- Emoji Skoru
- 18.710
- Puanlar
- 448
Ev işlerine dahil etmeye gayret etsen çok iyi olur bence. Suçlu ve yetrsiz hissetme ile ilgli de şöyle düşünüyorum. Eşimle aynı anda ebeveyn olduk ve işe gidiyoruz. O kendini hiçbir zaman yeterszi ve suçlu hissetmiyor. Ben neden hissedeyim ki?Merhabaelecda hosbuldum
Aslinda esim ev islerine cok karismasada cocuklariyla cok ilgilidir. O eve gelince ustumden yuk kalkiyor sanki. Ama dedigin gibi hep bir suclu hissetme ve yetersizlik duygusu hakim.
Detaylı paylaşımın için çok teşekkür ederim.Şöyle bir durum değerlendirmesi yapayım barı
Ekonomiden başlayayım son bir kaç gün içinde önemli bir karar verip arabamızı küçülttük elimizdeki arabayı 112000 e satıp yerine 40000 e bir araba aldık ve ev kredisi 8 aya düştü bu beni zihnen çok rahatlattı
İki aydır eşimle kendimize tüm faturaları taksitleri falan ödedikten sonra haftalık 500 lira harcama limiti koyduk eğer artarsa haftalık olarak artan miktarı yine altın hesabına yatırıyoruz
Bunun dışında ben 300 liralık bir güne girdim ve yine tüm sabit giderler dışında kalan paranın ve hesaba yatan her paranın %10 unu yine altın hesabına atmaya başladık birikiminin çok ufak adımlarla ilerlese de bunun borç bilinç düzeyinden bolluk bilinç düzeyine geçmek için hayatıma önemli katkısı olduğunu düşünüyorum
Çocuklarla ilişki : Her gün onlarla oyun oynayamıyorum işkence gibi geliyor her gün kitap okuyup dikkati güçlendirme kitaplarından etkinlik yapıyoruz iki çocuğum arasındaki dengeyi kurma konusunda kendimi başarılı görüyorum eskiye göre kıyasladığımda özellikle sömestr dan bu yana öfke yönetimimin daha iyi olduğunu düşünüyorum
Çocuklara karşı hem ekonomik anlamda tasarruf etmeye çalışmamdan hem de çalıştığım ve yeterince vakit ayıramadığımı düşünmekten ve bundan dolayı suçluluk hissetmekten kurtulamadım maalesef
İş hayatım Yeni bir okula başladığım için Şubat ayı öğrencileri okulu tanımaya çalışmakla geçti ilk iki hafta yoğun bir boşluk duygusu hissettim yeni yeni aşmaya başladım bu okulun Rehber öğretmeni olmayan bir okul olduğu için rehberlik anlayışının oturması zaman alacak
Buradaki en temel problemim ertelemek bunun için pazartesi sabah haftalık program hazırlayıp yapmam gereken tüm işleri yazıyorum öğrenci randevularını arka arkaya alıyorum kalmaması için
Sınıf rehberliği için her gün öğleden sonraki derslerde yapmaya çalışıyorum yaptıklarımın üzerine planda tik atıyorum
Buradaki gelişmeyi kendim için yeterli görmüyorum daha iyisi olabilir ama dönem başına göre çok daha iyiyim
KİŞİSEL gelişim: Kitap okuma alışkanlığım oturdu zaten günlük mutlaka okuyorum genelde kendi alanımda ve kişisel gelişim alanında okuyorum
Mesleki gelişim ile ilgili de yeni bir karar aldım bir ara ders çalışayım demiştim ama bu anlamlı gelmedi herhalde ki sürdüremedim ama rehberlik hizmetleri sunum sisteminin bir tablosu var buradaki konularla ilgili bir arşiv hazırlamak istiyorum sunum sisteminin çıktısını alıp çalıştığım konunun üzerini çözeceğim bu bana arafığımı bulabileceğim hem bir arşiv sağlamış olacak hemde işimin pratik kısmı ile ilgili beni güçlendirecek
Diyet ve spor spor rutinim zaten oturdu haftanın üç günü spor salonuna gidiyorum çok memnunum
Beslenme : şu an 62.8 Kilom bunu 58 civarına çekip korumak istiyorum ilerliyor gibi görünsem de bu mesele hala zihnimde çok karışık dengede kalmayı çok istiyorum bakalım zamanla neler olacak
Bu da benim son zaman değerlendirmem paylaşmak istedimelecda
Yapmaya çalışıyorum bu sene kendimi farklı hissediyorum bende şunu söylemek isterim ki sizden çok etkilendim paylaşımlarınızı heyecanla bekliyorum bütün bu konuyu baştan sona okudum böyle bir konu açıp paylaşım yaptığınız için çok teşekkür ederim kendi adıma çok faydasını gördümDetaylı paylaşımın için çok teşekkür ederim.
