- 13 Mayıs 2016
- 1.363
- 2.825
- 37
Ay çok güzel plan. Kamp rotanız neresi ve siz kendi çadırınızla mı gidiyorsunuz?Biz geçen sene kaz dağlarında 3 gece çadır kiralayıp kalmıştık keyifliydi, bu sene ekincik koyuna gitmek istiyorum güzel dediler.Selamlar herkese, yavastan bu yılki tatil planlarını çıkartmaya basladım artıktaslak halindeki düşüncelerimi oaylaşayım sizlerle
Ramazan bayramı biraz üzdü beni bayramın 2 gününün haftasonuna gelmesi bir yana bir de son günü 23 nisanaileler ile geçiririz büyük ihtimal.
Kurban bayramında yağış olmazsa kamp planlayabilir 1-2 gunluk.
Yıllık tatili yaza getiriyoruz genelde. Bu yıl yazın kızlar evde olacağı için şimdidem planlamak lazım yazı. 2-3 hafta yazokulu ayarlarsak 1-2 haftayı benim iznim ile idare ederiz, 1 hafta da tatil yapsak kalanı anneanne babananne ile geçirirler diye düşündüm.
Yeşil pasaport aldıgımızdan beri kızların hep dilinde yurtdışına ne zaman gidecezBu kurlar ile avrupa falan çok zor. Aklıma balkan rotası geldi. Balkanlarda Makedonya yı gördüm sevmiştim oraları. Mostar, kotor, dubrovnik fotoları da çok güzel Hem maliyeti düşürmek, hem de daha özgür olabilmek adına turu arabamızla yapalım dedik. Biraz zor olur elbet ama maceralı da olur:) Bir süre gezi yazıları okuyup bilgi edinmeye çalışacagım. önerilerinize açığım.
Tabi ki paylaşırımMerhaba,
benben00 süper plan, ben de çocuklar biraz büyüsün Balkan turu istiyorum, kısmet bakalım dönüşte bizimle deneyimlerini paylaşırsın canım.
Bugün tam da Nilay örnek, Elif Keskin Yurtbulmuş-Mustafa Yurtbulmuş bölümünü dinlemiştim, tekneyle dünya turuna çıkmışlar, keyifli bir bölüm.
Evet canım kendi çadırımız ile gidiyoruz. Kazdağlarını çok severim ama kamp için çok uzak orası bize.Ay çok güzel plan. Kamp rotanız neresi ve siz kendi çadırınızla mı gidiyorsunuz?Biz geçen sene kaz dağlarında 3 gece çadır kiralayıp kalmıştık keyifliydi, bu sene ekincik koyuna gitmek istiyorum güzel dediler.
Biz de arabamız ve 4 yaş kızımızla balkan rotası planlıyoruz , paylaşımda bulunalım. Bizim kavala,selanik, bitola,ohrid,üsküp, belgrad, sofya gibi plan. Airbnb den ev baktım yunanistanda 1200 gibi geceliği
Balkan Turu” hayalim için 22 euro aldım
Bu ikinci eylemimdi.
Para biriktirmek için ne güzel bir amaçbenben00 selaam !
ah böyle planlar duymak beni mutlu etti. tatiliniz muhteşem geçer inşaallah.
ekim sonu kasım başı gibi, ilk birikimimi yapmıştım balkan turu hayalim için. ufak ufak birikim yapıyorum hala.
tahminim 10-11 ay sonra yeşil pasaport hakkımız oluyor.
o zamana kadar ne biriktirirsem kardır diye düşündüm.
