Popüler Konu Verimli Rutin

Biz de İpek’i bebek arabasına koyup 15 dakika kadar site içinde gezdirdik. Arabadan indirmedik ve hiç bir yere temas etmedik. Ben ikisini de günlük bu şekilde çıkartıyorum.

Sizin prg daha zor anlaşılan.. yani sadece onla ilgilenemeyiz ki akşama kadar..
Kendi işinize zor yetişmişsiniz siz de.
vala sonumuz hayır olsun inşallah.

Sizin prg daha zor anlaşılan.. yani sadece onla ilgilenemeyiz ki akşama kadar..
Kendi işinize zor yetişmişsiniz siz de.
vala sonumuz hayır olsun inşallah.
Ya bir de öğretmeni her gün arayıp takip ediyor. Hesap veriyoruz bu yetişti, şu yetişmedi diye. Özel okullar parayı geri istemeyelim diye mi bu kadar kasıyor anlamadım:)

2.el ürün satan bir uygulama var biliyorsunuz. Oraya ev eşyaları bölümü de eklenmiş. Evlendiğim zaman alıp kutusunu dahi açmadığım şeyleri orda elden çıkarmaya çalışacağım. Olmazsa da kolilere yerleştirip aileme vermeyi düşünüyorum.

Dün evdeki bibloların bir kısmını eledim. Çoğu hediyeydi haliyle eve ve tarzıma uygun şeyler değil. Onlardan da kurtulmuş oldum.

Telefonumu bir uygulama indirdim. Uzun zamandır bir davranış takip programı arayışındayım. Birkaç tane denedim. Yapmak istediğim işleri ve ne sıklıkta yapmak istediğimi, günleri vs belirtiyorum. O da bana ay sonunda uygulama performansımı gösteriyor.

Şimdilik listemde evin düzeni, yemek, diyet, en az yarım saat kitap okumak ve 1 bölüm dizi seyretmek var.

Herkese iyi akşamlar sağlıklı günler
...
Yarım gün dahi olsa kamuda vatandaşa birebir hizmete devam ediyorum. Kendimizce tedbir alsak da açıkcası korkuyorum...
...
Şu günler sağlıkla geçsin ülkemde yine çiçekler açsın inşaallah
——
Eşim evde : home office çalışıyor şu süreçte-oğlumla o ilgileniyor -öğleden sonrada ailece evdeyiz.
-bahar temizliğini komple bitirdik-dip köşe tertemiz
-Kur an , meal, hadis okumalarımı ilerlettim
-kitap okumayı hızlandırdım/ online de olsa kitap tahliline devam ediyoruz grubumuzla
-diyete birebir uyuyorum, sanırım şu bir haftada 2 kg hafiflemii olacağım/ diyetisyenime hergün menümü yolluyorum (örnek olarak ekliyorum)
-kaza namazlarımı kılmaya gayret ediyorum
-oplumla ingilizce çalışmayı daha sistemli hale getirdik/ oyunlarla aktiviteyle çalışıyoruz
-oğlumla günde en az 5-6 kitap Okuyoruz/ çoğunu ezberledi (3.5 yaşında; en sevdiği oyuncaklar legoları ve kitapları)
Oğlu. İçin “zihinsel becerilerimi geliştiriyorum “ adı altında farklı kaynaklar sipariş ettim bekliyoruz

-# oğlumun kreşi kapşı olduğu ve tüm günü Evde geçirdiğimiz için alternatifleri arttıtmak durumunda kaldım- öğleye kadar babasıyla polis hırsızclk gibi bedensel ve hareketli oyunlar Oynuyor lar / öğlen2-3saat civarı uyuyor şükürler olsun: o sırada ben kendime vakit ayırıyorum; videolar filmler vb izliyorum
Akşamın yemeğini ocağa koyuyorum- her öğün yeni yemek hazırlıyorum- malım diyette olduğum için ben çok az tüketiyorum // sabah yumurta ceviz ve peynirin olduğu bir kahvaltı- öğlen et menü/ akşam sebze olaral besleniyoruz ailece.
—oğlum uyanınca da önce yemek ardından oyuna devam/ aktivitteleri etkinlikleri onu sıkmadan onun yönlendirmesiyle istediği süre kadar istediği şekilde yapıyoruz- amacım mutlu eğlenceli olsun: eğitim sadece bir araç şu an için.