Bence durumun gayet iyi gözüyor. Önemli olan her konuda her gün tekrar tekrar mücadele edebilmek. Bunu iyi yaptığını düşünüyorum.
Yine çok güzel bir paylaşım bu beslenme yıllardır sorunum benim de bir düzene oturtmayı gerçekten çok istiyorum bende bu aralar fena sayılmam bununla ilgili bir instagram hesabı açtım diyet hesaplarını takip edip yediklerini paylaşıyorum bana iyi geldi takip edenlere karşı kendimi sorumlu hissettiriyorALIŞKANLIKLAR
Günlük olarak gerçekleştirmeye çalıştığım bazı alışkanlıklarım var. Bunları yapabilirsem çok mutlu hissediyorum, yapamazsam da yarın bir daha denerim diyerek kendimi teselli ediyorum.
Bir süredir İpek sabah 05:45’te uyanıyor ve geri yatıramıyoruz. Bu nedenle, sabah rutinimi uygulayamıyorum. Bu durum, diğer alışkanlıklarımı sürdürme motivasyonumu da olumsuz yönde etkliyor.
Nasıl tekrar düzene girsem diye kafa yorduğum bu günlerde, seyrettiğim bir videodan ilham aldım. Videonun ana fikri, her ay tek bir alışkanlığa odaklanarak 30 gün boyunca yerine getirmeye çalışmak olarak özetlenebilir. Aylık planlama, bir ay “birşeyi yapmama” , takip eden diğer ay “birşeyi yapma” olacak şekilde planlanırsa irade kaslarının daha kuvetleneceği yönünde.
Kendim için şu şekilde dört aylık bir plan oluşturdum.
Mart: Sıfır Un İle Beslenme (Bir şeyi yapmamak)
Nisan: Her gün 10.000 adım (Bir şeyi yapmak)
Mayıs: Sıfır Şeker ile Beslenme (Bir şeyi yapmamak)
Haziran: Her Gün 20 dakika Egzersiz ve Yoga (Bir şeyi yapmamak)
Sağlıklı yaşam hedefimin içerisinde beslenme ve egzersiz kısımları yer almakla beraber bu ay ikisi de epey aksadı. Zaten kötü gidiyor diye saldığım için de kilo aldım. Kendime en uygun beslenme programını bulmak istiyorum. Bu nedenle belirli periyotlarda, bazı besin gruplarını hayatımdan çıkararak, bedenimdeki tepkileri gözlemleyeceğim.
Mart ayı için belirlediğim konu, en çok zorlananacağımı tahmin ettiğim konu olan unsuz beslenme meselesi. Öncelikle şunu belirteyim ki hayatımın geri kalanında unsuz beslenmeyi düşünmüyorum. Unlu yiyecekleri seviyorum ve bu şekilde beslenmeye eyilimliyim. Bu nedenle, bu durumu kontrol altına almak ve sadece değeceğini düşündüğüm durumlarda keyifle tüketmek ve pişmanlık hissetmemek istiyorum. Unsuz beslenme denemesine eşim de katılacak. Benim için çok iyi oldu.
Nisan ayı için 10.000 adım hedefledim. Servisten erken inip yürümeye çalışıyorum ama bu ara kar yağmur soğuk derken doğru düzgün yürümedim. Nisan ayında hava toparlamış olur, her gün servisten 10.000 adım atabileceğim bir mesafede iner yürürüm diye düşünüyorum.
Mayıs ayında yine bir beslenme deneyi yapmayı planladım. Bu sefer sıfır şeker ile beslenmeyi deneyeceğim. Sıfır una göre daha kolay olacağını tahmin ediyorum, zira çok tatlı ihtiyacı duyan biri değilim.
Haziran ayında ise her gün 20 dakika yoga ve egzersiz yapmaya çalışacağım. Sabah rutinimin içerisinde egzersiz konusunu uzun zamandır güzelce götürebiliyordum ancak bu ara sabah rutinim iptal olunca egzersiz de yapamadım. Tekrar düzene girmeyi istiyorum.
