Popüler Konu Verimli Rutin

Uzun perde varsa duvar gibi algılıyor, perdeleri iyice kenara çekip, peteğin üzerine kaldırıyorum. Su haznesine az bir miktar sıvı yüzey temizleyici ekliyorum.
Valla ben çok memnunum umarım sen de memnun kalırsın. Bizim evde yataklar ve koltuklar yerden yüksek olduğu için ayrıca derin temizliğe gerek kalmıyor artık.
ilk haritalama yaparken eşyaları duvardan öne çeksem olur mu evin tam haritasını çıkarması için.
Sonra eşyalar yerine gelince kafası karışır mı
Balkonları da temizletiyor musun

benimde eşyalarım yerden yüksek. Umarım çok iyi anlaşırız.

ilk haritalama yaparken eşyaları duvardan öne çeksem olur mu evin tam haritasını çıkarması için.
Sonra eşyalar yerine gelince kafası karışır mı
Balkonları da temizletiyor musun

benimde eşyalarım yerden yüksek. Umarım çok iyi anlaşırız.
Eşyaya denk gelirse 1-2 kez zorlayıp geçiyor etrafından. Ben koltukları
çektiğimde çektiğim alanı da süpürüyor. Balkona hiç sokmadım, açık balkon benimki

Lava değil ama başka markadan döküm tava kullandım.
Döküm tencere ve tavalar kullanışlı gelmiyor bana.
Çok ağırlar bir kere.
Bulaşık makinesine koyamıyorsunuz.
Benim elektrikli ızgaram var balığı, köfteyi, ciğeri onda pişiriyoruz çakma mangal gibi oluyor.
Yeni demir döküm tavaları emaye kapladıkları için artık bulaşık makinesinde yıkanabiliyormuş. Gerçi elde yıkamak daha mantıklı olabilir.

Küçük çocuğu olan arkadaşlar bu siteye bir baksın.
MEB tarafından kurulmuş ve sesli hikaye kitaplarını bulabileceğiniz güzel bir web sitesi.
Biz okulda zaman zaman kullanıyoruz.
Dün kitap / oyuncak tavsiyesi isteyen arkadaşlar vardı işlerine yarayacağını düşünüyorum.

Hanımlar merhaba
Aranızda demir döküm tava kullanan var mı? Lava’nın ızgara tavasını almayı düşünüyorum ama bizim ocakta tabanı mıknatıs tutmayan hiç bir tava çalışmıyor.
Canım ben kullanıyorum lavanın tavasını. Yani zorluğu da var iyi yanı da. Ama bir de dökümcübabaya bakmanı tavsiye ederim. Yerli üretim ve epey iddialı. Karnıyarık tenceresi almayı planlıyorum.
Ha bu arada emaye kaplıyı çok tavsiye etmem. Çünkü emaye çok kolay atıyor. Bu sefer tava komple heba oluyor yenisini almak gerekiyor.

Ayrıca eliminasyon diyetine başlaman çok yerinde bir karar olmuş. Ben 2 yıldır her yıl bir kere yapmaya çalışıyorum. Şimdi gebelik girdi araya. İnanır mısın 2 3 yılda her seferinde farklı bir reaksiyon aldım. İnsan vücudu sürekli değişim halinde. Ve vücudunu daha iyi tanıyorsun.

Doğan Cüceloğlu hocamızı kaybettik
çok üzgünüm.
Gara şehitlerinin üzerine tuz biber oldu bu haber.
Hepsinin mekanı cennet olsun inşallah.
Duyduğumda şok oldum. Akşam Özgür Bolat la olan yayını için alarm bile kurmuştum. Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

2021 senesinin alışkanlık hedeflerimde her gün kişisel gelişim adına 1 video izlemek vardı. Doğan Cüceloğlu'nun ilk videosunu sabah izleyip, akşam vefat haberini almak, yeni tanıştığım birini kaybetmek gibi. Bu seneki hedeflerime kendisinin tüm kitaplarını okumayı ekleyeceğim. Söylediği bazı cümleler yüreğime dokundu. Allah rahmet eylesin.