Ayrıca :
İşe her gün aynı kıyafetle gidip geliyor; eve gelinceye girişte üzerimi değiştirip 70 derecede yıkıyorum/ şu evde kalma sürecinde birçok şeyi gözlemledim:
1. Tek tip giyinilebir, az eşya ile yaşanabilir hatta çantasız cüzdansız bile dışarı çıkklabilirmiş( örn fotoğraf ekleyeceğim)

2.avm lere gitmeden, kafelerde o marka kahve içmeden de mutlu olabiliyormuşuz( latte yapmayı öğrendim)
3.dert dediğimiz şeyler dert değilmiş: insanın gündemi birden bambaşka bir yere gidebilirmiş.

4.zaman çok kıymetli her anını aşırı verimli mutlu geçirmek gerekirmiş bir kez daha emin oldum

5. Para her zaman kenarda durmalı: elecda nın her daim dediği gibi finanssal özgürlüksağlanmalıymış

—-
Bu imtihanlar umarım nice farkındalık sağlar
...

Merhabalar arkadaşlarım uzun zamandır yazamıyordum. İdari izinli olduğum için 1. sınıf öğrencisi kızımla evdeyim. Eşim haftanın bikaç günü işe gidiyor. Genel olarak 3’müz hep evdeyiz. Aşama aşama azalttık dışarı çıkmayı. En son 5 gün oldu çıkmayalı. Sürekli evde olunca ve uzaktan eğitim işi başlayınca evdeki işler biraz sarpa sarmaya başladı. Evde olmak rehavet veriyor. Sabah namazına uyandıktan sonra geri yatmaya başladım, kalkma saatim 8’den 10’a doğru kaymaya başladı. Ve sonuç olarak iki gündür kafamda bir kaos, ev işleri ve kızımın okul işleri kaos oldu. Bugün yeni hayatımıza göre yaptığım planı revize ettim. Teker teker bullet journal’ıma yazdım. Evin toplu ve temiz tutulması için daha çok zaman ayırmam gerektiğini anladım. Eskiye göre heryer daha kolay kirlenip dağılıyor. Haftalık planlarıma ev işini ekledim. Her gün ne yapacağım belli artık.
Kaosu sevmiyorum, plan yapma, yazma ve uygulama kısmını yapmak bana kesinlikle iyi geliyor.
Hepimize kolay gelsin....

Bugün anladım ki her derse yetişmemiz imkansız. Dört ders belirledim ancak bunların çalışmalarını yaptıracağım. Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi ve İngilizce. Her gün kitap okumalı bir de. Online derslere katılım konusunda kararsızım ve çok istekli değilim. Henüz başlamadı. Yarın başlayacak. Sistemin oturup öğretmenin bu konuda verimli hale gelmesini bekleyebilirim. Bu akşam satranç turnuvası vardı, katılmadık, müzik ödevi ve beden eğitimini yapmadık. Herşeye yetişmeye çalışırsak paralanacağız gibi bir düşünce var şimdilik kafamda. Ağır ağır ilerlemekte fayda görüyorum uzaktan eğitim konusunda. Yoksa çok stres yapacağım gibi görünüyor. Evde bu stresi nasıl yönetirim bilemiyorum. O yüzden olduğu kadar ile idare edeceğim.

Merhaba,
Ben davranış takibi için "Productive" uygulamasını kullanıyorum. Hala arayışınız devam ediyorsa bir göz atabilirsiniz. 1 haftalık ücretsiz deneme hakkı var.

Hoş geldin

Az önce okula mail attım ben de. Günde 7 ders, dikte ve kitap okuma programının bizim şartlarımızda daha fazla sürdürülebilir olmadığından bahsettim. Dün 21:00'de bitirebildik bütün dersleri. Bu şekilde devam etmemiz mümkün değil gerçekten.

Selamlar Hanımlar,

Kızlardan fırsat bulup yazamıyorum bir türlü. Az önce montumu giyip yine pijamalar ile evden çıktım. Sonra gizlice girip yatak odasına kendimi kitledim:) Ela'nın şu an online dersi var. İpek'in de uyku zamanı.