Planlamayı özellikle 4 aylık olarak yaptım. Temmuz ayı benim için yıllık hedeflerimin gidişatını değerlendirme zamanı olduğu için, bu 4 aylık durumu değerlendirerek yılın geri kalanını planlamayı düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim.Yapmaya çalışıyorum bu sene kendimi farklı hissediyorum bende şunu söylemek isterim ki sizden çok etkilendim paylaşımlarınızı heyecanla bekliyorum bütün bu konuyu baştan sona okudum böyle bir konu açıp paylaşım yaptığınız için çok teşekkür ederim kendi adıma çok faydasını gördüm
Beslenme konusunda ben de yıllardır sıkıntı yaşıyorum. Tam düzene oturttum derken birşey çıkıyor. Bakalım bir ayı unsuz geçirmeyi başarabilirsem sorunu çözmeye epey yaklaşırım diye düşünüyorum.Yine çok güzel bir paylaşım bu beslenme yıllardır sorunum benim de bir düzene oturtmayı gerçekten çok istiyorum bende bu aralar fena sayılmam bununla ilgili bir instagram hesabı açtım diyet hesaplarını takip edip yediklerini paylaşıyorum bana iyi geldi takip edenlere karşı kendimi sorumlu hissettiriyor
Su an sut izninde oldugum icin 1.5 saat erken cikiyorum. Calisma sartlarim su an uygun. Ev kredisi odemeseydik kesin ucretsiz izin alirdim. Cok iyi yapmissin.2’de evde olmak şahane bir duygu olmalı. Kim bakıyor sen işteyken cocuklara? Büyük kızının surekli sana sarması çok normal, tam oyun yaşı ve akran olmayınca seni oyun arkadası yapmış:) 2 çocuga bakmak gerçekten zor, ben de kızlar 2,5 yaşına gelene kadar ücretsiz izin kullamdım. Bir sure ailelerle baktık, sonra yalnız. Yarım günü kreşe baslattığım gün anladım neler cektiğimiçocuk bakmak şayet çocugun yediği içtiği, izlediği, vakti nasıl gecirdiği gibi birçok konuya kafa yoruyorsan hiç kolay iş değil gercekten. Ben oyleymiş mesela, rutinleri oturtma konusunda çok zorlandım fakat alışkanlıklarının oluşmasında çok katkısı oldu, şuan daha rahatım. Şimdi zorlanırsın ama sanırım 2 oldu sonra Biri 5 diğeri 3 oldugunda birbirlerine arkadas olacaklardır. Kolaylıklar diliyorum
Aynen dogru soyluyorsun. Yavas yavas islere onuda dahil etmeliyim 🖒Ev işlerine dahil etmeye gayret etsen çok iyi olur bence. Suçlu ve yetrsiz hissetme ile ilgli de şöyle düşünüyorum. Eşimle aynı anda ebeveyn olduk ve işe gidiyoruz. O kendini hiçbir zaman yeterszi ve suçlu hissetmiyor. Ben neden hissedeyim ki?
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benim de önümde bir tayin süreci olacak ve bende de hiç bir şey kesinleşmiş değil. Oğlumla ilgili aldığım bu tarz kararlarda karar verene kadar kendimden geçiyorum. Bende ara ara koltuklarımı değiştirsem deyip karar veremeyince bırakıyorumnormalde bu kadar karasız biri olduğumun farkında değildim. son 2 ayda üç kere karar vermem gerekti hepsinde beynim durdu sanki, bir kağıda artı eksi yazmama rağmen beynim işlemedi bir türlü karar veremedim, bu halimden sıkılmaya başladım, kararsızlık için tavsiyeleriniz var mı? (biri tayin için il meselesi, biri salon takımı alınacaktı hala bekliyor, biri de kızıma okul baktık o)
Kreş seçiminde elecda nın kreş seçme ile ilgili yazısı bana baya fayda sağladı. Teşekkürlernormalde bu kadar karasız biri olduğumun farkında değildim. son 2 ayda üç kere karar vermem gerekti hepsinde beynim durdu sanki, bir kağıda artı eksi yazmama rağmen beynim işlemedi bir türlü karar veremedim, bu halimden sıkılmaya başladım, kararsızlık için tavsiyeleriniz var mı? (biri tayin için il meselesi, biri salon takımı alınacaktı hala bekliyor, biri de kızıma okul baktık o)
Verdiğin karar bugünün şartlarında en doğrusu olabilir. Yarın şartlar değişebilir veya senin beklentilerin değişebilir ve aldığın karar yarın doğru olmayabilir. Okul meselesi böyle bir konu bence. Mükemmel bir okul yok. Her okulun güçlü ve zayıf yönleri var.normalde bu kadar karasız biri olduğumun farkında değildim. son 2 ayda üç kere karar vermem gerekti hepsinde beynim durdu sanki, bir kağıda artı eksi yazmama rağmen beynim işlemedi bir türlü karar veremedim, bu halimden sıkılmaya başladım, kararsızlık için tavsiyeleriniz var mı? (biri tayin için il meselesi, biri salon takımı alınacaktı hala bekliyor, biri de kızıma okul baktık o)
Rica ederim canım
Okudum evet. Çok teşekkür ederim. Bende böyle yapıyorum. İç sesim bişeye güvenmiyorsa vazgeçiyorumRica ederim canım
Seçimler ile ilgili az önce beyazinciye yazdım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?