Popüler Konu Verimli Rutin

Hanımlar merhaba,

Bir süredir yazamadım. İpek telefonumu yere atınca klavyenin bir kısmı yazmamaya başladı. Dün tamire verdim bakalım. Umarım hallolur. Bugün işe geldim bir yazayım dedim:)

Geçen hafta pazartesi günü sitede yürüyüşe çıkmıştım, telefonumu da İpek'in elinden kurtaramayınca evde bıraktım. Ela, ben yürüyüşteyken bakıcı abladan sütlü kahve istemiş, abla da soğuk süte kahve karıştırıp vermiş. Annem bunu ısıtıyordu, ben böyle içmem diyince de kızıma sütü kaynatıp vermiş. Ela'da içereken bacağına dökmüş. Sağ bacağının dizden aşağısı yanmış maalesef.

Yanık bizim en korktuğumuz bu nedenle evde en fazla önlemi aldığımız konu. Ocağın çevresi metal bir koruyucu ile çevrili, çocuklar tava, çaydanlık gibi şeylere ulaşamasın diye. Ancak ne kadar tedbir alınırsa alınsın bazen olacakların önüne geçilemiyor. Abla böyle bir şeyi nasıl yaptı anlayamıyorum. 7 senedir bizimle, Ela'ya bir kere bile sıcak birşey vermemişizdir. Yemekleri bile ılık koyuyoruz tabağına.

Eve gelince çocuk doktoruna bacağının fotoğrafını gönderdim. Ne yapalım diye sordum. Hastaneye gitmeyin dedi. Evde pansuman ve krem ile tedavi etmeye çalışıyoruz. Biraz sürecek gibi görünüyor.
Cok gecmiş olsun canım en kısa zamanda iyileşir inşallah.

Teşekkür edeim sahihuban inceledim limonkidsi elimizdeki etkinlikler bitince almayı düşünüyorum inşallah. Daha çok ilgisini çekmeye çalışıyorum umarırım başarırım.
Adeda yayıncılık da güzel ben dikkat geliştirme setini aldım begendim inceleyebilirsiniz.
Merhaba. Bence ilk etapta zorlamamak adına o dikkat geliştirme oyunların ı hareketli oyunların içine yedirseniz nasıl olur😊 çünkü birden oturmak gibi sevmediği bir şeyi yapınca ilgisini çekmez. Set nasıl bilmiyorum ama ne bileyim mesela eşleşecek kartların bir kısmını uzağa koyup koşarak almasını isteyebilirsiniz. Önce böyle sevdiği aktivite ile birleştirin ilgisini çektikçe daha fazla ilgilenmeye başlar belki.

Çok teşekkür ederim canım. Dizinden bileğine kadar olan alanda 3 adet ceviz büyüklüğünde yara oluştu. Derecesini söylemedi doktor. Antibiyotikli krem ile pansuman yapıyoruz.
Çok geçmiş olsun.kantaron yağı bende çok işe yaramıştı, önce kremi kullanın ama iz için kantaron yağını kullanabilirsiniz tabi çocuk olduğu için mutlaka Dr unuza danışın.

Sevgili elecda çok geçmiş olsun Rabbim şifasını versin inşallah. Benimde çok korktuğum bişeydir yanık oğlum çok hareketli birde.
Cok gecmiş olsun canım en kısa zamanda iyileşir inşallah.
Geçmiş olsun :KK43: elecda elecda
Allah beterinden saklasın
:KK200:
Çok geçmiş olsun.kantaron yağı bende çok işe yaramıştı, önce kremi kullanın ama iz için kantaron yağını kullanabilirsiniz tabi çocuk olduğu için mutlaka Dr unuza danışın.
Hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Merhaba. Bence ilk etapta zorlamamak adına o dikkat geliştirme oyunların ı hareketli oyunların içine yedirseniz nasıl olur😊 çünkü birden oturmak gibi sevmediği bir şeyi yapınca ilgisini çekmez. Set nasıl bilmiyorum ama ne bileyim mesela eşleşecek kartların bir kısmını uzağa koyup koşarak almasını isteyebilirsiniz. Önce böyle sevdiği aktivite ile birleştirin ilgisini çektikçe daha fazla ilgilenmeye başlar belki.
Öneriniz için teşekkür ederim iki gündür en azından biraz daha dikkatini verip 10 dk kadar bakıyor tabiki sabit oturmuyor gezip gelip bir sayfadaki etkinliklere bakıyor ama bu bile güzel şimdilik dediğiniz yöntemi de farklı etkinlikler için deneyebilirim. Zaman ayırdığınız için sağolun:KK52:

