• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

PARA YÖNETİMİ- Öğrendiklerim

Kendini Anlamak:
Eskiden olduğum kadın için değil, olmak istediğim kadın için alışveriş yapar, sonra da aldığım farklı tarzdaki kıyafet, ayakkabı, çanta, takı gibi eşyaların içinde kendimi rahat hissedemez ve tekrar alışveriş yapardım. Bu durum, bana bol kredi kartı borcu, kredi kartını kapatabilmek için çekilen ihtiyaç kredisi ve sonra tekrar kredi kartı borcu olarak döndü.

Sade kitabını okuyup, sahip olduğum bütün eşyaları yığınlar içinde yatağın üzerinde görünce durumumun vehametini anladım. Oturup, kendi tarzım, vücut tipim, bana yakışan renkler hakkında düşündüm. Düşüncelerimin hepsini kağıda döktüm. Renk analizine gidip, kendime yakışan renkleri belirledim. Dolabımı sadeleştirirken dönüştürdüm. Bu süreç iki yıldan fazla zamanımı aldı.

Şu an giymediğim kıyafetim yok. Kullanmadığım çantam ya da ayakkabım yok. Gerçekten ihtiyaç duydukça veya tarzıma çok uygun olduğunu düşündüğüm parçaları bu yıla kadar almaya devam ettim. Şu an alışveriş diyetinde olduğum için hiç bir şey almıyorum ve en önemlisi her şeye sahibim hissiyatı içerisindeyim.

Anladım ki reklamlar, diziler, sosyal medya sürekli olarak bizi değişmeye ve bir çeşit kadına dönüşmeye zorluyor. Bu fark edip, reddetmek, kendin olma cesaretini gösterebilmek önemli.

Gelirini ve Giderini Anlamak: Kredi kartından önce insanların böyle bir sorunu yoktu. Ne zaman hayatımıza kredi kartı girdi, o zaman gelir-gider hesapları şaştı. Kendini kredi kartı limiti kadar zengin sanma sendromuna, bir dönem ben de yakalandım. İstediğin an, istediğin şeye sahip olabilmek çok keyifliydi. Ama sonrası oldukça yıpratıcı oldu. 2018’te kredi kartımla vedalaştım. Önce kendimi çok güvensiz hissettim. Sonra alıştım.Şimdi hesabımdaki paraya göre hareket etmeyi öğrendim. Kredi kartı puanlarının da beni daha fazla alışveriş yapmaya sevk ettiğini de kart hayatımdan çıktıktan sonra fark ettim.

Bütçe Yapmak: Gelir ve giderimi anladıktan sonra yıllık genel bütçe yapmak ve ay başlarında detaylı aylık bütçe yapmak, ay içerisindeki harcamaları takip edip, ay sonu planlanan-gerçekleşen karşılaştırması yapmak oldukça fayda sağladı. Kalite sistemlerinde bir söz vardır. “Yazmadığınız şeyi ölçemezsiniz, ölçemediğiniz şeyi yönetemezsiniz.” Bu kural para yönetimi için de geçerli.

Güvenlik Fonu Oluşturmak: Acil durum parası veya kötü gün parası gibi de isimlendirilebilir ancak olumsuzu çağırmamak için ben adına güvenlik fonu diyorum. Birkaç aylık gideri karşılayacak kadar paranın bir kenarda olması anlamına geliyor. Bu paranın önemini 2018 yılı sonu doğum iznindeyken, bir anda işyerimin kapanma ihtimalinin ortaya çıkması ile anladım. Kenarda paramız yoktu, işyeri kapansaydı mecburen arabayı satacaktık, bir süre iş bulamamam durumunda ise evi satmak zorunda kalabilirdik. Bu nedenle 2019 yılında güvenlik fonu biriktirmek için epey çaba sarf ettim ve altı aylık giderimiz tutarında birikim yaptım. İşyerim kapanırsa alacağım tazminat, bizi altı ay kadar idare edeceği için, işsiz kalma durumunda bir yıl aynı standartlarda yaşayacak paramız var ve bu beni gerçekten güvende hissettiriyor.

