• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

Şöyle bir durum değerlendirmesi yapayım barı
Ekonomiden başlayayım son bir kaç gün içinde önemli bir karar verip arabamızı küçülttük elimizdeki arabayı 112000 e satıp yerine 40000 e bir araba aldık ve ev kredisi 8 aya düştü bu beni zihnen çok rahatlattı
İki aydır eşimle kendimize tüm faturaları taksitleri falan ödedikten sonra haftalık 500 lira harcama limiti koyduk eğer artarsa haftalık olarak artan miktarı yine altın hesabına yatırıyoruz
Bunun dışında ben 300 liralık bir güne girdim ve yine tüm sabit giderler dışında kalan paranın ve hesaba yatan her paranın %10 unu yine altın hesabına atmaya başladık birikiminin çok ufak adımlarla ilerlese de bunun borç bilinç düzeyinden bolluk bilinç düzeyine geçmek için hayatıma önemli katkısı olduğunu düşünüyorum

Çocuklarla ilişki : Her gün onlarla oyun oynayamıyorum işkence gibi geliyor her gün kitap okuyup dikkati güçlendirme kitaplarından etkinlik yapıyoruz iki çocuğum arasındaki dengeyi kurma konusunda kendimi başarılı görüyorum eskiye göre kıyasladığımda özellikle sömestr dan bu yana öfke yönetimimin daha iyi olduğunu düşünüyorum
Çocuklara karşı hem ekonomik anlamda tasarruf etmeye çalışmamdan hem de çalıştığım ve yeterince vakit ayıramadığımı düşünmekten ve bundan dolayı suçluluk hissetmekten kurtulamadım maalesef

İş hayatım Yeni bir okula başladığım için Şubat ayı öğrencileri okulu tanımaya çalışmakla geçti ilk iki hafta yoğun bir boşluk duygusu hissettim yeni yeni aşmaya başladım bu okulun Rehber öğretmeni olmayan bir okul olduğu için rehberlik anlayışının oturması zaman alacak
Buradaki en temel problemim ertelemek bunun için pazartesi sabah haftalık program hazırlayıp yapmam gereken tüm işleri yazıyorum öğrenci randevularını arka arkaya alıyorum kalmaması için
Sınıf rehberliği için her gün öğleden sonraki derslerde yapmaya çalışıyorum yaptıklarımın üzerine planda tik atıyorum
Buradaki gelişmeyi kendim için yeterli görmüyorum daha iyisi olabilir ama dönem başına göre çok daha iyiyim
KİŞİSEL gelişim: Kitap okuma alışkanlığım oturdu zaten günlük mutlaka okuyorum genelde kendi alanımda ve kişisel gelişim alanında okuyorum
Mesleki gelişim ile ilgili de yeni bir karar aldım bir ara ders çalışayım demiştim ama bu anlamlı gelmedi herhalde ki sürdüremedim ama rehberlik hizmetleri sunum sisteminin bir tablosu var buradaki konularla ilgili bir arşiv hazırlamak istiyorum sunum sisteminin çıktısını alıp çalıştığım konunun üzerini çözeceğim bu bana arafığımı bulabileceğim hem bir arşiv sağlamış olacak hemde işimin pratik kısmı ile ilgili beni güçlendirecek

Diyet ve spor spor rutinim zaten oturdu haftanın üç günü spor salonuna gidiyorum çok memnunum

Beslenme : şu an 62.8 Kilom bunu 58 civarına çekip korumak istiyorum ilerliyor gibi görünsem de bu mesele hala zihnimde çok karışık dengede kalmayı çok istiyorum bakalım zamanla neler olacak

Bu da benim son zaman değerlendirmem paylaşmak istedim elecda elecda

Merhaba elecda elecda hosbuldum 😊
Aslinda esim ev islerine cok karismasada cocuklariyla cok ilgilidir. O eve gelince ustumden yuk kalkiyor sanki. Ama dedigin gibi hep bir suclu hissetme ve yetersizlik duygusu hakim.
Ev işlerine dahil etmeye gayret etsen çok iyi olur bence. Suçlu ve yetrsiz hissetme ile ilgli de şöyle düşünüyorum. Eşimle aynı anda ebeveyn olduk ve işe gidiyoruz. O kendini hiçbir zaman yeterszi ve suçlu hissetmiyor. Ben neden hissedeyim ki?

