Ben de kızımın eğitimi için bir miktar biriktirmeye karar verdim. Doğumunda takılan altınları bir kenarda dursun ben de üzerine az da olsa koyayım diye düşünüyorum. Her ay düzenli yatan 260 lira civarında AGİ var. Onlarla her ay euro veya dolar almayı hedefliyorum.Bildiğiniz gibi orta vadeli maddi hedeflerimden birisi kızlarım için eğitim birikimi, diğer ise seyahat birikimi yapmaktı. Bu hedefler için ufak ufak birikim yapmak istiyorum. Ekim ayından itibaren her ay kızlar için 2 gram fiziki altın ve döviz bürosundan 50 Euro almaya karar verdim.
Miktardan ziyade sürdürüebilirlik esas olmalı bu konuda. Allah nasip ederse yolumuz uzun ve çocuk büyütmek çok masraflı:)Ben de kızımın eğitimi için bir miktar biriktirmeye karar verdim. Doğumunda takılan altınları bir kenarda dursun ben de üzerine az da olsa koyayım diye düşünüyorum. Her ay düzenli yatan 260 lira civarında AGİ var. Onlarla her ay euro veya dolar almayı hedefliyorum.
Tatil veya kurban için ise kumbaradaki 1 senelik birikimi destek olacak şekilde biriktiriyorum.(1 tl ve 5 tl şeklinde)
Miktarlar elde edilen gelirler oranında olsa da hedeflerin aynı doğrultuda olması çok mutlu etti beni :)
Evet canım. Eşim de maaşlı çalışırken her ay 100 euro alıp koyuyordum. Şimdi kendi ofisi olduğu için düzenli gelirimiz yok. Ama agi ekstra bir para ve sürekli... Kızımın yılda birkaç aylık eğitim masrafını bile çıkarabilsem, kendimi iyi hissedeceğim.Miktardan ziyade sürdürüebilirlik esas olmalı bu konuda. Allah nasip ederse yolumuz uzun ve çocuk büyütmek çok masraflı:)
Nisan gibi kreşe başlatacaksın değil mi?Evet canım. Eşim de maaşlı çalışırken her ay 100 euro alıp koyuyordum. Şimdi kendi ofisi olduğu için düzenli gelirimiz yok. Ama agi ekstra bir para ve sürekli... Kızımın yılda birkaç aylık eğitim masrafını bile çıkarabilsem, kendimi iyi hissedeceğim.
Evet canım. Nisan-mayıs aylarında başlatacağım. Evimizin yakınında bir kreş var. Aynı kreşin Çukurambar tarafında da bir şubesi var. Daha tam araştırmadım ama parkta tanıştığım annelerin memnun olduklarını öğrendim. Senin kreş araştırma sürecinde bazı yazıların vardı. Onun doğrultusunda araştıracağım kreşleri...Umarım hem maddi, hem manevi açıdan uygun bir yer bulabilirim.Nisan gibi kreşe başlatacaksın değil mi?
Umarım içine sinen bir yer bulursun. İyi bir kreş çocuğa çok şey katıyor. Ben Ela’nın kreşinden çok memnundum. İpek’i de direkt oraya gönderirim diyordum ancak pandemi nedeniyle kapatma kararı aldılar. Aklımda bir iki yer var eve yakın. Ben de onları bir dolaşacağım bakalım.Evet canım. Nisan-mayıs aylarında başlatacağım. Evimizin yakınında bir kreş var. Aynı kreşin Çukurambar tarafında da bir şubesi var. Daha tam araştırmadım ama parkta tanıştığım annelerin memnun olduklarını öğrendim. Senin kreş araştırma sürecinde bazı yazıların vardı. Onun doğrultusunda araştıracağım kreşleri...Umarım hem maddi, hem manevi açıdan uygun bir yer bulabilirim.
Kendi ablam da olsa, artık çocuğun farklı bir şeylere ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Gelecek sene ablama 2100 lira kadar veririz diye düşünüyordum. 2100-2300 aylık ücreti olan bir yer bulabilirsem altından kalkabilirim. Bakalım :)Umarım içine sinen bir yer bulursun. İyi bir kreş çocuğa çok şey katıyor. Ben Ela’nın kreşinden çok memnundum. İpek’i de direkt oraya gönderirim diyordum ancak pandemi nedeniyle kapatma kararı aldılar. Aklımda bir iki yer var eve yakın. Ben de onları bir dolaşacağım bakalım.