Sağlık sigortası, hayat sigortası ve Bes’in de güvenlik fonunun parçalarını olduğunu düşünüyorum. Paraya en çok ihtiyaç duyulan zamanlar ne yazık ki genellikle en kötü zamanlar oluyor. İyi günler de kötüyü düşünürek, bu konulara yatırım yapılması gerektiğini düşnüyorum.

Birikim Yapmak: Birikimin ay sonu kalan tutar üzerinden yapılmayacağını, ay başında birikim yapılacak paranın belirlenerek, maaş yatar yatmaz ayrılması gerektiğini öğrendim. Birikim için motive edici sebepler olması gerektiğini öğrendim.
Sizi uzun zamandır uzaktan takip ediyorum . Ben de yazdıklarınızdan bir plan yaparak dolabımı sadeleştirdim. Giymediklerimi bir uygulama aracılığı ile sattım. Bir miktar içinden çıkamadığım kredi kartı borcum var . Sence borcu birikimden bozarak kapatmalı mıyım ? Borç olduğu sürece asla birikim yapamıyorum.

Sizi uzun zamandır uzaktan takip ediyorum . Ben de yazdıklarınızdan bir plan yaparak dolabımı sadeleştirdim. Giymediklerimi bir uygulama aracılığı ile sattım. Bir miktar içinden çıkamadığım kredi kartı borcum var . Sence borcu birikimden bozarak kapatmalı mıyım ? Borç olduğu sürece asla birikim yapamıyorum.
Ben önce kredi kartı, eksi hesap ve ihtiyaç kredisi borçlarını kapattım, ondan sonra birikime başladım. Kredi kartı ve eksi hesabı da bir daha açmamak üzere kapattım.
Rotanın borçlar-güvenlik fonu-birikim-yatırım şeklinde ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum.

Hepimiz yine elecda elecda sayesinde aydınlandık
herkesin kafalar bir açıldı
herkes kendini bir sorguladı maddi Ma’nevi
ne durumdayım dedi !
Biraz önce aklımdan elecda elecda nın bu tarz bütün mesajlarını birleştirip kendime bi kitap yapıp ara ara okusam mı diye düşündüm
elecda elecda çok teşekkürler öğrendiklerimi hayatıma bu kadar çabuk entegre etmeyi çok isterdim ama bir atalet almış başını gidiyor sonra da zaman boşa geçti diye yakınıyorum :ukala::ukala::ukala:

Biraz önce aklımdan elecda elecda nın bu tarz bütün mesajlarını birleştirip kendime bi kitap yapıp ara ara okusam mı diye düşündüm
elecda elecda çok teşekkürler öğrendiklerimi hayatıma bu kadar çabuk entegre etmeyi çok isterdim ama bir atalet almış başını gidiyor sonra da zaman boşa geçti diye yakınıyorum :ukala::ukala::ukala:
Çok teşekkür ederim ama bunların hepsini hayatıma entegre etmem yaklaşık 7 yılımı aldı. Pek de çabuk sayılmaz yani:)

Selamlar Hanımlar,

Ela ile sabah çiftlik ve market alışverişi yaptık. Sonra sevdiğimiz bir pastaneye gittik ve sıcak çikolata içip sohbet ettik. 7 yaş itibariyle artık baya arkadaş gibi oldu bana:)

Öğlen arkadaşının evine bıraktım. Biz de eşim, ben ve İpek avm’ye gittik. Yarın Ela’nın çok sevdiğimiz bir arkadaşının doğum günü var. Onun için hediye aldım. Çocuklara hediyeyi kıyafet almayı tercih ediyorum. Bir de süzgecim yırtılmıştı. Süzgeç aldım.

Yemeği dışarıda yedik sonra Ela’yı arkadaşından alıp eve geldik. Dün gece benim Ela ile birlikte yatma akşamımdı. Bu gece de eşimin:)

İpek’i gündüz tek uykuya geçirdim. Normalde/ 40’ar dakikalık 2 uyku uyuyordu. Şimdi 1,5 saatlik bir öğlen uykusu uyuyor.

Biz de durumlar böyle:)

Herkese keyifli bir hafta sonu diliyorum.