Şöyle bir durum değerlendirmesi yapayım barı
Ekonomiden başlayayım son bir kaç gün içinde önemli bir karar verip arabamızı küçülttük elimizdeki arabayı 112000 e satıp yerine 40000 e bir araba aldık ve ev kredisi 8 aya düştü bu beni zihnen çok rahatlattı
İki aydır eşimle kendimize tüm faturaları taksitleri falan ödedikten sonra haftalık 500 lira harcama limiti koyduk eğer artarsa haftalık olarak artan miktarı yine altın hesabına yatırıyoruz
Bunun dışında ben 300 liralık bir güne girdim ve yine tüm sabit giderler dışında kalan paranın ve hesaba yatan her paranın %10 unu yine altın hesabına atmaya başladık birikiminin çok ufak adımlarla ilerlese de bunun borç bilinç düzeyinden bolluk bilinç düzeyine geçmek için hayatıma önemli katkısı olduğunu düşünüyorum

Çocuklarla ilişki : Her gün onlarla oyun oynayamıyorum işkence gibi geliyor her gün kitap okuyup dikkati güçlendirme kitaplarından etkinlik yapıyoruz iki çocuğum arasındaki dengeyi kurma konusunda kendimi başarılı görüyorum eskiye göre kıyasladığımda özellikle sömestr dan bu yana öfke yönetimimin daha iyi olduğunu düşünüyorum
Çocuklara karşı hem ekonomik anlamda tasarruf etmeye çalışmamdan hem de çalıştığım ve yeterince vakit ayıramadığımı düşünmekten ve bundan dolayı suçluluk hissetmekten kurtulamadım maalesef

İş hayatım Yeni bir okula başladığım için Şubat ayı öğrencileri okulu tanımaya çalışmakla geçti ilk iki hafta yoğun bir boşluk duygusu hissettim yeni yeni aşmaya başladım bu okulun Rehber öğretmeni olmayan bir okul olduğu için rehberlik anlayışının oturması zaman alacak
Buradaki en temel problemim ertelemek bunun için pazartesi sabah haftalık program hazırlayıp yapmam gereken tüm işleri yazıyorum öğrenci randevularını arka arkaya alıyorum kalmaması için
Sınıf rehberliği için her gün öğleden sonraki derslerde yapmaya çalışıyorum yaptıklarımın üzerine planda tik atıyorum
Buradaki gelişmeyi kendim için yeterli görmüyorum daha iyisi olabilir ama dönem başına göre çok daha iyiyim
KİŞİSEL gelişim: Kitap okuma alışkanlığım oturdu zaten günlük mutlaka okuyorum genelde kendi alanımda ve kişisel gelişim alanında okuyorum
Mesleki gelişim ile ilgili de yeni bir karar aldım bir ara ders çalışayım demiştim ama bu anlamlı gelmedi herhalde ki sürdüremedim ama rehberlik hizmetleri sunum sisteminin bir tablosu var buradaki konularla ilgili bir arşiv hazırlamak istiyorum sunum sisteminin çıktısını alıp çalıştığım konunun üzerini çözeceğim bu bana arafığımı bulabileceğim hem bir arşiv sağlamış olacak hemde işimin pratik kısmı ile ilgili beni güçlendirecek

Diyet ve spor spor rutinim zaten oturdu haftanın üç günü spor salonuna gidiyorum çok memnunum

Beslenme : şu an 62.8 Kilom bunu 58 civarına çekip korumak istiyorum ilerliyor gibi görünsem de bu mesele hala zihnimde çok karışık dengede kalmayı çok istiyorum bakalım zamanla neler olacak

Bu da benim son zaman değerlendirmem paylaşmak istedim elecda elecda
Detaylı paylaşımın için çok teşekkür ederim. :KK200:
Bence durumun gayet iyi gözüyor. Önemli olan her konuda her gün tekrar tekrar mücadele edebilmek. Bunu iyi yaptığını düşünüyorum.

