Popüler Konu Verimli Rutin

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

1. SAĞLIKLI YAŞAM

Beslenme:
Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek istiyorum. Beslenmeden kaynaklı olabilecek hastalık riskini azaltmayı istiyorum. Ailem ve kendim için, bedeni ve ruhu besleyen doğal bir beslenme programı uygulayacağım. Nasıl yetiştiğini veya yapıldığını bildiğim doğal besinleri tüketmeye çalışacağım. Katkı maddesi ve mısır şurubu içeren gıdalardan kendimi ve ailemi elimden geldiğince uzak tutacağım.

Sıfır un, sıfır şeker gibi yaklaşımları uygun bulmuyorum. Çünkü bu topraklarda unlu ve / veya şekerli olup; muazzam lezzetli bir sürü yiyecek bulunuyor. Bunlar bedenime faydalı olmayabilir ancak ruhumu ve damak tadımı besliyor. Bu tarz gıdalarda yaklaşımım yediğim şeyin aldığım kaloriye değmesi mantığında olacak. Yani eğer künefe yiyeceksem bunu hakkını vererek yapan bir yerde keyifle yiyeceğim ve yediğim şeyden suçluluk duymayacağım. Bu gıdaları ölçülü tüketmeye dikkat edeceğim. Ancak market veya vasat pastane ürünleri ile bedenimi zehirlemeyeceğim.

Sağlık Kontrolleri: Önceden olası risklerin tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için sağlık kontrollerimizi yıllık periyotta planlayacak ve gerçekleştireceğim.

Takviyeler: Vitamin eksikliklerinden kaynaklı hastalıkları önleyebilmek için ailemizin yıllık sağlık kontrolleri doğrultusunda, kullanılması gereken takviyeleri tespit edip, düzenli olarak kullanılmasını sağlayacağım.

Egzersiz: Kendim ve çocuklarım için uygun olan egzersiz programlarını tespit edip, günlük rutinimize ekleyeceğim. Her gün bedenimi hareket ettirmeye özen göstereceğim.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

2. MÜMKÜN OLDUĞUNCA İYİ ANNELİK

Kızlarımın yıllar boyu sürdürülen öğretim, eğitim, ve sevgiyle verilen disiplinin zaferini yansıtmasını istiyorum, herşeyi çabucak çözmek için girişilen çarpışmaların yaralarını değil. Yüreğinin ve aklının, birlikte geçirilen anlamlı, güzel zamanların anılarıyla dolu olmasını isterim. Beni, büyümenin getirdiği neşe ve acıyı paylaşan, sevecen bir anne olarak hatırlamasını isterim. Sorunları ve kaygılarıyla birlikte bana geldiği günleri hatırlamasını isterim. Dinlemiş, sevmiş ve yardım etmiş olmak isterim. Kusursuz olmadığımı ama elimden gelen herşeyi denediğimi bilmesini isterim. Onu bu dünyada herkesten çok benim sevdiğimi de bilsin isterim.

Çocuklarımı seviyor ve yardımcı olmak istiyorum. Annelik görevime değer veriyorum. Doğayı ve hayvanları seven, zarar vermeyen, kitap okuyan, çocukluğuna dair yoksunluk duygusu olmayan yani istediğini yemiş, istediğini giymiş, istediği oyuncaklara sahip olmuş, tatile, sinemaya, konsere, tiyatroya gitmiş, tüketim odaklı olmayan, kıymet bilen, israf etmeyen, saygılı, İç huzuru olan, sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip, nezaket kuralları içerisinde hareket eden, teşekkür eden, özür dileyen, günaydın diyen, sorumluluk ve iç disiplin sahibi, insanlara yardım eden, durumdan vazife çıkartan, duygularını ve düşüncelerini rahatça ifade edebilen, ayakları yere sağlam basan, kendi ağırlığını başkasına yüklemeyen, bir presin gelip kendini kurtarmasını beklemeyen, kendi hayatını kendi emeği ile kuran iki kadın yetiştirmek istiyorum.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