Biraz karantina rutinimizden bahsedeyim. Sabah 07:00'de İpek ile günümüz başlıyor. Gece uyanmaları devam ediyor. Güne yorgun başlıyorum bu yüzden. Bütün günümüz Ela'nın derslerini yetiştirmeye çalışmakla geçiyor

07:00 Kalkış
07:00-09:00: İpek alt-üst değişimi-İpek kahvaltı-Sabah cilt bakım rutini
09:00-Ela Kalkış
09:00-09:30- Ela sabah rutini (Tuvalet-diş-pijama kaldırma-üst giyinme-yatak toplama
09:30-10:30 Kahvaltı
10:30-11:30 Ela Online Ders / Benim İçin Kişisel Vakit
11:30-12:30 İpek uyku-Ela ile Oyun
12:30-13:30 Ela ile Ders (Hayat Bilgisi-Türkçe-Matematik)
13:30-14:00 Mola (Tv-oyun-benim için kahve zamanı:))
14:00-15:00 Ela ile Ders (İngilizce-İspanyolca)
15:00-16:00 Mola
16:00-17:30 Ela ile Ders (Robotik ve Stem)
17:30-18:30 Akşam Yemeği
18:30-19:30 Oyun zamanı
19:30-21:00 (Dikte, kitap okuma)
21:00-21:30 İpek uyku zamanı
21:30-22:00 Ela uyku zamanı
22:00-23:00 Kişisel zaman, cilt bakımı ve ev toplama

Psikolojimi ayakta tutabilmek için yaptığım şeyler ise;
1. Pijama ile dolaşmamak: Sabah kalkınca cilt bakımı ve üstüme düzgün bir ev kıyafeti giymek psikolojik açıdan epey fayda sağlıyor.
2. Günlük kişisel vakit ayırmak, sevdiğim şeyleri yapmak
3. Gündemi takip etmemek, corona ile lgili videoları seyretmemek
4. Ev düzeni, sağlıklı yaşam ve iyi annelik gibi hayat hedeflerime uygun faaliyetlere zaman harcamak

Malum okul kapalı biz de kızımla sürekli evdeyiz. Diş çıkarma döneminde ve süreç beni gerçekten zorluyor. Kendimce bir düzen oturmuştum evde ancak uyku düzenimizin bozulması gün içindeki performansıma yansıyor. Bu haftayı tamamen kızıma vakit ayırarak geçirip, diğer işleri ertelemeyi düşünüyorum.

herkese merhaba sizlere bahçeden birkaç fotoğrafla selam etmek istedim
Öğleye kadar çalıştım sonrasında eşim ve oğlumla birlikte bahçeye kaçtık her gün bir miktar buraya gelip limon ağacı dibini çapalamak bir şeyler ekmek veya sulamak gibi aktivitelerde bulunuyoruz.
Zira hep işte ve evde olmak dört duvar arasında Sıkışmak hepimiz için zor
.....
Öyle bir süreçten geçiyoruz ki insanın kıymetini bilemedi bir çok şeyin aslında ne kadar da hayati bir şey olduğunu anlıyor. Alışveriş yapmak lüks giyinmek takınmak bir başkasına sadece maddi olarak sahip oldukları üzerinden hava atmak ve her bir paylaşımda metalar üzerinden kendini güzel göstermeye çalışmak durumunda olan insanların aslında içlerindeki boşluğu dışarısını değiştirerek doldurmaya çalıştığını gördüm. Sahip olan Ma’nevi hayatın dışında hemen hemen bir çok şey şu dönemde fayda etmiyor insanın ruhuna da iyi gelmiyor..
....
İnşallah bu dönemi sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz ve yaşadığımız bu zorlu günlerin bize kazandırdıklarını daha sonraki rahatlık döneminde de idrak ederek yaşayabiliriz duam bu...
...

elecda canım Önerdiğin programı ben telefonuma indirdim şimdi inceliyorum ücretsiz denemesinin ardından deneyimli evdeyiÖnerdiğin programı ben telefonuma indirdim şimdi inceliyorum ücretsiz denemesinin ardından deneyimlerimin sonunda satın alabilirim şimdi günlük yapılacaklar listesi ve rutinleri belirleyeceğim ve kayıt yapacağım...
....

iyi ki varsınız...
Sizlerle dertleşmek : müthiş bir hediye...

Eklentiler

• 95A8F00E-EC90-4817-AD7B-EDB0FDBBF98D.jpeg
    135,1 KB · Görüntüleme: 50
Fotoğraflar nasıl güzel
Productive’i kullanıyorsen değil mi? Ayrıca günlük yapılacak işler için Todoist çok güzel bir program. Ücretsiz versiyonu epey iş görüyor. Benim en sevdiğim kısmı bir gelen kutusu olması ve henüz tarihi netleşmeyen işleri yazabiliyor olmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…