- 9 Temmuz 2012
- 2.625
- 5.065
- 358
@binhuzunluhaz sizin çocuklar baya büyümüş ama bence de 10-11 yasındaki bir cocugun yakasından düşülmeli artık:) zaten ne kadar söylense de o yaştaki çocuğun tavrını fikrini değiştirmek çok zor olmalı. Benim kendi adıma çabam bunu daha öncesinde yapma şamsımız varken yapmak zaten. 0-6 yaş hatta daha öncesinde karakter oturuyor bu evrede ne ekersek ilerde onu biçeriz. Bide yaradılış var tabi her çocuk bir değil onu ceteris paribus alarak yazdım fikirlerimi. Mesela bizim kızlardan biri kendinden düzenli bir çocuk ona etrafı topla, kıyafetlerini katla demeye gerek yoktur ama diğeri standarttan daha da dagınıktı. Şimdi dagınık olana istikrarlı olarak düzenli olmak gerektiğini soylerken diğerine caktırmadan bırak ayakkabıların dagınık kalsın sonra toplarız diyordum:) çünkü çocuk özünde düzenli, biraz da ben ona topla deyip davranışın altını iyice çizsem belki bu konuyu takıntı haline getirecek. Gibi gibi. İkizde dengeleri gözetmek daha farklı oluyor tabi. Neyse Rabbim tüm çocukları korusun, bize de kolaylıklar versin