Olur inşallah :)Tabiki veririm, pek oluru yok gibi şimdilik ama edindiğim bilgileri paylaşırım :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Olur inşallah :)Tabiki veririm, pek oluru yok gibi şimdilik ama edindiğim bilgileri paylaşırım :)
Aynı sıkıntılar bizde de var, kreşlerin 15 haziranda açılma kararı verildi. Açılsa da bir süre yıllık izin falan alıp göndermem sanırım.Haziran başında kamuda esnek çalışma modelinden geri dönüş olması yüksek, izinler nereye kadar götürür bilemiyorum. Siz de bakıcı olduğu için daha az sıkıntı çekersiniz diye düşünüyorum. Tabi Ela'yı evde oyalamak zor olacaktır.Selamlar Hanımlar,
Koşarak işe geldim:)) Benim için yorucu bir hafta oldu. Evde çok sıkıldım gerçekten. Belirsizlik hali de kendimi çok köşeye sıkışmış hissetmeme sebep oluyor. Eşim kamuda çalışıyor. Haziran’da tam zamanlı başlama ihtimalleri var. Henüz netleşmedi. Bizim işyerinin de tam zamanlıya geçip geçmeyeceği belli değil.
Eşimin köyü de ankaraya yakın. Aslında böyle bir düşünce bizim de var fakat köyden yer edinmek zor. Eşimin ailesinin yerleri var ama arazi küçük, tüm kardeşlere ayrı ayrı yer ayıracak kadar alan yok. Açıkçası yapalım ortak olsun işine de pek girmek istemiyoruz. Herkes aile olup çocukları büyüdükçe ortak işte sorun çıkabilir. Kaldı ki bunlar sadece geçici çözümler, yani köyde bi ev de edinsek sonuçta şehre uzak, okul/çalışma hayatı içinde iken daimi ikamet adresi olamaz. Buradan yola çıkarak büyük şehirler için yine en iyisi yeşil alanı geniş/insan kapasitesi daha az olan siteli evler yada villalar. Tabi onlarında iş yerine pek yakın olduğu söylenemez:)Eşimin köyü Ankara ile Eskişehir’in ortasında kalıyor. Oraya bir ev yapma niyetleri var babasıyla beraber. Ancak seneye yaza yetişir gibi gözüküyor. Bu nedenle hobi bahçesi işlerine giremedik.
Benim niyetim vardı ancak eşimin babası geçen yıl köyden arsa alınca vazgeçtik.
Ben bir an önce işe başlamak istiyorum. Sürekli evde olmak beni çok yordu. Ablanın kalp ameliyatlı olması düşündürüyor beni. Ela okula başlayınca kadına virüs bulaştırır mı diye korkuyorum.Aynı sıkıntılar bizde de var, kreşlerin 15 haziranda açılma kararı verildi. Açılsa da bir süre yıllık izin falan alıp göndermem sanırım.Haziran başında kamuda esnek çalışma modelinden geri dönüş olması yüksek, izinler nereye kadar götürür bilemiyorum. Siz de bakıcı olduğu için daha az sıkıntı çekersiniz diye düşünüyorum. Tabi Ela'yı evde oyalamak zor olacaktır.
