Popüler Konu Verimli Rutin

Eve yürüyüş bandı almak konusunda ne düşünüyorsunuz? Xiamoi’nin bit yürüyüş bandı var, portatif, katlanabilen ve yer kaplamayan bir ürün.

Hareket edemiyorum. Günlerdir yağmur ve soğuk var. Spor salonuna da gidemiyorum covid yüzünden. Acaba alsam, evde yürüsem mi diyorum ama bilemedim.

Eve yürüyüş bandı almak konusunda ne düşünüyorsunuz? Xiamoi’nin bit yürüyüş bandı var, portatif, katlanabilen ve yer kaplamayan bir ürün.

Hareket edemiyorum. Günlerdir yağmur ve soğuk var. Spor salonuna da gidemiyorum covid yüzünden. Acaba alsam, evde yürüsem mi diyorum ama bilemedim.
Ekliptik bisiklet var ben de .
evde olması konforlu.
ama düzenli bir çalışma yaşamayabiliyorum ben. Dışarda yürümeyi daha çok seviyorum. Ama giyinmek çıkmak istemezsem, ya da oğlum uyurken, evde, tabletten dizi izlerken video seyrederken dahi spor yapmak müthiş bişi.
sen sistemli birisin, bence yapabilirsin.

Sağlıklı beslenme 4.gün

s. Yumurta peynir zeytin ceviz badem yeşillik

Ö. Patates oturtma (annemdeydim😌)
A. Sütlü kahve

akş. Lahmacun yeşillik ayran
A. Antep fıstığı

1 elmaalı kurabiye yedim. Gün içinde.

30 dk pilates yaptım amma fena terledim. Çok özlemişimm sporu☺️
4.gün de bitti. Tartıya son 3 gün

Şöyle ki sistemi kurmak, insanlara görevleri delege etmek demek zaten:) Önce evdeki işlerin listesini çıkartıp, mutlaka senin yapman gerekenleri belirle ama bu konuda dürüst olman lazım. Ben daha kısa sürede yaparım veya daha iyi yaparım gibi düşünüp işleri kendi üstüne yığma. Ardından işleri dağıt.

Mesela bizim evde akşam yemeği sofrasını toplamak, çöpü çıkarmak ve ütü eşime ait. Kesinlikle karışmam zira çamaşırları ben yıkıyorum ve yemeği ben yapıyorum. Ela’nın odasındaki işlerin ana sorumlusu Ela. Yardım istediğinde ederim ama işin tamamını asla yapmam.

Kişi bazlı çamaşır yıkıyorum ve sepete koyup, sahibine teslim ediyorum. Katlayıp yerleştirme işi kendilerine ait.

Başkalarına verdiğim işlere karışmamak konusunda kendine hakim olmak kritik konu:)
Ben sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 7 de geliyorum. Eşim sabah oğlanı kreşe kızı anneanneye götürüyor. Akşam çocukları alıp eve geliyor. Akşam yemeğini hazırlamaya başlıyor (anneler yemek göndermiş oluyor yada ben akşamdan pişirmiş oluyorum). Ben geliyorum çocuklarla oynuyorum. Hep beraber yemek yiyoruz. Sofra toplama işini bazen ben yapıyorum bazen eşim yapıyor ben o sırada duş alıyorum.

Çocukların ertesi gün için çantalarını hazırlıyorum. Çocuklarla biraz oyun oynuyoruz. Diş fırçalama pijama giyme masal uyku, hep beraber yatıyoruz yatağa genelde ben de uyuyup kalıyorum. Eşim kalkıyor etrafı topluyor, çerez tv keyfi yapıyor. Alt ve üst kat boş onun için gece yatmadan salonu süpürtüyor robota. Yediklerini makineye koyup çalıştırıyor.

Hafta içinde yük onda olduğu için hafta sonu ben devralıyorum. Çamaşır ütü ve ince temizlik işi bende. Sabah kahvaltıyı ben hazırlarken eşim fırına ve markete gidiyor. O gelince yumurta yapıyor ben de o arada çocukların kahvaltıya başlamasını sağlıyorum.

Cumartesi kızın gündüz uykusunda ben de uyuyorum. Bu uyku sayesinde ctesi akşamı anne baba saati oluyor.