Balkan turunu planlama sebebimiz aynıPara biriktirmek için ne güzel bir amaçvalla ben geçen baktım geçen yıl Antalya da tatil yaptığımız otelin 5 gecesi 34bin olmuş. Daha mart da boyle ise fiyatlar yazı düşünemiyorum. Ne gerekiyorsa koyarım üzerine hiç değilse bir kaç ülke görürüm diye düşünüyorum. Ekonomik gezme konusunda antramanlıyız. Orta Avrupa turuna giderken sandviç yapıp götürmüş insanım ben millet prag a iner inme restoran ararken biz sandviçleri yiyerek sokaklara karışmıştık bile
Ne kadar güzel bu kadar genç yaşta kendinize ayıracak vaktin bol olup keyfini çıkara çıkara yaşamak.42 yaşımda, hiç iş düşünmeden, hiç rapor hazırlama derdim olmadan 2 haftayı bitirdim ilk defa. Bu çok güzel bir duyguymuş, bu ruhalimden çok memnunum: ) Ve bence ev halkı da bu dinginliğimden oldukça memnun: ))
Bu satırları okumak bile o huzuru bana geçirdi. Daim olsun sağlıkla inşallahHerkese selamlar,
Nasılsınız? Uzun zaman sonra tekrar yazabildim ve yazdıklarınızı okuyabildim. Ne güzel tatil planları yapılmaya başlanmış, herkesin istediği nasip olur insallah.
Biraz kendimle ilgili haberler vereyim sizlere, buraya yazmayı çok özlemişim. Umarım artık daha aktif olabilirim.
Eyt kapsamına ben de dahil oldum, zaten uzun zamandır işten ayrılma isteğim bununla taçlandı ve iki hafta önce şirketten istifa ettim. Okul ile işi bir arada çok zorlanıyordum. Benim için çok iyi oldu.
Artık evdeyim, üniv online olduğu için hepten evdeyim ve bu bana öyle iyi geldi ki. Daha sakin ve yavaş hareket etmeyi, dinginliği çok özlediğimi farkettim. Hiç acele etmeden yemeğimi yapmak, çocuklarımın kahvaltısını hazırlamak, iş düşünmemek, işle ilgili telefon gelmemesi, stress olmadan acele etmeden kitaplarımı okuyup kahvemi çayımı yudumlamak, uzun uzun duşda vakit geçirmek, günün istediğim vakti dışarı çıkmak, arkadaşlarımın kahvaltısına kahvesine eşlik edebilmek, çocuklarımı kek kokan bir evde kapıyı açabiliyor olmak beni öylesine mutlu ediyor ki, bu huzura erişmek için 25 yılımı vermişim. Rabbim de nasip etti çok şükür.
Bundan sonrası için okumak istediğim bölüm kitaplarımı okuyarak, evimin dekoru ile ilgilenerek, gezmek istediğim yerleri gezerek, kek börek pasta yaparak, keyfekeder bir hayat sürmeyi çok istiyorum. Tek duam sağlıkla nasip olsun hepsi.
Yavaştan yeni düzenime alışmaya çalışıyorum, planlı ve düzenli olmak gerektiğini yoksa boşa vakit geçirmeye engel olunamayacağını düşünüyorum, zaman su gibi akıyor evde.
Tek maaşlı olacağımız için artık(emekli maaşımızı hiç saymıyorum: )) ona göre bütçe çalışması yapmam lazım, bunun üzerinde biraz düşünüyorum. Hiç tek maaşlı olmadık biz çünkü, nasıl ayarlarız bilemiyorum. Bir yandan da birikimlerime devam etmek istiyorum.
Evle ilgili, sürekli dekor sayfalarına bakıyorum: ) Ve instagram keşfetim pasta börek sayfaları ile doldu: ))
42 yaşımda, hiç iş düşünmeden, hiç rapor hazırlama derdim olmadan 2 haftayı bitirdim ilk defa. Bu çok güzel bir duyguymuş, bu ruhalimden çok memnunum: ) Ve bence ev halkı da bu dinginliğimden oldukça memnun: ))
Umarım sıkça yazmaya vakit bulurum, şimdiden hayırlı ramazanlar hepimize.
yorumlarını merakla bekliyorum :)Merhabalar. Bir psikolog tavsiyesi ile bu kitapları aldım, okudukça yorumlarımı paylaşırım