Eşimin babasının da benzer bir durum vardı. Tapuda iki nesil önce ölen insanlar hala gözüküyor. O da köyün biraz dışına doğru yeni imara açılan tarlalardan bir yer aldı. Evi eşim ile ortak yaptıracaklar. Tapu da ortak tapuya çevrilecek veya eşim arsa parasını da ödeyip tapuyu üstüne alacak. Öbür türlü ortaklı iş kesinlikle ileride sorun olur. Aynı fikirdeyim seninle.Eşimin köyü de ankaraya yakın. Aslında böyle bir düşünce bizim de var fakat köyden yer edinmek zor. Eşimin ailesinin yerleri var ama arazi küçük, tüm kardeşlere ayrı ayrı yer ayıracak kadar alan yok. Açıkçası yapalım ortak olsun işine de pek girmek istemiyoruz. Herkes aile olup çocukları büyüdükçe ortak işte sorun çıkabilir. Kaldı ki bunlar sadece geçici çözümler, yani köyde bi ev de edinsek sonuçta şehre uzak, okul/çalışma hayatı içinde iken daimi ikamet adresi olamaz. Buradan yola çıkarak büyük şehirler için yine en iyisi yeşil alanı geniş/insan kapasitesi daha az olan siteli evler yada villalar. Tabi onlarında iş yerine pek yakın olduğu söylenemez:)
Okullar eylüle kadar kapanmadı mı? Ela da ev de olacak diye düşünmüştüm. Esasında ben da işe dönmek istiyorum, boyle çalışmak cok zor. Fakat kreş çağı çocugunda sosyal izolasyonu saglamak mümkün değil, daha olayın basında hastalanırlar diye korkuyorum. Bu sureçte annemleri baslarına getiremem, hiç bakıcı ile calısmadıgımız için o seceneğe de sıcak bakamıyorum, mecbur bana kalıyor baslarında durmak. Buarada yanlıl anlaşılmasın, Çocuklarımın başlarından durmak tabi ki seve seve tercih edeceğim bir yöntem fakat işyerlerinin ne kadar idare edeceği meçhul. O nedenle bu durum geriyor beni.Ben bir an önce işe başlamak istiyorum. Sürekli evde olmak beni çok yordu. Ablanın kalp ameliyatlı olması düşündürüyor beni. Ela okula başlayınca kadına virüs bulaştırır mı diye korkuyorum.
Eşimin babasının da benzer bir durum vardı. Tapuda iki nesil önce ölen insanlar hala gözüküyor. O da köyün biraz dışına doğru yeni imara açılan tarlalardan bir yer aldı. Evi eşim ile ortak yaptıracaklar. Tapu da ortak tapuya çevrilecek veya eşim arsa parasını da ödeyip tapuyu üstüne alacak. Öbür türlü ortaklı iş kesinlikle ileride sorun olur. Aynı fikirdeyim seninle.
Villa tarzı evlerin işi bitmiyor bence.Villa sitesi olup, güvenlik bahçe ile ilgilenen birileri olması lazım. O da çok pahalı. Öbür türlü güvenliği olmayan villa bana Ankara’da hırsıza davetiye çıkarmak gibi geliyor.
Benim endişem Eylül ayındaki ikinci dalga meselesi için daha çok. Yoksa dediğin gibi biz Hazirandaki işe başlarsak bakıcı ablamız başlarında olur. Sıkıntı olmaz. Valla ben çocuklarımın başlarında durmaktan sıkıldım. Tam zamanlı annelik yapmak istemiyorum:)Okullar eylüle kadar kapanmadı mı? Ela da ev de olacak diye düşünmüştüm. Esasında ben da işe dönmek istiyorum, boyle çalışmak cok zor. Fakat kreş çağı çocugunda sosyal izolasyonu saglamak mümkün değil, daha olayın basında hastalanırlar diye korkuyorum. Bu sureçte annemleri baslarına getiremem, hiç bakıcı ile calısmadıgımız için o seceneğe de sıcak bakamıyorum, mecbur bana kalıyor baslarında durmak. Buarada yanlıl anlaşılmasın, Çocuklarımın başlarından durmak tabi ki seve seve tercih edeceğim bir yöntem fakat işyerlerinin ne kadar idare edeceği meçhul. O nedenle bu durum geriyor beni.