ALIŞKANLIKLAR

Günlük olarak gerçekleştirmeye çalıştığım bazı alışkanlıklarım var. Bunları yapabilirsem çok mutlu hissediyorum, yapamazsam da yarın bir daha denerim diyerek kendimi teselli ediyorum.

Bir süredir İpek sabah 05:45’te uyanıyor ve geri yatıramıyoruz. Bu nedenle, sabah rutinimi uygulayamıyorum. Bu durum, diğer alışkanlıklarımı sürdürme motivasyonumu da olumsuz yönde etkliyor.

Nasıl tekrar düzene girsem diye kafa yorduğum bu günlerde, seyrettiğim bir videodan ilham aldım. Videonun ana fikri, her ay tek bir alışkanlığa odaklanarak 30 gün boyunca yerine getirmeye çalışmak olarak özetlenebilir. Aylık planlama, bir ay “birşeyi yapmama” , takip eden diğer ay “birşeyi yapma” olacak şekilde planlanırsa irade kaslarının daha kuvetleneceği yönünde.

Kendim için şu şekilde dört aylık bir plan oluşturdum.

Mart: Sıfır Un İle Beslenme (Bir şeyi yapmamak)

Nisan: Her gün 10.000 adım (Bir şeyi yapmak)

Mayıs: Sıfır Şeker ile Beslenme (Bir şeyi yapmamak)

Haziran: Her Gün 20 dakika Egzersiz ve Yoga (Bir şeyi yapmamak)

Sağlıklı yaşam hedefimin içerisinde beslenme ve egzersiz kısımları yer almakla beraber bu ay ikisi de epey aksadı. Zaten kötü gidiyor diye saldığım için de kilo aldım. Kendime en uygun beslenme programını bulmak istiyorum. Bu nedenle belirli periyotlarda, bazı besin gruplarını hayatımdan çıkararak, bedenimdeki tepkileri gözlemleyeceğim.

Mart ayı için belirlediğim konu, en çok zorlananacağımı tahmin ettiğim konu olan unsuz beslenme meselesi. Öncelikle şunu belirteyim ki hayatımın geri kalanında unsuz beslenmeyi düşünmüyorum. Unlu yiyecekleri seviyorum ve bu şekilde beslenmeye eyilimliyim. Bu nedenle, bu durumu kontrol altına almak ve sadece değeceğini düşündüğüm durumlarda keyifle tüketmek ve pişmanlık hissetmemek istiyorum. Unsuz beslenme denemesine eşim de katılacak. Benim için çok iyi oldu.

Nisan ayı için 10.000 adım hedefledim. Servisten erken inip yürümeye çalışıyorum ama bu ara kar yağmur soğuk derken doğru düzgün yürümedim. Nisan ayında hava toparlamış olur, her gün servisten 10.000 adım atabileceğim bir mesafede iner yürürüm diye düşünüyorum.

Mayıs ayında yine bir beslenme deneyi yapmayı planladım. Bu sefer sıfır şeker ile beslenmeyi deneyeceğim. Sıfır una göre daha kolay olacağını tahmin ediyorum, zira çok tatlı ihtiyacı duyan biri değilim.

Haziran ayında ise her gün 20 dakika yoga ve egzersiz yapmaya çalışacağım. Sabah rutinimin içerisinde egzersiz konusunu uzun zamandır güzelce götürebiliyordum ancak bu ara sabah rutinim iptal olunca egzersiz de yapamadım. Tekrar düzene girmeyi istiyorum.

