Merhaba;Selamlar Hanımlar,
Karantina süreci başladığından beri bakıcı ablamız hafta içi biz de kalıyordu. Pazartesi sabah eşim alıp, cuma akşamı bırakıyordu. Evi bize epey uzak, git gel araba ile 1,5 saat kadar sürüyor. Hafta sonu çocukları ile konuşmuş, yatılı kalmak istemediğini söylemiş. Oğlu da toplu taşıma ile gidip gelemezsin demiş. Sonuç olarak ayrılmayı düşünüyor.
Kendisi ile İpek 3 yaşına gelene kadar şeklinde anlaşmıştık. Emekliliğinin dolmasına 250 günü kaldı. Hem o emekli olacak hem de ben 3 yaş civarı İpek'i kreşe başlatacaktım. "Virüs bitmiyor, 1 sene yatılı kalamam" diyor.
Bu durumda seçeneklerimizi risk ve fırsat olarak değerlendirmek istiyorum.
1. Kreş: İpek'i şu an kreşe başlatsam, Ela'ya bakacak kimse yok. Bu nedenle ancak Eylül'de okullar açılınca başlatabilirim. İpek, Eylül'de 26 aylık olacak. Ela'nın gittiği kreşin sahibi yakın arkadaşım. Ela 2 sene devam etmişti ve çok memnun kalmıştım. Arkadaşlığımız da bu 2 senede oluştu. Öncesinde tanımıyordum. Sabahları eşim kızları okullara dağıtır, akşam da ben toplarım diye düşünüyorum. Ancak bu durumda 1 araba daha almamız gerekecek.
Risk: Okulun gerekli tedbirleri alacağından şüphem yok, ancak veliler gerekli tedbirleri alacak mı diye tedirginim. Ek olarak bağışıklık sistemi 3 yaşa göre daha az gelişmiş olacağı için sık hastalanma riski var. Bu durumda bakacak kimse olmadığı için sürekli izin almak zorunda kalacağım.
Fırsat: En önemli avantajı evimde bir insan olmayacağı için kendi düzenimizde yaşayacak olmamız, kimseye minnet etmek zorunda kalmamak, çocuğumun güvenli bir ortamda, iyi bakılacağından emin olmak
2. Bakıcı: Önümüdeki bir yılı başka bir bakıcı ile geçirmek ve İpek'i 3 yaşta kreşe göndermek
Risk: En önemli risk, henüz derdini anlatamayan bir çocuğu, hatta okullar açılana kadar iki çocuğu tanımadığım bir insana emanet etmek. Abla ilk başladığında, 3 ay onunla kalmış ve ondan sonra kızımı emanet etmiştim. Şimdi böyle bir şansım yok. İpek yadırgayacak, tam alıştığı zaman ayrılırsa çocuk etkilenecek. Ablanın ev ortamını ve aldığı tedbirleri biliyordum. Yeni bakıcının evine kimin girip çıktığını bilemeyeceğim için bize virüs bulaştırma olasılığı da yüksek.
Fırsat: Ela ya da İpek hastalandığında evde bakacak birinin olması, kızıma ev içinde bakılması
Siz olsaydınız, yukarıda tabloya göre nasıl hareket ederdiniz?
Ankara'da oturan biri olarak Bağlıca'nın gelişen bir bölge olduğunu biliyorum. Bence gayrimenkul hiçbir zaman değer kaybetmez. 1+1 güzel bir yatırım. Sadece oralarda aidat ücretlerinin biraz fazla olduğunu biliyorum(ben de eryaman taraflarına bakıyorum ) Bazı yerlerde 350 liraya varan aidatlar var. Ben alıp kiraya vermek gibi bir çizgi izleyebilirim gibi geliyor.Kira getirisi 1500 civarında. Gelişen bir bölge olduğu için prim yapacağını düşünüyorum.
Tamamen aynı hissiyattayız. Dün bana diyorki belki Eylül’e kadar idare ederim. Ben de bu şekilde olmaz hafta sonu çocuklarınla tekrar konuş bana net birşey söyle, ben de kendimi ona göre ayarlayayım dedim. Ben de Eylül’de 2 hafta kadar izin alırım, alıştırma sürecinde diye düşünüyorum.Merhaba;
Benim de kızım için düşündüğüm sistemi sen uygulamaya geçireceksin gibi duruyor. Ablam bakıyor kızıma. Her ne kadar ablam da olsa sürekli hayatı ile ilgili fikir ve karar değiştiren(bizim düzenimizi değiştirecek şekilde) ve yüreğimi hop oturtup hop kaldıran birine bağımlı olmak fikri beni çok geriyor.
Gelecek nisan ayında kızım 2,5 yaşını dolduracak. Yaz aylarında kreşler daha eğlenceli ve hastalık riski sıcaklıkların artması nedeniyle daha az olacağı için o dönemde kreşe başlatmayı uygun gördüm. Bu süreçte yıllık izinlerimi mümkün olduğunca az kullanıp, kreşe alışma sürecinde ve sonrasındaki bağışıklığın artması sürecinde kullanmayı planlıyorum.
Önüme çıkan sorunlar, hastalıklar gibi problemleri zamana bırakmaya karar verdim. Sonuçta benim abim de kızını 2 yaşındayken kreşe verdi ve çok memnun kaldı.26 ay da bir çocuk için yeterli bir zaman dilimi diye düşünüyorum. Bazen kreşler iyi bir bakıcıdan daha eğitici ve geliştirici olabiliyor.
