Hepsini keyifle okudum. Bildirgen bize de örnek oluyor. Bu konularda ben ne yapabilirim diye düşündürüyor. Teşekkür ederiz :)KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM
7.TOPLUMSAL FAYDA
Yaptığım işimi iyi yapıyorum ve işim sahip olduğum güçlü yanlarımla uyumlu. Ancak bu işi yaparak topluma fayda sağlamıyorum. Kendime uzun vadede insan ve topluma direkt katkısı olan bir iş geliştireceğim.
Faydalı bulduğum STK'ları maddi olarak destekleyeceğim ve bana uzanan yardım elini asla geri çevirmeyeceğim.
Yine zevkle okudum yazdıklarını. Hayata dair tüm plan ve programlarını bizlerle de paylaştığın için çok teşekkürler, cümlelerin insana destek oluyor, kamçılıyor
Ben teşekkür ederimHepsini keyifle okudum. Bildirgen bize de örnek oluyor. Bu konularda ben ne yapabilirim diye düşündürüyor. Teşekkür ederiz :)
Selamlar Hanımlar,
Yılbaşında belirlenen ve bir iki ay içerisinde vazgeçilen hedefler belirlemek yerine, bizim için önemli olan kriterleri misyon bildirgesi ile tanımlamanın ve yıllık bazda bu kriterler kapsamında, kendimizin daha iyi bir versiyonu olmak için gayret etmenin daha sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum.
Yazmış olduğum konu başlıkları üzerinden şu an bulunduğum noktayı ve günlük rutinime bu konuları nasıl entegre ettiğimi paylaşmak istiyorum.
Kakınca | 1 kapsül B12 |
Kahvaltı | 10 damla D3 K2 1 kapsül ALA-Q10 4 damla İyot |
Kuşluk | 1 kapsül Demir+Ester C |
Öğle Yemeği | Zoretanin 10 mg (Salı-Cuma) |
Akşam Yemeği | 1 kapsül Omega-3 (Kril Oil?) |
Yatsı | 1 kapsül Magnezyum (Sitrat, Bligisinat?) 1 kapsül Kolajen (Tip 1-3, peptit formunda, sığır jelatini 3000 dalton molekül ağırlığı) veya Moore |
Çok teşekkür ederim canımÇok güzel yazmışsın, çok beğendim. Çok da esinlendim...
yüreğinin en çocuk yerinden sevgiyle öpüp, sarılıyorum ona elecda2. Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Annelik beni en çok zorlayan konu. Çünkü benim annem yoğun ve stresli bir işi olan, eve gelince de ev işinden kaynaklı bize vakit ayıramayan, sürekli gergin ve mutsuz bir kadındı. Bizim, onun yeterince sorun olan hayatına yeni bir sorun eklemememiz gerekiyordu. Bu nedenle küçük yaşta başımın çaresine bakmayı öğrendim. Hayatta yaşadığım sıkıntıları anneme hiç anlatmadım.
Hamile kalmaya karar verdiğimde, kendi annemden neleri yapmamam gerektiğini öğrenmiştim. Ancak ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Bu nedenle pedagoji ile ilgili kitaplar okumaya başladım. Büyük kızım benden çok farklı mizaçta bir insan olduğu için, onu anlayabilmek ve ona doğru rehberlik yapabilmek için okumaya devam ettim. Sakin ve söz dinleyen yapıda bir çocuk olsaydı muhtemelen bu kadar çok kitap okumazdım. Bu konudaki kişisel gelişimimi kızıma borçluyum:))
Okuduğum onca kitaptan sonra anladım ki aslında iyi annelik, birşeyleri yapmakla değil de yapmamakla daha çok ilgili. Mesela çocuğuna hiç bir şartta fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamayacaksın. Psikolojik şiddet dediğimiz, kıyaslamak, etiketlemek, alay etmek, sen yapamazsın demek, hayalleri konusunda hevesini kırmak gibi bir sürü konuyu kapsıyor.
İyi annelik ağzına gelen kötü sözleri yutmak, içinde kabaran öfkeyi yönetebilmek ile alakalı. Bir yetişkine söyleyemediğin hiç bir sözü çocuğuna söylemeyeceksin. İnsan onuru çok değerlidir. Hangi yaşta olursa olsun bir insanın onurunu kırmayacaksın.
Yapılması gerekenleri ise üç başlıkta toplayabiliriz:
1. Çocuğa gerçekten vakit ayırmak: Telefona bakmadan, yapılacak işleri düşünmeden çocuğa yarım saat kişisel vakit ayırmak yeterli. Bu süreci akışına bırakmanın, oyunu da sohbeti de çocuğun yönlendirmesine izin vermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu aşamada en önemli görevimiz dinlemek ve çocuğumuzu gözlemlemek.
Ayrıca çocuklar ile anı biriktirmeye de özen göstermek lazım. Öyle çok büyük organizasyonlara gerek yok. Piknik yapmak, kitap okumak, kek yapmak da güzel anılar biriktirmeyi sağlar.
2. Çocuğumuzun Bireyselliğini Kabul Etmek: Çocuğumuzun bizden bağımsız, ayrı bir insan olduğunu, bize emanet olduğunu bilerek, bedenine ve seçimlerine saygılı davranmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bazı yemekleri sevmiyorsa sevmiyordur. Tıpkı sizin de bazı yemekleri sevmemeniz gibi. Doyup doymadığına, üşüyüp üşümediğine kendi karar versin. Kendi yaşamına ve bedenine ilişkin karar mekanizmalarında yer alan çocukların daha sorumlu yetişkinlere dönüştüklerini gözlemliyorum.
Yaşadığı herhangi bir problemi paylaşan çocuğa nasihat vermek ya da çözümü söylemek gibi hepimizin sahip olduğu anlık refleksleri göstermek yerine, çocuğun yaşadığı durumu ve hissettiği duyguyu tanımlayarak, çocuğa hayatındaki problemleri kendi çözme konusunda teşvik etmek de çocuğumuzun uzun vadede bizimle problemlerini paylaşmaya devam etmesi için kritik öneme sahip. Kendinizden pay biçin, anlattığınız bir sorunda sizi eleştiren, kendi hayatından örnekler vermeye başlayan veya hemen nasihat veren birine sorunlarınızı anlatmaya devam eder misiniz?
3. Örnek Olmak: Bence yapılacaklar listesindeki en zor konu bu. İleride karşınızda nasıl bir insan görmek istiyorsanız, sizin öyle davranmanız gerekiyor. Siz kendinizi doğru yetiştirir ve geliştirirseniz, çocuğunuz da benzer davranışlar gösterecektir. Çocuklar ayna gibi, sizi size yansıtır. Tam da bu nedenle çocuk, bu hayattaki en büyük tekamül aracıdır. Annelik, bütün zorluklarına rağmen, muazzam bir kişisel gelişim fırsatıdır.
Ben Massimo Dutti’nin Loafer ve Oxford tipi ayakkabılarından çok memnunum.Kızlar meraba;
Ayakkabı için öneriniz nedir? 10 yıldır sadece adidas superstar modelinde ancak ayaklarımı sıkmadan kullanıyorum.
aynı modelden sıkıldığım için Skechers aldım ondan da memnunum. Ancak davet ve düğünlerde elbise altlarına giyecek klasik , babet ve topuklu olmayan bir ayakkabı arıyorum. Kullanıp çok memnun kaldığınız bir marka model var mı?
not. Ayaklarım taraklı ve bir tırnağım bazen batık olabiliyor
Şimdi baktım da loafer cidden güzelBen Massimo Dutti’nin Loafer ve Oxford tipi ayakkabılarından çok memnunum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?