Selamlar Hanımlar,

Ancak oturabildim:)

Yeni başlangıçları sevdiğim için bugün, Mayıs ayının ilk günü itibariyle, tekrar sağlıklı beslenme, yürüyüş ve cilt bakımı rutinlerimi düzenli yapma konusunda daha fazla gayret göstermeye karar verdim.

Öncelikle YouTube’da Melisa Altan diye birini keşfettim. Kilo verme üzerine videolarını izledim ve oldukça faydalı buldum. 1 senede 85 kilodan 59’a inmiş. Ben de 10 kilo vermek istiyorum. Bunun için kendimi çok darlamadan hareket edeceğim.

Sabah mantarlı kaşarlı omlet içeren bir Karatay kahvaltısı yaptım. Kahvaltı bitiminde bir elma yedim ve vitaminlerimi içtim. Yürüyüş yaptım. Akşam yemeğinde ise Ezogelin çorba, yaprak sarma, salata ve havuç tarator yedim. İki öğün arasında birki çayı, sade kahve ve bolca su tükettim.

Cilt bakımı rutinlerime bazı ilave adımlar ekledim. Sabah kalkınca diş fırçalama rutinime dil fırçası ekledim. Önce dil fırçası ile dilimin üzerinden geçiyor, sonra dişlerimi fırçalıyorum. Ürünü sevdim ben, düşünen olursa tavsiye ederim.

Dişten sonra yüzüme papatya suyu sıkıp biraz bekliyorum. Ardından göz altı serumu ve yüz serumu sürüyorum. Bu kısıma da yeşim taşı roller ekledim. Soğuk ve masaj etkili gibi. Onu da beğendim.

Akşam kızları yatırmadan önce duşa girmeye başladım. Kızlardan sonra halim kalmıyor. Duştan önce at kılı fırça ile vücudumu fırçalayıp öyle duşa girmeye başladım. Duşta yüzümü kastil sabun ve yüz fırçası ile yıkıyorum. Çıkınca yine papatya suyu ve nemlendiricileri sürüyorum.

Kaş-kirpik serumu ve selülit yağı aldım. Fayda görürsem tavsiye edeceğim. Şu an deneme aşamasındalar:))

Herkese iyi geceler diliyorum.:KK200:

Selamlar Hanımlar,

Yeni başlangıçları sevdiğim için bugün, Mayıs ayının ilk günü itibariyle, tekrar sağlıklı beslenme, yürüyüş ve cilt bakımı rutinlerimi düzenli yapma konusunda daha fazla gayret göstermeye karar verdim.

Öncelikle YouTube’da Melisa Altan diye birini keşfettim. Kilo verme üzerine videolarını izledim ve oldukça faydalı buldum. 1 senede 85 kilodan 59’a inmiş. Ben de 10 kilo vermek istiyorum. Bunun için kendimi çok darlamadan hareket edeceğim.

Sabah mantarlı kaşarlı omlet içeren bir Karatay kahvaltısı yaptım. Kahvaltı bitiminde bir elma yedim ve vitaminlerimi içtim. Yürüyüş yaptım. Akşam yemeğinde ise Ezogelin çorba, yaprak sarma, salata ve havuç tarator yedim. İki öğün arasında birki çayı, sade kahve ve bolca su tükettim.

Cilt bakımı rutinlerime bazı ilave adımlar ekledim. Sabah kalkınca diş fırçalama rutinime dil fırçası ekledim. Önce dil fırçası ile dilimin üzerinden geçiyor, sonra dişlerimi fırçalıyorum. Ürünü sevdim ben, düşünen olursa tavsiye ederim.

Dişten sonra yüzüme papatya suyu sıkıp biraz bekliyorum. Ardından göz altı serumu ve yüz serumu sürüyorum. Bu kısıma da yeşim taşı roller ekledim. Soğuk ve masaj etkili gibi. Onu da beğendim.