Planlamayı özellikle 4 aylık olarak yaptım. Temmuz ayı benim için yıllık hedeflerimin gidişatını değerlendirme zamanı olduğu için, bu 4 aylık durumu değerlendirerek yılın geri kalanını planlamayı düşünüyorum.

Detaylı paylaşımın için çok teşekkür ederim. :KK200:
Bence durumun gayet iyi gözüyor. Önemli olan her konuda her gün tekrar tekrar mücadele edebilmek. Bunu iyi yaptığını düşünüyorum.
Yapmaya çalışıyorum bu sene kendimi farklı hissediyorum bende şunu söylemek isterim ki sizden çok etkilendim paylaşımlarınızı heyecanla bekliyorum bütün bu konuyu baştan sona okudum böyle bir konu açıp paylaşım yaptığınız için çok teşekkür ederim kendi adıma çok faydasını gördüm

ALIŞKANLIKLAR

Günlük olarak gerçekleştirmeye çalıştığım bazı alışkanlıklarım var. Bunları yapabilirsem çok mutlu hissediyorum, yapamazsam da yarın bir daha denerim diyerek kendimi teselli ediyorum.

Bir süredir İpek sabah 05:45’te uyanıyor ve geri yatıramıyoruz. Bu nedenle, sabah rutinimi uygulayamıyorum. Bu durum, diğer alışkanlıklarımı sürdürme motivasyonumu da olumsuz yönde etkliyor.

Nasıl tekrar düzene girsem diye kafa yorduğum bu günlerde, seyrettiğim bir videodan ilham aldım. Videonun ana fikri, her ay tek bir alışkanlığa odaklanarak 30 gün boyunca yerine getirmeye çalışmak olarak özetlenebilir. Aylık planlama, bir ay “birşeyi yapmama” , takip eden diğer ay “birşeyi yapma” olacak şekilde planlanırsa irade kaslarının daha kuvetleneceği yönünde.

Kendim için şu şekilde dört aylık bir plan oluşturdum.

Mart: Sıfır Un İle Beslenme (Bir şeyi yapmamak)

Nisan: Her gün 10.000 adım (Bir şeyi yapmak)

Mayıs: Sıfır Şeker ile Beslenme (Bir şeyi yapmamak)

Haziran: Her Gün 20 dakika Egzersiz ve Yoga (Bir şeyi yapmamak)

Sağlıklı yaşam hedefimin içerisinde beslenme ve egzersiz kısımları yer almakla beraber bu ay ikisi de epey aksadı. Zaten kötü gidiyor diye saldığım için de kilo aldım. Kendime en uygun beslenme programını bulmak istiyorum. Bu nedenle belirli periyotlarda, bazı besin gruplarını hayatımdan çıkararak, bedenimdeki tepkileri gözlemleyeceğim.

Mart ayı için belirlediğim konu, en çok zorlananacağımı tahmin ettiğim konu olan unsuz beslenme meselesi. Öncelikle şunu belirteyim ki hayatımın geri kalanında unsuz beslenmeyi düşünmüyorum. Unlu yiyecekleri seviyorum ve bu şekilde beslenmeye eyilimliyim. Bu nedenle, bu durumu kontrol altına almak ve sadece değeceğini düşündüğüm durumlarda keyifle tüketmek ve pişmanlık hissetmemek istiyorum. Unsuz beslenme denemesine eşim de katılacak. Benim için çok iyi oldu.

Nisan ayı için 10.000 adım hedefledim. Servisten erken inip yürümeye çalışıyorum ama bu ara kar yağmur soğuk derken doğru düzgün yürümedim. Nisan ayında hava toparlamış olur, her gün servisten 10.000 adım atabileceğim bir mesafede iner yürürüm diye düşünüyorum.

Mayıs ayında yine bir beslenme deneyi yapmayı planladım. Bu sefer sıfır şeker ile beslenmeyi deneyeceğim. Sıfır una göre daha kolay olacağını tahmin ediyorum, zira çok tatlı ihtiyacı duyan biri değilim.