Çok teşekkür ederim ama bunların hepsini hayatıma entegre etmem yaklaşık 7 yılımı aldı. Pek de çabuk sayılmaz yani:)
Ne güzel ben hep kararlar alıyorum yazıyorum çiziyorum ama sürekliliği sağlama noktasında bi bakıyorum tembelleşmişim ama bir iki yıl öncesine göre epey yol aldım tabiki
Bir de aydınlanma anı oluyor bazen insanın hayatında özellikle sömestr da annelik le ilgili öfke yönetimi anlamında çok şey kattım kendime çok şükür ki çocuklarımda etkisini çok net görüyorum
Kişilik olarak da eskiye oranla daha dengeliyim
Yıllardır kilo vermeye çalışıyorum bu hedefe de kendimi daha yakın hissediyorum aslında
Maddi olarak özgürleşmek de en çok istediklerimden ve Seyehat etmek bununla ilgili de küçük adımlarım var bu sene
2020 sadece Hedef yazıp bıraktığım bir yıl olsun istemiyorum umarım bu yılın sonunda başarırım

Cok guzel bilgiler var. Ilk sayfalara bakamadim ama son sayfalari okuma firsatim oldu. elecda elecda cok guzel bilgiler paylasmissin zamanim oldukca okumayi planliyorum.
Bnmde 3 yasinda ve 1 yasinda 2 tane kizim var. Ogretmenim. kizlarima kendime esime yeterli ilgiyi gosteremedigimi dusunuyorum. Zaman akiyor ben yetisemiyorum hic bir seye...
Belkide plan yapmam lazim.
benben00 benben00 senin yazdiklarin dikkatimi cekti. Cocuklarinla nasil zaman geciriyorsun. Hangi kitaplari okuyorsunuz paylasirsan sevinirim 🤗

Cok guzel bilgiler var. Ilk sayfalara bakamadim ama son sayfalari okuma firsatim oldu. elecda elecda cok guzel bilgiler paylasmissin zamanim oldukca okumayi planliyorum.
Bnmde 3 yasinda ve 1 yasinda 2 tane kizim var. Ogretmenim. kizlarima kendime esime yeterli ilgiyi gosteremedigimi dusunuyorum. Zaman akiyor ben yetisemiyorum hic bir seye...
benben00 benben00 senin yazdiklarin dikkatimi cekti. Cocuklarinla nasil zaman geciriyorsun. Hangi kitaplari okuyorsunuz paylasirsan sevinirim 🤗
Merhaba, Allah bağışlasın kızlarını :) Ben de 9-5 çalışanıyım, 3,5 yaşında iki kızım var, onları okuldan ben alıyorum. Kreş eve çok yakın. Taze yemek tüketmeyi sevdiğimden eve gelir gelmez yemek işine giriyorum, kızlar bazen benimle mutfakta oluyor, bazen kendi kendilerine oynuyorlar. Biz de tv yok, yemek sonrası evde isek kutu oyunları oynarız ya da kitap okuruz. Bazen haftada 1 sinema günü yaparız. Hastalık durumu yoksa zaman zaman misafirliğe gideriz ya da misafir ağırlarız. 9-10 arası uyurlar. Biz de eşimle kafamıza göre takılırız, genelde kendi uykum için de 12yi geçirmem. Oldukça yoğun geçiyor günler, hele cuma akşamları pertim çıkmış oluyor :) Hafta sonları hava çok soğuk değilse mutlaka 1 gün dışarı çıkarız. Bugün çıktık yürüdük mesela sevdiğimiz bir kahveci var oraya gittik biz kahve içtik onlar süt :) Ayda 1 de şehir dışı gezisi planlarım ama bu ay hastalıktan boş geçtik mesela. Sinemaya düşkünlüğüm yok ama tiyatroyu çok takip ederim. Zaman zaman önceden bilet alır o gün kızlar için ailelerden birini çağırır biz de eşimle tiyatro/operaya gideriz. Ya da başbaşa bi kahve içmeye. İnsan çocuksuz anlara da özlem duyabiliyor.
Çocuklarla okuduğumuz kitapları daha önceki sayfalarda paylaşmıştım, diğer arkadaşlardan da güzel öneriler oldu. Senin günlerin nasıl geçiyor? Sana eşine ve çocuklarına vakit ayırmadığını düşündüren şey nedir? Bunu dert edinen biri bence yeterince ilgi gösteriyordur :)

PARA YÖNETİMİ

Bildiğiniz üzere maaşlı çalışıyorum. Maaş harici bir gelir kaynağım yok. Maaşım ayın 1’inde yatıyor. Ocak ayında da 1 maaş ikramiye alıyorum. Maaşımı şu şekilde 4 eşit parçaya böldüm.

