Herkese meraba
![Cherry blossom :cherry_blossom: 🌸](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f338.png)
Ramazan ayı için niyet ettğim başlıklarda ilerlemeler kaydediyorum. Kuran; meal; tesbihat; duayı daha sistemli hale getirebildim.
Günlük tefsir Okumalarıma ağırlık vermem gerekiyor.
sağlıklı yaşam başlıklarımda ise:
-Diyetisyenimle beslenme düzenim çok sağlıklı ilerliyor: ilk defa acı yoksunluk bıkkınlık hissetmedeb diyet yapıyorum ve kilo veriyorum: 3haftada -4 kg Dayım. İnanılmaz rahatladım: daha hareketli daha enerjik hissediyorum. Uyku ve uyuşukluk uçtu gitti.
-günlük egzersizimi rahatlatıcı doğa sesleri ile yaklaşık 30 dakika yapıyorum: tabi mum ışığında inanılmaz dingin hissederek ilerliyorum
-D vitamini takviyemi kullanıyorum/ bir de fırsat buldukça bahçede özellikle boyun kısmımı ve bileklerim dirseklerimi açıp güneşleniyorum
-limonlu su içme rutinim ise ramazanda biraz düzensizleşse de elimden geldiğince içmeye çabalıyorum
Uzun bir süredir kendimde başa çıkamadığım, ortadan kaldıramadığım ve geçmişten sırtıma yük edinip yıllardır taşıdığım bir yük üzerinde çalışıyor ve o duygu düşüncelerimi irdeliyordum. Sonunda başardım/ affettim hem sebep olan kişiyi hem de özşefkatten uzaklaştırdığı kendimi.. artık onunla olan ilişkilerim daha sakin dingin. Aynı davranışları yapsa da artık öfkelenmiyorum bu büyük bir değişim. Başarabildiğim için sonsuz şükür içindeyim. Çok çok uzun yıllardır vardı artık yok. Arada sırada o hisler yoklarsa beni; aaa sen şimdi geldin ama boşuna zahmet ettin hadi şimdi git!diyeceğim...
Kalem kağıda sarılmanın şifasına inanıyorum. İçimden geldiği gibi geldiği kadar ve şekilde yazıyor da yazıyor konuşuyor da konuşuyorum.
Hem duygularımı sağaltabiliyorum hem de ilgili kişilerle konuşurken kendimi daha açık net ifade edebiliyorum. Kesinlikle kalpten kaleme dökülsün kelimeler...