3. DÜZENLİ VE SADE BİR EV

Evimin benim, ailemin ve konuklarımın rahatlık ve huzur bulacakları bir yer olmasını istiyorum. Temiz ve düzenli, ancak yaşanabilir ve rahat bir ortam yaratmaya çalışacağım. Evimde her eşyanın bir yerinin olmasını ve bu yerin evde yaşayan herkes tarafından bilinmesini sağlayacağım. Kullanmadığım hiç bir eşyayı evimde tutmayacak, ihtiyacı olan insanlar ile paylaşacağım. Evimdeki her eşyanın gözüme ve ruhuma hitap etmesini sağlayacağım.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

4. İYİ GÖRÜNMEK

Stil:
Görüntümün kişiliğimi yansıtmasını istiyorum. Kişisel tarzım sade, şık, iddiadan uzak, rahat, uyumlu, yumuşatılmış bir resmiyet içerisinde ancak profesyonel görünmesini istiyorum. Aldığım kıyafetlerin pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal içerikte olmasına, Türkiye’de işçi haklarına saygılı bir kurum tarafından üretilmesine dikkat edeceğim. Kullandığım takıların az ve öz olmasını istiyorum. Zarif ve değerli takılar kullanmayı tercih edeceğim. İleride kızlarıma bırakmak istiyorum. Ayakkabılarımın rahat ve ayak sağlığımı koruyacak şekilde kaliteli malzemelerden yapılmış olmasına özen göstereceğim.

Cilt ve Vücut Bakımı: Doğal içerikte, toksik kimyasallar içermeyen, kesinlikle hayvanlar üzerinde deney yapmayan ve mümkünse Türkiye’de üretilen ürünleri kullanacağım. Yüzümün temiz ve doğal görünmesini istiyorum. Kuaför işlerini aksatmadan üç haftalık periyotlarda olacak şekilde planlayacağım.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

5.VERİMLİ İŞ HAYATI

Zamanımı doğru yöneterek, işleri aksatmadan ve elimden gelenin en iyisi olacak şekilde tamamlamayı, böylece özel hayatım ve kariyerim arasındaki denegeyi korumayı istiyorum.

İşimi yıllık, aylık, haftalık ve günlük detaylı planlar çerçevesinde yürütüeceğim. Günlük iş planımı işe başlamadan önce yapacağım ve işleri 4 ana kategoriye ayıracağım.

1. Acil ve Önemli İşler
2. Acil Olmayan ve Önemli İşler
3. Acil ve Önemsiz İşler
4. Acil Olmayan Önemsiz İşler

Ana hedefim acil ve önemli iş miktarını minimuma çekmek olacak. Bunun için günün en uzun vaktini "Acil Olmayan ve Önemli İşler" kategorisine harcayacak ve bu işlerin acil hale gelmesinin önüne geçeceğim.

Önemsiz işlerde 2dk kuralına uygun hareket edeceğim. İş 2 dk'dan kısa sürüyorsa kendim halledeceğim, daha uzun sürüyorsa yardımcıma devredeğim.

Günün en önemli işini belirleyecek ve ilk iş olarak onu halledeceğim.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

6. PARA YÖNETİMİ

Zaman içinde maaştan bağımsızlaşarak finansal özgürlüğümü kazanmak; ailem ile birlikte maddi refah içinde yaşamak istiyorum.

Kısa Vadeli Hedeflerim
  • İkinci Aracı Satın Almak
  • Stil Danışmanı ile Çalışmak
  • Güvenlik Fonunu Tekrar Biriktirmek
  • Ev Eşyalarını Yenilemek
Orta Vadeli Hedeflerim
  • Ailecek Türkiye'yi ve Dünyayı Gezmek
  • Kızlarımın İyi Eğitim Almasını Sağlamak
  • Ev ve Araba Kredisini Bitirmek
Uzun Vadeli Hedeflerim
  • Maaş Harici Gelir Kaynağı Oluşturmak
  • Rahat Bir emeklilik Geçirmek
  • Kendi İşimin Sahibi Olmak

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

7.TOPLUMSAL FAYDA

Yaptığım işimi iyi yapıyorum ve işim sahip olduğum güçlü yanlarımla uyumlu. Ancak bu işi yaparak topluma fayda sağlamıyorum. Kendime uzun vadede insan ve topluma direkt katkısı olan bir iş geliştireceğim.