Akşam kızları yatırmadan önce duşa girmeye başladım. Kızlardan sonra halim kalmıyor. Duştan önce at kılı fırça ile vücudumu fırçalayıp öyle duşa girmeye başladım. Duşta yüzümü kastil sabun ve yüz fırçası ile yıkıyorum. Çıkınca yine papatya suyu ve nemlendiricileri sürüyorum.

Kaş-kirpik serumu ve selülit yağı aldım. Fayda görürsem tavsiye edeceğim. Şu an deneme aşamasındalar:))

canım gayretkeş olman bizi de motive ediyor iyi ki varsın

ben de dil fırçası-at kılı fırça ve yeşim taşı roler hakkında detay bilgi öğrenmek istiyorum

ne zamandır dil fırçasın kullanmak istiyorum özellikle ramazan da biraz rahatsız oluyorum açıkcası

canım gayretkeş olman bizi de motive ediyor iyi ki varsın

ben de dil fırçası-at kılı fırça ve yeşim taşı roler hakkında detay bilgi öğrenmek istiyorum

ne zamandır dil fırçasın kullanmak istiyorum özellikle ramazan da biraz rahatsız oluyorum açıkcası
Canım ürünlerin görsellerini ekliyorum. Dil fırçası ve at kılı fırçayı Mar’le firmasından Trendyol üzerinden aldım. Yeşim taşını ise simya evinden aldım ama trendyolda da var bir sürü çeşit.

Eklentiler

• E5B568C4-701A-4E86-BCD8-835434C70F97.jpeg
    E5B568C4-701A-4E86-BCD8-835434C70F97.jpeg
    59 KB · Görüntüleme: 103
  • AFBDF048-B388-442E-B603-8AB3CB64A237.jpeg
    AFBDF048-B388-442E-B603-8AB3CB64A237.jpeg
    94,5 KB · Görüntüleme: 109
Selamlar Hanımlar,

elecda elecda collagen kullanıyor musun? Kullanıyorsan biraz anlatır mısın?

Selamlar Hanımlar,

Kendime bir karantina rutini oturtmaya çalışıyorum. İki küçük çocukla 7/24 evde olunca aksiyon hiç bitmiyor. Arada benim kendim ile ilgili yapmak istediklerim kaynıyor. Bu ay cilt bakımı ve sağlıklı beslenme başlıklarına odaklandım.

Sabah kalkar kalmaz ilk iş pijamaları çıkarıp, ev kıyafeti giyip banyoya gidiyorum.

Sırasıyla, dil fırçalalama- tonik- diş fırçalama- gözaltı serumu- yüz serumu ( yeşim taşı ile)-koltuk altı kremi sürüyorum.

Ardından mutfağa gidip, limonlu su içiyorum.

Limonlu sudan yaklaşık 45 dakika sonra kahvaltı yapıyorum. Kahvaltı bitiminde 1 adet meyve yiyip, d vitamini, Omega-3, Q10-Ala vitaminlerini içiyorum.

Böylece sabah rutinim tamamlanmış oluyor.

Akşam Rutini ise saat 17:00’de başlıyor.

17:00-17:30 arası akşam yemeği yiyoruz. Kilo vermek istediğim için porsiyon küçülttüm. Kaseler ile yemek yiyorum. 1 kase çorba,1 kase ana yemek, 1 kase salata ve 1 kase yoğurt ve yoğurtlu meze yiyorum. Arada çorba yerine bulgur pilavı oluyor. Pirinç ve makarnayı kestim.

Yemekten yaklaşık 1 saat sonra eşimle sitede yürüyüşe çıkıyoruz. 45 dakika kadar yürüyoruz.

Yürüyüşten gelince 1 maden suyu ile magnezyum hapı içiyorum.

Akşam 20:00’de duşa giriyorum. Duştan önce kuru fırçalama yapıp, dişlerimi fırçalıyorum.

Saçlarımı haftada 2 veya 3 yıkıyorum. Duşta yüzümü kastil sabun ve fırça ile temizliyorum. Vücut için de kastil sabun kullanıyorum.