Duyduğumda şok oldum. Akşam Özgür Bolat la olan yayını için alarm bile kurmuştum. Çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
O kadar derinden etkinlendim ki bende bu kadar yer ettiğini bilmiyordum, doğduğu mahallenin okulunda öğretmenlik yapıyorum. Hep bir gün karşılaşırız diye umuyordum kısmet olmadı...

Doğan Cüceloğlu hocamızı kaybettik
çok üzgünüm.
Gara şehitlerinin üzerine tuz biber oldu bu haber.
Hepsinin mekanı cennet olsun inşallah.
Duyunca ailemden birini kaybetmiş gibi hissettim kendimi. Ama düşününce arkandan bir sürü kişiye fayda sağlamış bir hikaye bırakıyorsun. Keşke hepimize bu kadar anlamlı bir hayat nasip olsa

Canım ben kullanıyorum lavanın tavasını. Yani zorluğu da var iyi yanı da. Ama bir de dökümcübabaya bakmanı tavsiye ederim. Yerli üretim ve epey iddialı. Karnıyarık tenceresi almayı planlıyorum.
Ha bu arada emaye kaplıyı çok tavsiye etmem. Çünkü emaye çok kolay atıyor. Bu sefer tava komple heba oluyor yenisini almak gerekiyor.

Ayrıca eliminasyon diyetine başlaman çok yerinde bir karar olmuş. Ben 2 yıldır her yıl bir kere yapmaya çalışıyorum. Şimdi gebelik girdi araya. İnanır mısın 2 3 yılda her seferinde farklı bir reaksiyon aldım. İnsan vücudu sürekli değişim halinde. Ve vücudunu daha iyi tanıyorsun.
Rica etsem tavanın altına bir buzdolabı magneti tutabilir misin? Sadece magnet yapışıyorsa bizim ocakta çalışıyor çünkü.
3 gündür iyi gidiyor diyet. Aç hissetmiyorum. Şişkinlik ve gaz hissi bitti, ama umarım bana peynir, yoğurt dokunmuyordur. Çok severim ikisini de

Rica etsem tavanın altına bir buzdolabı magneti tutabilir misin? Sadece magnet yapışıyorsa bizim ocakta çalışıyor çünkü.
3 gündür iyi gidiyor diyet. Aç hissetmiyorum. Şişkinlik ve gaz hissi bitti, ama umarım bana peynir, yoğurt dokunmuyordur. Çok severim ikisini de
Diyeti profesyonel birinin danışmanlığında mı yapıyorsunuz?

Diyeti profesyonel birinin danışmanlığında mı yapıyorsunuz?
Evet, Yeşim Temel Özcan’dan online diyet danışmanlığı alıyorum. Kendisi İstanbul’da çalışıyor. Bir form doldurdum detaylı, bazı tahliller istedi, onları gönderdim. Whatssapp üzerinden devam ediyoruz. Günlük yediklerimin görsellerini gönderiyorum.

Yapıştı canım magnet.
Benim de gluten hassasiyetim var. Ama son yaptığımda yumurta da biraz sıkıntı yaşadım fakat geçici birşeydi.
Süt zaten normalde tüketmem, peynir için de aşırı rahatsız edici bir durum yaşamadım. Ama gluten inanılmaz fark ediyor. Fakat malesef gluteni tam anlamıyla hayatımdan çıkarmam şuan için söz konusu değil :KK43:(
Senin de inşallah peynire hassasiyetin çıkmaz. Ben de Peynirsiz bir beslenme düşünemiyorum 🙈

Evet, Yeşim Temel Özcan’dan online diyet danışmanlığı alıyorum. Kendisi İstanbul’da çalışıyor. Bir form doldurdum detaylı, bazı tahliller istedi, onları gönderdim. Whatssapp üzerinden devam ediyoruz. Günlük yediklerimin görsellerini gönderiyorum.
Harika bir diyetisyen kendisi. Zaten ilk fonksiyonel tıp diyetisyeni.
Ücreti ne kadardı canım?