Faydalı bulduğum STK'ları maddi olarak destekleyeceğim ve bana uzanan yardım elini asla geri çevirmeyeceğim.

KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM

7.TOPLUMSAL FAYDA

Yaptığım işimi iyi yapıyorum ve işim sahip olduğum güçlü yanlarımla uyumlu. Ancak bu işi yaparak topluma fayda sağlamıyorum. Kendime uzun vadede insan ve topluma direkt katkısı olan bir iş geliştireceğim.

Faydalı bulduğum STK'ları maddi olarak destekleyeceğim ve bana uzanan yardım elini asla geri çevirmeyeceğim.
Hepsini keyifle okudum. Bildirgen bize de örnek oluyor. Bu konularda ben ne yapabilirim diye düşündürüyor. Teşekkür ederiz :)

Yine zevkle okudum yazdıklarını. Hayata dair tüm plan ve programlarını bizlerle de paylaştığın için çok teşekkürler, cümlelerin insana destek oluyor, kamçılıyor
Hepsini keyifle okudum. Bildirgen bize de örnek oluyor. Bu konularda ben ne yapabilirim diye düşündürüyor. Teşekkür ederiz :)
Ben teşekkür ederim :KK200:

Selamlar Hanımlar,

Yılbaşında belirlenen ve bir iki ay içerisinde vazgeçilen hedefler belirlemek yerine, bizim için önemli olan kriterleri misyon bildirgesi ile tanımlamanın ve yıllık bazda bu kriterler kapsamında, kendimizin daha iyi bir versiyonu olmak için gayret etmenin daha sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum.

Yazmış olduğum konu başlıkları üzerinden şu an bulunduğum noktayı ve günlük rutinime bu konuları nasıl entegre ettiğimi paylaşmak istiyorum.

Selamlar Hanımlar,

Yılbaşında belirlenen ve bir iki ay içerisinde vazgeçilen hedefler belirlemek yerine, bizim için önemli olan kriterleri misyon bildirgesi ile tanımlamanın ve yıllık bazda bu kriterler kapsamında, kendimizin daha iyi bir versiyonu olmak için gayret etmenin daha sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum.

Yazmış olduğum konu başlıkları üzerinden şu an bulunduğum noktayı ve günlük rutinime bu konuları nasıl entegre ettiğimi paylaşmak istiyorum.

Çok güzel yazmışsın, çok beğendim. Çok da esinlendim...

1. SAĞLIKLI YAŞAM

Beslenme:
1 Temmuz'da tartıldığımda 73 kiloydum. 2 Temmuz'da diyetisyene başladım. Haftalık listeler ile ilerleyerek bugüne geldik. Bugün itibariyle 64 kiloyum. 58-60 arasına indiğimde koruma programına geçeceğim. Şu an her cumartesi diyetisyen randevum var. Koruma programına geçince ayda bir gideceğim.

Diyet listelerinin beni çok zorladığı zamanlar oldu. Cumartesi günlerinde kontrol sonrası ödül öğünün olması beni bu listelere uyma konusunda oldukça motive etti.

Koruma programına geçtikten sonra öğlen yemeklerini evden getirmek ve cumartesi günleri istediğimi yiyerek diğer günler sağlıklı beslenmeyi planlıyorum. Ancak ara öğün işi beni zorladı. Koruma programında, şu an yaptığım 3 ara öğünün kaldırılmasını ve 5,5 saat ara ile 3 öğün yapmayı talep edeceğim.

Sağlık Kontrolleri: Ağustos ayı içerisinde sağlık kontrollerimi tamamladım.
Meme cerrahiye gittim. Ultrason çekildi. Sol göğsümde yer alan kistte büyüme olmadığı ve bir değişiklik olmazsa 40 yaşa kadar ultrason ile devam edip, 40 yaşta mamografi çekileceği söylendi. İlk mamografim 34 yaşında çekilmişti.

Kadın doğum kontrolüne gittim. Genel muayenede bir sıkıntı görülmedi. Smear testi yapıldı. Temiz çıktı.