¼ Borç (Ev Kredisi)

¼ Birikim

¼ Eğitim-Bakım Masrafları

¼ Geçim (Ev, kişisel giderler ve çocukların masrafları)

Kendime, 2019 yılı başında, 5 yıllık kalkınma planı oluşturdum. Yılık hedeflerim şu şekilde:

2019 Hedefi Güvenlik Fonu Biriktirmek: Hedeflediğim tutarı biriktirdim. adesiz usd hesabında tutuyorum.

2020 Hedefi Ev Kredisini Kapatmak: Bu yıl birikim için ayırdığım tutarı da ev kredisi için açtığımız hesaba aktarıyorum. 2021 Ocak’ta ikramiyeyi de ekleyip, kalan ev borcunu kapatmayı hedefliyorum.

Ana hedefim ev kredisini kapatmak ancak bu yıl üç hedefim daha var:

• Aylık 200 lira kumbara birikimi yapmak
  • Ela’nın okul taksitleri Mayıs-Aralık arasında. Ocak-Nisan döneminde de sanki taksit varmış gibi aynı tutarı Euro hesabında biriktirmek
  • Alışveriş Yapmadan 1 Yıl Geçirmek
Bu yıl % 10 oranında zam alacağız. Nisan ayında, 4 aylık zam tutarını toplu yatıracaklar. Zamdan gelen ekstra tutarın bir kısmını altın hesabında tutacağım. Az bir kısmı ile de yatırım fonu, hisse senedi işlerine girmeyi düşünüyorum. Benim için bir öğrenme süreci olacağı için kaybetmekten üzülmeyeceğim miktarlarda yatırım yapacağım.

2021 Hedefi: İkinci Aracı Satın Almak: Şu an 2016 Model Octaiva’mız var. Kendisinden oldukça memnunuz. Sıfır almıştık. Eşim ve ben servisle işe gidiyoruz. Sabah eşim Ela’yı araba ile okula bırakıyor, eve geri dönüp arabayı park ediyor ve servisle işe gidiyor. Ben akşamları servisten evin önünde inip, arabayı alıyor ve Ela’yı almak üzere okula gidiyorum.

Ancak 2021 Eylül’de İpek kreşe başlayacak. Eşim de ben de servisle gidip gelmekten rahatsızız. İkinci aracı alırsak sabah eşim kızlarla beraber çıkar, okullara dağıttıktan sonra araba ile işine gider. Ben de işe araba ile giderim, akşam kızları toplar eve gelirim diye düşündük.

2022 Hedefi: Bir Yıllık Eğitim Giderini Biriktirmek: Kızların bir yıllık eğitim giderinin hazırda olmasını istiyorum. Bunun için birikim yapaağım.

2023 Hedefi: Ev Eşyalarını Yenilemek: Salonumu değiştirmek istiyoruma ama şu an İpek küçük ve her tarafı boyuyor. 2023’te 5 yaşında olacak ve artık eşyalara zarar vermez diye düşünüyorum.

2023’ten sonra kendi işimi kurmayı ve maaştan bağımsızlaşmayı istiyorum.

Sizin maddi hedefleriniz neler? Parayı nasıl yönetiyorsunuz. Paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Sevgiler,:KK200:
Harika bir paylaşım! Gerçekten insanın düşüncelerini toparlamasına yardımcı oluyor, 5 yıl benim için uzun bir süre, sadece finansal açıdan değil hiç bir açıdan bu tarz bir plana sahip değilim :( Fakat yine de oturmuş bir birikim ve harcama alışkanlığım olduğunu söyleyebilirim. Hatta uygun bir zamanda ben de bütçemi nasıl yönettiğimle ilgili bir paylaşım yapabilirim:)

