Popüler Konu Verimli Rutin

BÖLÜM-5 Övgü

Pek çoğumuz çok eleştirir, az överiz.Tersini uygulamak ebevenler olarak bizim sorumluluğumuzdur. Çocuklarımızın özsaygısı, tesadüflere bırakılamayacak veya tanımadığımız insanlara teslim edilemeyecek kadar değerlidir.

Birşeye “şahane, olağanüstü” demek, incelemek ve detayları ile tanımlamaktan daha kolaydır. Ancak övgü, çocuklar hangi konuda takdir edildiklerinin detayını bilirlerse fayda sağlıyor.

Ayrıca övgü tekrara ve müthiş bir gayret gösterisine sebep olacağı için titizlikle ve dikkatli kullanılmalıdır.

Yargıda bulunmak yerine gördüklerinizi ve hissettiklerinizi tanımlayın.

“Odanı mı temizledin? Sen ne kadar iyi bir kızsın” yerine “Görüyorum ki bu odada bir sürü iş yapılmış, oyuncakların hepsi yerlerine kaldırılmış. Kitaplar yerlerine konmuş.”

Duygularınızı tanımlayın

“Bu odaya gelmek çok hoş.”

Çocuğun övgüye değer davranışını bir kelime ile özetleyin

“İşte ben düzen diye buna derim.”

İyi olmana çok sevindim.:KK200:
Nasıl geçti karantina süresi?

Ağrılarımın çok fazla olduğu günler oğluma dahi kalkıp bakamadım. O süreçte tablette vakit geçirdi. iki günün ardından toparlanmaya çalıştım ve legolarla su oyunlarıyla vakit geçirdik.
Kitap okumaya 5. Gün başlayabildim.
Suluboya seti aldırdım eşime videolarla suluboya öğreniyorum. Hiç yeteneğiM yok diye düşünürdüm ama inanılma terapi oldu ve güzel işler çıktı.
bir de bir haftadır zoom üzerinden ebeveynlikle ilgili bir eğitime başladım.
böyle işler beni ayakta tuttu.
yemek yapamadım yaptığımı yiyemedim- arkadaşlarım saolsun her gün yemek yapıp kapıya bıraktılar. Eşim alışverşimizi yaptı.
bol dua ile geçti.

ilk çalışmalarım😬
195A55D7-F072-4B2C-AA38-24EA66F85D5A.jpeg

Ağrılarımın çok fazla olduğu günler oğluma dahi kalkıp bakamadım. O süreçte tablette vakit geçirdi. iki günün ardından toparlanmaya çalıştım ve legolarla su oyunlarıyla vakit geçirdik.
Suluboya seti aldırdım eşime videolarla suluboya öğreniyorum. Hiç yeteneğiM yok diye düşünürdüm ama inanılma terapi oldu ve güzel işler çıktı.
yemek yapamadım yaptığımı yiyemedim- arkadaşlarım saolsun her gün yemek yapıp kapıya bıraktılar. Eşim alışverşimizi yaptı.
bol dua ile geçti.

ilk çalışmalarım😬
Eki Görüntüle 2687939
İyi olmana sevindim , resimler çok güzel olmuş 😍 zor bir süreci ne güzel değerlendirmişsin, takdir ettim 💗

bol dua ile geçti.

ilk çalışmalarım😬
Eki Görüntüle 2687939
Resim çok güzel olmuş. Ellerine sağlık :KK200:
Tam senden beklediğim performans. Kriz zamanını fırsata çeviren insan:super:

BÖLÜM-6 Çocukları Rol Yapmaktan Kurtarmak

Tepkiniz ne olursa olsun, anne babaların çocukları hakkındaki düşünceleri, sadece çocukların kendilerini o şekilde görmelerini değil, davranış biçimlerini de etkiler.

Çocuğa farklı özelliklerini gösterecek fırsatlar sunun

“Bu oyuncağın 3 yaşından beri duruyor, sanki yeni alınmış gibi!”

Çocukların kendilerini farklı bir bakış açısından görmelerini sağlayacak ortamlar yaratın

“Tornavidayı alıp, şu çekmece kulplarını sıkıştırmak ister misin?”

Çocukların, onlar hakkında söylediğiniz olumlu sözleri duymalarını sağlayın

“İğne acıttığı halde kolunu kıpırdatmadan tuttu.”

Çocuğunuzun size nasıl davranmasını istiyorsanız öyle davranın

“Yenilmek hiç hoş değil ama centilmence davranacağım. Tebrik ederim.”

Çocukların özel anlarını unutmayın, gerektiğinde bunları ona hatırlatın

“Hatırlıyorum da sen...”