Sıkıntı olduğunda bırakabilecek birinin olması çok büyük avantaj. Bizim kimse yok maalesefKendi ablam da olsa, artık çocuğun farklı bir şeylere ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Gelecek sene ablama 2100 lira kadar veririz diye düşünüyordum. 2100-2300 aylık ücreti olan bir yer bulabilirsem altından kalkabilirim. Bakalım :)
Pandemi nedeniyle kreşler kapalı olursa o zaman tekrar ablama müracaat :)
Bizim de kimse yok acikcasi insan bazen esiyle basbasa zaman gecirmek istiyor. Bir bebek bakicimiz var Amerikali, dansci genc, enerjisi yüksek bir kadin 20lilerinde. Arada o bakiyor. Orda da böyle bir babysitter bulunmaz mi?Sıkıntı olduğunda bırakabilecek birinin olması çok büyük avantaj. Bizim kimse yok maalesef
Hani bir kelime varya hayranlık size onu duyuyrm. inanın yıllardır yazdklrnizi bebeğim yeni dogdugnda bir kaç günde okumstm ( şuan 13 aylık bebeğim) okudgnz kitaplrdn izldklrnze kadar o kadar kendmi buluyrm ki sadece benim sorunum rutini yapamama. Bunun sebebni soruyrm yillrdr kendme lisans ve doktorayı askeri okullarda yaptım ama hiç bir şekilde ordaki disipline de uyamadm. Sanirim küçüklükte yetisme tarzimiz diye konustk en son ablamla bunu asmaya calsyrm ama yine başa donuyrm.Sabah Rutini
06:30-07:00 Cilt Bakımı / Sessizlik Zamanı / Egzersiz
07:00-07:30 Kahvaltı ve Takviyeler
07:30-08:15 Giyin / Makyaj / Çöpü Çıkar / Çamaşır Makinesini Çalıştır
08:30-09:30 Servis- Ekran / Kitap Zamanı
09:30-10:00 Günlük İş Planlaması
10:00-12:00 Günlük İşlerin Yapılması
Seni okumak beni hem imrendiriyor, hem de enerjimi yükseltiyor. İnşaallah ben de kafamda kurup durduğum rutinlerimi hayata geçiririm.Ev işlerine ayırdığım zaman günlük 1 saat. O sürenin dışında evde bir iş yapmamaya ve ev işi düşünmemeye ekstra çaba sarf ediyorum. Akşam yemeği bitip de çayımızı içtikten sonra kızlara çizgi film açıyorum. Eşim mutfağı toparlarken ben yatak odasına gidiyorum. Odayı toplayıp, aynayı siliyorum ve toz alıyorum. Halıyı süpürüp kaldırıyorum. Ardından robot süpürgeyi yatak odasını süpürmesi ve silmesi için çalıştırıyorum. Ebeveyn banyo-İpek'in odası-Ela'nın Odası-Genel Banyo-Koridor-Antre-Mutfak ve Salon şeklinde ben önde süpürge arkada ilerliyoruz:)Salı-perşembe-pazar bu şekilde ilerliyoruz.
Pazartesi-Çarşamba-Cuma ise toz almıyorum, süpürgeyi sadece süpürme modunda çalıştıyorum. Kolay ütü diye bir ürün aldım. Tişörtleri kapıya asıp, onunla üstünden geçip, asıyorum. Eşim kendi ütüsünü pazar günleri kendi hallediyor. Ela odasını kendi topluyor.
Üniversite öğrencisi güvenilir birini bulabilsem ne güzel olur aslında ama nasıl bulunur onu bilmiyorum:)Bizim de kimse yok acikcasi insan bazen esiyle basbasa zaman gecirmek istiyor. Bir bebek bakicimiz var Amerikali, dansci genc, enerjisi yüksek bir kadin 20lilerinde. Arada o bakiyor. Orda da böyle bir babysitter bulunmaz mi?
ben Istanbulda üniversitede ögrenciyken bakmistim öyle kac sene. sonra o bebekken baktigim cocuklar birgun kocaman olup dügünüme bile geldiler hey gidi günler.Üniversite öğrencisi güvenilir birini bulabilsem ne güzel olur aslında ama nasıl bulunur onu bilmiyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?