Ne güzel ben hep kararlar alıyorum yazıyorum çiziyorum ama sürekliliği sağlama noktasında bi bakıyorum tembelleşmişim ama bir iki yıl öncesine göre epey yol aldım tabiki
Bir de aydınlanma anı oluyor bazen insanın hayatında özellikle sömestr da annelik le ilgili öfke yönetimi anlamında çok şey kattım kendime çok şükür ki çocuklarımda etkisini çok net görüyorum
Kişilik olarak da eskiye oranla daha dengeliyim
Yıllardır kilo vermeye çalışıyorum bu hedefe de kendimi daha yakın hissediyorum aslında
Maddi olarak özgürleşmek de en çok istediklerimden ve Seyehat etmek bununla ilgili de küçük adımlarım var bu sene
2020 sadece Hedef yazıp bıraktığım bir yıl olsun istemiyorum umarım bu yılın sonunda başarırım
Hedeflere yönelik atalet hali eğer yüksek hedef koyulmuşsa oluyor. Mükemmeliyetçilik, en iyisini yapamazsam hiç yapmam şeklinde çalışıyor. Yapınızda mükemmeliyetçilik varsa hedefleri yüksek koyuyor sonra da hedeflere ulaşma konusunda çaba harcamaktan vazgeçiyor olabilirsiniz.

Ben özellikle beslenme ile ilgili bu sıkıntıyı yaşıyordum. Eskisi kadar sık olmasa da zaman zaman hala yaşıyorum. Mesela uygun olmayan birşey yediğimde nasıl olsa bugün gitti deyip günün geri kalanında da sağlıksız şeyler yiyorum. Kendimi her gün bu konuda kontrol altında tutmaya çalışıyorum.

Maddi olarak hedefleriniz neler, bahsedebilirseniz çok sevinirim.

Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz :KK50:

Ebeveynlikte kesinlikle zaman yönetimi konusunda planlama yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Hiç bir şeye yetişememe durumunuz, muhtemelen çalışan annenin kendini yetersiz ve suçlu hissetme eğilimi ile ilgili olabilir. Siz böyle hissetmeseniz bile toplum size böyle hissettirmeye çalışıyor. Bunu fark edip, ruhsal olarak bu baskıya karşı gardınızı almanız lazım.

Ailenizde çalışan iki yetişkinden biri olarak ev işleri ve çocuklar ile ilgili herşeye siz yetişmek zorunda değilsiniz. Eşiniz ile dengeli bir iş paylaşımı yapmak sizi bu şekilde hissetmekten kurtarır bence.

Harika bir paylaşım! Gerçekten insanın düşüncelerini toparlamasına yardımcı oluyor, 5 yıl benim için uzun bir süre, sadece finansal açıdan değil hiç bir açıdan bu tarz bir plana sahip değilim :KK43: Fakat yine de oturmuş bir birikim ve harcama alışkanlığım olduğunu söyleyebilirim. Hatta uygun bir zamanda ben de bütçemi nasıl yönettiğimle ilgili bir paylaşım yapabilirim:)
Ben senden çok şey öğreniyorum. Müsait olduğunda paylaşabilirsen çok sevinirim:)