Amma uzatmışım :)

Ben sabah 7 de evden çıkıyorum akşam 7 de geliyorum. Eşim sabah oğlanı kreşe kızı anneanneye götürüyor. Akşam çocukları alıp eve geliyor. Akşam yemeğini hazırlamaya başlıyor (anneler yemek göndermiş oluyor yada ben akşamdan pişirmiş oluyorum). Ben geliyorum çocuklarla oynuyorum. Hep beraber yemek yiyoruz. Sofra toplama işini bazen ben yapıyorum bazen eşim yapıyor ben o sırada duş alıyorum.

Çocukların ertesi gün için çantalarını hazırlıyorum. Çocuklarla biraz oyun oynuyoruz. Diş fırçalama pijama giyme masal uyku, hep beraber yatıyoruz yatağa genelde ben de uyuyup kalıyorum. Eşim kalkıyor etrafı topluyor, çerez tv keyfi yapıyor. Alt ve üst kat boş onun için gece yatmadan salonu süpürtüyor robota. Yediklerini makineye koyup çalıştırıyor.

Hafta içinde yük onda olduğu için hafta sonu ben devralıyorum. Çamaşır ütü ve ince temizlik işi bende. Sabah kahvaltıyı ben hazırlarken eşim fırına ve markete gidiyor. O gelince yumurta yapıyor ben de o arada çocukların kahvaltıya başlamasını sağlıyorum.

Cumartesi kızın gündüz uykusunda ben de uyuyorum. Bu uyku sayesinde ctesi akşamı anne baba saati oluyor.

Aslında güzel bir örnek aile🧿 ben daha hamileyim ve çocuklu ailelerin yazdıklarını okuyorum uzun süredir. Bir maraton gibi. Bazen gözüm korkuyor ama işin içine girince bir şekilde herkes kendi düzenini oturtuyor sanırım.

Aslında güzel bir örnek aile🧿 ben daha hamileyim ve çocuklu ailelerin yazdıklarını okuyorum uzun süredir. Bir maraton gibi. Bazen gözüm korkuyor ama işin içine girince bir şekilde herkes kendi düzenini oturtuyor sanırım.
10 yıllık evliyiz. Eşimin kendi ofisi var onun için saat yönünden rahat. Ben hep evden ondan erken çıkıp geç giriyorum. Çocuk olunca da çocukları sabah birliğe teslim işi onun oldu.

Birde ben çok titiz değilim. Eşimin yaptığı işe razı olurum. Mesela dün eve geldim çocuklar makarna istemiş eşim makarna yapıyor. Süzdü o süzgeçin altından halıya tezgaha ocağa hep su damladı. Ben de gözümün birisini kapattım :) Sofrayı ben kaldırdım hop sildim onun kirlettiği yerleri. Baktık ev işleri birikti o zaman yardımcı abla gelip bizi toparlıyor.

Arkadaşım eşinin kirlettiği yerleri temizlemektense kendisi yapıyor sonra da eşi iş yapmıyor diye ağlıyor. Görme canım eksiklerini yaptığına odaklan

Ekliptik bisiklet var ben de .
evde olması konforlu.
ama düzenli bir çalışma yaşamayabiliyorum ben. Dışarda yürümeyi daha çok seviyorum. Ama giyinmek çıkmak istemezsem, ya da oğlum uyurken, evde, tabletten dizi izlerken video seyrederken dahi spor yapmak müthiş bişi.
sen sistemli birisin, bence yapabilirsin.
Alıp bir köşeye atar mıyım yoksa düzenli yapabilir miyim emin olamıyorum:)
Ela’nın online eğitimi nedeniyle evden çalışacağım kadın gidince. Çocuğu evde yalnız bırakamam, o dersteyken ben de yürüyüş yapsam diye düşündüm.

Eşin epey iş yapıyormuş, sıkıntı yok o zaman sizde:)
Yalnız bir annenin 7-7 çalışmasını çok acımasız olduğunu düşünüyorum. Ev, çocuk, kendi işlerin derken hangisine zaman ayıracaksın. Ben de 7 sene bu şekilde çalıştım. Gerçekten zor, Allah kolaylık versin.

Alıp bir köşeye atar mıyım yoksa düzenli yapabilir miyim emin olamıyorum:)
Ela’nın online eğitimi nedeniyle evden çalışacağım kadın gidince. Çocuğu evde yalnız bırakamam, o dersteyken ben de yürüyüş yapsam diye düşündüm.
Bende de var yürüyüş bandı bir ara baya kullanıyordum ama kullanmaya başladıkça dizimden ses gelmeye başladı

Diz probleminiz yoksa alabilirsiniz

Çocuğuna sen bakacaksan çok maraton gibi değil aslında. Yerin sabit ama çok yorucu:) Tam zamanlı çalışan anne denilen zavallı varlık için, özelikle çocukların kreş veya okulu başlayınca ortalık çok karışıyor.