Çocuğa daha önce etiketlendiği gibi davrandığında (huysuz, mızmız, düzensiz, telaşlı vb.) duygularınızı ve/veya beklentilerinizi ifade edin

“Hiç hoşlanmadım bundan. Kaybedince üzülsen de centilmence davranmanı beklerdim”

Selamlar Hanımlar,

Zor bir hafta sonundan sonra yeni bir başlangıç. Anne olduğumdan beri pazartesi günlerini pek sever oldum:))

Cumartesi günü sabah diyetisyene gittim. Bir aksilik olmazsa, ay sonuna hedef kiloma ulaşırım gibi görünüyor. Oradan çıktıktan sonra haftalık çiftlik, market alışverişlerini hallettim. Öğlen ödül yemeği için eşimle bana dürüm, kızlara da pizza alıp eve geldim. İpek'i öğle uykusuna yatırdım. Buzdolabını temizledim. Eşimle aldıklarımı yerleştirdik.

İpek uyandıktan sonra gözümüzü karartıp, Kızılcahamam'daki Soğuk Su Milli Parkına gidelim dedik. Kızlara kurabiye, kendimize de soğuk kahve aldım ve yola çıktık. İpek Hanım yol boyunca ağladı:işsiz: Nihayet park girişine varınca da yangın riski nedeniyle araç ile içeri almadıklarını öğrendik. Yolun kenarına park edip, az ileride bir yere oturduk. Kızlar için kova kürek getirmiştim. Onunla oynadılar. Kurabiyelerini yediler. 2 saate yakın kaldık.

Dönüş yolunda İpek yine ağlamaya başladı ve bir süre sonra kustu. Kenara çekip üstünü başını değiştirdik. 10 dk sonra yine kustu:bicak:Yedek kıyafeti kalmayınca çıtçıtlı atletini üstüne hırkamı sardım. Otokoltuğu da oturulamaz duruma geldiği için kucağımda eve döndük. Eve gidince İpek'i yıka, kıyafetleri ve oto koltuğunun kılıfını yıka derken gece yarısı oldu.

Orman kısmı çok keyfliydi ancak kalan kısım çok korkunçtu. Girebilirsek Hacettepe Yeşil Vadi, olmadı Eymir dışında daha bu İpek Hanım ile bir yere gitmem:)
Ben de buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Yaz tatili için uzun yolculuğa çıktığımızda kızım tam 5 kere kustu. En son kusmaktan dudakları titremeye başlamıştı. Sanırım stres nedeniyle böyle bir durum yaşadık. Kendi üzerimi ve çocuğun üzerini o kadar çok değiştirdim ki 1 çöp poşeti kıyafet perişan halde başladık tatilimize.
Bizim arabamız olmadığı için, genelde çocuğu her arabaya bindirişimizde (taksi) hastaneye gidiyoruz. Aklındaki arabayla seyahat modelini hastaneyle özdeşleştirmiş durumdaydı. Çok şükür tatil sonrası bu durumu atlattık.

Selamlar Hanımlar,

Zor bir hafta sonundan sonra yeni bir başlangıç. Anne olduğumdan beri pazartesi günlerini pek sever oldum:))

Cumartesi günü sabah diyetisyene gittim. Bir aksilik olmazsa, ay sonuna hedef kiloma ulaşırım gibi görünüyor. Oradan çıktıktan sonra haftalık çiftlik, market alışverişlerini hallettim. Öğlen ödül yemeği için eşimle bana dürüm, kızlara da pizza alıp eve geldim. İpek'i öğle uykusuna yatırdım. Buzdolabını temizledim. Eşimle aldıklarımı yerleştirdik.

İpek uyandıktan sonra gözümüzü karartıp, Kızılcahamam'daki Soğuk Su Milli Parkına gidelim dedik. Kızlara kurabiye, kendimize de soğuk kahve aldım ve yola çıktık. İpek Hanım yol boyunca ağladı:işsiz: Nihayet park girişine varınca da yangın riski nedeniyle araç ile içeri almadıklarını öğrendik. Yolun kenarına park edip, az ileride bir yere oturduk. Kızlar için kova kürek getirmiştim. Onunla oynadılar. Kurabiyelerini yediler. 2 saate yakın kaldık.

Dönüş yolunda İpek yine ağlamaya başladı ve bir süre sonra kustu. Kenara çekip üstünü başını değiştirdik. 10 dk sonra yine kustu:bicak:Yedek kıyafeti kalmayınca çıtçıtlı atletini üstüne hırkamı sardım. Otokoltuğu da oturulamaz duruma geldiği için kucağımda eve döndük. Eve gidince İpek'i yıka, kıyafetleri ve oto koltuğunun kılıfını yıka derken gece yarısı oldu.