Merhaba, Allah bağışlasın kızlarını :) Ben de 9-5 çalışanıyım, 3,5 yaşında iki kızım var, onları okuldan ben alıyorum. Kreş eve çok yakın. Taze yemek tüketmeyi sevdiğimden eve gelir gelmez yemek işine giriyorum, kızlar bazen benimle mutfakta oluyor, bazen kendi kendilerine oynuyorlar. Biz de tv yok, yemek sonrası evde isek kutu oyunları oynarız ya da kitap okuruz. Bazen haftada 1 sinema günü yaparız. Hastalık durumu yoksa zaman zaman misafirliğe gideriz ya da misafir ağırlarız. 9-10 arası uyurlar. Biz de eşimle kafamıza göre takılırız, genelde kendi uykum için de 12yi geçirmem. Oldukça yoğun geçiyor günler, hele cuma akşamları pertim çıkmış oluyor :) Hafta sonları hava çok soğuk değilse mutlaka 1 gün dışarı çıkarız. Bugün çıktık yürüdük mesela sevdiğimiz bir kahveci var oraya gittik biz kahve içtik onlar süt :) Ayda 1 de şehir dışı gezisi planlarım ama bu ay hastalıktan boş geçtik mesela. Sinemaya düşkünlüğüm yok ama tiyatroyu çok takip ederim. Zaman zaman önceden bilet alır o gün kızlar için ailelerden birini çağırır biz de eşimle tiyatro/operaya gideriz. Ya da başbaşa bi kahve içmeye. İnsan çocuksuz anlara da özlem duyabiliyor.
Çocuklarla okuduğumuz kitapları daha önceki sayfalarda paylaşmıştım, diğer arkadaşlardan da güzel öneriler oldu. Senin günlerin nasıl geçiyor? Sana eşine ve çocuklarına vakit ayırmadığını düşündüren şey nedir? Bunu dert edinen biri bence yeterince ilgi gösteriyordur :)
Cok guzel aktiviteler yapiyorsunz bende hayatimda uygulamayi dusunuyorum. Verdigin gibiler icin tesekkur ederim 😊
Bnm gunluk rutinim su sekilde
Eve genelde 2 gibi gidiyrm. Kucuk kizimi emdirip uyutuyorum. Sonra yemegi yapmaya basliyorum. Bende hergun az az ve taze yemek yapiyrm. Yemek yaparken genelde buyuk kizimida(3 yasinda) surece dahil ediyorum. Kasigi tutmasini istiyorum. Dolaptan mesela domates vermesini gibi gibi.. Beraberce yemegi yapiyoruz. Sonra havalar soguk oldugu icin genelde evin icinde oyuncaklariyla oynuyoruz. Evcilik oynuyoruz evcilik oynamayi cok seviyor. ama bana o kadar skici geliyor ki iskence cekiyorum sanki 😑
Yada farkli oyunlar surekli oyun oynamak istiyor. Boyama kitaplariyla oynuyor ama uzun sureli degil cabuk skiliyor.
Aksam 6 gibi esim isten geliyor o kadar mutlu oluyorum ki sanki esaretim sona ermis gibi hissediyorum. Boyle hissettigim icinde kendimi sucluyorum.
Biri 3 yasinda digeri 1 yasinda olunca simdilik birbirleriyle oynama durumu soz konusu degil.
Mesela bizde guzel havalarda disariya cikmayi cok severiz. Yazin cogu zamanimiz sitedeki parkta gecer. Sehirdisini gezmeyide severiz ama havalardan dolayi hasta olurlar korkusuyla su an genel anlamda evin icindeyiz.

Merhaba,
Öncelikle hoş geldiniz :KK50:

Ebeveynlikte kesinlikle zaman yönetimi konusunda planlama yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Hiç bir şeye yetişememe durumunuz, muhtemelen çalışan annenin kendini yetersiz ve suçlu hissetme eğilimi ile ilgili olabilir. Siz böyle hissetmeseniz bile toplum size böyle hissettirmeye çalışıyor. Bunu fark edip, ruhsal olarak bu baskıya karşı gardınızı almanız lazım.

Ailenizde çalışan iki yetişkinden biri olarak ev işleri ve çocuklar ile ilgili herşeye siz yetişmek zorunda değilsiniz. Eşiniz ile dengeli bir iş paylaşımı yapmak sizi bu şekilde hissetmekten kurtarır bence.
Merhaba elecda elecda hosbuldum 😊
Aslinda esim ev islerine cok karismasada cocuklariyla cok ilgilidir. O eve gelince ustumden yuk kalkiyor sanki. Ama dedigin gibi hep bir suclu hissetme ve yetersizlik duygusu hakim.

