İki çocuk başka bir level:) Benim büyük kızım da zor bir bebekti ama evde hayatının farklı dönemlerinde iki küçük çocuk ile baş etmek çok zormuşHahah çok tatlsnz yaa ben o yüzden 2. Istemyrm 1 tane de pes ettik aileceki ben aşırı uslu bir bebekmisim annem sana benzer dedi ama sonuç bambaşka
Birde rutin olustrmya calsyrm az büyüdü diye ama sonuç verimsiz rutinİki çocuk başka bir level:) Benim büyük kızım da zor bir bebekti ama evde hayatının farklı dönemlerinde iki küçük çocuk ile baş etmek çok zormuş
Rutin işi 4 yaşından önce zor, beklentileri düşürmekte fayda var:))Birde rutin olustrmya calsyrm az büyüdü diye ama sonuç verimsiz rutin2 tane Leon dusunmyrm evde o derece pes ettik Allah size de bana da tüm annelere sabir versin diyeyim o zaman ❤
Çok haklsnz sonuçta deneyim var sizinRutin işi 4 yaşından önce zor, beklentileri düşürmekte fayda var:))
Benim kızım 2 yaşına geldi, hala uyku vs düzeni oturmadı. Duşa girmeme, bulaşık veya çamaşırla uğraşmama izin vermediği çok oluyor. Kitap, film zaten hala hayal:) İkisini de işe gidip gelirken ve öğle arasında yapabiliyorum.
Çocuk küçükken elinden geleni yapıp, olmuyorsa da moral bozmamak lazım:)
Satabilir veya bağışlayabilirsiniz. İkinci çocuğu düşünmüyorsanız kendinize yük etmeyin derim.Çok haklsnz sonuçta deneyim var sizinben artık ev işi temizlk dogdgndn beri yapmadgm için sadece ona yemek hazırlamaya calsyrm onda da zamanla iyi olrm diye dusunyrm
Aldgm onca kitabı ve 1 numara buyudgu için giymdgm ayakkabilari ne yapsm bilemyrm
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım, çok sevindimMerhaba
Uzun süredir takipteyim ama yazamıyorum pek
Ailemize yeni bir üye katıldı, şu an 4 aylık ve kaos dönemimiz bitmiş değil
elecda hangi robotu aldın marka ve model yazabilir misin? Ben hem kendine hem anneme almayı düşünüyorum ama öyle çok araştıracak vaktim olmadı
Birde benim ev dublex merdivenler sıkıntı olur mu?
Aldım canım. Gerçekten çok iyi. 2 haftadır kullanıyoruz. Bir gün halılar ile birlikte sadece süpürme yaptırıyorum. Diğer gün halıları kaldırıp süpürme ve silme yaptırıyorum. Ev pırıl pırıl oldu.Selamlar.
Umarım herkesin sağlığı yerindedir.
Okullarla ilgili nasıl bir plan yapmayı düşünüyorsunuz. Sanırım bu yıl öyle böyle derken verimsiz geçecek.
Ben evde bir rutin oturtmaya çalışacağım. Zaten homeschool çok imrendiğim bir sistemdi. Umarım başarılı olabilirim. Zira 8.sınıfta garip ve çetin bir sınav var : (
Sizlerden de fikir almak isterim.
elecda robot süpürgeyi aldın mı?? Ben hala alamadım: (
Aldım canım. Gerçekten çok iyi. 2 haftadır kullanıyoruz. Bir gün halılar ile birlikte sadece süpürme yaptırıyorum. Diğer gün halıları kaldırıp süpürme ve silme yaptırıyorum. Ev pırıl pırıl oldu.
Yine online eğitime geçeceğiz gibi görünüyor. Ben işte olacağım, nasıl olacak bilemedim.
Al canım gerçekten çok faydalı oldu.Süper, hemen alayım o zaman. Aynı model çünkü istediğim.
Kendime aldklrmi doğumdan sonra 1 no büyüdü de ayaklrm 1 yıl.gecti küçülmediSatabilir veya bağışlayabilirsiniz. İkinci çocuğu düşünmüyorsanız kendinize yük etmeyin derim.
Benim arkadaşımın oğlu 5 yaşında. Onun da ayakları hamilelikte 2 numara büyüdü ve geri küçülmedi.Kendime aldklrmi doğumdan sonra 1 no büyüdü de ayaklrm 1 yıl.gecti küçülmediyoksa onunkileri hemen veriyorum kankasi var küçük
Teşekkürler, okuduğunu temizli ve düzenli bir anlatımla aktarabilme konusunda müthiş olduğunu söylemiştimBEBEKLER
- Doğum öncesi ve sonrası dönemde anne ve babanın beyni eşit miktarda oksitosin (bağlanma hormonu) üretir.
- Bebek doğduktan sonra anne beyninin endişe merkezi olan amigdala bölümü, bir daha geriye döndürülemez biçimde değişime uğrar. Babaların endişe merkezi ise annenin ¼’ü oranında etkilenir. Eğer ortada anne yok ve baba çocuğa birincil bakan kişi rolünde ise, annenin amigdalası ile aynı oranda etkilenir.
- Hipokampus, beynin stres yönetim merkezi. Daha az duyarlı ebeveynlerin bebeklerinde hipokampus daha büyük oluyor çünkü bu bebekler stresle kendileri baş etmek durumunda kalıyor.