Duştan çıktıktan sonra yaptığım işlemler sırasıya şu şekilde:

Tonik- kirpik ve kaş serumu-Vücut yağı-koltuk altı kremi- gözaltı serumu-yüz serumu-dudak kremi ve el kremi

İstediğim kiloya indikten sonra aklımda şu işler var:

1. Stil danışmanı ile çalışmak: Kapsül dolap oluşturmak istiyorum. Ne istediğimi ve ne istemediğimi biliyorum. Ancak gidip o ürünleri bulup kombinleme işine ne ilgim ne de yetkinliğim var. Biri benim için bu işi halletsin istiyorum. Eğer danışmanlık fiyatları çok uçuk değilse, kendime istediğim kiloya inme hediyesi vermek istiyorum.

2. Cilt Doktoru: Ara ara sırtımda ve göğsümde döküntüler oluyor. Birkaç doktora gittim ancak sorun çözülmedi. Emzirmeyi bıraktıktan sonra, önerilen bir cilt doktorunun muayenesine gidip, bu sorunu çözmeyi istiyorum.

3. Diyetisyen. Kilo verirsem bunu uzun vadede bunu nasıl korumayı öğrenmek istiyorum. Arkadaşımın çok memnun olduğu bir diyetisyen var. Kendisi ile Haziran ayında görüşmeye gideceğim. Mayıs’ta kendim çabalayayım, devamında uzman desteği iyi olacak inşallah.

Bu ara hayatının bir dönemini toplama kampında geçirmiş olan psikiyatr Victor E. Frankl’ın “İnsanın Anlam Arayışı” kitabını okuyorum.

Evinde oturmaktan ve çocukları ile sürekli birlikte olmaktan bunalmış bir insan olarak; bir insanın sevdiklerini kaybetme ve evini bir daha görememe deneyiminin beni kendime getirmesini diliyorum.

Aşağıda görsele ekleyeceğim bölümün üzerinde de ayrıca düşünmeye değer!

Eklentiler

• 27FC25C3-D281-4455-8196-83904CB2CA7C.jpeg
    27FC25C3-D281-4455-8196-83904CB2CA7C.jpeg
    134,7 KB · Görüntüleme: 96
  • 95C521D4-13C3-4DC1-A5DC-4994E5E81F5B.jpeg
    95C521D4-13C3-4DC1-A5DC-4994E5E81F5B.jpeg
    186,7 KB · Görüntüleme: 93
Hanımlar merhaba,

Bir süredir yazamadım. İpek telefonumu yere atınca klavyenin bir kısmı yazmamaya başladı. Dün tamire verdim bakalım. Umarım hallolur. Bugün işe geldim bir yazayım dedim:)

Geçen hafta pazartesi günü sitede yürüyüşe çıkmıştım, telefonumu da İpek'in elinden kurtaramayınca evde bıraktım. Ela, ben yürüyüşteyken bakıcı abladan sütlü kahve istemiş, abla da soğuk süte kahve karıştırıp vermiş. Annem bunu ısıtıyordu, ben böyle içmem diyince de kızıma sütü kaynatıp vermiş. Ela'da içereken bacağına dökmüş. Sağ bacağının dizden aşağısı yanmış maalesef.

Yanık bizim en korktuğumuz bu nedenle evde en fazla önlemi aldığımız konu. Ocağın çevresi metal bir koruyucu ile çevrili, çocuklar tava, çaydanlık gibi şeylere ulaşamasın diye. Ancak ne kadar tedbir alınırsa alınsın bazen olacakların önüne geçilemiyor. Abla böyle bir şeyi nasıl yaptı anlayamıyorum. 7 senedir bizimle, Ela'ya bir kere bile sıcak birşey vermemişizdir. Yemekleri bile ılık koyuyoruz tabağına.

Eve gelince çocuk doktoruna bacağının fotoğrafını gönderdim. Ne yapalım diye sordum. Hastaneye gitmeyin dedi. Evde pansuman ve krem ile tedavi etmeye çalışıyoruz. Biraz sürecek gibi görünüyor.
YEni okudum cok uzuldum:( buyuk gecmiş olsun elecda şimdi nasıl ela?

Back