Fizik Tedavi Uzmanına gittim. MR çekildi. Fıtık vs. yok. Postür analizi yapıldı. Duurşum epey bozuk ve sırt ağrılarım duruş bozukluğundan kaynaklanıyor. Neyse ki skolyoz çıkmadı.

Dermatolojiye gittim. Uzun zamandır uğraştığım ancak bir türlü kalıcı çözüm üretilemeyen cilt döküntülerime keratosis pilaris teşhisi koydu ve 2 ay kullanacağım ağır bir ilaç verdi. Eylül ayı itibariyle kullanmaya başlayacağım. Umarım bu son olur.

Kan ve idrar tahlili yaptırdım. İdrarda sıkıntı yok, kanda demir ve iyot eksikliği çıktı. B12 ve D vitamini de düşüğe yakın. Cumartesi diyetisyen ile takviye kullanımı konusunu görüşeceğim.

Takviyeler: Kullanmayı planladığım takviyeler için aşağıdaki tabloyu hazırladım. Diyetisyen ile görüştükten sonra son haline getireceğim.

Kakınca​
1 kapsül B12
Kahvaltı​
10 damla D3 K2
1 kapsül ALA-Q10
4 damla İyot
Kuşluk​
1 kapsül Demir+Ester C
Öğle Yemeği​
Zoretanin 10 mg (Salı-Cuma)
Akşam Yemeği​
1 kapsül Omega-3 (Kril Oil?)
Yatsı​
1 kapsül Magnezyum (Sitrat, Bligisinat?)
1 kapsül Kolajen (Tip 1-3, peptit formunda, sığır jelatini 3000 dalton molekül ağırlığı) veya Moore

Egzersiz: Cumartesi diyetisyen ile egzersiz konusunu da konuşacağım. Duruş bozukluğu için sitedeki spor merkezinde bir ay kadar hoca ile bire bir çalışmayı planlıyorum. Amacım yapmam gereken egzersizleri öğrenip, evde yapabileceğim 15-20 dk'lık bir egzersiz programı oluşturmak.

2. Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Annelik beni en çok zorlayan konu. Çünkü benim annem yoğun ve stresli bir işi olan, eve gelince de ev işinden kaynaklı bize vakit ayıramayan, sürekli gergin ve mutsuz bir kadındı. Bizim, onun yeterince sorun olan hayatına yeni bir sorun eklemememiz gerekiyordu. Bu nedenle küçük yaşta başımın çaresine bakmayı öğrendim. Hayatta yaşadığım sıkıntıları anneme hiç anlatmadım.

Hamile kalmaya karar verdiğimde, kendi annemden neleri yapmamam gerektiğini öğrenmiştim. Ancak ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Bu nedenle pedagoji ile ilgili kitaplar okumaya başladım. Büyük kızım benden çok farklı mizaçta bir insan olduğu için, onu anlayabilmek ve ona doğru rehberlik yapabilmek için okumaya devam ettim. Sakin ve söz dinleyen yapıda bir çocuk olsaydı muhtemelen bu kadar çok kitap okumazdım. Bu konudaki kişisel gelişimimi kızıma borçluyum:))

Okuduğum onca kitaptan sonra anladım ki aslında iyi annelik, birşeyleri yapmakla değil de yapmamakla daha çok ilgili. Mesela çocuğuna hiç bir şartta fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamayacaksın. Psikolojik şiddet dediğimiz, kıyaslamak, etiketlemek, alay etmek, sen yapamazsın demek, hayalleri konusunda hevesini kırmak gibi bir sürü konuyu kapsıyor.

İyi annelik ağzına gelen kötü sözleri yutmak, içinde kabaran öfkeyi yönetebilmek ile alakalı. Bir yetişkine söyleyemediğin hiç bir sözü çocuğuna söylemeyeceksin. İnsan onuru çok değerlidir. Hangi yaşta olursa olsun bir insanın onurunu kırmayacaksın.

Yapılması gerekenleri ise üç başlıkta toplayabiliriz:

1. Çocuğa gerçekten vakit ayırmak: Telefona bakmadan, yapılacak işleri düşünmeden çocuğa yarım saat kişisel vakit ayırmak yeterli. Bu süreci akışına bırakmanın, oyunu da sohbeti de çocuğun yönlendirmesine izin vermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu aşamada en önemli görevimiz dinlemek ve çocuğumuzu gözlemlemek.