- Anne vücudu bebeğin cinsiyetine göre farklı içerikte süt üretiyor. Eğer bebek kızsa, kız çocuklarında kemik gelişimi daha hızlı ve yoğun olduğu için sütteki kalsiyum oranı daha yüksek oluyor. Bebek erkekse, erkek çocukları daha hareketli olduğu için sütteki karbonhidrat oranı daha yüksek oluyor. Ayrıca ilk çocuğun kız olması, annenin süt miktarının daha fazla olmasını sağlıyor. Bebek hastaysa, annenin vücudunda o hastalık ile ilgili üretilmiş antikorlar, sütün içeriğinde arrtırılıyor. Böylece bebek mikroplarla savaşabiliyor.
- Demir eksikliği, bebeklerde hafıza problemlerine neden oluyor.
- Küçük yaşta kedi, köpek gibi hayvanlara maruz kalan çocuklarda astım hastalığı görülmüyor.
- Yenidoğan bebeğin kafa ağırlığı, toplam vücut ağırlığının 1/3’ünü oluşturduğu için, bebekler kafasını dik tutamıyor.
- Doğar doğmaz bebeğin anne memesine kadar emekleyebildiği görüldü. Emeklemenin ve yürümenin, sonradan kazanılan bir beceri değil, doğumla birlikte gelen özellikler olduğu kanıtlandı. Ancak emeklemek, bebeğin yürümeye başlamadan önce mutlaka geçmesi gereken bir gelişim evresi değil. Her bebeğin gelişimi farklıdır. Ancak kasların küçük yaşta çalıştırmaya teşvik edilmesi, uzun vadede çocuğun gelişimi açısından fark yaratır.
- Bebekler ritm, sesteki perde değişimleri ve örüntüleri takip ederek dil öğreniyorlar.Hayvanlara göre beynimizde fazladan 1 gen var. Bu genin dili kullanabilmemizi sağladığı düşünülüyor.
- Vücudumuzun güneş ile bağlantılı 24 saatlik bir biyolojik döngüsü var. Buna sirkadiyen ritim deniliyor. Sirkadiyen ritm hipotalamus tarafından yönetiliyor. Yenidoğan bebeklerde hipotalamus ile uyku merkezi arasındaki bağlantı henüz kurulmadığı için gece-gündüz ayrımı yapamıyorlar. Bağlantının kurulması 4. Ayda gerçekleşiyor, 12. Ayda ise kurulum tamamlanıyor.
- Yeni şeyler öğrendiğimizde, öğrendiğimiz bilgiler beynin kısa süreli hafıza (hipokampus) bölümünde depolanıyor. Uyuduğumuzda ise bu bilgiler uzun vadeli hafızaya (korteks) gönderiliyor. Bebeklerde hipokampus küçük olduğu için, öğrendikleri bilgileri depolama alanı az. Bu nedenle sık uyuyarak bilgilerin kortekse gönderilmesini sağlıyorlar.
Günaydın Hanımlar,
Bu ay Sağlıklı Yaşam başlığına odaklandım. Sağlıklı Yaşam başlığı benim için 4 ana kategoriden oluşuyor:
1. Beslenme
2. Sağlık Kontrolleri
3. Takviyeler
4. Egzersiz
1. Beslenme: Temmuz ayından beri diyetisyene devam ediyorum. 11 kg yağ fazlam vardı. 7’si gitti. 4 kg kaldı. Eylül’de fazlalıklardan kurtulmuş ve koruma programına geçmiş olurum diye düşünüyorum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Sonuçtan çok memnunum.
2. Sağlık Kontrolleri: Bu ay tüm sağlık kontrollerimi tamamlamayı hedefliyorum.
Pazartesi günü Fizik Tedavi uzmanına göründüm. Mr çekildi ve postür analizi yapıldı. Cumartesi günü diyetisyenden sonra kontrol randevum var.
Dün öğlen işten çıkıp hastaneye gittim. Meme cerrahi randevum vardı. Ultrason çekildi. Bir sıkıntı yok çok şükür.
Oradan kadın doğuma geçtim. Genel muayene ve smear testi yapıldı. Genel muayenede sıkıntı yok. Smear sonucunu bekliyorum.
En son bana tavsiye edilen bir Dermatologun muayenehanesine gittim. Sırt ve göğüs bölgemde senelerdir çözemediğim bir döküntü problemi yaşıyorum. Bir ilaç verdi. 3 ay kullanıp kontrol randevusuna gideceğim.
minikkoala rocasea için Isis Pharma’nın Metroruboril Az adlı kremini 3 ay boyunca sabah-akşam kullanmamı söyledi.
Cumartesi sabah aç karnına kan tahlili yaptıracağım. Sağlıklı yaşıyoruz sayfasının tavsiye ettiği tahlilleri yaptıracağım. Görsele ekliyorum. Tahlil sonuçlarına göre de takviyelerimi düzenleyeceğim.
Amin canım, çok teşekkür ederimAllah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canım, çok sevindim
Xiaomi S5 max aldım. Çok memnunum.
Merdivenleri inemez. Bariyer koyman lazım merdivenlere sanırım.
40 numara ayaklı arkdsm yok etiketli çoğu ama bir çözüm bulmak zorundym.Benim arkadaşımın oğlu 5 yaşında. Onun da ayakları hamilelikte 2 numara büyüdü ve geri küçülmedi.
Ben olsam verirdim. Şayet ayaklarım küçülecek olursa kutlamak için kendime yeni ayakkabılar alırdım:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?