Haftaya evi görmeye gideceğiz. Bizim için bir fırsat mı değil mi bakacağız. Belki alıp kiraya da verebiliriz. Kira krediyi öder, bilemedim ben de. Çok anlamıyorum bu işlerden ama yavaştan yatırım işlerine de girmek istiyorum.Ankara'da oturan biri olarak Bağlıca'nın gelişen bir bölge olduğunu biliyorum. Bence gayrimenkul hiçbir zaman değer kaybetmez. 1+1 güzel bir yatırım. Sadece oralarda aidat ücretlerinin biraz fazla olduğunu biliyorum(ben de eryaman taraflarına bakıyorum ) Bazı yerlerde 350 liraya varan aidatlar var. Ben alıp kiraya vermek gibi bir çizgi izleyebilirim gibi geliyor.
Merhaba elecdaHaftaya evi görmeye gideceğiz. Bizim için bir fırsat mı değil mi bakacağız. Belki alıp kiraya da verebiliriz. Kira krediyi öder, bilemedim ben de. Çok anlamıyorum bu işlerden ama yavaştan yatırım işlerine de girmek istiyorum.
Bu ara orada çok fazla kalabalık varmış. Herkes fırsattan yararlanmaya çalışıyor :)Haftaya evi görmeye gideceğiz. Bizim için bir fırsat mı değil mi bakacağız. Belki alıp kiraya da verebiliriz. Kira krediyi öder, bilemedim ben de. Çok anlamıyorum bu işlerden ama yavaştan yatırım işlerine de girmek istiyorum.
Aslında kabul etse güzel olurdu. Benzer öneride bulunduk, kabul etmedi. Daha fazla yatılı kalmak istemiyor. Eylül’de okullar kapanacak kadar vaka artarsa eşimi de beni de evden çalışmaya tekrar geçirirler, biz kendimiz bakarız o zaman diye düşünüyorum.Sevgili elecda,
Ben sessiz takipçilerdenim ama şu durumda naçizane fikrimi paylaşmak istedim. Önümüzdeki sonbahar dönemi belirsizlikler içeriyor. Kreşler ve okullar tekrar kapanabilir. Bu durum da yine bakıcı krizi yaşamamak adına bence mevcut bakıcı ablayı birkaç hafta izne gönderip dinlenmesini sağlamak ve sonra da kendi kesin kararını iletmesini istemek mantıklı olabilir. Muhtemelen o da çok bunaldı. Bu süreci babaanneyle geçirip, Eylülden sonrası için de bakıcı ablayla aynı düzene devam etmek bu streslere karşı güvenli bir dayanak olur. Fazla mı garantici bir yaklaşım olur?
Aslında bir gariplik yok, ticareti arttırmak amacıyla kredilerin düşürülmesi gerekiyordu. Sen ev almayı mı düşünüyorsun?bende ev almayı düşünüyordum
fakat bu korona zamaninda kredilerin düşmesi garip geliyor ilerde sıkıntı yaşayacagimi düşünüyorum.
ekonomik sıkıntılar olursa evin kredisi ödemesi çok zor olacagi düşündüm..
şu an en sıkıntılı dönemdeyiz. durumu düzelmesini bekliyorum.
herşey ne olacagi ne olduğu hiç belli olmuyor..
bu sene herkes heyecanlı mutlulukla girdik fakat hiç birimize iyi getirmedi..
ben beklemedeyim. :)
yatırımlık olarak ama vazgeçtim.Aslında bir gariplik yok, ticareti arttırmak amacıyla kredilerin düşürülmesi gerekiyordu. Sen ev almayı mı düşünüyorsun?
Tam zamanlı annelik başlar yineAslında kabul etse güzel olurdu. Benzer öneride bulunduk, kabul etmedi. Daha fazla yatılı kalmak istemiyor. Eylül’de okullar kapanacak kadar vaka artarsa eşimi de beni de evden çalışmaya tekrar geçirirler, biz kendimiz bakarız o zaman diye düşünüyorum.
Çok teşekkürler canımMerhaba elecda
Eğer yatırım niyetiniz varsa hazır krediler düşmüşken ev almanın iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kiraya verip kredisini o şekilde ödemek çok iyi bir fikir. Hayırlısı olsun..
Kira ile krediyi ödemek çok mantıklı. Ama düzgün kiracı bulmak da mesele.Bu ara orada çok fazla kalabalık varmış. Herkes fırsattan yararlanmaya çalışıyor :)
Ben de Yapracık'tan yatırımlık bir ev almıştım. Kirası kredisinin bir kısmını karşılıyor. Yavaş yavaş kira arttıkça ödediğim miktar daha az rahatsız etmeye başladı :)
Dün akşam çöktü gerçekten:) Eşimle bakıyorduk sonra bakamadık:))elecda senin yerinde olsam 1+1 düşünürdüm. Evin fiyatına oranla kira getirisi çok iyi. Kullanılabileceğim en üst limitte uzun vadeli kredi ceker, ödemesini neredeyse kira miktarına denk getirirdim.
Bence 0,64 0,74 oranlar çok iyi. En son bu oranları 6-7 yıl once gormustuk ve Bu furya geçince yakın zananda bu oranları göremeyiz gibi. İnşaat geri beslemesi yüksek bir sektör olduğu için ekonomik canlanma ordan yakalamaya çalışılıyor. Piyasada baya olumlu karşıladı; insanlar döviz, altından çekilip arsa, gayrimenkul işine giriyor. Dün sahibinden sitesi çökmüş diye bir söylenti vardı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?