Ayrıca çocuklar ile anı biriktirmeye de özen göstermek lazım. Öyle çok büyük organizasyonlara gerek yok. Piknik yapmak, kitap okumak, kek yapmak da güzel anılar biriktirmeyi sağlar.

2. Çocuğumuzun Bireyselliğini Kabul Etmek: Çocuğumuzun bizden bağımsız, ayrı bir insan olduğunu, bize emanet olduğunu bilerek, bedenine ve seçimlerine saygılı davranmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bazı yemekleri sevmiyorsa sevmiyordur. Tıpkı sizin de bazı yemekleri sevmemeniz gibi. Doyup doymadığına, üşüyüp üşümediğine kendi karar versin. Kendi yaşamına ve bedenine ilişkin karar mekanizmalarında yer alan çocukların daha sorumlu yetişkinlere dönüştüklerini gözlemliyorum.

Yaşadığı herhangi bir problemi paylaşan çocuğa nasihat vermek ya da çözümü söylemek gibi hepimizin sahip olduğu anlık refleksleri göstermek yerine, çocuğun yaşadığı durumu ve hissettiği duyguyu tanımlayarak, çocuğa hayatındaki problemleri kendi çözme konusunda teşvik etmek de çocuğumuzun uzun vadede bizimle problemlerini paylaşmaya devam etmesi için kritik öneme sahip. Kendinizden pay biçin, anlattığınız bir sorunda sizi eleştiren, kendi hayatından örnekler vermeye başlayan veya hemen nasihat veren birine sorunlarınızı anlatmaya devam eder misiniz?

3. Örnek Olmak: Bence yapılacaklar listesindeki en zor konu bu. İleride karşınızda nasıl bir insan görmek istiyorsanız, sizin öyle davranmanız gerekiyor. Siz kendinizi doğru yetiştirir ve geliştirirseniz, çocuğunuz da benzer davranışlar gösterecektir. Çocuklar ayna gibi, sizi size yansıtır. Tam da bu nedenle çocuk, bu hayattaki en büyük tekamül aracıdır. Annelik, bütün zorluklarına rağmen, muazzam bir kişisel gelişim fırsatıdır.

2. Mümkün Olduğunca İyi Annelik

Annelik beni en çok zorlayan konu. Çünkü benim annem yoğun ve stresli bir işi olan, eve gelince de ev işinden kaynaklı bize vakit ayıramayan, sürekli gergin ve mutsuz bir kadındı. Bizim, onun yeterince sorun olan hayatına yeni bir sorun eklemememiz gerekiyordu. Bu nedenle küçük yaşta başımın çaresine bakmayı öğrendim. Hayatta yaşadığım sıkıntıları anneme hiç anlatmadım.

Hamile kalmaya karar verdiğimde, kendi annemden neleri yapmamam gerektiğini öğrenmiştim. Ancak ne yapmam gerektiğini bilmiyordum. Bu nedenle pedagoji ile ilgili kitaplar okumaya başladım. Büyük kızım benden çok farklı mizaçta bir insan olduğu için, onu anlayabilmek ve ona doğru rehberlik yapabilmek için okumaya devam ettim. Sakin ve söz dinleyen yapıda bir çocuk olsaydı muhtemelen bu kadar çok kitap okumazdım. Bu konudaki kişisel gelişimimi kızıma borçluyum:))

Okuduğum onca kitaptan sonra anladım ki aslında iyi annelik, birşeyleri yapmakla değil de yapmamakla daha çok ilgili. Mesela çocuğuna hiç bir şartta fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamayacaksın. Psikolojik şiddet dediğimiz, kıyaslamak, etiketlemek, alay etmek, sen yapamazsın demek, hayalleri konusunda hevesini kırmak gibi bir sürü konuyu kapsıyor.

İyi annelik ağzına gelen kötü sözleri yutmak, içinde kabaran öfkeyi yönetebilmek ile alakalı. Bir yetişkine söyleyemediğin hiç bir sözü çocuğuna söylemeyeceksin. İnsan onuru çok değerlidir. Hangi yaşta olursa olsun bir insanın onurunu kırmayacaksın.

