğa erişemedim

Benim için tam tersi çocukken annem üzerime titrerdi aynısını eşimden bekliyorum o ise sadece hadi doktora gidelim diyor mesela

Olgunluktan ziyade bakış açısı bu. Baktığın yönü değiştirirsen gördüğün manzara da değişir.

Ne zaman kahve içtiniz bakim

Kıskandım

İki yıl oldu sanırım. Ben çok isterim Ankara'dakiler beraber buluşup bir kahve içelim. Senin geleceğin tarih belli olduğunda planlama yapabiliriz

Nacizane tavsiyem, sabah saati alışkanlığının sürdürülebilir olmasını istiyorsan, sabah seni yataktan kaldıracak kadar keyif aldığın bir aktiviteyi bu zaman dilimine eklemen olur.

Beni de davet ederseniz çok mutlu olurum

Yaşadığın bu durumun çok yaygın olduğunu öğrendim. Sana bir kitap önerisinde bulunmak istiyorum. Bu kitap çok kısa ama çok etkili olduğunu düşünüyorum. Okurken aklıma sen geldin. Okursan üstüne detaylı konuşalım isterim.

Eklentiler

• IMG_6275.jpeg
    124,6 KB · Görüntüleme: 122
Çok teşekkürler en kısa zamanda edinicem kitabu

Ah elecda ne güzel diyorsun ama biliyorsunki doğru yöne bakmak da belli bir ruhsal olgunluk gerektiyor
İyi Hissetmek adlı kitapta “Bilişsel Çarpıtmaların Tanımları” adında bir tablo var. Düşüncelerimizi nasıl çarpıttığımız hakkında oldukça faydalı bir tablo olduğunu düşünüyorum. Tabloyu görsel olarak ekliyorum.

Senin düşünce paterninde bu tabloda yer alan “Olumsuzu Geçerli Kılma” eğiliminin olduğunu düşünüyorum. Yani iyi şeyleri yok sayarak, sadece olumsuz olana odaklanma eğilimi.

Sen 33 yaşında, çalışan, 3 çocuğa annelik yapan, öğretmen olarak başkalarının çocuklarının hayatına önemli katkı sağlayan, kalbinin güzelliği yazdıklarından belli olan bir insansın.

Kendini şunu yapamadım, bu da eksik oldu diye aşağı çekmek yerine, ben bugün şunları da çok iyi yaptım, aferin bana diyen bir bakış açısına geçmeye davet ediyorum seni. Gün içerisinde hepimizin başına iyi kötü bir sürü şey gelir. Önemli olan senin gün sonunda senin neleri anlatmayı tercih ettiğindir. Sen iyi yaptığın şeylere odaklanır ve kendini takdir edersen başkasının ilgisine, onayına ve takdirine yönelik beklentin de azalır.

Eklentiler

• IMG_6276.jpeg
    193,1 KB · Görüntüleme: 139
Öncelikle güzel yorumun için çok teşekkür ederim, senden bunları duymak beni mutlu etti

İyi hissetmek kitabını okumuştum, gerçekten paylaştığın sayfadaki çoğu çarpıtmayı zaman zaman yapıyorum

Umarım aşarım, yaparken fark eder ve üstesinden gelirim

procrastination /prao,krrestı'neıfan/ i. erteleme, oyalanma, ağırdan alma, sürüncemedebırakma, geciktirme, savsaklama.

savsaklama i. Belirli bir sebep olmaksızın bir işi isteyerek geri bırakma, geciktirme, umursamama,yapacakmış gibi görünüp oyalama, baştan savma, erteleme, ihmal etme.

merhaba yeni kitap:) okudukça burada paylaşıcam sevdiğim yerleri
Prokrastineyşın: Başlanıp bitirilmesi gereken işleri inatla erteleme, savsaklama ve oturup çalışmak yerine ıvır zıvır şeylerle oyalanma alışkanlığıyla mücadele kılavuzu

Çok hızlısın:) Keyifli okumalar diliyorum

Selamlar Hanımlar,

Yarın Ela için erken bir doğum günü yapacağız. En yakın arkadaşı Mersin’e taşınacakmış. Bu nedenle o ayrılmadan bir doğum günü kutlaması yapmak istedi. Yarın evde 12 tane 10 yaşında kız çocuğu olacak. Ben sabahtan bir baş ağrısı ilacı içsem iyi olur sanki

Kendi üstümdeki iş yükünü minimuma indirmek için ikram edilecekleri sipariş verdim. Plastik tabak alacağım. İpek’i de babasıyla birlikte oyun alanına göndereceğim:)

Ela Hanım, saçına maşa ve tırnaklarına oje istiyor. Sabah piyano dersine götürüp oradan oje ve kuaför işlerini halledeceğiz bakalım:)

Ela 4' e mi gidiyor?
Ben onu da küçük sanıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…