Yapıştı canım magnet.
Benim de gluten hassasiyetim var. Ama son yaptığımda yumurta da biraz sıkıntı yaşadım fakat geçici birşeydi.
Süt zaten normalde tüketmem, peynir için de aşırı rahatsız edici bir durum yaşamadım. Ama gluten inanılmaz fark ediyor. Fakat malesef gluteni tam anlamıyla hayatımdan çıkarmam şuan için söz konusu değil :KK43:(
Senin de inşallah peynire hassasiyetin çıkmaz. Ben de Peynirsiz bir beslenme düşünemiyorum 🙈
Gluten beni de çok etkiliyor ama bu hayatta en sevdiğim şey yağlı hamur🙈 Ama bu sefer başa sarmayacağım. Bu sene sonuna kadar 60 kg’ı görmek istiyorum. Sorun sadece kilo da değil, bu yaştan sonra sağlık riski yaratıyor.

Gluten beni de çok etkiliyor ama bu hayatta en sevdiğim şey yağlı hamur🙈 Ama bu sefer başa sarmayacağım. Bu sene sonuna kadar 60 kg’ı görmek istiyorum. Sorun sadece kilo da değil, bu yaştan sonra sağlık riski yaratıyor.
Aaa tabi ki kilo değil. Sağlık için çok önemli zaten. Kilo da bonusu oluyor :)
Ya hamur yemesem gerçekten hatırıma bile gelmez ama evdekiler hamurcu :) annemin yanına gidiyorum annemler teyzemler hamurcu. Biri su böreği yapar, biri mantı yapar biri yöresel başka şey yapar :) olmuyor yani. Ee hastanede yemek zorundayım kontrol etmek zorundayım. En son glutensiz beslendiğim bir dönemde, gluten içerdiği için tadımını yapmadığım bir yemekte sorun yaşadık ve benim için ciddi problem oldu. Ee yani hastanede de mümkün olmuyor. Yani şu durumda yapacak hiçbir şeyim kalmadı malesef :işsiz:
Fakat mesela Asaf ta ciddi gaz problemi yaşadık. Bunun da glutenden olduğunu düşünüyorum. Şimdi bu bebeğimizde en azından 3 ay, yapabilirsem, glutensiz beslenmeyi planlıyorum. Bakalım gazda bir değişiklik olacak mı 🤷‍♀️

Lava değil ama başka markadan döküm tava kullandım.
Döküm tencere ve tavalar kullanışlı gelmiyor bana.
Çok ağırlar bir kere.
Bulaşık makinesine koyamıyorsunuz.
Benim elektrikli ızgaram var balığı, köfteyi, ciğeri onda pişiriyoruz çakma mangal gibi oluyor.
Merhaba elektriki ızgaranızın markası nedir? Ben de bakımın ve kullanımının zorlugundan çekinip Demir döküm alamıyorum. Izgara kullanırken yapışma yada duman yapıyor mu? Balkonda değil mutfakta kullanacagım

Merhaba elektriki ızgaranızın markası nedir? Ben de bakımın ve kullanımının zorlugundan çekinip Demir döküm alamıyorum. Izgara kullanırken yapışma yada duman yapıyor mu? Balkonda değil mutfakta kullanacagım
Merhaba
Shafer marka basit bir ızgara.
Üst kapakta kapalı rezistans var.
Ben rezistansın boşluklarından üst kapağa alimünyum folyo yayıyorum ki yukarı sıçrayan yağ ve et parçalarından kirlenmesin.
Alt tabana da aynı şekilde folyo yayıp üzerine pişirme telini koyuyorum.
Telin üstüne ne pişireceksek onu diziyoruz.
Özellikle balık mangalda pişmiş gibi oluyor.
Balığı zeytinyağı ile hafif yağlıyoruz.
Ciğeri de baharat ve yağla mıncıklayıp diziyoruz tele.
Köfteyi direk koyabilirsiniz.
Sık tüketmesek de sucuğu da bu ızgarada pişiriyoruz yağı alta aktığı için hafif oluyor.
Tele yapışmıyor pişen malzeme.
Mutfakta ocağın üstüne fırın tepsisi koyuyorum üzerine ızgarayı yerleştirip aspiratörü de açınca fazla koku olmuyor.

X