Yapılması gerekenleri ise üç başlıkta toplayabiliriz:

1. Çocuğa gerçekten vakit ayırmak: Telefona bakmadan, yapılacak işleri düşünmeden çocuğa yarım saat kişisel vakit ayırmak yeterli. Bu süreci akışına bırakmanın, oyunu da sohbeti de çocuğun yönlendirmesine izin vermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu aşamada en önemli görevimiz dinlemek ve çocuğumuzu gözlemlemek.

Ayrıca çocuklar ile anı biriktirmeye de özen göstermek lazım. Öyle çok büyük organizasyonlara gerek yok. Piknik yapmak, kitap okumak, kek yapmak da güzel anılar biriktirmeyi sağlar.

2. Çocuğumuzun Bireyselliğini Kabul Etmek: Çocuğumuzun bizden bağımsız, ayrı bir insan olduğunu, bize emanet olduğunu bilerek, bedenine ve seçimlerine saygılı davranmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bazı yemekleri sevmiyorsa sevmiyordur. Tıpkı sizin de bazı yemekleri sevmemeniz gibi. Doyup doymadığına, üşüyüp üşümediğine kendi karar versin. Kendi yaşamına ve bedenine ilişkin karar mekanizmalarında yer alan çocukların daha sorumlu yetişkinlere dönüştüklerini gözlemliyorum.

Yaşadığı herhangi bir problemi paylaşan çocuğa nasihat vermek ya da çözümü söylemek gibi hepimizin sahip olduğu anlık refleksleri göstermek yerine, çocuğun yaşadığı durumu ve hissettiği duyguyu tanımlayarak, çocuğa hayatındaki problemleri kendi çözme konusunda teşvik etmek de çocuğumuzun uzun vadede bizimle problemlerini paylaşmaya devam etmesi için kritik öneme sahip. Kendinizden pay biçin, anlattığınız bir sorunda sizi eleştiren, kendi hayatından örnekler vermeye başlayan veya hemen nasihat veren birine sorunlarınızı anlatmaya devam eder misiniz?

3. Örnek Olmak: Bence yapılacaklar listesindeki en zor konu bu. İleride karşınızda nasıl bir insan görmek istiyorsanız, sizin öyle davranmanız gerekiyor. Siz kendinizi doğru yetiştirir ve geliştirirseniz, çocuğunuz da benzer davranışlar gösterecektir. Çocuklar ayna gibi, sizi size yansıtır. Tam da bu nedenle çocuk, bu hayattaki en büyük tekamül aracıdır. Annelik, bütün zorluklarına rağmen, muazzam bir kişisel gelişim fırsatıdır.
yüreğinin en çocuk yerinden sevgiyle öpüp, sarılıyorum ona elecda:KK200:
çok doğru yazmışsın; ebeveynler ve özellikle annelerimiz bizi güçlü(!) yapan, tekamül ettiren de evlatlarımız...

Kızlar meraba;
Ayakkabı için öneriniz nedir? 10 yıldır sadece adidas superstar modelinde ancak ayaklarımı sıkmadan kullanıyorum.
aynı modelden sıkıldığım için Skechers aldım ondan da memnunum. Ancak davet ve düğünlerde elbise altlarına giyecek klasik , babet ve topuklu olmayan bir ayakkabı arıyorum. Kullanıp çok memnun kaldığınız bir marka model var mı?
not. Ayaklarım taraklı ve bir tırnağım bazen batık olabiliyor

Kızlar meraba;
Ayakkabı için öneriniz nedir? 10 yıldır sadece adidas superstar modelinde ancak ayaklarımı sıkmadan kullanıyorum.
aynı modelden sıkıldığım için Skechers aldım ondan da memnunum. Ancak davet ve düğünlerde elbise altlarına giyecek klasik , babet ve topuklu olmayan bir ayakkabı arıyorum. Kullanıp çok memnun kaldığınız bir marka model var mı?
not. Ayaklarım taraklı ve bir tırnağım bazen batık olabiliyor
Ben Massimo Dutti’nin Loafer ve Oxford tipi ayakkabılarından çok memnunum.

Back