Popüler Konu Verimli Rutin

Ben 26 yaşında evlendim ve 30 yaşında doğum yaptım. Hamile kalmaya karar verdiğimde çok çocuk isteyen, öyle bebeklere bayılan falan bir psikolojide değildim. Artık valti geldi, bizim de çocuğumuz olsun diye düşünmüştük. Daha önceden de bebek-çocuk bakma deneyimim olmadığı ve kucağıma aldığım ilk bebek de kendi bebeğim olduğu için, kızımı ilk kucağıma verdiklerinde, ben şimdi bununla ne yapacağım diye dehşete kapıldığımı hatırlıyorum.

Kızım büyürken, beni her anlamda başka birine dönüştürdü. Eskiden daha mantık odaklı ve duygularını kontrol eden biri olmama rağmen, çocuktan sonra daha duygusal, toplumsal sorunları ve diğer çocukları daha çok dert eden birine dönüştüm.

Ona zarar vermeyeyim diye okuduğum pedogoji kitaplarında kendime verilen zararı gördüm. Kendi davranışlarımın kökenini bulmama vesile oldu. Kendime karşı daha nazik ve şefkatliyim artık:)

Bir insanı kendinden çok sevmek, hayatının merkezine onu koymak ve bunu dünyanın en normal şeyiymiş gibi yapmak, içine çok derin bir korkunun yerleşmesi, sürekli yetersiz hissetmek, uykusuzluk, hayatının kökten değişimi, eşin ile sevgiliden ebeveyne dönüşmek, bunlar kolay değil. Hamilelik, doğum, lohusalık, bebeği büyütme sürecinde yaşadığın gaz, diş çıkarma, ateş vs. gerçekten çok zor süreçler. Ama kendi başına öyle bir mutluluk kaynağı ve tekamül aracı ki çocuk, ben kızımı seyrederken hayatın en büyük mucizesini seyrediyormuş gibi hissediyorum. İyi ki var, iyi ki bu deneyimi göze almışım diyorum. Umarım sen de bu duyguyu yaşarsın.

İkinci kararı çok daha zordu benim için. İlk seferinde ne ile karşılaşacağını bilmeden yola çıkıyorsun. Ama ikinci de aynı şeyleri tekrar göze almaya karar vermek çok zor oldu.

Hadi gel, yakınımda senin gibi birini istemem mi?
Dur aldım cv'mi hemen geliyorum
Benim bir de şöyle bir sıkıntım oluyor. SGK'da yatan tavan tutarın 2/3'ünü ödüyorlar. Ama benim maaşım tavan tutarın üstünde. Aradaki para da yalan oluyor yani.

Dur aldım cv'mi hemen geliyorum
Benim bir de şöyle bir sıkıntım oluyor. SGK'da yatan tavan tutarın 2/3'ünü ödüyorlar. Ama benim maaşım tavan tutarın üstünde. Aradaki para da yalan oluyor yani.

Evet o bende de öyle olmuştu. Tavan ın 2/3 sini alabıldım. Aslında daha fazla...
Allahtan maaş da aldık, kaybım olmadı o açıdan.
Sağolsun patronumu ve şirketimi seviyorum, elimden geldiğince tüm özverimle çalışıyorum.

bu arada dm bakabildin mi?

Maaş almış olman süper olmuş gerçekten. Ben yavaştan birikime başlasam iyi olacak zira ana kalemler benim maaştan ödeniyor.
Dm ne canım?

ne guzel bir haber tebrik ederim insallah saglikla kucaginiza alirsiniz bebisinizi

kesinlikle anne- babanın tutumu mühim kardeşler arasında canım ama senin yapabileceğine inanıyorum.
bana kalırsa önemli olan tek nokta araya kardeşlerin arasına hiç girmemek.
Yavaştan okumaya başladım. Öncelikle hamileliği mümkün mertebe geç söylemek gerekiyormuş. Hem kusmalardan bebeği sorumlu tutmaması, anneme zarar veriyor gibi sonuçlara varmaması hem de hayatındaki değişiklikleri bebeğe bağlamaması için.
Fiziksel değişikliklerin başladığı dönemde söyleyin, hamileliğin başlarında da uyku rutinini babanın devralmasını sağlayın yavaştan diyor.

tebrikleerr çook sevindim 2. için cesaretim yok henüz. sizin hamilelik sürecinizi merakla bekliyorum umarım bizimle paylaşırsınız

elecda güzel yazan, güzel yaşayan, kaliteli insan... Bugün aldığım en güzel haber bu. Çok çok sevindim, hayırlı olsun. Tebrikler. Sağlıkla kucağına al inşallah. Ne kadar harika bir duygu yaşıyorsundur şimdi. Benim meleğim Şubat'ta 2 yaşını dolduracak ben de 2020de yeniden anne olmak istiyorum.

Güzel mesajın için teşekkür ederim canım. İnşallah istediğin zamanda nasip olur annelik. Pek harika bir duygu durumum yok zira mide bulantıları başladı

Gözünüz aydın :) Allahım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin .

Çok güzel haber bu. Yeni yılında herşey istediğin gibi gitsin canım.

İnanın çok yakın bir tanıdığımdan haber almışçasına sevindim müjdeli haberinize Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

elecda canım tebrikler. Çok sevindim. Hem planını gerçekleştirebileceğin için hem de ikinci kez anne olacağın için.

Sağlıklı bir şekilde kucağına alman dileğiyle.

Mide bulantıların da en kısa zamanda geçer umarım.

Senden ikinci çocuk ve kardeşlik deneyimlerini dinlemek de çok keyifli ve değerli olacak.

elecda çok teşekkür ederim kendi sürecini benimle böyle güzel paylaştığın için.
Ben de şimdiye kadar kimsenin çocuğunu kucağıma bile almadım.
Eğitimim gereği çocuk gelişimi hakkında bilgi sahibiyim
Ama pratikte çok cahilim :)
Biz de eşimle şöyle düşünüyoruz
Güzel bir evliliğimiz var, mutlu bir ailede bir çocuk yetiştirmeliyiz ki topluma faydalı bir birey olabilsin. Dünyaya iyi bir katkımız olsun.
Ama işte biraz da ürkmüyorum değil. Çünkü tüm süreçlerde sadece eşim ve ben olacağız ömrümüz var ise. Bize yol gösterecek yardımı olacak kimse olmayacak çevremizde. O yüzden manevi özellikle maddi olarak güçlü olmak istiyorum bebek sahibi olmadan önce.
Hayırlısı da demek lazım sanırım. Ben kendimi hazırlayayım da hayat bana ne sunacak ona bakacağım sonrasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…