Selamlar hanımlar,

Bugün Ela’yı yakın bir arkadaşının annesi okuldan alacak ve kızları hiphop dans deneme dersine götürecek. Eğer beğenirlerse 2-3 kişilik bir grup olarak ders alacaklar.

Şimdilik bir sıkıntı yok dizlerimde. Normal yürüyüşte de ses geliyormuydu dizlerden?
Hayır ama problem varmış sadece ortaya çıkışı bantla beraber hızlanmış

Bant üzerinde hızlı yürümek koşmak yada yokuş çıkarmış gibi durumda yürümek çok rahatsız edici oluyordu.

Önce bir doktora muayne olup sonra alabilirsiniz bizim ki gibi odada beklemez en azından

Eşin epey iş yapıyormuş, sıkıntı yok o zaman sizde:)
Yalnız bir annenin 7-7 çalışmasını çok acımasız olduğunu düşünüyorum. Ev, çocuk, kendi işlerin derken hangisine zaman ayıracaksın. Ben de 7 sene bu şekilde çalıştım. Gerçekten zor, Allah kolaylık versin.
aslında 8:30/17:30 çalışıyorum geri kalan zaman serviste geçiyor. İşime yakın yere taşınma şansımız yok şimdilik.

Ben de çooook memnunum.
Daha doğrusu eşim memnun süpürge işi ondaydı çünkü :)
Sadece toz haznesinin temizlemekten şikayetçi hemen doluyor diye.
Silme özelliğini hala denemedim evde halı var. Yaz geliyor halılar kalkınca onu da çok kullanırım.
Merhaba s5 ten mi bahsediyorsunuz? Anladığım kadarı ile efektif silme için halıları kaldırmanıza gerek yok. 2 farklı haritalama çıkarabiliyorsunuz, ayrıca no zone mop/ no zone vakum secenekleri ile halı olan kısmı silmeme komutu ekliyorsunuz. Bu sekilde halıyı sadece süpürüp inince süpür sil yapıyor. Ben uzun zamandır robot süpürge kullanıyorum, elimdekinin teknolojisi eskidi:) fiyatlar güzel düşmüş s5 sipariş vereceğim de araştırmalarımdan bunları öğrendim🙃

Şöyle ki sistemi kurmak, insanlara görevleri delege etmek demek zaten:) Önce evdeki işlerin listesini çıkartıp, mutlaka senin yapman gerekenleri belirle ama bu konuda dürüst olman lazım. Ben daha kısa sürede yaparım veya daha iyi yaparım gibi düşünüp işleri kendi üstüne yığma. Ardından işleri dağıt.

Mesela bizim evde akşam yemeği sofrasını toplamak, çöpü çıkarmak ve ütü eşime ait. Kesinlikle karışmam zira çamaşırları ben yıkıyorum ve yemeği ben yapıyorum. Ela’nın odasındaki işlerin ana sorumlusu Ela. Yardım istediğinde ederim ama işin tamamını asla yapmam.

Kişi bazlı çamaşır yıkıyorum ve sepete koyup, sahibine teslim ediyorum. Katlayıp yerleştirme işi kendilerine ait.

Başkalarına verdiğim işlere karışmamak konusunda kendine hakim olmak kritik konu:)
Son cümlen var ya, herseyin özeti😊 biz de de kısmen paylaşım esas ama ben daha tez canlıyım, evdekilerin iş geciktirmesine tahammül edemiyorum, sonuçta geçip yapmıyorum ama söylenmeye başladığım zaman tatsız bi ortam oluyor. Haftasonu büyük süpürge açılacaksa eşim açar mesela ama bu işin gecikmesine veya yavaş süpürmesine takıyorum gereksiz tartışma çıkıyor.

Bence sen alırsan hakkını verirsin, disiplinlisin çünkü. Evliliğin ilk yıllarında eliptik bisiklet almıştım ben, 3-5 ay kullandım sonra kaldı öyle. 2.eve taşınma sırasında elden çıkardım. Ben de yürüyüş ve koşu yapmak için havaların birazcık ısınmasını bekliyorum. 2 hafta önce karar almıştım dışarı çıkamıyorsam evde spor yaoayım şeklinde. Youtubedan 1 mile walk videosu eşliğinde 15 dk, sonrada 5dk kadar iç bacak hareketleri videosu ile spor yapıyordum, 1 hafta sonra bıraktım 😏

X