Cok guzel aktiviteler yapiyorsunz bende hayatimda uygulamayi dusunuyorum. Verdigin gibiler icin tesekkur ederim 😊
Bnm gunluk rutinim su sekilde
Eve genelde 2 gibi gidiyrm. Kucuk kizimi emdirip uyutuyorum. Sonra yemegi yapmaya basliyorum. Bende hergun az az ve taze yemek yapiyrm. Yemek yaparken genelde buyuk kizimida(3 yasinda) surece dahil ediyorum. Kasigi tutmasini istiyorum. Dolaptan mesela domates vermesini gibi gibi.. Beraberce yemegi yapiyoruz. Sonra havalar soguk oldugu icin genelde evin icinde oyuncaklariyla oynuyoruz. Evcilik oynuyoruz evcilik oynamayi cok seviyor. ama bana o kadar skici geliyor ki iskence cekiyorum sanki 😑
Yada farkli oyunlar surekli oyun oynamak istiyor. Boyama kitaplariyla oynuyor ama uzun sureli degil cabuk skiliyor.
Aksam 6 gibi esim isten geliyor o kadar mutlu oluyorum ki sanki esaretim sona ermis gibi hissediyorum. Boyle hissettigim icinde kendimi sucluyorum.
Biri 3 yasinda digeri 1 yasinda olunca simdilik birbirleriyle oynama durumu soz konusu degil.
Mesela bizde guzel havalarda disariya cikmayi cok severiz. Yazin cogu zamanimiz sitedeki parkta gecer. Sehirdisini gezmeyide severiz ama havalardan dolayi hasta olurlar korkusuyla su an genel anlamda evin icindeyiz.
2’de evde olmak şahane bir duygu olmalı. Kim bakıyor sen işteyken cocuklara? Büyük kızının surekli sana sarması çok normal, tam oyun yaşı ve akran olmayınca seni oyun arkadası yapmış:) 2 çocuga bakmak gerçekten zor, ben de kızlar 2,5 yaşına gelene kadar ücretsiz izin kullamdım. Bir sure ailelerle baktık, sonra yalnız. Yarım günü kreşe baslattığım gün anladım neler cektiğimi🙈 çocuk bakmak şayet çocugun yediği içtiği, izlediği, vakti nasıl gecirdiği gibi birçok konuya kafa yoruyorsan hiç kolay iş değil gercekten. Ben oyleymiş mesela, rutinleri oturtma konusunda çok zorlandım fakat alışkanlıklarının oluşmasında çok katkısı oldu, şuan daha rahatım. Şimdi zorlanırsın ama sanırım 2 oldu sonra Biri 5 diğeri 3 oldugunda birbirlerine arkadas olacaklardır. Kolaylıklar diliyorum

Hedeflere yönelik atalet hali eğer yüksek hedef koyulmuşsa oluyor. Mükemmeliyetçilik, en iyisini yapamazsam hiç yapmam şeklinde çalışıyor. Yapınızda mükemmeliyetçilik varsa hedefleri yüksek koyuyor sonra da hedeflere ulaşma konusunda çaba harcamaktan vazgeçiyor olabilirsiniz.

Ben özellikle beslenme ile ilgili bu sıkıntıyı yaşıyordum. Eskisi kadar sık olmasa da zaman zaman hala yaşıyorum. Mesela uygun olmayan birşey yediğimde nasıl olsa bugün gitti deyip günün geri kalanında da sağlıksız şeyler yiyorum. Kendimi her gün bu konuda kontrol altında tutmaya çalışıyorum.

Maddi olarak hedefleriniz neler, bahsedebilirseniz çok sevinirim.
Çok teşekkür ederim cevabınız için tam olarak sorunum bu diyette de sporda da işte de bu battı balık olayını yaşıyorum maddiyata da aynıydım nasılsa bugün para harcadım aman alayım istediklerimi şunu da alayım bunu da alayım gibi maddi olarak ilk önceki hedefim borçlardan kurtulmak tabiki bu yönde güzel bir adım attık Ford focus bir arabamız vardı gittik 40.000 e bi tane ihtiyaçlarımızı karşılayacağını düşündüğüm bir araba aldık eve ara ödeme yaparak krediyi 8 aya düşürdük
Bu kredi bitince bir de ihtiyaç kredimiz var onu erken kapatmayı istiyorum
Bunlarla birlikte çok ufak birikim yapmaya başladım eşimle kendimize haftalık limit belirleyip bunun dışına çıkmama ya eğer belirlediğimiz miktar artarsa da hemen altın hesabına atmaya başladık 50 lira gibi mesela
bi de düzenli aylık 300 lira başladık altın hesabına atmaya
bende güne girdim arkadaşlarla 300 de ordan gelecek aylık buradaki amacım da bir güvenlik fonu dediğiniz şeyi oluşturmak en az 30.000 olsun istiyorum kenarda acil bir durum oluşursa diye
Ve eşimle ve çocuklarla gezmeyi istiyorum önce ülkemizi sonra dünyanın farklı yerlerini işte böyle

Back