Bir kız kardeşi var sadece. O da köydeki eve para harcamak istemiyorum o yüzden abimin üzerine olsun diyor.Villa konusunda çok haklısın oldukça masraflı bir iş. Eşinler kaç kardeş, babası ile ortak yaptırınca diğer kardeşlere de hak doğar haliyle. Aslında benim demek istediğim tapudan da ziyade, ortak bi arsaya yapılınca herkes ortak kullanacak algısı oluyor. Boyle seyler cok duyuyorum etrafta yaşlar kucukken yakınken bir sorun olmuyor fakat herkes aile kurup çoluk çocuga karısınca işler karısabiliyor esasında ben bayılıyorum bungalov tarzı minik evlere
Hayır para da almıyorsun hep söylüyorum çocuk yapmak bi tür delilik haliBenim endişem Eylül ayındaki ikinci dalga meselesi için daha çok. Yoksa dediğin gibi biz Hazirandaki işe başlarsak bakıcı ablamız başlarında olur. Sıkıntı olmaz. Valla ben çocuklarımın başlarında durmaktan sıkıldım. Tam zamanlı annelik yapmak istemiyorum:)
Valla çocuk bakmak zor iş gerçekten. Bu karantina sürecinden sonra artık işimden şikayet etmemeye karar verdim:))Hayır para da almıyorsun hep söylüyorum çocuk yapmak bi tür delilik hali
Peki ikinci çocuğu düşünmek ne türHayır para da almıyorsun hep söylüyorum çocuk yapmak bi tür delilik hali
O kafayı hiç anlamıyorum ben zaten şaka bir yana tabi, benimkiler ikiz olduğu için ikinciyi düşünmek için pek fırsatım olmadıPeki ikinci çocuğu düşünmek ne tür
Bende aynı akıllı bileklik için bu kararsızlığı yaşıyorum. Akıllı saatler her gün sarj olayı var akıllı bileklik için ikiüç hafta sarjı gidiyor bende bir türlü karar veremiyorum bileklikler 200tl civarıgünaydın kardeşlerim :)
ah bu deli kız bir yıldır iwatch istiyor ama istek mi ihtiyaç mı karar veremiyor.
vazgeçiyor yeniden istiyor, bakıyor,gidip inceliyor ama sonra vazgeçiyor..
..
iki saatim var biri altın rengi biri lacivert silikondan , ikisinden de memnunum .
adımsayar kalp ritmi ölçme gibi özellikleri ve görüntüsünü beğendiğim için almak istiyorum.
1499 tl fiyatı :
ha bi akıl verin şu uşağaaa
Tamamen akıldan uzaklaştırmak, çıkartmak gereken bir istek :) Kesinlikle ihtiyaç değil. Benim 1 saatim var onu bile takmaz oldum artık. Telefon saati yeterli oluyor. Önce kendini bu saatin fuzuli bir şey olduğuna inandırmak :) Zaten 2 saatin var daha ne istiyorsun.günaydın kardeşlerim :)
ah bu deli kız bir yıldır iwatch istiyor ama istek mi ihtiyaç mı karar veremiyor.
vazgeçiyor yeniden istiyor, bakıyor,gidip inceliyor ama sonra vazgeçiyor..
..
iki saatim var biri altın rengi biri lacivert silikondan , ikisinden de memnunum .
adımsayar kalp ritmi ölçme gibi özellikleri ve görüntüsünü beğendiğim için almak istiyorum.
1499 tl fiyatı :
ha bi akıl verin şu uşağaaa
:) harikasınTamamen akıldan uzaklaştırmak, çıkartmak gereken bir istek :) Kesinlikle ihtiyaç değil. Benim 1 saatim var onu bile takmaz oldum artık. Telefon saati yeterli oluyor. Önce kendini bu saatin fuzuli bir şey olduğuna inandırmak :) Zaten 2 saatin var daha ne istiyorsun.
xiomi ye baktım ama iwatch daha kullanışlı işlevsel geldi bana :)Bende aynı akıllı bileklik için bu kararsızlığı yaşıyorum. Akıllı saatler her gün sarj olayı var akıllı bileklik için ikiüç hafta sarjı gidiyor bende bir türlü karar veremiyorum bileklikler 200tl civarı