Okullar yeniden açıldı. Ela’nın akşam rutinini, kızımı da çok darlamadan kendisi ile birlikte oluşturduk.
Ben liste insanıyım. Birşeyi yazmak ve sonrasında yaptım diye işaretlemek beni motive ediyor. Kızım için de sabah ve akşam rutinlerini word’de listeledim. Kendisine 10 adet basıp dosya içinde verdim. Fark ettim ki gün sonunda yaptıklarını işaretlemek onu motive ediyor. Bir de okul geçen yıl bütün çocuklara madalya vermişti. Dün akşam madalya töreni düzenleyip, kendisine takdim ettik:)) Çok hoşuna gitti. Günlük işlerini tamamlarsa her akşam tören var bizim evde.
Kendisi oyalanan bir çocuk olduğu için normalde 5-10 dakika sürecek işler için bile 30 dakika süre verdim. Süreyi de 15 dakikalık kum saati ile takip ediyoruz.
Akşam rutini şu şekilde:
16:00-17:00 Eve Geliş
Okuldan 16:05’te çıkıyor, bazen ben almaya geç gidiyorum bazen de arkadaşları ile oynuyor. Ev-okul arası araba ile 5 dakika sürüyor ancak bizim evde gelmemiz genelde 17:00’yi buluyor.
17:00-17:30 Tuvalet/ El Yıkama/ Ev Kıyafeti
Eve gelir gelmez tuvalete girmesi önemli, çünkü son ana kadar tutma ve sonra yetişememe sıkıntısı var
17:30-18:00 Akşam yemeği
Artık evde ne piştiyse önüne koyuyorum. Yemezse kahvaltıya kadar birşey yok. Yerse tv seyrederken sevdiği meyve tabağını hazırlıyorum.
18:00-18:50 Ödev
Ödevini odasında yapıyor. Bitince kontrol ediyorum. 2. sınıftan itibaren bu kontrol işinden çıkmayı istiyorum. Öğretmenimiz bu sene ödevleri kontrol ederek paraflamamızı istiyor.
18:50-19:30 Ekran zamanı
Netflixten çizgi fil seyrediyor. YouTube’ı filtreleyemediğim için vermiyorum artık.
19:30-20:00 Kitap Okuma Zamanı
Okuma yazmayı öğrendiği için artık her akşam o bize kitap okuyor. Sonra okuduğu sayfa sayısını ve kitabım adını okul defterine yazıyoruz.
20:00-20:30 Başbaşa Zaman
Ela ile odasına girip beraber oyun oynuyoruz. İpek de babası ile vakit geçiriyor.
20:30-21:00 Uyku Rutini
Tuvalet- diş fırçalama- pijama gitme- su içme ve yatış şeklinde ilerliyor.