Haziran ayında ise her gün 20 dakika yoga ve egzersiz yapmaya çalışacağım. Sabah rutinimin içerisinde egzersiz konusunu uzun zamandır güzelce götürebiliyordum ancak bu ara sabah rutinim iptal olunca egzersiz de yapamadım. Tekrar düzene girmeyi istiyorum.

Planlamayı özellikle 4 aylık olarak yaptım. Temmuz ayı benim için yıllık hedeflerimin gidişatını değerlendirme zamanı olduğu için, bu 4 aylık durumu değerlendirerek yılın geri kalanını planlamayı düşünüyorum.
Yine çok güzel bir paylaşım bu beslenme yıllardır sorunum benim de bir düzene oturtmayı gerçekten çok istiyorum bende bu aralar fena sayılmam bununla ilgili bir instagram hesabı açtım diyet hesaplarını takip edip yediklerini paylaşıyorum bana iyi geldi takip edenlere karşı kendimi sorumlu hissettiriyor

Yapmaya çalışıyorum bu sene kendimi farklı hissediyorum bende şunu söylemek isterim ki sizden çok etkilendim paylaşımlarınızı heyecanla bekliyorum bütün bu konuyu baştan sona okudum böyle bir konu açıp paylaşım yaptığınız için çok teşekkür ederim kendi adıma çok faydasını gördüm
Çok teşekkür ederim.:KK200:
Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Yine çok güzel bir paylaşım bu beslenme yıllardır sorunum benim de bir düzene oturtmayı gerçekten çok istiyorum bende bu aralar fena sayılmam bununla ilgili bir instagram hesabı açtım diyet hesaplarını takip edip yediklerini paylaşıyorum bana iyi geldi takip edenlere karşı kendimi sorumlu hissettiriyor
Beslenme konusunda ben de yıllardır sıkıntı yaşıyorum. Tam düzene oturttum derken birşey çıkıyor. Bakalım bir ayı unsuz geçirmeyi başarabilirsem sorunu çözmeye epey yaklaşırım diye düşünüyorum.

2’de evde olmak şahane bir duygu olmalı. Kim bakıyor sen işteyken cocuklara? Büyük kızının surekli sana sarması çok normal, tam oyun yaşı ve akran olmayınca seni oyun arkadası yapmış:) 2 çocuga bakmak gerçekten zor, ben de kızlar 2,5 yaşına gelene kadar ücretsiz izin kullamdım. Bir sure ailelerle baktık, sonra yalnız. Yarım günü kreşe baslattığım gün anladım neler cektiğimi🙈 çocuk bakmak şayet çocugun yediği içtiği, izlediği, vakti nasıl gecirdiği gibi birçok konuya kafa yoruyorsan hiç kolay iş değil gercekten. Ben oyleymiş mesela, rutinleri oturtma konusunda çok zorlandım fakat alışkanlıklarının oluşmasında çok katkısı oldu, şuan daha rahatım. Şimdi zorlanırsın ama sanırım 2 oldu sonra Biri 5 diğeri 3 oldugunda birbirlerine arkadas olacaklardır. Kolaylıklar diliyorum
Su an sut izninde oldugum icin 1.5 saat erken cikiyorum. Calisma sartlarim su an uygun. Ev kredisi odemeseydik kesin ucretsiz izin alirdim. Cok iyi yapmissin.
Cocuklarima Allahima binlerce kez sukurler olsun annem bakiyor. O yuzden hic aklim onlarda kalmiyor. Ama eve gelince onlara ne yedirecegim nasil etkinlikler yapacagim derken yoruluyorum. Dediklerini uygulamaya calisacagim. Cok sagol 🤗
Ev işlerine dahil etmeye gayret etsen çok iyi olur bence. Suçlu ve yetrsiz hissetme ile ilgli de şöyle düşünüyorum. Eşimle aynı anda ebeveyn olduk ve işe gidiyoruz. O kendini hiçbir zaman yeterszi ve suçlu hissetmiyor. Ben neden hissedeyim ki?
Aynen dogru soyluyorsun. Yavas yavas islere onuda dahil etmeliyim 🖒