Orman kısmı çok keyfliydi ancak kalan kısım çok korkunçtu. Girebilirsek Hacettepe Yeşil Vadi, olmadı Eymir dışında daha bu İpek Hanım ile bir yere gitmem:)
Canım selam, yolda yasadıgınız talihsizliğe çok üzüldüm. İpek oto koltuğuna alışkın değil mi? Aç uykusuz değilse neden okadar tepki verdi ki? Yani kusacak kadar ağlamasına çok üzüldüm:( bizde de sıkılınca çokça nezaman geleceğiz az mı kaldı gibi surekli soru sorma hali olur. Sabrımız yettiğince süre konusunda bilgilendiririz ama bunaldı isek artık isterseniz eve donebiliriz yada donuyorum ozaman deriz ve genelde itiraz edip sabretmeyi denerler:) fakat bizimkiler dogumdan itibaren oto koltugu kullanıyorlar ve uzun mesafe yolculuklarını çokça tecrübe ettiler. Umarım ipek de kısa zamanda alışır yolculuklara

Canım selam, yolda yasadıgınız talihsizliğe çok üzüldüm. İpek oto koltuğuna alışkın değil mi? Aç uykusuz değilse neden okadar tepki verdi ki? Yani kusacak kadar ağlamasına çok üzüldüm:KK43: bizde de sıkılınca çokça nezaman geleceğiz az mı kaldı gibi surekli soru sorma hali olur. Sabrımız yettiğince süre konusunda bilgilendiririz ama bunaldı isek artık isterseniz eve donebiliriz yada donuyorum ozaman deriz ve genelde itiraz edip sabretmeyi denerler:) fakat bizimkiler dogumdan itibaren oto koltugu kullanıyorlar ve uzun mesafe yolculuklarını çokça tecrübe ettiler. Umarım ipek de kısa zamanda alışır yolculuklara
Aslında doğduğundan beri oto koltuğuna biniyor ama hoşlanmadı hiç. Her seferinde kriz yaşıyoruz. Daha önce kusmamıştı ancak ağlama hep oluyor. Büyük kızımı da aksine arabada uyuturduk:)

Ben de buna benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Yaz tatili için uzun yolculuğa çıktığımızda kızım tam 5 kere kustu. En son kusmaktan dudakları titremeye başlamıştı. Sanırım stres nedeniyle böyle bir durum yaşadık. Kendi üzerimi ve çocuğun üzerini o kadar çok değiştirdim ki 1 çöp poşeti kıyafet perişan halde başladık tatilimize.
Bizim arabamız olmadığı için, genelde çocuğu her arabaya bindirişimizde (taksi) hastaneye gidiyoruz. Aklındaki arabayla seyahat modelini hastaneyle özdeşleştirmiş durumdaydı. Çok şükür tatil sonrası bu durumu atlattık.
Çocuk arabadan hoşlanmayınca işler çok zorlaşıyor:bicak:

Selamlar Hanımlar,

Çalıştığım sektörde düzenli periyotlarda almamız gereken bazı zorunlu eğitimler var. Sonbahar-kış sürecini öngöremediğimiz için, 2021 Mart'a kadar almamız gereken tüm eğiitmleri yoğunlaştırılmış program olarak bu hafta almaya karar verdik. Pazartesiden bugüne toplam 7 eğitim aldım:ruh:

Epey yoğun ve yorucu bir haftaydı. Diyet programımda yalan oldu, önüme ne geldiyse onu yemek durumunda kaldım.
Önümüzdeki haftadan itibaren koruma programına geçmeye karar verdim. Boyum 1.74. Kilom 73'ten 62'ye indi. 58-60 arasını hedefliyordum ancak 3 aydır liste ve gram gram tartarak yemekten sıkıldım. Şu an gayet iyi hissediyorum kendimi ve görüntümden de memnunum. Bu nedenle koruma programına geçiş yapacağım.

Sitedeki spor hocası ile konuştuk. Duruş bozukluğu ve evde yapılabilecek bir egzersiz rutini için 2 ay, haftada 3 gün şeklinde bir programın gerekli olduğunu söyledi. Ekim'de başlamayı planlıyordum ancak Ankara'daki vaka artışı nedeniyle erteleme kararı aldım. Birebir çalışacağız ancak kendisinin gün içerisinde çok sayıda insanla teması var. Riski arttırmaya gerek yok diye düşündüm.

Dolayısıyla bu sonbahar-kış döneminde sağlıklı beslenme-takviye kullanımı-evde egzersiz ve öğle arası yürüyüş şeklinde bir program izleyeceğim. İlkbahar-yaz döneminde ise egzersiz programı ve stil danışmanlığı işleri için gerekli bütçe ve uygun zaman dilimini planlayabilirim.

Bildiğiniz gibi orta vadeli maddi hedeflerimden birisi kızlarım için eğitim birikimi, diğer ise seyahat birikimi yapmaktı. Bu hedefler için ufak ufak birikim yapmak istiyorum. Ekim ayından itibaren her ay kızlar için 2 gram fiziki altın ve döviz bürosundan 50 Euro almaya karar verdim.

Back