normalde bu kadar karasız biri olduğumun farkında değildim. son 2 ayda üç kere karar vermem gerekti hepsinde beynim durdu sanki, bir kağıda artı eksi yazmama rağmen beynim işlemedi bir türlü karar veremedim, bu halimden sıkılmaya başladım, kararsızlık için tavsiyeleriniz var mı? (biri tayin için il meselesi, biri salon takımı alınacaktı hala bekliyor, biri de kızıma okul baktık o)

normalde bu kadar karasız biri olduğumun farkında değildim. son 2 ayda üç kere karar vermem gerekti hepsinde beynim durdu sanki, bir kağıda artı eksi yazmama rağmen beynim işlemedi bir türlü karar veremedim, bu halimden sıkılmaya başladım, kararsızlık için tavsiyeleriniz var mı? (biri tayin için il meselesi, biri salon takımı alınacaktı hala bekliyor, biri de kızıma okul baktık o)
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Benim de önümde bir tayin süreci olacak ve bende de hiç bir şey kesinleşmiş değil. Oğlumla ilgili aldığım bu tarz kararlarda karar verene kadar kendimden geçiyorum. Bende ara ara koltuklarımı değiştirsem deyip karar veremeyince bırakıyorum 🤣🤣🤣🤣 halim senden farksız. Bana da yardım edin. 😍😍😍

Kreş seçiminde elecda nın kreş seçme ile ilgili yazısı bana baya fayda sağladı. Teşekkürler elecda elecda 😍

Verdiğin karar bugünün şartlarında en doğrusu olabilir. Yarın şartlar değişebilir veya senin beklentilerin değişebilir ve aldığın karar yarın doğru olmayabilir. Okul meselesi böyle bir konu bence. Mükemmel bir okul yok. Her okulun güçlü ve zayıf yönleri var.

Enine boyuna düşündükten sonra bir karar vermek için, içime dönüyorum ben. İçimde aldığım karar ilişkin bir sıkıntı yoksa, doğru karar aldığıma kanaat getiriyorum. Tedirginlikten bahsetmiyorum. Sonucunu bilemediğimiz için het karar tedirginlik yaratır. Sıkıntı ve birşeyler yanlış hissi geliyorsa sıkıntı vardır.

Yani önce beyin mesai yapacak, artıları ve eksileri ile değerlendirecek ancak son kararı içgüdüler belirleyecek.

Selamlar Hanımlar,

Cuma akşamı maaşım yattı. Gün içinde bütçemi yapmıştım. Dün çiftlik ve market alışverişini hallettim. İnternetten bebek bezi ve ıslak mendil siparişi verdim. Yarın da aylık kuruyemiş siparişini vereceğim. Takviyelerim sadece bu haftalık kaldı. Yarın eczaneye uğrar sipariş veririm.

Bu hafta eşimle sıfır un ile besleneceğiz. Bulgur ve yarmayı un kapsamında saymıyorum. Ekmek, tost, makarna, erişte, kuskus, mantı, börek bizim sık olmasa da tükettiğimiz gıdalar.
Bunları beslenmemizden çıkarıyoruz.

Haftalık menüm şu şekilde:
Pzt: Mercimek çorbası-Ispanak-Humus
Salı: Et sote-Bulgur Pilavı- Brokoli salatası
Çrş: Tarhana çorbası- Pırasa-Yoğurtlu Havuç
Prş: Kuru fasülye- Bulgur Pilavı- Cacık
Cu: Yayla çorbası- Yeşil mercimek yemeği

Bu hafta hergün saat 06:00’da kalkmak için çaba sarf edeceğim. Evden kahvaltı yapmadan çıkmamak ve servisten inip yürümek de 5 gün boyunca bozmamaya çalışacağım alışkanlıklar olacak.

Herkese keyifli bir hafta sonu diliyorum.

0F934DDE-A8D1-4713-BB1A-0F436C04C7EB.jpeg

Herkese güzel haftasonları...

——

bildiğiniz üzere eşimin İstanbul a (maltepeye ya da ataşehir binasına -henüz net değil) tayini çıktı.
Normal şartlarda temmuz a kadar oğlumun okulu sebebiyle bize süre tanımışlardı; ancak ani bir kararla pazartesi tebligatını alıp; en geç 17 mart da yeni yerde işe başlaması gerekiyor.
Sorun şu ki;
Benim tayinim olmuyor ancak buradaki işten ayrılıp yeni yerde (kamuda) kaymakam onayıyşa başlayabiliyorum.
Öncelikle boşluk olan iki ilçe var -maltepe - kartal. İki kaymakamlıktan biri kabul ederse buralarda çalışacağım. Kabul etmediklerinde nasıl bir yol izleyeceğimi bilemiyorum. Eşim en az 4.5 sene orada olacak.

sorum şu ki:
Hayatımda ilk defa ev taşıyacağım; ve çok uzak bir şehre.
1.istanbul da nasıl bi semt nasıl bi ev olmalı;
2.okul ( oğlum 4 yaşında) tavsiyeniz var mı?
3.taşınırken nasıl bir yol izlemeliyim? Neler yapmalıyım?
4. Buradaki evimiz kira: 3+1 ve geniş.
salon ve oturma odam var. Ancak ist da evler 3+1 olsa ( ki krası bi hayli fazlaymış) küçükmüş.Bir odayı iptal edip tek oturack oda yapacağız. Eşim eşyaları satıp oraya göre daha işlevsel eşyalar alma taraftarı; yatak o ve çock odası hariç. Ben de eşyalarım henüz 6 yıllık ve çok kullanışlı; modelini de çok seviyorum.o sebep satmak istememekle birlikte sığmaması ihtimali karşısında acaba satsammı diyorum.
bilemedim napcamı.
Karmakarışık duygular içerisindeyim. Hislerim düşüncelerim adeta gelgit misali.

Sizden çok kuymetli deneyimlernizi düşüncelerinizi paylaşmak istiyorum benim için çok kıymetli.
teşekkür ederim şimdiden .

Not: Bazen işi bırakmak istiyorum; oğlum burada yarın gün kreşte. Ben yarım gün çalışıyorum.
Orada bu olanak sağlanacak mı bilmiyorum
Bambaşka bir şehirde birden oğlum tam güne geçebilecek mi alışabilecek mi bilmiyorum
Ki ben de tan gün çalışmak en azından oğlum ilkokula başlayana kadar istemiyorum.
Ah dedim ya karmakarışığım...

Sahihuban Sahihuban Maltepe benim eski semtim, annemler de orda oturuyor, güzel bir ilçe.
Kartal yerine Maltepe'yi tercih edin derim.
E5'in üstü daha ucuz olmakla birlikte 3+1
yeni ve iyi bir ev için 2000-2250 TL ve üzeri bir rakamı gözden çıkarmak lazım.
Minibüs yolu yakını E5'e göre, sahil tarafı da minibüs yoluna göre daha pahalıdır.

Kreş ve anaokuluna gelince; kaliteli eğitim veren, fiziksel şartları iyi bir anaokulunda tam gün eğitim için en az 1500 TL ödemeniz gerekir.
Eşinizin maaş durumunu bilmemekle birlikte, ev kiraysa, İstanbul'da belli bir standartta yaşamak için en az 6000 hatta 7000-7500 TL bandında bir geliriniz olması gerektiğini düşünüyorum.
İstanbul'da yaşamak ne yazık ki çok maliyetli.

Eşyalara gelince evi tutmadan eşyalarınızı satmayın derim.
Bunca masrafın arasında yeni eşya almak pek mantıklı olmaz.
Eşiniz satarız diyor ama o iş düşündüğünüz gibi ilerlemeyebilir.
Malımı al deyince mundar oluyor.
Ya da biz beceremedik üç yıl önce salonu ve oturma odasını yenilerken gayet sağlam ve kullanılır haldeki eşyalarımıza kayda değer bir ücret ödeyen olmadı.
2.el eşyacıların söylediği şu oldu.
Bunlar ne öğrenciye yarar ne de bekara.
Çekyat, yatak veya beyaz eşya olsaydı alırdık.

Umarım her şey gönlünüzce olur,
Kolaylıklar diliyorum.

Selamlar Hanımlar,

Dün paylaşmış olduğum listeyi uygulamak amacıyla sabah 06:00’da kalktım. Tam odadan çıkıyordum ki İpek kalktığımı fark etti. Geri dönüp, tekrar uyuttum. 06:20’de odadan çıkmayı başardım. Dişlerimi fırçaladım, yüzümü yıkadım, içeriden yine bir “Annee” sesi geldi. Odaya döndüm, tekrar uyutup çıktım. Banyoya gidip gözaltı ve yüz kremimi sürdüm. Limonlu suyumu hazırladım. Tam içecektim ki tekrar bağırdı. :işsiz:Hemen gittim yanına ama uyutamadım. Öyle olunca emzirdim ve mutfağa beraber geldik.

Suyumu içtim, İpek bacaklarımdan çekiştirirken kahvaltı hazırlamayı başardım. Bu arada B12 vitaminimi içtim. Ela giyinip geldi. Saçını tarayıp, topladım. Ela ve eşim evden çıkınca ocağa haşlanmak üzere iki yumurta koydum. 11 dakika alarm kurdum. Yumurta pişerken İpek ile beraber egzersiz yapmaya çalıştım. Alarm çalınca kahvaltıya oturdum. İpek’e de telefon açtım, zira onunla uğraşırken yediğimden hiçbir şey anlamıyorum.

2 haşlanmış yumurta, 2 parça eski kaşar, 6 tane yeşil ve siyah zeytin, 1çay bardağı ceviz ve cherry domates ile kahvaltımı yaptım. Ardından vitaminlerimi içtim. Üstümü giyindim. Hızlıca banyoya gidip saçımı taradım ve makyaj yaptım. Yolda okuyacağım kitabımı da yanıma aldıktan sonra evden çıktım. Tam aşağıya indim, servis geldi. Yol boyunca “Çocuklar için 5 Sevgi Dili” kitabını okudum.

09:30’da işe geldim. Günlük planımı kontrol ettim ve ilave olan bazı işleri ekledim. İşe başlamadan önce euro aldım, ceviz siparişi verdim. 15 Mart tarihi için Ela ile kendime devlet tiyatrosuna bilet aldım.

10:30’da işe başladım ve 12:00 itibariyle önemli işlerimi bitirdim. Şimdi çalışma arkadaşlarım öğle yemeğine çıktı. Ben bu yazıyı göndedikten sonra Netflix’den “Baş Harfi K” adlı belgeseli seyredeceğim.

Öğleden sonra “Acil Olmayan ve Önemli” kapsamında bir işim var. 13:00-15:00 arası onu halledeceğim. Sonrasında da ıvır zıvırı halleder, işten çıkarız. Serviste kitabıma devam ederim. Servisten erken inip yürüyeceğim ve yol üstündeki eczaneye uğrayacağım. Sonra Ela’yı okuldan alırım. Hava bugün güzel. Eve gitmeden biraz parka uğrarız.

Dün Ela’yı yıkamayı yetiştiremedim. Bugün yıkarım. Kendim de çocuklar uyuduktan sonra, başarabilirsem banyoya gireceğim.

Çalışan annenin dramını okudunuz:ruh:

Sevgiler:KK200:

Back